Galleria avautuu hitaasti, odota hetki. Klikkaa kuvia nähdäksesi kuvat kokonaan ja kuvien tekstit.

BLING BLING – valotaidesynttärit
VALOTAIDENÄYTTELY & TYÖPAJAT 14.11.-18.11.2022

Sara Hildén -akatemia juhlisti 40-vuotista taivaltaan Bling Bling -valotaidetapahtumalla. Koulun tiloihin oli ripustettu mielikuvitusta kutkuttava ja silmiä hivelevä kokonaisuus, joka karkotti valoillaan marraskuun pimeää. Yhteensä tiloissa oli satoja taideteoksia ja niistä jokainen tuikki, hehkui, heijasti tai loisti omaa valoaan. Esillä oli teoksia 6-vuotiailta pieniltä oppilailta aikuisopiskelijoiden kokonaisuuksiin saakka.

Lukuvuoden teemana on ollut Yhdessä, teoksissa pohditaan myös Arvokkuuden teemoja. Muun muassa Aarrekammiossa hehkui mustavalon loisteessa oppilaiden vaalimat tärkeät asiat, ja Valopylväissä vaelsi, pomppi ja marssi erilaisia hahmoja yhdessä kohti samaa määränpäätä, ja yhden tilan oli vallannut luonto. Ironinen Bling Bling -nimi onkin viittaus siihen, ettei kaikki, mikä kiiltää, ole timanttia tai kultaa, vaan arvokkaimmat asiat ovat henkistä pääomaa.

Näyttely muuttui ja kasvoi tapahtumaviikon aikana, kun oppilaat ja heidän perheenjäsenensä osallistuivat valoaiheisiin työpajoihin. Työpajoissa valmistui mm. paperilyhtyjä, varjonukkeja, tulikärpäsiä ja kunniamerkkejä, jotka täydensivät näyttelykokonaisuutta.

Bling Bling -valotaidetapahtuma juhlisti myös käynnissä olevaa lasten oikeuksien viikkoa, sillä lapsilla on oikeus kulttuuriin ja taiteeseen.

Kuvat 1 ja 3-6: Heidi Saramäki
Kuva 2: Kukka-Maaria Koskinen

Takaisin gallerian etusivulle

Sara Hildén -akatemian Bling bling -valotaidesynttäreiden mainoskuva.