Koulutus ja seminaarit

Suomalaiset kehittävät digitaitojaan – maksuttomat Digi & Data -yliopistokurssit kaikkien saataville

Suomalaisten tekniikan alan yliopistojen FITech pilotoi kevään ja kesän aikana maksuttoman verkkokurssikokonaisuuden, joka avaa jokapäiväisten ohjelmistojen ja sovellusten toimintaperiaatteita. Kokonaisuus avautuu maksutta kaikkien suomalaisten opiskeltavaksi 17.8.2020 alkaen. FITech-verkostoyliopiston kurssit sopivat hyvin myös yrityksille, jotka haluavat uudistaa henkilöstön osaamista.

Nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä digitaitojen ajan tasalla pitäminen on tärkeää. Ohjelmistot ovat oikeastaan kaikkien digitaalisten laitteiden ja palveluiden taustalla, joten niiden ymmärtäminen on nyky-yhteiskunnassa oleellista.

FITech 101: Digi & Data on kokonaisuus, josta jokainen voi valita itselleen sopivia yksittäisiä tai useampia kursseja. Tällä hetkellä valikoimassa on kolme kurssia, jotka voi suorittaa omaan tahtiin verkko-opintoina. Opintopisteiden lisäksi osallistuja saa halutessaan myös Linkedin-suoritusmerkin uusista, päivitetyistä taidoistaan.

 FITech 101: Digi & Data täydentyy vielä muutamilla kursseilla syksyn aikana. Lisäksi FITech-verkostoyliopiston muusta opintotarjonnasta löytyy kaikkiaan yli 200 kurssia maksuttomia jatko-opintoja erilaisiin tietotekniikan osaamistarpeisiin.

 Opinnot voi aloittaa FITech-sivustolla.  


Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura järjestää OPH:n tuella Kenen äänellä opetan? -koulutuksen opettajille lukuvuoden 2020-2021 aikana

Kenen äänellä opetat? Millaisesta arvomaailmasta ammennat opetuksessasi? Tämän koulutuksen tavoitteena on opettajan oman katseen tunnistaminen ja sen kriittinen tarkastelu. Koulutuksen aikana ymmärrät paremmin omaa positiotasi suhteessa valtakulttuuriin ja suomalaiseen/moninaiseen kulttuuriperintöön sekä vähemmistöihin.

 Maksuttoman koulutuskokonaisuuden lähipäivät järjestetään Tampereella ja niiden alustavat ajankohdat ja aiheet ovat seuraavat:

  • ma 17.8.2020 Suomalainen kulttuuriperintö – kenen kulttuuriperintöä?
  • ti 15.9.2020Queer ja suomalainen koulu
  • pe 30.10.2020 Vammaisuus suomalaisessa koulussa
  • ma 11.1.2021 Saamelaiset ja karjalaiset – onko suomalainen koulu kolonialistinen?
  • ma 15.2.2021 Keskiössä globaalikasvatus (kansainvälinen opettaja varmistuu myöhemmin)

Koulutukseen sisältyy viisi lähiopetuspäivää ja tehtäviä. Koulutus on maksutonta. Mukaan mahtuu 20 ensimmäistä ilmoittautunutta. Ilmoittaudu mukaan tai kysy lisää: ira.vihrealehto@kulttuuriperintokasvatus.fi

Lisätietoja koulutuksesta löydät täältä.

Erityisasiantuntijamme blogikirjoituksen transformatiivisesta oppimisesta voit käydä lukemassa  täällä. 


21.-22.1.2021 Valtakunnalliset Taidekasvatuspäivät

Taiteen perusopetusliitto TPO ry:n järjestämät Taidekasvatuspäivät on suunnattu kaikille taiteen perusopetuksen ja taidekasvatuksen parissa työskenteleville. Seminaari toteutetaan webinaarina. Lisätietoa aikataulusta ja ohjelmasta tulossa!


Verkkokoulutus somehäirinnästä ja siihen puuttumisesta

Pelastakaa Lapset ry:n Reconnect-hanke ja Sua varten somessa -tiimi tarjoavat syksyllä 2020 nuorisotyöntekijöille räätälöidyn koulutuksen somessa tapahtuvasta häirinnästä. Koulutukset toteutetaan verkon välityksellä. Osallistavassa koulutusiltapäivässä tutustutaan somehäirinnän eri ilmenemismuotoihin ja saadaan varmuutta puuttua moninaisiin ja yllättäviin tilanteisiin niiden vaatimalla rohkeudella ja jämäkkyydellä. Tästä koulutuksesta otat mukaasi konkreettiset työkalut nuorten verkkoturvataitojen vahvistamiseen!

Koulutusten ajankohdat:

ke 28.10. klo 13-15:30 (ilmoittautuminen ke 21.10. mennessä)

pe 27.11. klo 13-15.30 (ilmoittautuminen ke 20.11. mennessä)

ke 9.12. klo 13-15:30 (ilmoittautuminen ke 2.11. mennessä)

Ilmoittautumiset tämän linkin kautta.


20.10.-17.11.2020 Luentosarja: Medialukutaidon perusteet

Luennot tiistaisin klo 10:00-11:30 Helsingin työväenopiston Opistotalolla (Kallio).

Helsingin työväenopiston luennoilla saat vinkkejä infoähkystä selviämiseen. Opit löytämään luotettavaa tietoa internetistä ja tunnistamaan, miten datatalous vaikuttaa mediaan.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen tästä linkistä.


Verke LIVE -verkkokoulutukset YouTubessa

Keväällä alkaneet, suuren suosion saaneet verkkokoulutukset jatkuvat torstaina 17.9. Syksyn ja talven aikana on tarjolla 13 maksutonta ja avointa verkkokoulutusta YouTubessa. Syksyn koulutuksissa perehdytään mm. digi- ja etätyön yhdistämiseen, tekoälyyn, TikTokin kulttuuriin ja sisältöihin, e-urheilun uusiin linjauksiin ja striimaamiseen. Koulutukset pidetään joka torstai klo 13 Verken YouTube-kanavalla ja livestriimiit tallennetaan kanavalle, joten pääset koulutuksiin käsiksi myös jälkikäteen.

Syyskuun Verke LIVE -verkkokoulutukset:

17.9. klo 13 Att nå ut till unga via sociala medier

24.9. klo 13 Vaikuttajat sosiaalisessa mediassa

Tutustu kaikkiin tuleviin Verke LIVE -koulutuksiin Verken sivuilta.


