Koulutus ja seminaarit

Maksuton verkkokurssi ekososiaalisesta kasvatuksesta

Miten opettaa kestävää elämäntapaa ja ekososiaalista sivistystä? Lue lisää maksuttomasta verkkokurssista täältä: www.ekososiaalinenkasvatus.fi

 

2.-3.10.2020 XXI Suomalaisvenäläinen kulttuurifoorumi Lahdessa – Partnerihaku 2020 on käynnissä

Suomalais-venäläisen kulttuurifoorumin avulla löydät sopivan yhteistyökumppanin taiteen ja kulttuurin hankkeisiin Venäjältä. Partneria yhteistyöhön voivat etsiä foorumin kautta niin erilaiset organisaatiot, yhteisöt kuin yksittäiset toimijat sekä ammattilais- että harrastajatasolla. Foorumitoiminnassa ovat edustettuina laajasti kaikki kulttuurin ja taiteen alat.

Kulttuurifoorumin partnerihaku 2020 on käynnistynyt. Lahden kulttuurifoorumiin on suomalaisten vuoro tehdä hanke-ehdotuksia venäläisille toimijoille 29.2.2020 mennessä. XXI Suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi järjestetään Lahdessa 2.-3.10.2020. Valmisteluaikataulu: Katso tästä valmisteluaikataulu.

Lataa tästä tiedote aiheesta.

Facebook: fb.com/kultforum / Twitter: @kultforum ja #kultforum.

Lisätietoa kulttuurifoorumista osoitteessa: www.kultforum.org

 

 

 

Turun ammattikorkeakoulun koulutushaku: Saavutettavuus taidekasvatuksessa – välineitä ja tietoa taiteen perusopetuksen parissa työskenteleville

Taiteen perusopetuksen ja taidekasvatuksen parissa työskenteleville suunnattu koulutus, joka vahvistaa saavutettavuusosaamista sekä osallistujien käytännönläheistä erityispedagogista osaamista esimerkiksi erityistä tukea tarvitsen lasten ja nuorten parissa työskentelyssä.

Koulutuksen laajuus on 5 op ja se sisältää neljä lähiopetuspäivää, yhteensä 28 h. Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena, joka sisältää lähiopetuspäivien lisäksi etä- ja itsenäistä työskentelyä kuten kirjallisuuteen tutustumista, koulutuksen teemojen soveltamista ja havainnointia sekä dokumentointia omassa työssä. Koulutus koostuu asiantuntijoiden luento-osuuksista että käytännönläheisestä työpajatyöskentelystä.

Alustavat lähiopetuspäivämäärät:
to-pe 7.-8.5.2020;  klo 12-18:30 (to), klo 9-15 (pe), ke 10.6.2020 klo 10-16 sekä to 10.9.2020 klo 10-16.

Lue lisää koulutuksesta!

 

6.-9.7.2020 European InSEA Congress Baeza, Jaén, Spain: Being Radical – Making is Art and Education

Art education blurs and vanish when we forget that its core is the artistic action. In educational contexts, we have often turned artistic practice into an adjective. Other times we transformed it in a goal or any other complement. Artistic practice is educational per se. The artistic action serves on the same dish the content and the form in which content is shaped; and that’s why its action is doubly effective. What we propose, being radicals, is to bring artistic action to the foreground. We don’t want to talk about art or art education, we want to make it. 

Dead line for proposals: January 1 2020.  More information here.

 

4.-7.5.2020 Kansainvälinen konferenssi Helsingissä: Children First – Designing Sustainable Early Childhood Education

Early childhood is a phase of intense development and learning. The mission of early childhood education is to promote children’s holistic growth, development and learning in collaboration with their guardians. Learning through play is essential. Understanding the importance and pedagogical possibilities of play for the child in the promotion of wellbeing and learning is essential for ECEC.

Conference is organised by Finnish National Agency for Education in co-operation with Ministry of Education and Culture, City of Helsinki, City of Espoo, City of Vantaa, Playful Learning center, University of Helsinki, Kindergarten Teachers Union in Finland and Central Union for Child Welfare.

We invite you to join us to share examples of good practices for promoting sustainable early childhood education. We are interested in research-based initiatives and discussions as well as practical experiences and approaches. The conference programme is built around five themes: pedagogically strong early childhood education, ecologically strong early childhood education, socially strong early childhood education, culturally strong early childhood education and economically strong early childhood education. Do come and share your knowledge and vision and strengthen our joint pool of competence at this international conference.

Call for papers is open! Submit your proposal 15th December 2019 at the latest. More information!

 

MOOC-kurssit arviointiosaamisen kehittämisestä keväällä 2020 – Arviointi pedagogisena työvälineenä MOOC-kurssi osa 1

Kansallinen arviointiosaamisen kehittämisverkosto KAARO järjestää keväällä 2020 kaksi kaikille avointa, maksutonta MOOC-kurssia arviointiosaamisen kehittämisestä. Arviointi pedagogisena työvälineenä MOOC-kurssi johdattaa opettajat tarkastelemaan ja kehittämään omaa arviointiosaamista ja -käytänteitä. Kurssilla tutustutaan arviointia ja oppimista määritteleviin teorioihin ja opitaan yhdessä soveltamaan teorioita omaan opetustyöhön.

Järjestettävät kurssit keväällä 2020:

– Arviointi pedagogisena työvälineenä MOOC peruskoulun opettajille

– Arviointi pedagogisena työvälineenä MOOC lukion opettajille

Kurssien sisällöt, ilmoittautumistiedot ja ohjeet sekä yhteyshenkilöt löydät KAARO:n verkkosivuilta.

Ilmoittautuminen kursseille on nyt avoinna!

 

Koulutukset ja webinaarit nuorisotyön ammattilaisille: Grooming ja seksuaaliväkivalta

Osaamiskeskus Koordinaatti järjestää Groomingin tunnistaminen ja ennaltaehkäisy nuorisotyössä -hankkeessaan koulutuksia ja webinaareja nuorisotyön ammattilaisten ja nuorten parissa vapaaehtoisesti työtä tekevien osaamisen vahvistamiseksi. Kevään 2020 koulutuskiertueessa vieraillaan kahdeksalla eri paikkakunnalla ympäri Suomen.

Samoja teemoja käsitellään myös webinaarisarjassa. Sarjan tavoitteena on lisätä tietoa hankkeen teemoista ja mahdollistaa oman osaamisen kehittäminen seuraamalla webinaareja etänä silloin kun se itselle sopii. Lue lisää Osaamiskeskus Koordinaatin koulutuksista!

 

9.-14.4.2020 Sorrenton valo ja viivan viemää – taidekurssi

Lähde Amalfin upealla rannikolle Italiaan kokemaan kevään värit ja valo kuvataiteilija Tero Annanollin vetämälle piirustus- ja maalauskurssille Italian Sorrentoon. Italialla on erityinen paikka Annanollin taiteessa sen rikkaan taidehistorian sekä inspiroivan värimaailmansa vuoksi. Erityisesti Teroa kiehtoo Italian valo ja Amalfin rannikon turkoosi meri, jonka säkenöintiä ja kulttuurin kerroksellisuuteen liittyvää osaamista, kokemusta ja näkemystä hän jakaa taidekurssilaisille. Annanolli työskenteli Villa Lantessa, Roomassa kevään 2019 tutkien Michelangelon viivaa.

Taidekurssi sopii sinulle, joka olet miettinyt jotakin seuraavaa:

• Haluaisin uutta inspiraatiota maalaamiseen
• Olen maalannut kauan aikaa sitten. En tiedä, pysyykö sivellin enää kädessäni.
• En edes tiedä, miten lähtisin aloittamaan maalaamista.
• En voi osallistua kurssille, kun minulla ei ole matkaseuraa
• En uskalla lähteä kurssille, koska muiden seurassa piirtäminen jännittää.
• Haluaisin rentoutta omaan maalaamiseen ja luovuuteeni.
• Haluaisin löytää ystäväni kanssa yhteistä, mukavaa tekemistä.

Elämyksellinen taidekurssi on suunniteltu siten, että saat ohjausta niin yksilöllisesti kuin yhteisesti ryhmässä. Päivien aikana saat piirtää ja maalata eri tekniikoin Sorrenton puutarhoja, huikeita merinäkymiä sekä kokea unohtumattoman Caprin. Taidekurssin tunnelmat tiivistyvät pop up -näyttelyyn hotelli Villa Mariassa.

Teron opetuksessa saat lisää rohkeutta ja työkaluja henkilökohtaisen maalaustyylin ja ilmaisutavan kehittämiseen. Löydät uudenlaista vauhtia viivaan ja siveltimen käyttöön. Taidekurssin kannustavassa ilmapiirissä voit rentoutuen syventyä tutkimaan omaa luovuutta.

Tero Annanollilla on 15-vuoden taidepedagogin kokemus Pekka Halosen Akatemiasta ja erilaisten pienryhmien vetämisestä. Hän on hakenut vaikutteita omaan taiteelliseen työskentelyyn mm. Italiasta, Ranskasta ja Indonesiasta. Lisäksi hän on erikoistunut erilaisten materiaalien käsittelyyn sekä vanhojen mes- tareiden tekniikoihin ja kuvaamisen tapoihin.

Lue lisää ja kurssiesittely video: Art Annanolli, kuvataidekurssit

Teron kursseista ja opetuksesta sanottua:
”Kiitos kurssista, se oli erittäin mielenkiintoinen ja innostava! Pitkän tauon jälkeen tunsin, että löysin jotain luovaa innostavaa, uutta.”
”Tero on opettajana pätevä, lämmin, innostava, selkeä ja rauhallinen. Häneltä saamani palaute oli tosi hyvää ja rakentavaa.”

Sorrento sijaitsee samannimisellä niemimaalla ja on kuuluisa matkakohde jo vuosisatojen takaa. Sorrenton lempinimiä on useita: värien maa, merenneitojen ja puutarhojen kaupunki. Sorrentosta oli syntyisin kirjailija Torquato Tasso. Hänen mukaansa on nimetty kaupungin pääaukio. Sorrenton keskustassa on useita ravintoloita ja mukavia kahviloita, joista on upea näkymä merelle. Corso Italia on täynnä pieniä putiikkeja ja tunnelmallisilta kujilta voi tehdä löytöjä. Sorrento on erinomainen lähtöpiste retkille korunkauniille Caprin saarelle, elämää kuohuvaan Napoliin, historialliseen Pompeijiin tai viehättävälle Amalfin rannikolle. Pääsiäisen riitteihin kuuluvat Sorrentossa pitkänperjantain kulkueet; illan hämärtyessä eri veljeskunnat lähtevät vaeltamaan kaupungin halki. Tapahtumaa tullaan seuraamaan kaukaakin.

Ilmoittaudu mukaan 19.12.2019 mennessä!

 

Aistien maailma – avoin luentosarja keväällä 2020

Avoin luentosarja taiteen ja tieteen näkökulmista aistisuuteen. Luennot ovat osa Yhteisen opetuksen yksikön Aistien maailma -kurssia, johon kuuluu luentojen lisäksi työpaja ja näyttely.

Luentosarjan aloittaa 13.1.2020 Akateemikko Riitta Harin luento Miten taide voi koskettaa ja liikuttaa?.

Aika: kevät 2020, maanantaisin klo: 13.15–15.00.

Paikka: Aalto ARTS, 160a (R1), Rakennus- ja ympäristötekniikka, Rakentajanaukio 4.

Katso tästä luentosarjan ohjelma.

 

Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liiton kevätpäivät 2.–3.4.2020 Espoossa

Kevätpäivät järjestetään yhteistyössä Espoon kuvataidekoulun kanssa. Kokoonnumme pääasiassa EMMA:n seminaari- ja juhlatila Aitiossa.

