Valoa! Ljus! Lapsen oikeuksien viikolla 20.-26.11.2023

Lpsen oikeuksien viikon 2023 Valoa Ljus -kampanjan markkinointikuva.

Kuvataidekoulujen liitto kutsui perinteisesti kaikki lasten ja nuorten visuaalisten taiteiden koulut mukaan Lapsen oikeuksien viikon 20.–26.11.2023 juhlintaan Valoa! Ljus! -teosten ja tapahtumien merkeissä. Viikko käynnistyy juhlavasti Lapsen oikeuksien päivällä 20.11.2023!

Mukaan ilmoittautui 27 oppilaitosta ympäri Suomen: Porin taidekoulu, Vanajaveden Opisto, Järvenpään kuvataidekoulu, Oulun taidekoulu, Somero-opisto, Helsingin kuvataidekoulu, Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulu, Kokkolan lasten ja nuorten kuvataidekoulu, Soisalo-opisto, Rovaniemen kuvataidekoulu, Nurmijärven kuvataidekoulu, Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu, Sara Hildén -akatemia, Vihdin kuvataidekoulu, Lohjanseudun kuvataidekoulu, TaiKon Vaasa, Kirkkonummen kuvataidekoulu, Lappeenrannan kuvataidekoulu, Pohjois-Helsingin kuvataidekoulu, Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkki, Pieksämäen kuvataidekoulu, Raahe-opisto/Kuvataidekoulu Purje, Aimokoulu, Lakeudenportin kansalaisopisto, Hyvinkään lasten ja nuorten kuvataidekoulu, Riihimäen Taidekoulu ja Keravan kuvataidekoulu.

Perinteistä poiketen liitto ei enää kokoa sivuilleen kuvagalleriaa vaan kampanja toteutetaan sosiaalisessa mediassa. Löydät kuvia Valoa! Ljus! -teoksista ja tapahtumista yllä lueteltujen oppilaitosten sekä Kuvataidekoulujen liiton somekanavilta (Facebook / Instagram / X ) tunnisteilla #kuvisliittovaloa23ljus #lapsenoikeuksienviikko2023 ja #taiteenperusopetus
Tapahtumista myös liiton tapahtumakalenterissa.*****

Lyhtypuistoja ja valoinstallaatioita on nyt Valoa! Ljus! Uusi nimi äänestettiin liiton kevätpäivillä Porissa 29.4.2022.

Valoa! Ljus! Lapsen oikeuksien päivänä 20.11.2022

Visuaalisten taiteiden kouluissa juhlistettiin jälleen perinteisesti Lapsen oikeuksien päivää rakentamalla valoinstallaatioita sekä järjestämällä toinen toistaan upeampia tapahtumia ja juhlia. Tempauksien tarkoituksena on tuoda lasten oikeuksien lisäksi esille lasten ja nuorten taidetta sekä visuaalisten taiteiden koulujen toimintaa. Mukaan ilmoittautui tänä vuonna 21 visuaalisten taiteiden koulua ympäri Suomen.

Lapsen oikeuksien päivän 20.11. ympärillä vietettiin kokonaista Lapsen oikeuksien viikkoa 14.-20.11.2022. Vuoden 2022 teemana on lapsen oikeus turvallisuuteen.

*****

Lyhtypuistoja ja valoinstallaatioita Lapsen oikeuksien päivänä 20.11.2021

Visuaalisten taiteiden kouluissa juhlistettiin jälleen perinteisesti Lapsen oikeuksien päivää rakentamalla lyhtypuistoja ja valoinstallaatioita sekä järjestämällä toinen toistaan upeampia tapahtumia ja juhlia. Tempauksien tarkoituksena on tuoda lasten oikeuksien lisäksi esille lasten ja nuorten taidetta sekä visuaalisten taiteiden koulujen toimintaa. Mukana juhlinnassa tänä vuonna oli mukana 15 visuaalisten taiteiden koulua ympäri Suomen.

Lapsen oikeuksien päivän 20.11. ympärillä vietetään kokonaista Lapsen oikeuksien viikkoa 15.-21.11.2021. Vuoden 2021 Lapsen oikeuksien viikon teemana on lapsen oikeus hyvään kohteluun.