OPH:n syksyn 2020 koulutuksia ja tapahtumia etänä

Opetushallituksen tilaisuudet järjestetään toistaiseksi verkkototeutuksina. Verkossa kehität osaamistasi joustavasti ja turvallisesti – vuorovaikutuksesta tinkimättä.

Digitaalisuuden hyödyntäminen näytöissä -webinaarisarja 9.9. / 30.9. / 7.10.2020

Ammatillisen koulutuksen toimijat! Webinaarisarja rohkaisee ja tukee teitä digitaalisuuden monipuolisessa hyödyntämisessä näytöissä. Se esittelee konkreettisia tapoja hyödyntää digitaalisuutta näyttöjen suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa. Sarja koostuu kolmesta osasta, joista ensimmäinen järjestetään jo 9.9.

Suomi toisena kielenä opetuksen -kehittämispäivät 5.–6.10.2020

Päivien aikana luodaan ja päivitetään kokonaiskuvaa kielitietoisuudesta ja kielitietoisen opetuksen ulottuvuuksista. Tule keskustelemaan keskeisistä käsitteistä ja verkostoitumaan voimaannuttavasti. Tutustu päivien monipuoliseen ohjelmaan ja kiinnostaviin puheenvuoroihin:

Oppimisen tuen foorumi 2020 – Varhain on parhain 27.–28.10.2020

Tule kartuttamaan tietojasi ja taitojasi, joiden avulla tuki saavuttaa lapsen ja nuoren riittävän varhain. Ajatuksiaan jakamassa on tänäkin vuonna laaja joukko oman alansa huippuasiantuntijoita. Tutustu päivitettyyn ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan! #OTF2020

Lukutaito on kielitaitoa 4.11.2020

Kerrytä tietoa ja ymmärrystä lukutaidon ja monilukutaidon merkityksestä monimediaisessa oppimisessa. Puheenvuoroja kuullaan muun muassa seuraavilla teemoilla: “Pakkopullasta merkitykselliseksi toiminnaksi – koululukemisen metodiset haasteet” ja “Lukutaito ja median rooli”.

Arviointiareena 12.11.2020

Tule mukaan perehtymään perusopetuksen arvioinnin tarkennettuihin linjauksiin ja päättöarvioinnin kriteereihin arvioinnin yhdenvertaisuuden avaintekijöinä.


10.8.-8.11.2020 Digivoimaa-koulutus verkkototeutuksena

Toistaiseksi viimeinen aikataulutettu ja ohjattu Digivoimaa-koulutus järjestetään 10.8.–8.11.2020 Joensuussa, Turussa sekä valtakunnallisena verkkototeutuksena.

Maksuton koulutus vahvistaa osallistujien valmiuksia tukea nuorten hyvinvointia sekä monipuolisten mediataitojen kehittymistä nykypäivän media-arjessa. Se tarjoaa uutta tietoa, konkreettisia välineitä sekä mahdollisuuksia moniammatilliselle yhteistyölle ja osaamisen jakamiselle.

Ilmoittautuminen jatkuu 31.5.2020 asti tai niin kauan kun paikkoja on jäljellä. Katso tarkempi ohjelma ja ilmoittaudu osoitteessa mediakasvatus.fi/digivoimaa. Tule mukaan oppimaan nuorten digitaalisesta arjesta ja sen hyvinvoinnin vahvistamisesta!


16.9.-5.11.2020 Verkkotapahtuma: SomeCamp

Digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus Verken jo perinteeksi muodostunut SomeCamp-tapahtuma järjestetään tänä vuonna kokonaan verkossa. SomeCampin ilmoittautuminen päättyi alkukesästä, mutta tapahtuman tuotoksia kerätään tapahtuma-aikana verkkoon ja tapahtuman keynote -puheenvuoroja voi seurata Verken YouTube -kanavalta.

Lisätietoja tästä linkistä.


29.9.2020 ja 27.10.2020 Sosiaalisen median tehokoulutus

Koulutuksen järjestäjinä on Suomen konservatorioliitto ja Suomen musiikkioppilaitosten liitto. TPO-liitto on mukana yhteistyössä. Muille kuin Konservatorioliiton ja SML:n jäsenoppilaitosten henkilökunnalle on varattu koulutuksessa 10 paikkaa.

Koulutus on jo täynnä, mutta kannattaa ilmoittautua varasijoille tästä!

Lue lisää koulutuksesta!


Reggio Childrenin webinaarisarja: The New Challenges In Education Today

Education is a right. Reggio Emilia explores and examines new challenges in education. A series of web conferences dedicated to the Reggio Emilia Approach and discussing the challenges of education in these particular and delicate times.

5.9.2020 Didactics can be remote, but education lives through participation – The reasons for being physically present at school now. Lue lisää!

12.9.2020 Re-opening our schools – Children and adults participate in making safe shared environments. Lue lisää!

24.10.2020 Children and adults facing complexity together – Children’s right to participate in processing the meaning of life events. Lue lisää!

Duration: 1 hour

Language: Italian and English

Cost: 20 € every single web conference

Take advantage of the special discounts on 2 or more web conferences!

Purchase 3 web conferences: use the promo code WEBCONFERENCE3 and pay 45 € (instead of 60 €)

Purchase 2 web conferences: use the promo code WEBCONFERENCE2 and pay 34 € (instead of 40 €)


12.-15.10.2020 Virtual conference: Art Education in the Time of Coronavirus, Reflecting on Today, Anticipating Tomorrow

seminaarimainos.

We would like to invite you to an international virtual conference whose preparation we are now fully immersed in. The objective of the conference is to address and reflect on what we as artists and art educators have just experienced worldwide. Seeing how the pandemic changed our lives almost at an instance affecting every part of it including art education, we just thought it important and necessary to reflect on how art and art education community has dealt with the challenges presented by the pandemic.

The conference is titled Art Education in the Time of Coronavirus, Reflecting on Today, Anticipating Tomorrow and we are currently organising it in cooperation with our colleagues from InSEA, USSEA, and the Canterbury Christ Church University. The conference will be held from 12 to 15 October 2020 exclusively on this web platform.

The conference will be free of charge for all active and passive participants.

We would be delighted if you could participate actively in it.

If you or your colleagues decide to participate, your contribution to the conference can be variable; it can be a combination of formats. For example, it can be a recorded video with a presentation (with a textual form attached to it), a brief video-greeting in which you refer to your text-based or image-based contribution, it can be an invitation to a ‘live’ real-time presentation that will be streamed on YouTube or Zoom, etc. However, we prefer contributions that are prepared beforehand, as we are aware of the various time zones of the conference participants and for fearing technical failures. More details here.