Koulutuspäivien sisältöjä ovat osallisuus ja vaikuttaminen, kestävyys sekä taiteen monialainen yhteistyö. Kouluttajiksi on tulossa esimerkiksi Jaana Erkkilä-Hill Taideyliopistosta, Vuoden nuori taiteilija 2019 Nastja Säde Rönkkö ja juuri uuden kirjan julkaissut Perttu Pölönen.

Kevätpäivien ohjelma julkaistaan ja ilmoittautuminen avataan viikolla 10 osoitteessa www.youngart.fi. Merkitse päivämäärät jo kalenteriisi!

 

 

2.-5.3.2020 Koulututusta ihmisoikeuksista: Creating Safer Spaces – Human Rights and Diversity as Foundations in Youth Work Helsingissä

Koulutuksessa tutustutaan ihmisoikeuksiin ja tarkastellaan niitä nuorisotyön perustana. Koulutuksessa arvioidaan omia toimintatapoja ja opetellaan, kuinka oman organisaation toiminta voisi olla avointa ja yhdenvertaista sekä kaikenlaiset nuoret huomioivaa. Käsiteltäviä aiheita ovat mm. turvallisen tilan perusajatus sekä vähemmistöstressin kokemus.

Koulutuksen järjestävät Opetushallitus ja EU:n Erasmus+ -ohjelma.

Lue lisää koulutuksesta ja ilmoittaudu 10.1.2020 mennessä!

 

2.3.2020 TANSSIN HYVÄN JÄLJILLÄ -Tutkimushankkeen päätösseminaari ja esitys ”ENIGMA… ja ne toiset näkökulmat”  Helsingissä!

Aika: 2.3.2020 klo 13:00 – 16:30.
Paikka: Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu, Haapaniemenkatu 6, Helsinki, Studio 4.

Tutkimushanke on ollut hyvän jäljillä tarkastellen tanssia moniulotteisesti käytännöllisenä toimintana. Tutkijapari on tarkastellut tanssialan töitä sisä- ja ulkopuolisin silmin, etnografisesti kentällä liikkuen ja tekijöihin tutustuen sekä työskennellen fokusryhmien ja alan tapahtumien kautta. Monimenetelmäinen tutkimushanke on toiminut vuosina 2017-2020.

Esitys ”ENIGMA … ja ne toiset näkökulmat”: Työryhmässä ovat tanssija-tutkija Isto Turpeinen, sirkustaitelija-klovni Hanna Terävä (MA) ja kuvataiteilija-muusikko Antti Hämäläinen.  Lisää tietoa hankkeesta, seminaarin ohjelma ja ilmoittautuminen tästä.

 

21.-22.2.2020 Luo uus – Digivälineitä kuvataideopettajalle -koulutus Joensuussa

Opetushallituksen rahoittaman, osallistujalle maksuttoman Luo uus -koulutussarjan kolmas kokonaisuus toteutetaan Joensuussa 21.-22.2.2020. Katso ohjelma ja ilmoittaudu viimeistään ke 19.2. klo 16:00 Kuvataideopettajat-sivustolta!

 

7.2.2020 Pienten lasten pedagogiikka -koulutuspäivä  Porvoon taidekoululla

Leikin siivin -koulutuspäivässä tarkastellaan varhaisiän taidekasvatusta tärkeänä alkuna, joka luo pohjan koko taiteen perusopetuksen kaarelle. Koulutuspäivän teemoina ovat erityis- ja ryhmäpedagogiikka, vuorovaikutus sekä osallisuus. Kaikkia teemoja tarkastellaan leikin ja taidepedagogiikan näkökulmasta. Kuulemme ensin tunteiden säätelyn ja myötätunnon harjaantumisesta. Päivä sisältää myös käytännön esimerkkejä visuaalisten taiteiden kouluista sekä ohjattuja pienryhmäkeskusteluja. Päivän päätteeksi pureudumme vielä erityispedagogiikkaan ja kunnioittavan kohtaamisen merkitykseen siinä.

Katso tarkemmat tiedot sekä ilmoittaudu 30.1.2020 mennessä koulutuspäivän nettisivulta!

Paikka: Porvoon taidekoulu (Linnankoskenkatu 33–35) sekä Kulttuuritalo Grand (Piispankatu 28).

 

Digivoimaa! Koulutusta ja kehittämistä nuorisoalalle – Seuraava koulutus käynnistyy tammikuussa 2020

Mediakasvatusseura järjestää syksyn aikana ohjaus- ja opetusalalle suunnattua Digivoimaa-koulutusta, jossa käsitellään nuorisonäkökulmasta hyvinvointia digiajassa.

Kevään 2020 koulutus käynnistyy 13.1. Järvenpäässä, Oulussa sekä verkossa.

Koulutus on osa DIGIVOIMAA – digihyvinvoinnilla yhteiskunnallista osallisuutta- hanketta, joka on Kaakkois-Suomenammattikorkeakoulun Nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Juvenian, Mediakasvatusseuran, Etelä-Savon Liikunta ry:n ja Ammattiopisto Spesian kolmivuotinen yhteishanke.

 

Kuvataideopettajat KUVIS ry:n järjestämä Luo uus –digikuviksen välineitä kuvataideopettajille – koulutuskokonaisuus 2019-2020

Kuvataideopettajat KUVIS ry järjestää Opetushallituksen myöntämällä rahoituksella osallistujille ilmaisen Luo uus – digikuviksen välineitä kuvataideopettajille – koulutuskokonaisuuden. Siinä koulutetaan kuvataiteen opettajia erityisesti digitaalisen kuvankäsittelyn välineiden käyttöön oman opetuksen kehittämiseksi ja laajentamiseksi. Ilmoittautuminen ohjeineen julkaistaan elokuussa. Kuhunkin koulutukseen mahtuu mukaan 20 – 25 kuvataideopettajaa eri kouluasteilta. Lue lisää!

Ohjelma ja ilmoittautuminen ensimmäiseen koulutukseen Vihdin Nummelassa löytyy Kuvataideopettajat KUVIS ry:n verkkosivuilta!

14.-16.1.2020 Nuori2020 -tapahtuma Tampereella

NUORI2020 on paikka verkostoitua, oppia uutta ja nostaa yhdessä ala yhteiskunnallisen keskustelun kentille. 14.-16.1.2020. järjestettävä kolmipäiväinen seminaariohjelma pitää sisällään lähes 150 tuntia erilaisia koulutuksia, verkostoitumisen paikkoja ja workshoppeja. Asiaohjelman lisäksi aikaa on varattu yhteiselle viihtymiselle.

Katso tapahtuman ohjelma tästä!

Mediakasvatusseura on mukana Nuori2020-tapahtumassa avajaispäivän 14.1. Hyvinvointia digiajassa -ohjelmassa. Ohjelma tuotetaan yhdessä Mannerheimin lastensuojeluliiton sekä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk) kanssa. Ohjelmassa käsitellään konkretian kautta nuorten hyvinvoinnin vahvistamista digitaalisessa arjessa yhdessä nuorten kanssa toimivien ammattilaisten kanssa. Lue lisää Hyvinvointia digiajassa -ohjelmasta!

 

9.1.2020 MEGATRENDIT 2020

Miltä näyttää 2020-luku? Mitkä kehityskulut vaikuttavat voimakkaimmin tulevaisuuteemme ja minkälaisia jännitteitä eri megatrendien välillä on? Sitran Megatrendit 2020 -katsaus luo kokonaiskuvaa siitä, mihin kysymyksiin meidän pitäisi keskittyä tulevina vuosina. Tilaisuudessa kuulet, mitä Sitran megatrendit 2020 pitävät sisällään ja miten voit niitä hyödyntää. Esityksen jälkeen pääset keskustelemaan megatrendeistä ja tutustumaan myös heikkoihin signaaleihin ja visioihin tulevaisuustorilla. Ohjelma tarkentuu lähempänä tilaisuutta.

Paikka: Bio Rex, Lasipalatsi, Mannerheinmintie, Helsinki.

Aika: 9.1.2020 klo 08:30 – 11:00 (webcast 09:00 – 10:00).

Tilaisuus on jo täynnä, mutta voit seurata sitä suoralähetyksenä. Tarkemmat tiedot ja linkki suoratoistoon Sitran nettisivuilla!

 

 

10.12.2019 Ilmastovastuun oppimisen mahdollistajat -seminaari 

Aika: tiistai 10.12.2019 klo 11.30 – 16.00
Paikka: OAJ, Kellosilta 7, Helsinki, valopiha (tilaisuuteen voi osallistua myös verkossa).

Miten päiväkodit, koulut ja oppilaitokset voivat kehittää ilmastovastuullista toimintakulttuuria? Miten mahdollistaa ilmastovastuun oppiminen? Tule kuulemaan ja keskustelemaan Opetushallituksen ja OAJ:n järjestämään seminaariin 10.12.2019, joka tarjoaa työkaluja opettajille ja johtajille sekä alan asiantuntijoille. Lue lisää!

Ilmoittautuminen 1.12. mennessä!

Tilaisuuden järjestävät Opetushallituksen Ilmastovastuu koulutuksessa -vaikutusohjelma (Opetushallitus – Utbildningsstyrelsen) ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ

Kehitä algoritmista ajatteluasi ilmaisella verkkokurssilla

LUMATIKKA-hanke tarjoaa ilmaisen verkkokurssin Algoritmisen ajattelun kehittäminen (2 op). Kurssi kehittää ymmärrystä tietokoneiden, Internetin ja Internet-palveluiden toimintaperiaatteista. Se on tarkoitettu kaikille varhaiskasvatuksen, peruskoulun ja toisen asteen opettajille sekä opettajaopiskelijoille.

Kurssi on alkanut lokakuussa, mutta mukaan pääsee vielä marraskuun ajan. Lue lisää!

SATA2-hankkeen syksyn alueelliset koulutukset

Saavutettavuus osaksi lastenkulttuuria ja taidetoimintaa.

Lämpimästi tervetuloa SATA2, Saavutettava taideharrastus 2 -hankkeen syksyn 2019 alueellisiin lyhytkoulutuksiin Lappeenrantaan, Rovaniemelle tai Ouluun!

SATA2-hankkeen tavoitteena on parantaa erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten kulttuuri- ja taidetoiminnan saavutettavuutta valtakunnallisesti. Hankkeen alueelliset koulutukset antavat valmiuksia huomioida niin omassa työssä kuin työyhteisössä erityistä tukea tarvitsevia lapsia ja nuoria. Koulutukset on suunnattu ohjauksen, opetuksen ja hallinnon parissa toimiville henkilöille, kuten ohjaajille, opettajille, taiteilijoille, taidekasvattajille, tuottajille, oppilaitosten rehtoreille, suunnittelijoille, opintosihteereille tai muulle henkilökunnalle, joka pystyy työssään vaikuttamaan harrastustoiminnan sisältöjen, rakenteiden ja viestinnän suunnitteluun.

Lue lisää tiedotteesta!

Ilmoittaudu mukaan tästä!

Muistathan myös hankkeen videomuotoisen taideavustajakoulutuksen!

Metropolia kouluttaa: Johtosävelet 2.0 – toimintakulttuurin ja pedagogisen laadun johtaminen

Tarvitsetko välineitä organisaatiosi toimintakulttuurin muutoksen johtamiseen? Miten pedagogista laatua johdetaan? Kuinka saat oppilaitoksesi koko potentiaalin mukaan muutoksessa elämiseen ja yhteistoiminnalliseen kehittämiseen? Tarvitsetko tukea vuorovaikutuksen, yhteistyön ja verkostotyön johtamiseen? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa Opetushallituksen rahoittama Johtosävelet 2.0 -täydennyskoulutus.