*****

Lyhtypuistoja ja valoinstallaatioita Lapsen oikeuksien päivänä 20.11.2020

Visuaalisten taiteiden kouluissa juhlistettiin jälleen perinteisesti Lapsen oikeuksien päivää rakentamalla lyhtypuistoja ja valoinstallaatioita sekä järjestämällä erilaisia tapahtumia ja juhlia. Tempauksien tarkoituksena on tuoda lasten oikeuksien lisäksi esille lasten ja nuorten taidetta sekä visuaalisten taiteiden koulujen toimintaa. Mukana juhlinnassa tänä vuonna oli huikeat 16 visuaalisten taiteiden koulua ympäri Suomen.

*****

Lyhtypuistoja ja valoinstallaatioita Lapsen oikeuksien päivänä 20.11.2019

Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetiin jälleen 20.11.2019. Tänä vuonna lapsen oikeuksia on erityinen syy juhlia, sillä YK:n lapsen oikeuksien sopimus täyttää 30 vuotta.

Visuaalisten taiteiden kouluissa juhlistettiin jälleen perinteisesti Lapsen oikeuksien päivää rakentamalla lyhtypuistoja ja valoinstallaatioita sekä järjestämällä erilaisia tapahtumia ja juhlia. Tempauksien tarkoituksena on tuoda lasten oikeuksien lisäksi esille lasten ja nuorten taidetta sekä visuaalisten taiteiden koulujen toimintaa. Mukana juhlinnassa tänä vuonna oli 12 visuaalisten taiteiden koulua ympäri Suomen.

*****

Lyhtypuistoja ja valoinstallaatioita Lapsen oikeuksien päivänä 20.11.2018

Visuaalisten taiteiden kouluissa juhlittiin jälleen perinteisesti Lapsen oikeuksien päivää 20.11.2018 rakentamalla lyhtypuistoja ja valoinstallaatioita sekä järjestämällä erilaisia tapahtumia ja juhlia.  Mukana juhlinnassa tänä vuonna oli 8 visuaalisten taiteiden koulua ympäri Suomen.

*****

Lyhtypuistoja ja valoinstallaatioita Lapsen oikeuksien päivänä 20.11.2017

Kuvataidekouluissa juhlistettiin jo neljännen kerran Lapsen oikeuksien päivää 20.11. rakentamalla lyhtypuistoja, valoinstallaatioita ja järjestämällä erilaisia tapahtumia. Mukana juhlinnassa oli tänä vuonna 7 visuaalisten taiteiden koulua ympäri Suomen.

Katso myös Lapsenoikeudet.fi

*****

Lyhtypuistoja ja valoinstallaatioita Lapsen oikeuksien päivänä 20.11.2016

Kuvataidekouluissa on jälleen juhlistettu Lapsen oikeuksien päivää 20.11.2016 rakentamalla lyhtypuistoja ja valoinstallaatioita. Mukana juhlinnassa oli tänä vuonna 6 visuaalisten taiteiden koulua ympäri Suomen.

Vuonna 2016 YK:n lapsen oikeuksien sopimus täyttää 25 vuotta Suomessa. Juhlavuoden 2016 teemana on yhdenvertaisuus lapsia ja nuoria osallistaen.

*****

Lyhtypuistoja ja valoinstallaatioita Lapsen oikeuksien päivänä 20.11.2015

Kuvataidekouluissa juhlistettiin Lapsen oikeuksien päivää perjantaina 20.11.2015 rakentamalla lyhtypuistoja ja valoinstallaatioita. Mukana juhlinnassa oli 11 visuaalisten taiteiden koulua ympäri Suomen.

Galleria avautuu hitaasti, odota hetki. Klikkaa kuvia päästäksesi koulujen gallerioihin.

Vuosi 2015 on myös YK:n nimeämä kansainvälinen Valon vuosi, jolloin juhlitaan valoa ja valoon perustuvia teknologioita. Valon vuosi tuo esille valoa hyödyntävien tieteiden ja niiden sovellusten hyötyä ihmiskunnalle kaikilla mahdollisilla elämän osa-alueilla.

*****

Lyhtypuistoja ja valoinstallaatioita Lapsen oikeuksien päivänä 20.11.2014

Kuvataidekouluissa juhlistettiin Tove 100 -juhlavuotta ja Lapsen oikeuksia 20.11.2014 rakentamalla lyhtypuistoja ja valoinstallaatioita. Tove Janssonin Muumikirjojen filosofia tuo herkällä tavalla esiin samoja teemoja kuin Unicefin Lapsen oikeuksien julistus.

Galleria avautuu hitaasti, odota hetki. Klikkaa kuvia päästäksesi koulujen gallerioihin.