Maksuton verkkokurssi ekososiaalisesta kasvatuksesta

Miten opettaa kestävää elämäntapaa ja ekososiaalista sivistystä? Lue lisää maksuttomasta verkkokurssista täältä: www.ekososiaalinenkasvatus.fi


9.9.-7.10.2020 Luentosarja: Tekoälyn ja sosiaalisen median hyviä ja huonoja puolia

Luennot keskiviikkoisin klo 17:00–18:30 Helsingin työväenopiston Opistotalolla Kalliossa.

Maailma digitalisoituu vauhdilla. Sosiaalisesta mediasta valuu tietojamme tahoille, joista emme tiedä. Algoritmit ja vihapuhe voivat vaikuttaa päätöksentekoomme. Voiko tekoäly tuottaa myös hyvää? Helsingin Työväenopiston luentosarjassa tutustutaan mm. big dataan, tekoälyyn ja tulevaisuuden visioihin.

Lisätietoja tästä linkistä.   


5.10.2020 Oivallus-seminaari

Videostriimi sekä Helsingin Keskustakirjasto Oodi.

Maksuton, ammattikasvattajille suunnattu Oivallus-mediakasvatusseminaari käsittelee tänä vuonna teknologisoituvia mediakulttuureita ja sosiaalisuutta verkossa. Tapahtuman järjestää Mediakasvatuskeskus Metka yhteistyössä Espoon ja Helsingin kaupunginkirjastojen, Kansallisen audiovisuaalisen instituutin sekä Innokas-verkoston kanssa.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen 24.8.-13.9. tästä linkistä.


2.-3.10.2020 XXI Suomalaisvenäläinen kulttuurifoorumi Lahdessa – Partnerihaku 2020 on käynnissä 15.3. saakka

Suomalais-venäläisen kulttuurifoorumin avulla löydät sopivan yhteistyökumppanin taiteen ja kulttuurin hankkeisiin Venäjältä. Partneria yhteistyöhön voivat etsiä foorumin kautta niin erilaiset organisaatiot, yhteisöt kuin yksittäiset toimijat sekä ammattilais- että harrastajatasolla. Foorumitoiminnassa ovat edustettuina laajasti kaikki kulttuurin ja taiteen alat.

Kulttuurifoorumin partnerihaku 2020 on käynnistynyt. Lahden kulttuurifoorumiin on suomalaisten vuoro tehdä hanke-ehdotuksia venäläisille toimijoille 15.3.2020 mennessä. XXI Suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi järjestetään Lahdessa 2.-3.10.2020. Valmisteluaikataulu: Katso tästä valmisteluaikataulu.

Lataa tästä tiedote aiheesta.

Facebook: fb.com/kultforum / Twitter: @kultforum ja #kultforum.

Lisätietoa kulttuurifoorumista osoitteessa: www.kultforum.org25.9.2020 klo 10:00–12:30 Webinaari: ALL-YOUTH-tutkimus: Tulevaisuus nyt?

Webinaarissa nuorisoalan monitieteisen ALL-YOUTH-hankkeen tutkijat esittelevät keskeisiä tutkimustuloksiaan neljästä teemasta:

  1. Yhdenvertaisuus ja kuuluminen
  2. Nuoret ja ilmastonmuutos
  3. Nuorten vaikutusmahdollisuudet ja uudet käytännöt
  4. Nuorten unelmat ja käsitykset kestävästä tulevaisuudesta

Webinaarin juontaa toimittaja, Tampereen yliopiston journalistiikan vieraileva työelämäprofessori Reetta Räty.

Lisätietoja tästä linkistä.


Verken uusi Sosiaalinen media nuorisotyössä -verkkokurssi julkaistaan 24.9.

Kurssissa käydään läpi sosiaalisen median historiaa, keskeisimpiä somekanavia ja nuorisotyötä sosiaalisessa mediassa. Kurssilla pääset pohtimaan omaa somen käyttöäsi, saat vinkkejä someviestinnän tekoon, lisäät osaamistasi someviestinnästä ja opit ennakoimaan somen muuttuvia trendejä.

Verkkokurssi julkaistaan Verken nettisivuilla 24.9.


17.9.2020 Visuaalisten taiteiden koulujen rehtoreiden koulutuspäivä / Webinaari

Poikkeusolosuhteista johtuen Visuaalisten taiteiden koulujen rehtoripäivät Kallio-Kuninkalassa 17.-18.9. on sellaisenaan jouduttu perumaan. 

Tilalle järjestetään etäsovelluksella toteutettava Visuaalisten taiteiden koulujen rehtoreiden koulutuspäivä torstaina 17.9.2020. 

Rehtoripäivien tapaan koulutuspäivä on tarkoitettu arkkitehtuurin, kuvataiteen, käsityön ja mediataiteiden taiteen perusopetusta antavien oppilaitosten rehtoreille sekä hallinnosta vastaaville opettajille kuten johtaville ja suunnittelijaopettajille.

Ajankohtaisten muutosten aiheuttamat tuulet puhaltavat kentällämme. Visuaalisten taiteiden taiteen perusopetus ja taidekasvatus ovat tehneet upean digiloikan etäopetuksessa.

Koulutuspäivässä eri alojen asiantuntijat johdattelevat meitä tarkastelemaan taiteellista ajattelua, johtamista sekä niiden yhteiskunnallisia ulottuvuuksia. Pohdimme myös taiteen perusopetusta harrastamisen kentällä. Lisäksi kuulemme taiteen perusopetuksen ja harrastamisen ajankohtaiset kuulumiset esimerkiksi Opetushallituksesta sekä opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Koulutuspäivän osallistumismaksu on 50 € / hlö.

Tervetuloa koulutuspäivään yhteisten asioiden äärelle!

Katso tarkemmat tiedot, ohjelma ja ilmoittaudu mukaan 13.9. mennessä seminaarin verkkosivulta!


2.9.2020 klo 10-14.30 Webinaari: Mediakasvatusfoorumi

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin järjestämän Mediakasvatusfoorumin teema vuonna 2020 on Laadukkaasti, kattavasti ja systemaattisesti – Linjauksista käytäntöön. Teema viittaa medialukutaidon uusiin kansallisiin linjauksiin.

Lue lisää tästä linkistä.