Koulutus tarkastelee toimintakulttuurin muutoksen johtamista ja pedagogisen laadun parantamista uusien OPS:ien näkökulmasta. Koulutuksessa käytetyt työtavat antavat välineitä jaettuun ja valmentavaan johtajuuteen, ne tukevat kehittäjäosaamista ja uusien toimintamallien pilotointia oppilaitoksissa sekä oppilaitoksen yhteisten arvojen tunnistamista ja kestävää kehitystä.

Johtosävelet 2.0 -koulutus on suunnattu taiteen perusopetuksen ja ammatilliseen koulutuksen sekä vapaan sivistystyön oppilaitosten johdolle, hallinnolle, tiimien vetäjille ja luottamushenkilöille. Samasta oppilaitoksesta voi koulutukseen osallistua useampi henkilö.

Lue lisää ja ilmoittaudu 30.9. mennessä! 

Koulutukseen valitaan 16 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova.

29.11.2019: Aalto-yliopiston järjestämä U-Create Seminar on Creativity 2019

Aika: 29.11.2019 klo 10-15.

Paikka: Maarintie 8, Espoo.

The 2019 U-Create Seminar will be dedicated to examining the increasingly impactful role creativity plays in society at large, science, business and multiple areas of research. What are the demands on creative thinking and ways of working today? How can we understand creativity in light of the exceeding influence of artificial intelligences and automation on our patterns of innovation?

Lue lisää!

Tapahtuma Facebookissa

25.11.2019 Kasvun kausi – Monialaista taidekasvatusta puutarhaympäristössä -seminaari

Kuvat oikealta vasemmalle: Jouni Ihalainen, Anna Puhakka ja Uupi Tirronen

Aika: 25.11.2019 klo 9:15-15:00.

Paikka: Zodiak stage, Tallberginkatu 1, 00180 Helsinki.

Kasvun kausi on peruskoulujen opettajille, taide- ja puutarhakasvattajille, eri alojen taiteilijoille sekä kulttuuritoimijoille suunnattu seminaari. Tapahtumassa keskustellaan monialaisen taide- ja ympäristökasvatuksen toteuttamismahdollisuuksista peruskouluissa.

Tilaisuus on päätösseminaari Urbaaniluonto Plug in! –hankkeelle, jossa on vuodesta 2017 lähtien tutkittu puutarhan potentiaalia oppimistilana. Hankkeen on toteuttanut Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulu yhteistyössä Zodiak – Uuden tanssin keskuksen sekä Apollon yhteiskoulun, Malminkartanon ala-asteen ja Kannelmäen peruskoulun kanssa.

Kasvun kausi -seminaarissa kuullaan puheenvuoroja puutarha- ja ympäristökasvatuksen, tanssi- ja kuvataidekasvatuksen asiantuntijoilta, keskustellaan taiteen merkityksestä yhteiskunnassa sekä kestävästä tulevaisuudesta. Tilaisuudessa julkistetaan Urbaaniluonto Plug In! -hankkeen toiminnan aikana kehitetty oppimiskokonaisuus. Se tarjoaa konkreettisia välineitä monialaisen ja ilmiöihin perustuvan opetuksen toteuttamiseen.

Tarkemmat tiedot, ohjelma sekä ilmoittautuminen 18.11. mennessä tästä!

21.-22.11.2019 KUVISTA MONEKSI – Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liiton syyspäivät Turussa

Paikka: Turun Taidehalli, juhlasali (3. krs.), Vanha Suurtori 5, 20500 Turku / KONSTa Turun Seudun Kuvataidekoulu, Puutarhakatu 49, 20100 Turku.

Syyspäivillä syvennytään sosiaalisten tilanteiden lukutaitoon sekä yhdessä tekemisen ja ryhmäopetuksen dynamiikkaan. Eri taiteenalojen asiantuntijat johdattelevat tarkastelemaan visuaalisten taiteiden suuntia, jotka toimivat yhtäältä marginaalissa ja toisaalta valtavirrassa – näkökulmasta riippuen. Esimerkiksi monitaiteiset sarjakuva ja pelitaide ovat taiteen marginaalia, mutta ne saavuttavat ison joukon lapsia ja nuoria. Miten eri taiteiden käytännöt suuntaavat taidekasvatusta ja opettajankoulutusta? Lopuksi pohdimme taidekasvatuksen ja taiteen perusopetuksen tulevaisuuden mahdollisuuksia.

Torstain illanvietossa ohjelmassa Vuoden kuvataidekasvattaja 2019 kunniamaininnnan julkistaminen, musiikkia KONSTan oppilailta, vapaata keskustelua sekä buffet-illallinen (sisältyy osallistumismaksuun).

Perjantain ohjelmassa myös liiton sääntömääräinen syyskokous sekä Opettajien työtehoseuran tapaaminen.

Katso tarkemmat tiedot, ohjelma sekä ilmoittaudu 13.11. mennessä seminaarin verkkosivulla.

20.11.2019 Sanoista tekoihin – Taidevoimaa varhaiskasvatukseen

Seminaari pienten lasten parissa työskenteleville Lapsen oikeuksien päivänä ke 20.11. klo 8.15–16.
Paikka: Kino Regina, Oodi, 1. krs, Töölönlahdenranta 4, Helsinki.

Helsingin kaupunkistrategiassa 2017–2021 yhdeksi kärjeksi on nostettu elinikäinen oppiminen ja koko kaupunki oppimisen ympäristönä. Taide ja kulttuuri ovat mitä parhainta oppimisympäristöä myös kaikkein pienimmille kaupunkilaisille. YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen mukaan taide ja kulttuuri ovat jokaisen lapsen oikeus.

Mikä on taiteen ja kulttuurin rooli päiväkodeissa ja esiopetuksessa? Pitäisikö sitä vahvistaa? Seminaarissa kuulemme sekä tutkijoiden että taiteilijoiden puheenvuoroja: mm. FTMirja Köngäs puhuu tunneälyn merkityksestä lasten vuorovaikutuksessa, teatteriohjaaja Hanna Ryti taiteesta lapsen ja aikuisen yhteisenä ja erillisenä kokemuksena ja tanssitaiteilija Veera Lamberg residenssitaiteilijoiden kokemuksista varhaiskasvatusympäristössä. Arviointiasiantuntija Maiju Paanasen puheenvuorossa on esillä 6.9. julkaistu Karvin tutkimus opetussuunnitelmien toteutumisesta päivähoidossa, fokuksessa puheenvuorossa on taidekasvatus. Runoilija Anja Erämajakertoo lapsuuden taikakuvien ja sanaleikkien merkityksestä taiteilijuudelleen. Seminaarin avaa Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Emma Kari.

Seminaari on maksuton. Ilmoittaudu seminaariin 13.11. klo 18.00 mennessä tästä!

Katso ohjelma tästä!

14.11.2019 Taide + Kasvatus -puhelu tulevaisuudesta

Aika: To 14.11. klo 12-15.30
Paikka: Kulttuuritalo Laikku, Musiikkisali (Keskustori, Tampere).

Tervetuloa puhelemaan taiteesta ja tulevaisuudesta!

Ekokriisi ja uhka demokratian murenemisesta asettaa myös kasvatukselle uudenlaisia haasteita. Mikä on taiteen ja taidekasvatuksen rooli tulevaisuuden toivon virittäjänä? Tampereen taidekasvatus ry. järjestää To 14.11.2019 Tampereella maksuttoman seminaarin, jossa kuullaan vuoropuheluita taiteen tulevaisuudesta ja merkityksestä.

Katso ohjelma tapahtuman Facebook-sivulta!

Ilmoittautuminen tästä.

Taideopettajat vapaan sivistystyön pedagogeina -koulutus Helsingissä syksyllä 2019

Opetatko taideaineita kansalaisopistossa? Haaga-Helia Ammatillisen opettajakorkeakoulun Taideopettajat vapaan sivistystyön pedagogeina -koulutuksessa käynnistyy vielä yksi ryhmä Helsingissä tänä syksynä.

Koulutuksessa saat tukea uuden opetussuunnitelman tavoitteiden toteuttamiseen sekä yleisemminkin taideopetuksen kehittämiseen opistoissa. Koulutuksen aikana saat mahdollisuuden työskennellä monialaisessa vertaisryhmässä, joka tarkastelee taiteen opetusta itselleen tärkeästä näkökulmasta. Koulutuksen aikana voit kehittää esimerkiksi yhteisöllisyyttä, arviointia, monialaista yhteistyötä, ohjaus-, opetus- ja arviointimenetelmiä. Koulutuksen aikana keskustellaan ja pohditaan myös taideopettajan työn taustalla olevaa oppimis- ja ihmiskäsitystä sekä taideopetuksen asemaa yhteiskunnassa.

Koulutus on maksuton ja se sisältää kolme lähipäivää, ohjausta verkossa sekä vertaisryhmässä toteutettavan kehittämistyön. Ilmoittautuminen 18.9. mennessä. Lue lisää!

Taideyliopiston Avoimen kampuksen järjestämä ”Taidelähtöiset menetelmät laaja-alaisen oppimisen mahdollistajana” -koulutus syksyllä 2019

Koulutus antaa välineitä ja rohkaisee pedagogiseen kehittämistyöhön, sekä tarjoaa konkreettisia menetelmiä erityisesti taidelähtöiseen työskentelyyn ja taideperustaisten menetelmien soveltamiseen ja hyödyntämiseen opetuksessa ja oppimisen tukena. Koulutus rohkaisee laaja-alaisen osaamisen kehittämiseen ja antaa ideoita oppiainerajat ylittävään opetukseen ja välineitä monialaisten oppimiskokemusten rakentamiseen.

Alla lisätietoa koulutuksesta. Ilmoittautuminen Lyytissä 16.8. mennessä! 

KOULUTUKSEN TIEDOT

Kohderyhmä:

Varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja taiteen perusopetuksen ammattilaiset.

Tavoite:

Kehitetään työskentelyä monipuolisissa oppimisympäristöissä kohti oppilaan kasvua eheyttävää opetusta. Kannustetaan opettajia luovan osaamisen ja omien kompetenssien löytämiseen ja hyödyntämiseen. Vahvistetaan opettajien yhteistyötä rakentavien yhteisöllisten työtapojen käyttöä. Koulutuksessa opettajat pääsevät itse ja yhdessä harjoittamaan ja syventämään taidelähtöisten menetelmien käyttöä ja uusia soveltamisen tapoja sekä kehittämään osaamista taidelähtöisessä opetustyössä.

Sisältö:

Johdanto-osio, jossa perehdytään laaja-alaiseen oppimiseen, monilukutaitoon ja oppiainerajat ylittävään opetukseen. Niiden merkitys ja mahdollisuudet uuden OPSin ja oman työn kannalta.

Toiminnalliset työpajat sanataiteesta, kuvasta ja visuaalisesta taiteesta sekä äänestä ja musiikista. Tutustutaan menetelmiin ja työtapoihin yhdessä ja pienryhmissä. Kokeillaan ja harjoitellaan työtapoja ja reflektoidaan kokemuksia ryhmän kesken ja ryhmien välillä. Suunnitellaan menetelmien soveltamista omaan työhön.

Produktiotyöpaja, jossa hyödynnetään koulutuksen aikana syntyneitä pedagogisia oivalluksia ja työpajojen tuotoksia. Rakennetaan ryhmätyönä taidelähtöisiä menetelmiä hyödyntävä, moni-ilmaisullinen produktio ja jaetaan produktio sekä siitä syntyneet oppimiskokemukset ja sovellusideat ryhmien kesken.