Turun ammattikorkeakoulun koulutushaku: Saavutettavuus taidekasvatuksessa – välineitä ja tietoa taiteen perusopetuksen parissa työskenteleville

Taiteen perusopetuksen ja taidekasvatuksen parissa työskenteleville suunnattu koulutus, joka vahvistaa saavutettavuusosaamista sekä osallistujien käytännönläheistä erityispedagogista osaamista esimerkiksi erityistä tukea tarvitsen lasten ja nuorten parissa työskentelyssä.

Koulutuksen laajuus on 5 op ja se sisältää neljä lähiopetuspäivää, yhteensä 28 h. Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena, joka sisältää lähiopetuspäivien lisäksi etä- ja itsenäistä työskentelyä kuten kirjallisuuteen tutustumista, koulutuksen teemojen soveltamista ja havainnointia sekä dokumentointia omassa työssä. Koulutus koostuu asiantuntijoiden luento-osuuksista että käytännönläheisestä työpajatyöskentelystä.

Alustavat lähiopetuspäivämäärät:
to-pe 7.-8.5.2020;  klo 12-18:30 (to), klo 9-15 (pe), ke 10.6.2020 klo 10-16 sekä to 10.9.2020 klo 10-16.

Lue lisää koulutuksesta!

 


6.-9.7.2020 European InSEA Congress Baeza, Jaén, Spain: Being Radical – Making is Art and Education

Art education blurs and vanish when we forget that its core is the artistic action. In educational contexts, we have often turned artistic practice into an adjective. Other times we transformed it in a goal or any other complement. Artistic practice is educational per se. The artistic action serves on the same dish the content and the form in which content is shaped; and that’s why its action is doubly effective. What we propose, being radicals, is to bring artistic action to the foreground. We don’t want to talk about art or art education, we want to make it. 

Dead line for proposals: January 1 2020.  More information here.


OKM:n kutsu virtuaalisiin workshoppeihin 27.5.2020 ja 8.6.2020

First virtual workshop: Multilingualism, arts and cultural services 

How could Finnish cultural policy promote cultural diversity and multilingualism in arts and culture? Take part in developing cultural policy and cultural field!

The Government Programme of Prime Minister Sanna Marin aims at strengthening cultural dialogue, working together, inclusion and equality in the field of culture. To this end, the Ministry of Education and Culture has appointed a working group to prepare proposals for policies that could benefit this aim.

We invite you to participate in a virtual workshop to discuss this theme and to share your knowledge, experience and views with the working group. We will host two virtual workshops. Each workshop lasts two hours and you can sign up for both or just one. Please sign up for the first one below:

Time: Wednesday 27.5.2020 at 14:00 – 16:00.

Themes: Realization of multilingualism in arts and creative work & accessibility of cultural services from linguistic point of view. In addition other problems with openness, inclusion and accessibility can be discussed. There is first a joint section and after that, participants are divided into smaller groups for discussion. Themes are deepened in these group discussions firstly, from perspectives of what issues prevent the realization of multilingualism, and secondly, what solutions or remedies can be used to increase it. Groups use online platform that saves their key findings and concrete propositions of improvements.

Working language in this workshop is English.

Kindly sign in via this link on Tuesday, May 26 at latest. 

We are interested in obtaining views and ideas for new openings that can support people’s participation, both as users and developers of services and as artists and producers of creative work. We hope for broad participation, everyone is welcome to join in these workshops.

Second virtual workshop Monday 8.6.2020 at 14:00 – 16:00: Intercultural encounter and dialogue.

How could Finnish cultural policy promote cultural diversity and multilingualism in arts and culture? Take part of developing cultural policy and cultural field!

Finland’s Government Programme aims at strengthening cultural dialogue, working together, inclusion and equality in the field of culture. To this end, the Ministry of Education and Culture has appointed a working group to prepare proposals for policies that could benefit this aim.

We invite you to participate in a virtual workshop to discuss this theme and to share your knowledge, experience and views with the working group.

Time: Monday 8.6.2020 at 14:00 – 16:00

Themes: Enhancing intercultural encounter, dialogue and mutual learning in arts and culture. There is first a joint section and after that, participants are divided into smaller working groups for discussion. Themes are deepened in these group discussions firstly, from perspectives of what issues prevent intercultural encounter and dialogue, and secondly, what solutions or remedies can be used to increase it, in the field of culture and the arts in particular.  Group participants make use of an online platform where they save their key findings and concrete proposals.

Kindly sign in via this link on Thursday June 4 at the latest.

We are interested to obtain views and ideas for new openings which can support intercultural encounters and dialogue to take place in Finland.

We hope for broad participation, everyone is welcome to join these workshops. We hope for broad participation, everyone is welcome to join these workshops.

Before virtual workshop, you can also give your input to a wider virtual brainstorming about this theme. In virtual brainstorming you can write your own opinion and assess and work on the ideas of other participants. You can participate via this link: www.fountainpark.fi/culture/


Opetushallituksen järjestämä Pandemia ja kriisityö webinaarisarja toukokuussa 2020

OKM järjestää toukokuussa kolmen webinaarin sarjan, joka käsittelee kouluissa ja oppilaitoksissa toteutettavaa kriisityötä. Webinaarit pidetään 7.5.,13.5. ja 19.5. Ilmoittaudu mukaan koko sarjaan tai yksittäiseen koulutukseen viimeistään kaksi päivää ennen kyseistä ajankohtaa. Katso tarkemmat tiedot ja ilmoittaudu täältä


12.5.2020 klo 14-16 Digitaalisen hyvinvoinnin Suomi -päätösseminaari  (verkkoseminaari)

Suomalaisten arki on muuttunut nopeasti teknologian täyttämäksi. Ihmisläheinen median käyttö vaatii uusia taitoja, normeja ja säätelyä yksilöiltä, yhteisöiltä ja instituutioilta. Mediakasvatusseuran, Väestöliiton ja Demos Helsingin hankkeessa Digitaalinen hyvinvointi perheissä on selvitetty digitaalisen murroksen vaikutuksia läheisiin ihmissuhteisiin ja hyvinvointiin, tuotettu materiaaleja perheiden tasapainoisen digiarjen tueksi sekä kartoitettu toimenpiteitä suomalaisten digihyvinvoinnin tukemiseen.

Päätösseminaarissa 12.5. esitellään ratkaisuja, joilla perheet, pariskunnat ja suomalainen yhteiskunta voivat tutkitun tiedon pohjalta tarttua teknologian tuomiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Tavoitteena on tehdä Suomesta digihyvinvoinnin mallimaa. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 11.5. mennessä tästä.