Koulutuspaikkoja on 20 osallistujalle.

Kouluttajat:

Laaja-alainen oppiminen, ääni ja musiikki sekä Produktiotyöpaja: musiikkikasvattaja, säveltäjä, sanoittaja ja sovittaja Anna Kuoppamäki.

Sanataide: sanataideopettaja, lastenkirjailija Maami Snellman.

Kuva- ja visuaalinen taide: taiteilija, kuvataideopettaja Maarit Myllynen.

Suoritustapa:

LÄHIPÄIVÄT 2019

6.9. klo 9:00-16:00 Johdanto laaja-alaiseen oppimiseen ja taidelähtöisiin menetelmiin, paikka: Sibelius-Akatemian T-talon Ackté 4. krs, Töölönkatu 28, 00260 Helsinki

20.9. klo 9:00-16:00 Toiminnallinen työpaja / sanataide, Sibelius-Akatemian T-talon Ackté 4. krs, Töölönkatu 28 Helsinki, 00260 Helsinki

4.10. klo 9:00-16:00 Toiminnallinen työpaja / kuva ja visuaalinen työskentely, Sibelius-Akatemian T-talon Iso kokoushuone T-327 3. krs, Töölönkatu 28 Helsinki, 00260 Helsinki

25.10. klo 9:00-16:00 Toiminnallinen työpaja / ääni ja musiikki, Sibelius-Akatemian T-talon Ackté 4. krs, Töölönkatu 28 Helsinki, 00260 Helsinki

15.-16.11.klo 9:00-16:00 Toiminnallinen ja integratiivinen työpaja / produktio, paikka vahvistetaan myöhemmin (Taideyliopiston tiloissa)

Lisätietoja: Projektipäällikkö Sirke Pekkilä, Taideyliopiston Avoin kampus, etunimi.sukunimi(at)uniarts.fi

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Hinta:

Koulutus on opetushallituksen kustantamaa opetushenkilöstön täydennyskoulutusta ja opetuksen sekä materiaalin osalta maksutonta. Osallistujat vastaavat itse lounas-, matka- ja majoituskuluista.

Ilmoittautumiset: 16.8.2019 mennessä.

Peruutusehdot:

Ilmoittautuminen on sitova. Varsinaisen ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdystä peruutuksesta perimme 100 euron peruutusmaksun. Ennen koulutuksen alkua estyneen tilalle voidaan vaihtaa kuluitta toinen henkilö. Koulutuksen jo käynnistyttyä perimme peruuttamisesta tai ilman hyväksyttävää syytä keskeyttämisestä tai ilmoittamatta pois jättäytymisestä 100 euron keskeyttämismaksun.

10.-11.11.2019 Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkin järjestämä kansainvälinen arkkitehtuurikasvatuksen konferenssi Creating the future III – Creative education via architecture

Puhujiksi saapuvat kansainvälisesti kiinnostavimmat lasten arkkitehtuurikasvatuksen tekijät, kaukaisimmat Costa Ricasta ja Kiinasta. Asiantuntijat esittelevät parhaita projektejaan, menetelmiään, pelejään ja opetusmateriaalejaan.

Konferenssin osallistujat pääsevät tutustumaan erilaisiin pedagogisiin lähestymistapoihin myös osallistavien työpajojen kautta.

Konferenssi sopii niin arkkitehdeille, taidekasvattajille, varhaiskasvatuksen, peruskoulun kuin lukion opettajille. Tapahtuma järjestetään Helsingin keskustassa: työpajat Annantalossa ja seminaari Bio Rexissä. Seminaarin kieli on englanti.

Lue lisää ja rekisteröidy mukaan!

6.11.2019 Agency through Playful learning

Aika: 6.11.2019 at 10:00 – 11:30

Paikka: Playful Learning Center, Kasvatustieteellinen tiedekunta, Siltavuorenpenger 5 A, 00014 Helsingin yliopisto.

Play and playfulness are key elements in the future learning. Playfulness and play-based learning in Finnish education context mean that learning is viewed to be active, creative, interactive and involving for participants who act as agents of their learning process. Lue lisää!

2.-3.11.2019 Luo uus -koulutus Jyväskylässä

Paikka: Schildtin lukio, Viitaniementie 1B, 40720 Jyväskylä.

Opetushallituksen rahoituksella lukuvuoden 2019-2020 aikana osallistujille maksutonta Luo uus – digikuviksen välineitä kuvataideopettajille – koulutusta. Koulutus antaa kuvataideopettajalle uusia työkaluja ja vahvistaa jo olemassa olevia taitoja oman opetuksen kehittämiseksi ja laajentamiseksi.

Ohjelma toiseen koulutukseen on työn alla. Tarjolla ohjemassa kaikille “AR-kuvataideopetuksessa”, lisäksi valinnaisena “Krita” ja muutama muu työpaja.

Lue lisää!

Tapahtuma Facebookista!

31.10.2019 klo 9-12 Agendalla: Kohti digihyvinvointia – Mediakasvatusseuran järjestämä aamiaistilaisuus

Paikka: Päivälehden museo, Ludviginkatu 2-4, Helsinki.

Tervetuloa Mediakasvatusseuran avoimeen aamupäivätilaisuuteen mediasta, hyvinvoinnista ja niiden yhteen sovittamisesta. Agendalla on Mediakasvatusseuran järjestämä ajankohtaistapahtuma mediasta, mediakasvatuksesta ja niihin liittyvistä uusista ilmiöistä.

Lokakuun lopussa järjestettävässä Agendalla: Kohti digihyvinvointia -tilaisuudessa puhutaan mm. aivoista ja teknologiasta, pohditaan keinoja tasapainoisen mediankäytön edistämiseksi sekä tutkitaan median ja teknologian tuottamia mahdollisuuksia hyvinvoinnillemme.

Tapahtuma on suunnattu median, kasvatuksen, sosiaali- ja terveysalan sekä teknologia-alan ammattilaisille ja tutkijoille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Tapahtuma on täynnä, mutta se striimataan Facebook Livenä. Tapahtuman puheenvuorot ovat katsottavissa jälkeen päin YouTubessa. Lue lisää ja seuraa tiedustusta tapahtuman Facebook-sivulta!

Katso lisätiedot ja ohjelma tästä.

31.10.2019 Taidejemmoja – Lasten ja nuorten taiteen tallennus ja tutkimus –seminaari  klo 09.00-16.30

Paikka: Studio Donner, Villatehdas, Kankurinkatu 4–6, Hyvinkää.

Miten lasten ja nuorten taide saadaan osaksi valtakunnallista keskustelua? Miten sen taiteellista ja tutkimuksellista hyödyntämistä voidaan edistää? Mitä on tallennettu, mitä tulisi tallentaa ja miksi? Kysymyksiä pohtivat eri alan asiantuntijat lasten ja nuorten sekä taiteen näkökulmasta. Ilmoittautuminen elokuussa. Lue lisää!

25.10.2019 Toisin katsottu -seminaari Ateneumissa

Seminaarin tavoitteena on tukea sukupuolten moninaisuuden ja seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoista kohtaamista sekä demokraattista toimintakulttuuria taiteen ja taidekasvatuksen toimintaympäristöissä. Tilaisuus on suomenkielinen.

Seminaari kutsuu mukaan kulttuurialan toimijoita ympäri Suomen. Tavoitteena on tarjota tila yhdessä oppimiselle ja uusien tiedostavien toimintatapojen luomiselle. Teorian ja käytännön kokemukset yhdistävä seminaari luo tilaa kollektiiviselle keskustelulle ja uusille ideoille. Puheen, katsomisen ja tekemisen tavat luovat ja muuttavat käsityksiä ja kulttuuria, joten on tärkeää pohtia, miten taiteen kentällä toimitaan. Seminaarin toteuttavat Kansallisgalleria ja Aalto-yliopiston Taiteen laitos yhteistyössä Kulttuuria kaikille -palvelun ja Suomen museoliiton kanssa.

Osallistumismaksu 20 € sisältää ohjelman, työpajamateriaalin ja kahvitarjoilun perjantaina 25.10. Lisäksi seminaarilipulla pääsy opastetuille kierroksille to 24.10. (pääsylippu museoiden näyttelyihin omakustanteinen/museokortilla). Kansallisgalleria ei palauta eikä vaihda lunastettuja lippuja takaisin.

Ilmoittautuminen Ateneumin verkkokaupassa.

Lisätiedot tästä.

24.10.2019 Kulttuurin ja kirjaston tulevaisuuspäivä

Lähde mukaan pohtimaan yhdessä alan ajankohtaisimpia asioita ja tulevaisuuden näkymiä! Tulevaisuuspäivä vastaa entistä paremmin toimintaympäristön nopean muutoksen tuottamiin uusiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

Päivän puheenvuorot käsittelevät monipuolisesti kuntien ja kulttuurin ja niiden toimintaympäristön tulevaisuuden suuntaviivoja. Monipuoliset caset valottavat laajasti uudistuvien kulttuuripalvelujen tekemää tärkeää työtä.

Tilaisuus on erittäin suosittu kulttuuri- ja kirjastopalveluiden johdon ja asiantuntijoiden kohtaamispaikka. Kokoonnumme tällä kertaa Helsingissä, Hakaniemen Paasitornissa. Ensimmäistä kertaa tilaisuus myös striimataan eli voit etäosallistua siihen joko yksin tai ryhmässä.

Kulttuuri- ja kirjaston tulevaisuuspäivä tuotetaan FCG Koulutuksen ja Suomen Kuntaliiton yhteistyönä. Toteutukseen osallistuu suuri joukko kulttuuri- ja kirjastoasioiden asiantuntijoita.

Lue lisä ja ilmoittaudu 9.10. mennessä!

12.10.2019 Taitoliiton, Museoviraston ja Suomen käsityön museon järjestämä Luonnosta käsin -seminaari  Kansallismuseolla

Mitä luonto merkitsee käsillä tekijöille ja taiteilijoille? Mikä on yhteisöllisyyden ja vapaaehtoistyön rooli? Luonnosta käsin -seminaarissa pureudutaan taiteilijoiden ja käsin tekijöiden luontosuhteeseen sekä käsityön merkitykseen niin tekijälleen kuin osana vapaaehtoistyötä. Lue lisää ja ilmoittaudu!

9.10.2019 Mediakasvatus ja hyvinvointi digitaalisella aikakaudella

Lapin aluehallintovirasto ja Mediakasvatusseura järjestävät opetushenkilöstölle suunnatun, maksuttoman koulutustilaisuuden mediakasvatuksesta, sen tavoitteista ja hyvinvoinnin tukemisesta digitaalisella aikakaudella. Koulutuspäivä järjestetään Rovaniemellä.

Koulutus on tarkoitettu opetustoimen henkilöstölle sekä opetus- ja sivistystoimen johdolle, mutta sopii myös kirjastotoimeen. Lue lisää!

4.10.2019 Oivallus

Oivallus on Mediakasvatuskeskus Metkan, Ylen, Innokas-verkoston, KAVIn ja Helmet-kirjastojen järjestämä uusi, maksuton koulutustilaisuus käytännön mediakasvattajille. Oivallus kokoaa mediakasvatuksesta kiinnostuneita opettajia ja kirjasto- ja nuorisotyöntekijöitä keskustakirjasto Oodiin Helsinkiin. Tutustu ohjelmaan täältä.

4.10.2019 Artist in Every Place – The Role of Artists in ECoC Process

Date:             4.10.2019 at 9.00–13.00.