4.-7.5.2020 Kansainvälinen konferenssi Helsingissä: Children First – Designing Sustainable Early Childhood Education

Early childhood is a phase of intense development and learning. The mission of early childhood education is to promote children’s holistic growth, development and learning in collaboration with their guardians. Learning through play is essential. Understanding the importance and pedagogical possibilities of play for the child in the promotion of wellbeing and learning is essential for ECEC.

Conference is organised by Finnish National Agency for Education in co-operation with Ministry of Education and Culture, City of Helsinki, City of Espoo, City of Vantaa, Playful Learning center, University of Helsinki, Kindergarten Teachers Union in Finland and Central Union for Child Welfare.

We invite you to join us to share examples of good practices for promoting sustainable early childhood education. We are interested in research-based initiatives and discussions as well as practical experiences and approaches. The conference programme is built around five themes: pedagogically strong early childhood education, ecologically strong early childhood education, socially strong early childhood education, culturally strong early childhood education and economically strong early childhood education. Do come and share your knowledge and vision and strengthen our joint pool of competence at this international conference.

Call for papers is open! Submit your proposal 15th December 2019 at the latest. More information!


MOOC-kurssit arviointiosaamisen kehittämisestä keväällä 2020 – Arviointi pedagogisena työvälineenä MOOC-kurssi osa 1

Kansallinen arviointiosaamisen kehittämisverkosto KAARO järjestää keväällä 2020 kaksi kaikille avointa, maksutonta MOOC-kurssia arviointiosaamisen kehittämisestä. Arviointi pedagogisena työvälineenä MOOC-kurssi johdattaa opettajat tarkastelemaan ja kehittämään omaa arviointiosaamista ja -käytänteitä. Kurssilla tutustutaan arviointia ja oppimista määritteleviin teorioihin ja opitaan yhdessä soveltamaan teorioita omaan opetustyöhön.

Järjestettävät kurssit keväällä 2020:

– Arviointi pedagogisena työvälineenä MOOC peruskoulun opettajille

– Arviointi pedagogisena työvälineenä MOOC lukion opettajille

Kurssien sisällöt, ilmoittautumistiedot ja ohjeet sekä yhteyshenkilöt löydät KAARO:n verkkosivuilta.

Ilmoittautuminen kursseille on nyt avoinna!


Koulutukset ja webinaarit nuorisotyön ammattilaisille: Grooming ja seksuaaliväkivalta

Osaamiskeskus Koordinaatti järjestää Groomingin tunnistaminen ja ennaltaehkäisy nuorisotyössä -hankkeessaan koulutuksia ja webinaareja nuorisotyön ammattilaisten ja nuorten parissa vapaaehtoisesti työtä tekevien osaamisen vahvistamiseksi. Kevään 2020 koulutuskiertueessa vieraillaan kahdeksalla eri paikkakunnalla ympäri Suomen.

Samoja teemoja käsitellään myös webinaarisarjassa. Sarjan tavoitteena on lisätä tietoa hankkeen teemoista ja mahdollistaa oman osaamisen kehittäminen seuraamalla webinaareja etänä silloin kun se itselle sopii. Lue lisää Osaamiskeskus Koordinaatin koulutuksista!


9.-14.4.2020 Sorrenton valo ja viivan viemää – taidekurssi

Lähde Amalfin upealla rannikolle Italiaan kokemaan kevään värit ja valo kuvataiteilija Tero Annanollin vetämälle piirustus- ja maalauskurssille Italian Sorrentoon. Italialla on erityinen paikka Annanollin taiteessa sen rikkaan taidehistorian sekä inspiroivan värimaailmansa vuoksi. Erityisesti Teroa kiehtoo Italian valo ja Amalfin rannikon turkoosi meri, jonka säkenöintiä ja kulttuurin kerroksellisuuteen liittyvää osaamista, kokemusta ja näkemystä hän jakaa taidekurssilaisille. Annanolli työskenteli Villa Lantessa, Roomassa kevään 2019 tutkien Michelangelon viivaa.

Taidekurssi sopii sinulle, joka olet miettinyt jotakin seuraavaa:

• Haluaisin uutta inspiraatiota maalaamiseen
• Olen maalannut kauan aikaa sitten. En tiedä, pysyykö sivellin enää kädessäni.
• En edes tiedä, miten lähtisin aloittamaan maalaamista.
• En voi osallistua kurssille, kun minulla ei ole matkaseuraa
• En uskalla lähteä kurssille, koska muiden seurassa piirtäminen jännittää.
• Haluaisin rentoutta omaan maalaamiseen ja luovuuteeni.
• Haluaisin löytää ystäväni kanssa yhteistä, mukavaa tekemistä.

Elämyksellinen taidekurssi on suunniteltu siten, että saat ohjausta niin yksilöllisesti kuin yhteisesti ryhmässä. Päivien aikana saat piirtää ja maalata eri tekniikoin Sorrenton puutarhoja, huikeita merinäkymiä sekä kokea unohtumattoman Caprin. Taidekurssin tunnelmat tiivistyvät pop up -näyttelyyn hotelli Villa Mariassa.

Teron opetuksessa saat lisää rohkeutta ja työkaluja henkilökohtaisen maalaustyylin ja ilmaisutavan kehittämiseen. Löydät uudenlaista vauhtia viivaan ja siveltimen käyttöön. Taidekurssin kannustavassa ilmapiirissä voit rentoutuen syventyä tutkimaan omaa luovuutta.

Tero Annanollilla on 15-vuoden taidepedagogin kokemus Pekka Halosen Akatemiasta ja erilaisten pienryhmien vetämisestä. Hän on hakenut vaikutteita omaan taiteelliseen työskentelyyn mm. Italiasta, Ranskasta ja Indonesiasta. Lisäksi hän on erikoistunut erilaisten materiaalien käsittelyyn sekä vanhojen mes- tareiden tekniikoihin ja kuvaamisen tapoihin.

Lue lisää ja kurssiesittely video: Art Annanolli, kuvataidekurssit

Teron kursseista ja opetuksesta sanottua:
”Kiitos kurssista, se oli erittäin mielenkiintoinen ja innostava! Pitkän tauon jälkeen tunsin, että löysin jotain luovaa innostavaa, uutta.”
”Tero on opettajana pätevä, lämmin, innostava, selkeä ja rauhallinen. Häneltä saamani palaute oli tosi hyvää ja rakentavaa.”