Venue:          Valvesali, Cultural Centre Valve (Hallituskatu 7, Oulu)

You’re warmly invited to attend a half day seminar during which we’ll have discussions on the role of artists in European Capitals of Culture. The main focus will be on how new audiences can be introduced to art. 
The seminar’s title, Artist in Every Place, is borrowed from next year’s Capital of Culture, Galway. The seminar is aimed at art and culture professionals and decision makers. 
Seminar speakers include artists from Galway, who also perform at the Irish Festival of Oulu, and local stakeholders.

Register to the seminar by 30.9.2019 here. You can find the program and possible seminar updates here.

30.9.–1.10.2019 Kansainvälinen Lastenkulttuurifoorumi Tampereella

Everybody’s Business – Inclusion in Culture and Arts Education and Implementation of Children’s Cultural Rights

Ensimmäinen Kansainvälinen lastenkulttuurifoorumi (International Children’s Culture Forum) järjestetään Tampereella 30.9.–1.10.2019.
Foorumin ohjelmassa käsitellään kulttuuri- ja taidekasvatuksen inklusiivisuutta, lasten kulttuuristen oikeuksien toteutumista eri maissa sekä keskustellaan siitä, miltä lastenkulttuurin tulevaisuus näyttää.

Pääohjelmiston puhujat ovat Charlotte Svendler Nielsen (apulaisprofessori, Kööpenhaminan yliopisto, Tanska) sekä Anne Bamford (professori, International Research Agency and the Education Commission, Iso-Britannia).

Päivien aikana kuullaan kansainvälisten ja kotimaisten lastenkulttuurin asiantuntijoiden esityksiä teemoitelluissa alaseminaareissa sekä vieraillaan pirkanmaalaisissa lastenkulttuurikohteissa.

Kaksipäiväisen foorumin sisältöjen kieli on englanti. Foorumin osallistumismaksu on 120 euroa/henkilö. Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsenkeskusten henkilökunnalle osallistumismaksu on 60 euroa/henkilö. Maksu sisältää lounaat ja kahvit.

Kansainvälisen lastenkulttuurifoorumin ilmoittautuminen on käynnissä 10.9. saakka!

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto järjestää Kansainvälisen lastenkulttuurifoorumin yhteistyössä Tampereen kaupungin, Taiteen perusopetusliiton, Taidekasvatuksen observatorion sekä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa. Foorumi on hyväksytty Suomen EU-puheenjohtajakauden oheisohjelmistoon.

Lue lisää!

 

1.10.2019 Taidetestaajat-seminaari Kansainvälisen Lastenkulttuurifoorumin yhteydessä

Lastenkulttuurifoorumin rinnalla järjestetään Taidetestaajat-seminaari 1.10.2019. Aamupäivällä esitellään ainutlaatuista nuorille suunnattua kulttuurin suurhanketta sekä sitä käsittelevät akateemiset tutkimukset. Aamupäivän ohjelma on osa Kansainvälistä lastenkulttuurifoorumia ja se toteutetaan englanniksi.

Iltapäivä jatkuu hankkeen toimivimpiin käytänteisiin tutustumisella. Iltapäivän osuus on suomenkielinen. Kansainvälisen lastenkulttuurifoorumin ohjelma jatkuu samaan aikaan englanniksi. Taidetestaajat-seminaarin hinta on 20 € (sis. tiistain lounaan). Foorumin (30.9.-1.10.) osallistumismaksu on 120 €.

Lue lisää ja ilmoittaudu!

Suomalais-venäläisen kulttuurifoorumin partnerihaku 31.5. mennessä / XX suomalais-venäläinen Kulttuurifoorumi Tulassa 26.-29.9.2019

Kiinnostaako katutaiteen tekeminen venäläisten taiteilijoiden kanssa? Haluatko tehdä yhteistyötä kulttuuri- ja opetusalalla nuorison parissa? Tutustu venäläisten kulttuuri- ja taidealan toimijoiden ideoihin, ja tule mukaan suomalais-venäläiseen kulttuuriyhteistyöhön!

Yhteistyökumppanihaku on avoin kaikille
Suomalais-venäläisen kulttuurifoorumin avulla löydät sopivan yhteistyökumppanin taiteen ja kulttuurin hankkeisiin Venäjältä. Mukana on sekä ammattilais- että harrastajatoimijoita. Yhteistyökumppanin etsintä on maksutonta.

Foorumiin hakeminen on helppoa
Yhteistyökumppaniksi hakeminen käynnistyy tutustumalla venäläisten tekemiin yli 100 hanke-ehdotukseen ja täyttämällä vastauslomake 31.5.2019 mennessä. Voit myös tehdä oman hanke-ehdotuksen, mikäli venäläisten ehdotuksien joukosta ei löydykään sopivaa.

Suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi Tulassa 26.-29.9.2019 – kohtaamis- ja verkostoitumispaikka
Kulttuurifoorumi tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden neuvotella venäläisen yhteistyökumppanisi kanssa tulkin avustuksella. Lisäksi foorumin istunnoissa ja seminaareissa pohditaan kulttuurikentän ajankohtaisia kysymyksiä, verkostoidutaan sekä tutustumaan Tulan monipuoliseen kulttuuritarjontaan. Kulttuurifoorumiin osallistuneet hankeneuvottelijat voivat hakea starttirahoitusta yhteishankkeen käynnistämiseen foorumin jälkeen.

Suomi-Venäjä-Seura on kulttuurifoorumin pääjärjestäjä yhteistyössä Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Venäjän kulttuuriministeriön kanssa, jotka rahoittavat kulttuurifoorumin toimintaa.

Tartu tilaisuuteen, tutustu hanke-ehdotuksiin ja vastaa 31.5. mennessä!

26.9.2019 Tekemisen merkitys – Käsityön ja muotoilun seminaari

Aika: 26.9.2019 klo 15.00-18.30.

Paikka: Tammerkosken lukio, Sammonkatu 2, Tampere.

Mistä saadaan tulevaisuuden tekijät ja osaajat? Mistä tulevat tule-vaisuuden mestarit niin perinteisille, kuin uusille aloille? Onko taidot ja osaaminen edelleen tulevai-suuden yksi suomalainen menestystekijä? Tervetuloa kuuntelemaan mielenkiintoisia alustuksia ja osallistumaan keskusteluun.

Seminaari on mak-suton, mutta pyydämme sitovia ilmoittautumisia 18.9.2019 mennessä osoitteessa www.tamlu.net / ajankohtaista.

Lisätiedot ja ohjelma tästä!

The Leadership Void in Arts and Culture

Uusi kulttuurialan nykyisten ja tulevien johtajien koulutusohjelma aloittaa 2019. Suomesta toteuttajana mukana Aalto Yliopisto EE.

Lue lisää!

18.9.2019 Sanoista tekoihin – Saavutettavuustyö käytännössä -seminaari

Seminaari järjestetään Tampereella Hotelli Koskipuistossa 18.9.2019. Päivän aikana kuullaan saavutettavuudesta käytännössä niin erilaisten käyttäjien kuin organisaatioiden näkökulmasta. Tervetuloa mukaan!

Seminaari on maksuton. Mukaan mahtuu noin 200 kiinnostunutta osallistujaa, ja seminaari myös lähetetään verkossa sekä taltioidaan. Paikalla on myös viittomakielen tulkkaus ja kirjoitustulkkaus.

Seminaarin juontaa Rosa Meriläinen.

Ilmoittautuminen alkaa elokuussa, mutta laita tapahtuma kalenteriisi jo nyt!

Lue lisää ja katso ohjelma!

 

16.9.2019 Suomi ilmasto- ja kiertotalouskoulutuksen kärkimaaksi! -koulutus

#kiertotalouskoulutus

Monelle ulkomaalaiselle tulee Suomesta ensimmäisenä mieleen huippuluokan koulutus. Voisiko suomalaisten ilmasto- ja kiertotalouskoulutus sekä osaaminen olla seuraava vientihitti maailmalla?

Paras keino hillitä ilmastokriisiä, pysäyttää luonnon köyhtyminen ja varmistaa raaka-aineiden saatavuus myös tulevaisuudessa on osaamisen lisääminen.

Ilmasto- ja kiertotalousosaamisen avulla lapset, nuoret ja aikuiset osaavat vähentää hiilidioksidipäästöjä sekä säilyttää metallit, muovin ja muut materiaalit mahdollisimman pitkään kierrossa. Osaamisen ulottuu arjen lisäksi myös töihin: maanviljelijät osaavat hyödyntää maaperän hyvinvointia tukevia viljelymenetelmiä, kauppiaat osaavat kääntää liiketoimintansa tavaroiden myymisestä niiden vuokraamiseen ja arkkitehdit osaavat suunnitella rakennuksia, joiden hiilijalanjälki on mahdollisimman pieni.

Sitran vauhdittamana yli 50 oppilaitosta, koulutusorganisaatiota ja yritystä ovat kehittäneet kiertotalousopetusta kaikille koulutusasteille aina peruskoulusta yliopistoon. Nyt on aika jakaa oppeja matkan varrelta ja esitellä opetusviennin kannalta mielenkiintoisia avauksia.

Työpajoissa ideoimme yhdessä ratkaisuja, joiden avulla kiertotalous ja ilmastokasvatus voitaisiin sisällyttää mahdollisimman laajasti koulutusasteiden opetukseen, täydennyskoulutukseen ja esimerkiksi järjestöjen pitämiin kursseihin. Lisäksi etsimme päivän aikana keinoja, joiden avulla kiertotaloudesta ja ilmastokasvatuksesta saataisiin liiketoimintaa Suomeen koulutusviennin muodossa.

Tervetuloa mukaan! 

Ilmoittaudu tästä 

Mitä? Suomi ilmasto- ja kiertotalouskoulutuksen kärkimaaksi!

Missä? Sitra, Itämerenkatu 11-13, Helsinki, auditorio Leonardo da Vinci, 1. kerros.

Milloin? 16.9.2019 9:00-14:30.

Ohjelma:

9.00 Aamukahvit

9.30 Tervetuloa

9.40 Kiertotalouskoulutuksen kokonaisuus, Sitra

10.00 Suomesta ilmastokasvatuksen kärkimaa -aloite, SOOL

10.15 Kiertotalous ja ilmastokasvatus koulutusviennissä, Education Finland ja Opetushallitus

10.30 Caset: Lyfta, Yrityskylä:Talous ja nuoret TAT, Climate University

11.00 Työpajojen esittely

11.15 Lounastauko (omakustanteinen)

12.00 Työpajat

           1: Kiertotalous ja ilmastokasvatus koulutusvientituotteena

           2: Miten kiertotalous ja ilmasto-osaaminen saadaan osaksi elinikäistä oppimista ja täydennyskoulutusta?

           3: Climate University

           4: Miten kolmas sektori voi ottaa roolia ilmastokasvatuksessa?

13.00 Työpajojen purku

13.30 Kahvit ja verkostoitumista

16.–17.9.2019 Kulttuurituottajien valtakunnalliset päivät Jyväskylässä

Paikka: Paviljonki, Uno Savolan katu 2, Jyväskylä.

Valtakunnallinen julkisen alan kulttuurituottajien seminaari, KUTU Päivät, järjestetään ensimmäisen kerran ensi syksynä 16.-17.9.2019. Kaksipäiväinen seminaaritapahtuma kokoaa yhteen kuntien ja kaupunkien kulttuurityötä tekevät henkilöt, joiden työnkuvaan kuuluu kulttuuripalveluiden suunnittelu ja toteuttaminen. Tapahtuma tarjoaa verkostoitumismahdollisuuden lisäksi ajankohtaista tietoa muuttuvan kentän tarpeeseen ja työvälineitä kulttuurituottamisen monialaiseen toimenkuvaan. Lue lisää!

13.9.2019 Bauhaus-symposium Helsinki Design Weekillä Designmuseossa

Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo yhdesä järjestävät Bauhaus-koulukunnan 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Bauhaus-symposiumin Helsinki Design Weekillä Designmuseossa.

Paikka: Designmuseo, Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki.

Aika: Perjantai 13.9.2019 klo 12-18.

Englanninkielisessä seminaarissa pohditaan, mikä oli Bauhaus-koulukunnan merkitys pohjoismaissa, ja miten se linkittyy pohjoismaiseen muotoiluun ja arkkitehtuuriin. Onko näillä ilmiöillä yhteinen historia vai edustavatko ne täysin eri maailmoja? Pohjoismaisen suunnittelun tavoin Bauhaus viittaa moderniin, käytännölliseen ja demokraattiseen arkkitehtuuriin ja muotoiluun. Symposium sukeltaa myös markkinoinnin ja brändäyksen ajankohtaisiin teemoihin pohjoismaisella muotoilun kentällä.

Tapahtumaa vetävät Designmuseon vastaava museolehtori Leena Svinhufvud ja Arkkitehtuurimuseon tutkimuspäällikkö Juhana Lahti yhdessä alan pohjoismaisten ja saksalaisten tutkijoiden kanssa.

Symposium on tehty yhteistyössä Arkkitehtuurimuseon, Goethe-institut Finnland ja Estrid Ericsons -säätiön kanssa. Designmuseon Fokus Bauhaus -näyttely on tehty yhteistyössä Goethe-institut Finnlandin ja Taiteen edistämiskeskuksen kanssa.

Ilmoittautumiset: info@designmuseum.fi

Tarkemmat tiedot ja ohjelma!

11.9.2019 Digihyvinvoinnin kehittämispäivä Mikkelissä

Digivoimaa-hanke yhteistyössä Itä-Suomen Aluehallintoviraston kanssa Valtakunnallisen Digihyvinvoinnin kehittämispäivän Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kampuksella Mikkelissä syyskuun 11. päivä 2019. Kehittämispäivä on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille ja erityisesti nuorten kanssa työskenteleville. Digihyvinvoinnin kehittämispäivien ohjelmassa on asiantuntija-alustuksia, paneelikeskustelu sekä työryhmätoimintaa.  Lisätiedot ja ilmoittautuminen!

10.9.2019 KAVIn järjestämä Towards a Good Life in the 2020’s –konferenssi 10.9. Oodissa, Helsingissä

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti järjestää mediakasvatuksesta ja medialukutaidosta kiinnostuneille ammattilaisille suunnatun kansainvälisen konferenssin 10.9.2019 klo 14-17 Oodissa, Kino Reginassa. Konferenssin puhujina kuullaan huipputason kansainvälisiä ja kotimaisia asiantuntijoita, kuten David Buckingham ja Divina Frau-Meigs sekä Mediakasvatusseuran puheenjohtaja Päivi Rasi. Tilaisuuden otsikko on Towards a Good Life in the 2020’s – Enhancing citizenship and social cohesion through media literacy. Konferenssi on maksuton. Lue lisää: Lue lisää!

29.-30.8.2019 Visuaalisten taiteiden koulujen rehtoripäivät Kallio-Kuninkalassa, Järvenpäässä

Kuva: Kallio-Kuninkalan päärakennus © Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiö. Taitto: Riikka Mäkikoskela.

Paikka: Kallio-Kuninkala, Ristinummentie 6, 04400 Järvenpää.

Ops-uudistuksen jälkeen muutoksen tuulet puhaltavat edelleen taiteen perusopetuksen kentällä. Rehtoripäivillä käsittelemme uusien ops:ien mukaista arviointia ja kuulemme taiteen perusopetuksen ajankohtaiset kuulumiset muun muassa Opetushallituksesta ja opetus- ja kulttuuriministeriöstä sekä pohdimme yhdessä taidekasvatuksen ja visuaalisten taiteiden taiteen perusopetuksen tulevaisuutta. Tervetuloa mukaan sankoin joukoin yhteisten asioiden äärelle!

Rehtoripäivät ovat tarkoitettu arkkitehtuurin, kuvataiteen, käsityön ja mediataiteiden taiteen perusopetusta antavien oppilaitosten rehtoreille sekä hallinnosta vastaaville opettajille kuten johtaville ja suunnittelijaopettajille.

Tarkemmat tiedot, ohjelma sekä ilmoittautuminen 5.6. mennessä tästä!

9.-13.7.2019 InSEA 2019 MAKING –kongressi (Vancouver, Kanada)

The InSEA World Congress at UBC in Vancouver, Canada in July 2019 offers art educators an opportunity to theorize and practice ‘making’ in art education.  Through a diverse array of sessions, workshops and field experiences, delegates will be able to reimagine and reflect upon ‘making’ in art education. Lue lisää ja ilmoittaudu!

4.–6.7.2019 Arts4all 2019 -verkostotapaaminen Designing the Future – First European Arts and Education Labs, Krefeld, Saksa

As part of the European Days of youth art schools in NRW/Germany it is developed “cross-border” (North Rhine-Westphalia, Federal Republic of Germany, border region with the Netherlands, Europe) and contents the “European Arts and Education LABS “. These labs test a new mediation format for the content and methods of cultural-education-work with children and adolescents in the European cultural-pedagogical practice network and check its transferability to  other federal states and border regions.

The focus lies on interdisciplinary pedagogical practice dealing with socially relevant issues which end up in the question: how do we want to live and what can we contribute?

The thematic-conceptual bracket is formed by  the 100th Bauhaus anniversary in a European perspective. This is the occasion for a cross-border dialogue that will bring together up to 150 youth art teachers, artists and representatives of associations from Europe to interdisciplinary Art & Education LABS.

In addition to the European exchange, the cross-border youth culture dialogue should be promoted. In the case of pilot LABS, this is the cooperation of youth art schools and cultural education institutions from NRW, NL, FIN…

We hope that you can be part of tis. We will communicate details of the programme and possible presentations of your country in a following mail.

“Bauhaus Europa” is a cooperation event of the LKD NRW e.V. with the Federal Association of Youth Art Schools (bjke), the European network Arts4all and the youth art schools “BI  St. Josef e.V.” and “Werkhaus e.V.” in Krefeld. Sponsors are the Ministry of Youth, NRW, the Fonds Soziokultur and the city of Krefeld.

OHJELMA_Arts4all 2019

Vauvojen värikylpy -ohjaajakoulutus 2019

Porin lastenkulttuurikeskus järjestää Vauvojen värikylpy -ohjaajakoulutusta, joka on suunnattu ensisijaisesti visuaalisten alojen ammattilaisille, mutta myös kasvatusalan ja perhetyön tekijöille. Koulutukseen haetaan verkossa täytettävällä hakulomakkeella maaliskuussa 2019.  Koulutusjaksot ovat marraskuussa 2019.
Lue lisää!

Porvoon taidekoulun kesäkurssit 2019

 

Taideyliopiston avoimen yliopiston kesäopetus

Tarjonta kattaa kymmeniä erilaisia kuvataiteen, musiikin, teatterin ja tanssin alan kursseja – löydä joukosta omasi ja hae mukaan 25.4. mennessä!

Helsingin yliopiston Piirustussalin kurssit

Piirustussalin touko- ja kesäkuun kurssit ovat nyt nähtävillä nettisivuillamme! Ilmoittautuminen alkaa 2.5. klo 10. Tulossa on kaksi piirustusekskursiota toukokuussa sekä kolmipäiväinen intensiivikurssi kesäkuun ensimmäisellä viikolla.

Kurssien aikataulut ja muut tiedot löytyvät täältä!

OPH kouluttaa: Koulutusalan johtamisen foorumi 2019 – Vaikuttava johtaminen / Ledarforum för utbildningssektorn 2019

Tämän kesän Koulutusalan johtamisen foorumilla käsitellään vuorovaikutuksellisen ja välittävän toimintakulttuurin kysymyksiä. Keskeisinä teemoina ovat rakentava vuorovaikutuksen ja kannustavan työkulttuurin luominen sekä ihmisen myötätuntoinen kohtaaminen.

Foorumi on suunnattu opetus- ja sivistystoimen johdolle, varhaiskasvatuksen johdolle, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen rehtoreille ja apulaisrehtoreille, ammatillisen koulutuksen rehtoreille ja johtajille, aluehallinnon sivistystoimen johdolle sekä opettajankoulutuslaitosten ja täydennyskoulutuslaitosten johdolle.

Lue lisää ja ilmoittaudu 13.5. mennessä!

5.-6.6.2019 Pedaforum 2019

Paikka: Kumpulan kampus, Helsingin yliopisto.

Päivien teemaksi on valittu Oppimisen tila – Quo vadis universitas? Päivät rakentuvat kuuden alateeman ympärille: 1. Avoimet oppimisen maisemat. 2. Yhteisöllinen ja luova oppimisen vire. 3. Tieteenalani pedagoginen tila. 4. Tieteenalojen dialogi. 5. Korkeakoulutuksen asema ja paikka yhteiskunnassa. 6. Koulutuksen avoimuus ja saavutettavuus. Päivien tavoitteena on jakaa tietoa korkeakoulupedagogisesta tutkimuksesta ja hyvistä käytännöistä laadukkaan oppimisen ja opetuksen toteuttamiseksi. Lue lisää!

Porvoon taidekoulun Keramiikkakoulu Iriksen kevät 2019

Katso tarkemmatkurssiesite: Keramikkakoulu Iriksen kurssiesitteestä!

 

Taideyliopiston avoimen yliopiston kevätkauden 2019 kurssit

Kurssivalikoimassa on kursseja kaikilta Taideyliopiston taiteenaloilta ja opetus perustuu yliopiston tutkintovaatimuksiin. Tarkista haun kurssikohtainen päättymispäivämäärä kurssikalenterista!

Lapuan kansalaisopiston järjestämä Vedic Art –kurssi 3.-7.6.2019 Lapualla

Vedic Art on prosessikeskeinen taidekoulutusmenetelmä luovuuden käynnistämiseen ja yksilöllisen ilmaisun syventämiseen. Opettajana on TaM Minna Rajala.

Lue lisää ja ilmoittaudu!

25.5.2019 Suomen InSEAn järjestämä kansainvälinen taidekasvatuspäivä

AIKA: la 25.5.2019 noin klo 10–13.

PAIKKA: Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Väre-rakennus, Aalto-yliopisto, Otaniemi, Otaniementie 14, Espoo.

Suomen InSEA (International Society for Education through Art) ja Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liitto sen jäsenenä juhlistavat kansainvälistä taidekasvatusviikkoa (20.–26.5.2019) järjestämällä kolmannen, kaikille avoimen taidekasvatuspäivän. Tilaisuuden teemana on monimuotoinen kansainvälinen taidekasvatus Suomessa. Tilaisuudessa esittäytyvät mm. Suomen taide- ja kulttuurikasvatuksen observatorio sekä Aallon ja Lapin yliopiston kansainväliset maisteriohjelmat NoVA (Nordic Visual Studies and Art Education) ja AAD (Arctic Art and Design). Lisäksi kuullaan taiteen perusopetuksen kansainvälisistä hankkeista sekä palkitaan InSEA-stipendillä kansainvälisessä toiminnassa ansioituneita taidekasvatuksen opiskelijoita.

Katso ohjelma ja tulo-ohjeet taidekasvatuspäivän Facebook-sivulta!

Tilaisuudessa on kevyt tarjoilu ja ohjelman päätteeksi halukkaille järjestetään tutustumiskierros Väreeseen.Tilaisuuden yhteydessä on mahdollisuus liittyä Suomen InSEA ry:n jäseneksi.