Sorrento sijaitsee samannimisellä niemimaalla ja on kuuluisa matkakohde jo vuosisatojen takaa. Sorrenton lempinimiä on useita: värien maa, merenneitojen ja puutarhojen kaupunki. Sorrentosta oli syntyisin kirjailija Torquato Tasso. Hänen mukaansa on nimetty kaupungin pääaukio. Sorrenton keskustassa on useita ravintoloita ja mukavia kahviloita, joista on upea näkymä merelle. Corso Italia on täynnä pieniä putiikkeja ja tunnelmallisilta kujilta voi tehdä löytöjä. Sorrento on erinomainen lähtöpiste retkille korunkauniille Caprin saarelle, elämää kuohuvaan Napoliin, historialliseen Pompeijiin tai viehättävälle Amalfin rannikolle. Pääsiäisen riitteihin kuuluvat Sorrentossa pitkänperjantain kulkueet; illan hämärtyessä eri veljeskunnat lähtevät vaeltamaan kaupungin halki. Tapahtumaa tullaan seuraamaan kaukaakin.

Ilmoittaudu mukaan 19.12.2019 mennessä!

 

Aistien maailma – avoin luentosarja keväällä 2020

Avoin luentosarja taiteen ja tieteen näkökulmista aistisuuteen. Luennot ovat osa Yhteisen opetuksen yksikön Aistien maailma -kurssia, johon kuuluu luentojen lisäksi työpaja ja näyttely.

Luentosarjan aloittaa 13.1.2020 Akateemikko Riitta Harin luento Miten taide voi koskettaa ja liikuttaa?.

Aika: kevät 2020, maanantaisin klo: 13.15–15.00.

Paikka: Aalto ARTS, 160a (R1), Rakennus- ja ympäristötekniikka, Rakentajanaukio 4.

Katso tästä luentosarjan ohjelma.

 

2.–3.4.2020 MIELIKUVIN – Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liiton kevätpäivät Espoossa

Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liitto peruu Kevätpäivät ajankohdasta 2.–3.4.2020 Näyttelykeskus WeeGeellä koronaviruksen vuoksi.

Haluamme toimia vastuullisesti tässä vakavassa tilanteessa, ja tämä toimenpide on ennaltaehkäisevää toimintaa. Koronaviruksen (COVID-19) leviämisen rajoittaminen ja hidastaminen on kaikkien edun mukaista. Pidämme alan toimijoiden terveyttä aina etusijalla.

Olemme pahoillamme tilanteesta ja tiedotamme myöhemmin lisää asiasta.

Pääset seminaarin nettisivulle tästä.

 

13.-14.3.2020 Väreitä ja sävyjä – Kuvataideopettajien Kevätpäivät

Parviäly ja yhteiskehittäminen. Keskustelu ja kollegat. Kuvataideopetuksen uudet väreet ja sävyt.

Kuvataidekasvatuksen kehittämistyötä tehdään parhaillaan monella taholla ja monella eri tavalla, lukion opetussuunnitelma uudistuu ja peruskoulu avautuu yhteistyöhankkeille. Muun muassa näitä aiheita esillä kevätpäivillä, samoin kuin monipuolinen kattaus työpajoja. Oppimisen lisäksi ohjelmassa aikaa keskusteluille ja kollegoiden tapaamiselle!

Tarkemmat tiedot, ohjelma ja ilmoittautuminen 10.3. mennessä täältä!

 

2.-5.3.2020 Koulututusta ihmisoikeuksista: Creating Safer Spaces – Human Rights and Diversity as Foundations in Youth Work Helsingissä

Koulutuksessa tutustutaan ihmisoikeuksiin ja tarkastellaan niitä nuorisotyön perustana. Koulutuksessa arvioidaan omia toimintatapoja ja opetellaan, kuinka oman organisaation toiminta voisi olla avointa ja yhdenvertaista sekä kaikenlaiset nuoret huomioivaa. Käsiteltäviä aiheita ovat mm. turvallisen tilan perusajatus sekä vähemmistöstressin kokemus.

Koulutuksen järjestävät Opetushallitus ja EU:n Erasmus+ -ohjelma.

Lue lisää koulutuksesta ja ilmoittaudu 10.1.2020 mennessä!

 

2.3.2020 TANSSIN HYVÄN JÄLJILLÄ -Tutkimushankkeen päätösseminaari ja esitys ”ENIGMA… ja ne toiset näkökulmat”  Helsingissä!

Aika: 2.3.2020 klo 13:00 – 16:30.
Paikka: Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu, Haapaniemenkatu 6, Helsinki, Studio 4.

Tutkimushanke on ollut hyvän jäljillä tarkastellen tanssia moniulotteisesti käytännöllisenä toimintana. Tutkijapari on tarkastellut tanssialan töitä sisä- ja ulkopuolisin silmin, etnografisesti kentällä liikkuen ja tekijöihin tutustuen sekä työskennellen fokusryhmien ja alan tapahtumien kautta. Monimenetelmäinen tutkimushanke on toiminut vuosina 2017-2020.

Esitys ”ENIGMA … ja ne toiset näkökulmat”: Työryhmässä ovat tanssija-tutkija Isto Turpeinen, sirkustaitelija-klovni Hanna Terävä (MA) ja kuvataiteilija-muusikko Antti Hämäläinen.  Lisää tietoa hankkeesta, seminaarin ohjelma ja ilmoittautuminen tästä.

 

21.-22.2.2020 Luo uus – Digivälineitä kuvataideopettajalle -koulutus Joensuussa

Opetushallituksen rahoittaman, osallistujalle maksuttoman Luo uus -koulutussarjan kolmas kokonaisuus toteutetaan Joensuussa 21.-22.2.2020. Katso ohjelma ja ilmoittaudu viimeistään ke 19.2. klo 16:00 Kuvataideopettajat-sivustolta!

 

7.2.2020 Pienten lasten pedagogiikka -koulutuspäivä  Porvoon taidekoululla

Leikin siivin -koulutuspäivässä tarkastellaan varhaisiän taidekasvatusta tärkeänä alkuna, joka luo pohjan koko taiteen perusopetuksen kaarelle. Koulutuspäivän teemoina ovat erityis- ja ryhmäpedagogiikka, vuorovaikutus sekä osallisuus. Kaikkia teemoja tarkastellaan leikin ja taidepedagogiikan näkökulmasta. Kuulemme ensin tunteiden säätelyn ja myötätunnon harjaantumisesta. Päivä sisältää myös käytännön esimerkkejä visuaalisten taiteiden kouluista sekä ohjattuja pienryhmäkeskusteluja. Päivän päätteeksi pureudumme vielä erityispedagogiikkaan ja kunnioittavan kohtaamisen merkitykseen siinä.