Tiedustelut voi osoittaa Anniina Suomiselle  ja Marja Rastaalle (etunimi.sukunimi(at)aalto.fi).

Olet lämpimästi tervetullut!

11.5.2019 Käsityön upea tulevaisuus -seminaari Suomen  kansallismuseolla

Taitoliitto, Tekstiiliopettajaliitto TOL ry ja Teknisten aineiden opettajat TAO r.y. järjestävät nyt toisen kerran suositun KÄSITYÖN UPEA TULEVAISUUS -seminaarin.

Käsityön opettajille ja kaikille alasta kiinnostuneille suunnatussa seminaarissa on luvassa keskusteluja ja avauksia käsityön ja muotoilun ulottuvuuksista, kestävästä tulevaisuudesta ja tulevaisuuden työelämätaidoista, tekemällä oppimisesta sekä teknologiakasvatuksesta.
KOHDERYHMÄ: käsityön opettajat eri koulutus asteilla ja tasoilla
(perusopetus, ammatillinen, amk, yliopisto, vapaa sivistystyö, taiteen perusopetus). Lue lisää!

Kesytä media – opetushenkilöstön maksuton mediakasvatuksen seminaari 8.5. Helsingissä ja 10.5. Jyväskylässä

Tarjolla on kattaus erilaisia näkökulmia mediakasvatukseen ilmiönä, asiantuntijoiden linjauksia sekä opettajien ja oppilaiden kokemuksia ja käytännön esimerkkejä mediakasvatusprojekteista.

Tarkemmat tiedot, ohjelmat ja ilmoittautuminen 30.4. mennessä!

9.-10.5.2019 Sustainability Science Days

We welcome you to participate in two days full of program on key questions of sustainability, 9-10 May 2019 at the Sustainability Science Days. The thematic focus of the event is sustainable production and consumption, which is the Sustainable Development Goal # 12 where Finland’s performance, according to the SDG indicators, needs to be considerably improved. During the two-day event, this challenge will be approached via researcher-meets-practice dialogues and popular discussion events. Helsinki Institute of Sustainability Science (HELSUS) and Aalto Sustainability Hub (ASH) organize the conference jointly.

The events are open and free, but registration is needed – Ilmoittaudu tästä!

Ks. ohjelma ja käytännön asioita.

Aalto event

 

29.4.2019 RAE 2019 – Research in Art and Experience

Open research seminar! 

Aika: 29.4. 2019 klo 9.30 – 16

Paikka: Aalto University, Otaniemi Campus, Dipoli, Lumituuli Auditorium.

Seminaari on kaikille avoin ja maksuton.

This research seminar examines how research, art and experience intertwine. Seminar introduces research practices in art from different fields which employ, assess and challenge experience. The aim of the seminar is to bring together variety of ways in which research practices in art may diversify the discourse of experience research. 

The program consists of a keynote by prof. ALVA NOË (Berkeley, CU) and presentations of professors, post-doc researchers and doctoral students from Aalto University and the University of the Arts Helsinki.

Katso ohjelma ja ilmoittaudu 23.4. mennessä

Tapahtuma Facebookissa!

Event is open for everybody and done in collaboration with:

Aalto ARTS

Aalto Experience Platform 

Aalto Experience Platform 

 

11.-12.4.2019 NÄKEMINEN JA TIETÄMINEN – Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liiton kevätpäivät

Kuva: ©Hämeenlinnan kaupunki, taitto Riikka Mäkikoskela.

Paikka: Hämeenlinnan Raatihuoneen Juhlasali (2. krs.), Raatihuoneenkatu 15, 13100 Hämeenlinna.

Koulutuspäivissämme eri alojen asiantuntijat johdattelevat tarkastelemaan näkemisen ja tietämisen yhteyksiä. Aloitamme ajattelevista käsistä, merkitysten rakentamisesta ja piirtäjän katseesta. Ajattelun ruumiillisuuden ja näkemisen taidon teemoihin näkökulmia tuovat myös visuaalisten taiteiden immateriaalisuus ja monitaiteisuus. Teemamme kokoavat yhteen oppimisen mahdollisuudet elämän merkityksellistäjänä sekä sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys.

Ks. tarkemmat tiedot ja ilmoittaudu 3.4. mennessä seminaarin sivulta!

 

5.-6.4.2019 Kuvista käsin – Kuvataideopettajien kevätpäivät Seinäjoella

Tervetuloa mukaan kuvataideopettajien kevätpäiville! Puhutaan tylsyydestä, kuullaan ajankohtaista lukiosta, tutustutaan Lapuan Vanhaan Paukkuun, pohditaan taidemuseoiden ja kuvataideopettajien välistä yhteistyötä sekä tehdään itse: jaetaan kuviksen opetusideoita ja opitaan työpajoissa uusia asioita.

Ohjelma ja ilmoittautuminen 29.3. mennessä Kuvataideopettajat.fi-sivustolla!

Tapahtuma Facebookissa

 

Mediakasvatusseuran DIGIVOIMAA-koulutus starttaa huhtikuussa 2019

Ohjaus- tai nuorisoalan ammattilainen – kutsumme sinut oppimaan uutta ja saamaan konkreettisia työvälineitä nuorten mediataitojen ja digihyvinvoinnin vahvistamiseksi!

Mediakasvatusseura järjestää nuorisotyöntekijöille, opinto- ja ura-ohjaajille sekä muille nuoriso- ja ohjausalan ammattilaisille koulutusta osana valtakunnallista Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoittamaa Digivoimaadigihyvinvoinnilla yhteiskunnallista osallisuutta -hanketta (2019–2020).

Lue lisää ja ilmoittaudu!

16.-24.3.2019 Kansainvälinen seminaari esittävän taiteen ja kulttuurin ammattilaisille Hurraa!-festivaalilla

Suomen suurin lasten ja nuorten teatterifestivaali Hurraa! valtaa pääkaupunkiseudun kulttuuritalot jo yhdeksättä kertaa. Festivaalilla nähdään tänä vuonna 15 esitystä ja 80 esityskertaa.

Festivaalin yhteydessä järjestetään kansainvälinen seminaari esittävän taiteen ja kulttuurin ammattilaisille Annantalon juhlasalissa perjantaina 22.3. Seminaarin keynote-puhujana kuullaan väitöskirjassaan lasten ja teatterin suhdetta tutkinut Edinburghin yliopiston tohtori Ben Fletcher-Watson. Seminaari on maksuton. Ilmoittautuminen osoitteessa Ilmoittautuminen Annantalon sivuilla!
Lue lisää!

21.3.2019 OPITTU NÄKYVÄKSI! Oppimisen arviointi taiteen perusopetuksessa – OPH:n maksullinen koulutuspäivä Helsingissä

koulutuksen tavoitteena on innostaa ja antaa tukea oppimisen arvioinnin kehittämiseen paikallisesti. Koulutus avaa taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden 2017 oppimisen arvioinnin yleisiä ja taiteenalakohtaisia linjauksia. Koulutuksessa keskustellaan taiteen perusopetuksen oppilaan arvioinnin kehittämistarpeista. Tarkoitus on yhdessä hahmottaa muun muassa arvioinnin kriteerien merkitystä ja käyttöä. Pohdimme myös oppimisen arvioinnin linjausten edellyttämiä pedagogiikan ja toimintakulttuurin kehittämistarpeita.

Koulutus on suunnattu taiteen perusopetuksen opettajille ja rehtoreille, kuntien taiteen perusopetuksesta vastaaville, kansalais- ja työväenopistojen opettajille ja rehtoreille sekä muille oppimisen arvioinnista kiinnostuneille taiteen perusopetuksen asiantuntijoille.

Päivitetty ohjelma

Lue lisää ja ilmoittaudu!

 

13.3.2019 Eurooppalainen kulttuuriperintötunnus Suomessa -seminaari

Kutsun toivotaan tavoittavan erityisesti kulttuurikentän toimijoita, järjestöjä, tutkijoita, museokenttää sekä matkailun osaajia, mutta se on avoin myös muille. Maksuttoman seminaarin järjestävät yhteistyössä Museovirasto, Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Jyväskylän yliopisto / EUROHERIT-hanke.

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen tästä!

Sosiaalinen sirkus maahanmuuttajatyössä –seminaari 6.3.2019 Tampereella

Aika: 6.3.2019 klo 9.15–15

Paikka: Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4, Tampere

Seminaarissa jaetaan Sirkuksesta siivet elämään -hankkeessa opittuja asioita ja hyviä käytäntöjä. Työpajaosuudessa tutustutaan sosiaalisen sirkuksen menetelmiin toiminnallisesti ja perehdytään ryhmäytymistä, vuorovaikutusta ja elämäntaitoja edistäviin harjoitteisiin sekä pohditaan mitä ja miten leikkimällä voi oppia. Tilaisuus on tarkoitettu maahanmuuttajataustaisten nuorten kanssa työskenteleville, työskentelystä kiinnostuneille ja alan opiskelijoille.

Tilaisuus on maksuton.

Ilmoittaudu mukaan tästä 28.2. mennessä!

Olethan nopea, paikkoja on rajoitetusti!

Ks. ohjelma tästä!

Jos et pääse mukaan Tampereen seminaariin, ei hätää! Järjestämme vastaavan tilaisuuden Lappeenrannassa 15.3.!

15.2.2019 käynnistyvä Monilukutaidon pedagogiikka esi -ja alkuopetuksessa -koulutus (5 op), Tampere

Tampereen yliopisto järjestää maksuttoman, lastentarhanopettajille ja luokanopettajille suunnatun Monilukutaidon pedagogiikka esi- ja alkuopetuksessa -koulutuksen keväällä 2019. 15.2. käynnistyvän koulutuksen toteutukseen kuuluu yhteensä kuusi lähipäivää (2 per kuukausi).

Lue lisää!

12.-13.2.2019 OPH:n järjestämät VARHAISKASVATUSPÄIVÄT 2019
– Valokeilassa kestävä ja yhdenvertainen varhaiskasvatus

Scandic Marina Congress Center, Helsinki.

Varhaiskasvatuspäivillä 2019 kuulemme puheenvuoroja ja käymme keskustelua varhaiskasvatuksen yhdenvertaisuudesta sekä kestävästä elämäntavasta. Perehdymme varhaiskasvatuksen ajankohtaisiin kysymyksiin, kehittämiseen ja tulevaisuudennäkymiin.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen!

6.2.2019 klo 12-16 Agenda 2030 ja ympäristökasvatus –seminaari

Ympäristöministeriön Pankkisali (Aleksanterinkatu 7, Helsinki); etäosallistuminen Internetissä.

Ympäristökasvattaja, ympäristökasvatuksen edistäjä tai mahdollistaja! Tule kuulemaan ja keskustelemaan ympäristökasvatuksen ajankohtaisista kysymyksistä. Mikä merkitys ympäristökasvatuksella on Agenda 2030-tavoitteiden saavuttamisessa? Mitä on meneillään? Miten lisäämme vaikuttavuutta ja millainen yhteistyö auttaisi meitä eteenpäin?

Ilmoittautuminen on välttämätöntä kulunvalvonnan ja kahvitarjoilun vuoksi. Ilmoittaudu myös, mikäli osallistut streamin kautta. Viimeinen ilmoittautumispäivä on to 31.1.2019.

Ilmoittaudu mukaan!

Etäosallistuminen: Seminaari streamataan, ja sitä voi seurata ja kommentteja esittää Internet-yhteyden kautta. Linkki lähetetään ilmoittautuneille.

Katso tästä tarkemmat tiedot ja ohjelma!

Seminaarin järjestävät Keski-Suomen ELY-keskus, Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liitto ry, OKKA-säätiö, Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi ja Ympäristöministeriö.