Katso tarkemmat tiedot sekä ilmoittaudu 30.1.2020 mennessä koulutuspäivän nettisivulta!

Paikka: Porvoon taidekoulu (Linnankoskenkatu 33–35) sekä Kulttuuritalo Grand (Piispankatu 28).

 


Digivoimaa! Koulutusta ja kehittämistä nuorisoalalle – Seuraava koulutus käynnistyy tammikuussa 2020

Mediakasvatusseura järjestää syksyn aikana ohjaus- ja opetusalalle suunnattua Digivoimaa-koulutusta, jossa käsitellään nuorisonäkökulmasta hyvinvointia digiajassa.

Kevään 2020 koulutus käynnistyy 13.1. Järvenpäässä, Oulussa sekä verkossa.

Koulutus on osa DIGIVOIMAA – digihyvinvoinnilla yhteiskunnallista osallisuutta- hanketta, joka on Kaakkois-Suomenammattikorkeakoulun Nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Juvenian, Mediakasvatusseuran, Etelä-Savon Liikunta ry:n ja Ammattiopisto Spesian kolmivuotinen yhteishanke.


Kuvataideopettajat KUVIS ry:n järjestämä Luo uus –digikuviksen välineitä kuvataideopettajille – koulutuskokonaisuus 2019-2020

Kuvataideopettajat KUVIS ry järjestää Opetushallituksen myöntämällä rahoituksella osallistujille ilmaisen Luo uus – digikuviksen välineitä kuvataideopettajille – koulutuskokonaisuuden. Siinä koulutetaan kuvataiteen opettajia erityisesti digitaalisen kuvankäsittelyn välineiden käyttöön oman opetuksen kehittämiseksi ja laajentamiseksi. Ilmoittautuminen ohjeineen julkaistaan elokuussa. Kuhunkin koulutukseen mahtuu mukaan 20 – 25 kuvataideopettajaa eri kouluasteilta. Lue lisää!

Ohjelma ja ilmoittautuminen ensimmäiseen koulutukseen Vihdin Nummelassa löytyy Kuvataideopettajat KUVIS ry:n verkkosivuilta! 


14.-16.1.2020 Nuori2020 -tapahtuma Tampereella

NUORI2020 on paikka verkostoitua, oppia uutta ja nostaa yhdessä ala yhteiskunnallisen keskustelun kentille. 14.-16.1.2020. järjestettävä kolmipäiväinen seminaariohjelma pitää sisällään lähes 150 tuntia erilaisia koulutuksia, verkostoitumisen paikkoja ja workshoppeja. Asiaohjelman lisäksi aikaa on varattu yhteiselle viihtymiselle.

Katso tapahtuman ohjelma tästä!

Mediakasvatusseura on mukana Nuori2020-tapahtumassa avajaispäivän 14.1. Hyvinvointia digiajassa -ohjelmassa. Ohjelma tuotetaan yhdessä Mannerheimin lastensuojeluliiton sekä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk) kanssa. Ohjelmassa käsitellään konkretian kautta nuorten hyvinvoinnin vahvistamista digitaalisessa arjessa yhdessä nuorten kanssa toimivien ammattilaisten kanssa. Lue lisää Hyvinvointia digiajassa -ohjelmasta!

 

9.1.2020 MEGATRENDIT 2020

Miltä näyttää 2020-luku? Mitkä kehityskulut vaikuttavat voimakkaimmin tulevaisuuteemme ja minkälaisia jännitteitä eri megatrendien välillä on? Sitran Megatrendit 2020 -katsaus luo kokonaiskuvaa siitä, mihin kysymyksiin meidän pitäisi keskittyä tulevina vuosina. Tilaisuudessa kuulet, mitä Sitran megatrendit 2020 pitävät sisällään ja miten voit niitä hyödyntää. Esityksen jälkeen pääset keskustelemaan megatrendeistä ja tutustumaan myös heikkoihin signaaleihin ja visioihin tulevaisuustorilla. Ohjelma tarkentuu lähempänä tilaisuutta.

Paikka: Bio Rex, Lasipalatsi, Mannerheinmintie, Helsinki.

Aika: 9.1.2020 klo 08:30 – 11:00 (webcast 09:00 – 10:00).

Tilaisuus on jo täynnä, mutta voit seurata sitä suoralähetyksenä. Tarkemmat tiedot ja linkki suoratoistoon Sitran nettisivuilla!

 

10.12.2019 Ilmastovastuun oppimisen mahdollistajat -seminaari 

Aika: tiistai 10.12.2019 klo 11.30 – 16.00
Paikka: OAJ, Kellosilta 7, Helsinki, valopiha (tilaisuuteen voi osallistua myös verkossa).

Miten päiväkodit, koulut ja oppilaitokset voivat kehittää ilmastovastuullista toimintakulttuuria? Miten mahdollistaa ilmastovastuun oppiminen? Tule kuulemaan ja keskustelemaan Opetushallituksen ja OAJ:n järjestämään seminaariin 10.12.2019, joka tarjoaa työkaluja opettajille ja johtajille sekä alan asiantuntijoille. Lue lisää!

Ilmoittautuminen 1.12. mennessä!

Tilaisuuden järjestävät Opetushallituksen Ilmastovastuu koulutuksessa -vaikutusohjelma (Opetushallitus – Utbildningsstyrelsen) ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ

 

Kehitä algoritmista ajatteluasi ilmaisella verkkokurssilla

LUMATIKKA-hanke tarjoaa ilmaisen verkkokurssin Algoritmisen ajattelun kehittäminen (2 op). Kurssi kehittää ymmärrystä tietokoneiden, Internetin ja Internet-palveluiden toimintaperiaatteista. Se on tarkoitettu kaikille varhaiskasvatuksen, peruskoulun ja toisen asteen opettajille sekä opettajaopiskelijoille.

Kurssi on alkanut lokakuussa, mutta mukaan pääsee vielä marraskuun ajan. Lue lisää!

 

SATA2-hankkeen syksyn alueelliset koulutukset

Saavutettavuus osaksi lastenkulttuuria ja taidetoimintaa.

Lämpimästi tervetuloa SATA2, Saavutettava taideharrastus 2 -hankkeen syksyn 2019 alueellisiin lyhytkoulutuksiin Lappeenrantaan, Rovaniemelle tai Ouluun!

SATA2-hankkeen tavoitteena on parantaa erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten kulttuuri- ja taidetoiminnan saavutettavuutta valtakunnallisesti. Hankkeen alueelliset koulutukset antavat valmiuksia huomioida niin omassa työssä kuin työyhteisössä erityistä tukea tarvitsevia lapsia ja nuoria. Koulutukset on suunnattu ohjauksen, opetuksen ja hallinnon parissa toimiville henkilöille, kuten ohjaajille, opettajille, taiteilijoille, taidekasvattajille, tuottajille, oppilaitosten rehtoreille, suunnittelijoille, opintosihteereille tai muulle henkilökunnalle, joka pystyy työssään vaikuttamaan harrastustoiminnan sisältöjen, rakenteiden ja viestinnän suunnitteluun.

Lue lisää tiedotteesta!

Ilmoittaudu mukaan tästä!

Muistathan myös hankkeen videomuotoisen taideavustajakoulutuksen!

 

Metropolia kouluttaa: Johtosävelet 2.0 – toimintakulttuurin ja pedagogisen laadun johtaminen

Tarvitsetko välineitä organisaatiosi toimintakulttuurin muutoksen johtamiseen? Miten pedagogista laatua johdetaan? Kuinka saat oppilaitoksesi koko potentiaalin mukaan muutoksessa elämiseen ja yhteistoiminnalliseen kehittämiseen? Tarvitsetko tukea vuorovaikutuksen, yhteistyön ja verkostotyön johtamiseen? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa Opetushallituksen rahoittama Johtosävelet 2.0 -täydennyskoulutus.

Koulutus tarkastelee toimintakulttuurin muutoksen johtamista ja pedagogisen laadun parantamista uusien OPS:ien näkökulmasta. Koulutuksessa käytetyt työtavat antavat välineitä jaettuun ja valmentavaan johtajuuteen, ne tukevat kehittäjäosaamista ja uusien toimintamallien pilotointia oppilaitoksissa sekä oppilaitoksen yhteisten arvojen tunnistamista ja kestävää kehitystä.

Johtosävelet 2.0 -koulutus on suunnattu taiteen perusopetuksen ja ammatilliseen koulutuksen sekä vapaan sivistystyön oppilaitosten johdolle, hallinnolle, tiimien vetäjille ja luottamushenkilöille. Samasta oppilaitoksesta voi koulutukseen osallistua useampi henkilö.

Lue lisää ja ilmoittaudu 30.9. mennessä! 

Koulutukseen valitaan 16 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova.

 

29.11.2019: Aalto-yliopiston järjestämä U-Create Seminar on Creativity 2019

Aika: 29.11.2019 klo 10-15.

Paikka: Maarintie 8, Espoo.

The 2019 U-Create Seminar will be dedicated to examining the increasingly impactful role creativity plays in society at large, science, business and multiple areas of research. What are the demands on creative thinking and ways of working today? How can we understand creativity in light of the exceeding influence of artificial intelligences and automation on our patterns of innovation?

Lue lisää!

Tapahtuma Facebookissa

 

25.11.2019 Kasvun kausi – Monialaista taidekasvatusta puutarhaympäristössä -seminaari

Kuvat oikealta vasemmalle: Jouni Ihalainen, Anna Puhakka ja Uupi Tirronen

Aika: 25.11.2019 klo 9:15-15:00.

Paikka: Zodiak stage, Tallberginkatu 1, 00180 Helsinki.

Kasvun kausi on peruskoulujen opettajille, taide- ja puutarhakasvattajille, eri alojen taiteilijoille sekä kulttuuritoimijoille suunnattu seminaari. Tapahtumassa keskustellaan monialaisen taide- ja ympäristökasvatuksen toteuttamismahdollisuuksista peruskouluissa.

Tilaisuus on päätösseminaari Urbaaniluonto Plug in! –hankkeelle, jossa on vuodesta 2017 lähtien tutkittu puutarhan potentiaalia oppimistilana. Hankkeen on toteuttanut Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulu yhteistyössä Zodiak – Uuden tanssin keskuksen sekä Apollon yhteiskoulun, Malminkartanon ala-asteen ja Kannelmäen peruskoulun kanssa.

Kasvun kausi -seminaarissa kuullaan puheenvuoroja puutarha- ja ympäristökasvatuksen, tanssi- ja kuvataidekasvatuksen asiantuntijoilta, keskustellaan taiteen merkityksestä yhteiskunnassa sekä kestävästä tulevaisuudesta. Tilaisuudessa julkistetaan Urbaaniluonto Plug In! -hankkeen toiminnan aikana kehitetty oppimiskokonaisuus. Se tarjoaa konkreettisia välineitä monialaisen ja ilmiöihin perustuvan opetuksen toteuttamiseen.

Tarkemmat tiedot, ohjelma sekä ilmoittautuminen 18.11. mennessä tästä!


21.-22.11.2019 KUVISTA MONEKSI – Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liiton syyspäivät Turussa

Paikka: Turun Taidehalli, juhlasali (3. krs.), Vanha Suurtori 5, 20500 Turku / KONSTa Turun Seudun Kuvataidekoulu, Puutarhakatu 49, 20100 Turku.

Syyspäivillä syvennytään sosiaalisten tilanteiden lukutaitoon sekä yhdessä tekemisen ja ryhmäopetuksen dynamiikkaan. Eri taiteenalojen asiantuntijat johdattelevat tarkastelemaan visuaalisten taiteiden suuntia, jotka toimivat yhtäältä marginaalissa ja toisaalta valtavirrassa – näkökulmasta riippuen. Esimerkiksi monitaiteiset sarjakuva ja pelitaide ovat taiteen marginaalia, mutta ne saavuttavat ison joukon lapsia ja nuoria. Miten eri taiteiden käytännöt suuntaavat taidekasvatusta ja opettajankoulutusta? Lopuksi pohdimme taidekasvatuksen ja taiteen perusopetuksen tulevaisuuden mahdollisuuksia.

Torstain illanvietossa ohjelmassa Vuoden kuvataidekasvattaja 2019 kunniamaininnnan julkistaminen, musiikkia KONSTan oppilailta, vapaata keskustelua sekä buffet-illallinen (sisältyy osallistumismaksuun).

Perjantain ohjelmassa myös liiton sääntömääräinen syyskokous sekä Opettajien työtehoseuran tapaaminen.

Katso tarkemmat tiedot, ohjelma sekä ilmoittaudu 13.11. mennessä seminaarin verkkosivulla.