1.2.2019 TAITU-hankkeen Työpaja 3: Biotaide – studiosta laboratorioon

Paikka: Aalto-yliopisto Junior, Otaniemi Kemistintie 1 B.

Aika: 1.2.2019 9:00-16:00.

Tervetuloa TAITU-hankkeen kolmanteen työpajaan, jossa syvennetään tieteen ja taiteen yhteistyötä opetuskokeiluissa. Työpaja on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille opettajille aineesta ja kouluasteesta riippumatta. Pääset kokeilemaan ja pohtimaan, kuinka voisit hyödyntää uusia menetelmiä omassa opetustyössäsi. . Työpajat liittyvät valtakunnalliseen Taitu-hankkeeseen: Taiteet tulevaisuuden oppimista rakentamassa – opettajan ammatillisen osaamisen kehittämishanke 2017-2020 (OKM kärkihanke). Työpajasarja on jatkoa seminaarille, joka pidettiin Otaniemessä 26.10.2018. Voit osallistua työpajoihin, vaikka et olisi päässyt seminaariin. Työpaja on maksuton ja sisältää aamu- ja iltapäiväkahvit. Koulutuksesta saa tarvittaessa todistuksen, ja se täyttää VESO-koulutuksen kriteerit.

Biotaidetta tehdään bioteknologian välineillä ja elävällä materiaalilla. Taiteen materiaalina voivat toimia niin bakteeriviljelmät, DNA, sammal kuin sienetkin. Biotaiteessa voimme haastaa ihmiskeskeistä maailmankuvaa ja hahmotella rooliamme maailmassa uudella tavalla – mitä jää jäljelle ihmisen aikakaudesta?

Ohjelma löytyy ilmoittautumislomakkeelta!

Ilmoittauduthan työpajaan 30.1. mennessä. Työpajassa on tilaa 25 osallistujalle.

Ohjelma myös TAITU-hankkeen sivuilla.

Media Coach EDU starttaa 21.1.2019

Media Coach EDU-koulutuksen ensimmäinen, 1 op laajuinen moduuli “Monikasvoinen media” pyörähtää käyntiin 21.1.2019. Pääosin verkossa suoritettavan koulutuksen lähiopetuksena toteutettavat työpajat järjestetään Helsingissä, Rovaniemellä ja Seinäjoella.

Lue lisää!

Mediakasvatusseuran Media Coach-koulutuskonseptia pilotoidaan opetusalalle kolmen moduulin verran nyt keväällä 2019 kolmella paikkakunnalla: Helsingissä, Rovaniemellä ja Seinäjoella.

Pääosa opetusalalle suunnatun täydennyskoulutuksen opiskelusta tapahtuu kuitenkin verkkotyöskentelynä.

Opintomoduulien aiheet tukevat nykyisen opetussuunnitelman toteutumista etenkin monilukutaidon osalta:

  • Monikasvoinen media – perusteet muuttuvassa medialabyrintissä suunnistamiseen (1op)
  • Älykästä mediankäyttöä – tulevaisuuden media- ja teknologiataidot (1 op) > Vapaita paikkoja (13.2.)!
  • Kohti digihyvinvointia – hyvinvoinnin vaaliminen median läpäisemässä arjessa (1 op) > Vapaita paikkoja (13.2.)!

Opetushallituksen tukema koulutus on maksutonta, mutta paikkoja on rajoitetusti.

15.1.2019 Onko suomalainen taidekenttä monimuotoinen ja tasa-arvoinen?

Taiteilijoiden ja kansanedustajien Arkadia-seura järjestää yhteistyössä Globe Art Point ry:n, Kulttuuria kaikille -palvelun ja Cuporen kanssa seminaarin, kuuluuko kulttuuri kaikille. Tavoitteena on herättää keskustelua niin kulttuuripalveluista kuin taiteentekemisen edellytyksistä maahanmuuttajille/vammaisille.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Arkkitehtuurimuseon ja Aalto-yliopisto tuottama Architecture Speaks! -luentosarja

Luentosarja tuo Suomeen kiinnostavia kansainvälisiä toimijoita kertomaan itselleen ajankohtaisista näkökulmista arkkitehtuuriin. Luentosarja on englanninkielinen.

Ensimmäinen luento 7.11. klo 18, Arkkitehtuurimuseolla:
Simona Malvezzi / Kuehn Malvezzi, Berliini, Saksa

Koko ohjelma ja tarkemmat tiedot tästä.

Kesytä media – täydennyskoulutushanke

Kesytä media on opetusalalle suunnattu täydennyskoulutushanke, jonka lähiopetuskerrat järjestetään Helsingissä ja Jyväskylässä. Monimuoto-opetuksena toteutettavassa hankkeessa perehdytään mediakasvatukseen ja -taitoihin ilmiöoppimisen keinoin. Hankkeen tavoitteena on syventää opettajien ymmärrystä mediakasvatuksesta, mediasta ja sen merkityksestä oppilaiden arjessa, perehdyttää opettajat ilmiöoppimisen lähtökohtiin ja periaatteisiin sekä antaa heille oma, käytännön kokemus ilmiöpohjaisesta oppimisprosessista sekä tutustuttaa opettajat toiminnallisiin menetelmiin sekä tieto- ja viestintätekniikkaan osana ilmiötyöskentelyä ja mediakasvatusta.

Hanke toteutetaan 7 kuukauden mittaisena koulutuskokonaisuutena, joka koostuu mediaan ja ilmiöoppimiseen virittävästä lähijaksosta, oppimista tukevista iltapäivätyöpajoista, webinaareista ja verkkotyöskentelystä sekä avoimesta päätösseminaarista.

Täydennyskoulutus on Opetushallituksen kustantamaa ja osallistujille maksutonta. Osallistujat maksavat itse matka- ja majoituskulut sekä ruokailut.

Hanketta koordinoi Kansanvalistusseura, ja se toteutetaan yhteistyössä Mediakasvatuskeskus Metkan sekä Mediakasvatusseuran kanssa. Hanketta rahoittaa Opetushallitus.

Tutustu ja ilmoittaudu Helsingin koulutukseen!

Tutustu ja ilmoittaudu Jyväskylän koulutukseen!

Multinational training on diversity and intercultural learning

The partners of the Europe-wide project “Europe in Perspective: International Co-operation in Cultural Learning” are looking for pairs of artists/cultural practitioners and their school partners to take part in a multinational training on diversity and intercultural learning together.

The training brings together pairs of artists/cultural practitioners and teachers from a variety of European countries and focuses on topics related to diversity and intercultural learning (in a European and transnational context). Through exploring and reflecting one’s own position and attitude towards the project related topics, the training will provide insights and understandings which participating pairs will be able to apply in the course of their general professional practice.

The trainings will be taking place in three different European cities. Dates to choose from are:

  • 7 – 12 January 2019 (Germany/Wolfenbüttel)
  • 18 – 23 February 2019 (Hungary/Budapest)
  • 30 April – 05 May 2019 (Greece/Thessaloniki)

Lue lisää ja ilmoittaudu 3.9.2018 mennessä!  Paikkoja rajoitetusti.

Aiheesta lisää:
https://europe-in-perspective.eu/
http://www.bjke.de/
https://www.lkd-nrw.de/lkd/themenhefte.html

 

Pimp My Slides – Opetusmateriaalin kehittämiskoulutus opettajille

Metropolia Ammattikorkeakoulu järjestää maksuttoman, Opetushallituksen tukeman opetustoimen henkilöstökoulutuksen opetusmateriaalien kehittämiseen keväällä ja alkusyksystä 2019. Erityisesti visuaaliseen viestintään painottuva koulutus on suunnattu peruskoulussa tai toisella asteella toimiville opetusalan ammattilaisille. Lue lisää!

 

Metropolia kouluttaa 2018-2019: Johtosävelet – Alueellisen koulutusyhteistyön rakentaminen

Haluatko kehittää oppilaitoksestasi innostavan ja verkostoituneen aluetoimijan? Onko toiminta-alueellasi hyödyntämätöntä yhteistyöpotentiaalia? Miten saat erilaiset mahdollisuudet koottua elinvoimaiseksi ekosysteemiksi? Kuinka rakennat henkilökunnan kanssa elinvoimaisen ja uudistuvan toimintakulttuurin? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa Opetushallituksen rahoittama Johtosävelet-täydennyskoulutus. Koulutus tarjoaa tietotaitoa ja keinoja organisaatiorajat ylittävän kehittämistyön johtamiseen ja toteuttamiseen uusien opetussuunnitelmien näkökulmasta.

Koulutuksen teemat:
22.–23.11.2018: Oppilaitoksesta ekosysteemiin – elinvoimaisuuden johtaminen.
24.–25.1.2019: Tulevaisuuden tarinat.
4.–5.4.2019: Arvojohtaminen.

Koulutuspäivät eivät mene päällekkäin syksyllä käynnistyvän Luotsit 2 –hankkeen koulutuspäivien kanssa.

Johtosävelet-koulutus on suunnattu perusopetuksen, taiteen perusopetuksen ja lukioiden sekä ammatillisen koulutuksen ja vapaansivistystyön oppilaitosten johdolle, tiimien vetäjille ja muulle henkilöstölle.

Koulutus on maksuton. Koulutukseen mahtuu 20 osallistujaa. Osallistujat hyväksytään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautuminen päättyy, kun koulutuksen osallistujamäärä täyttyy.

Lue lisää ja ilmoittaudu 1.10.2018 mennessä!

14.12.2018 Monialainen ympäristö- ja kestävyyskasvatuksen tutkijaverkosto SIRENE esittää: Ympäristö- ja kestävyyskasvatuksen tutkimus tieteiden välissä

Aika: perjantai 14.12.2018 klo 10–15.
Paikka: Valve/Auditoriotila Tirra, Ludviginkatu 6, Helsinki.

Katso tästä SIRENE-seminaarin ohjelma!

Mukaan mahtuu 50 ensimmäistä ilmoittautujaa. Ilmoittautuminen tapahtuu verkkolomakkeella.

Lue lisää!

 

27.9.-20.12.2018  Klassisen taiteen täydennyskurssi Espoossa

Syksyllä 2018 Espoon Mäkkylän taiteilijatalossa toteutetaan KLASSISEN TAITEEN TÄYDENNYSKURSSI Repin-instituutin kuvataidekoulutuksen ohjelmien pohjalta. Opetuksen aiheena ovat piirustus ja maalaus. Opetus on yksilöllistä ja se soveltuu visuaalisten alojen ammattilaisille ja opettajille sekä edistyneille taideopiskelijoille. Opettaja: Paul Laane.

Paikka: Espoo Art, Mäkkylänkuja 3, 02650 ESPOO.
Aika: 27.9.-20.12.2018 torstaisin klo 17.30-20.30.

Ohjelma:
Piirustus 27.9.-1.11.2018
Maalaus 8.11.-20.12.2018

Osallistumismaksu: 250 euroa. Haku 20.9. mennessä!

 

Prosessidraama monialaisissa oppimiskokonaisuuksissa –koulutus Tampereella

Vapriikin työpajatila, Alaverstaanraitti 5, Tampere.
Ajankohta: 13.11. klo 14–17, 20.11. klo 14–17, 27.11. klo 14–17.

Kolmen kerran koulutuksessa tutustutaan prosessidraamaan työvälineenä. Prosessidraama on draamakasvatuksessa käytetty kokemuksellisen oppimisen menetelmä. Draaman rakenteeseen on mahdollista kirjoittaa sisään erilaisia sisältöjä, joita oppilaat toiminnallisesti käsittelevät. Draamassa oppilaat oppivat niin asiasisältöjä kuin sosiaalisia ja ilmaisutaitojakin.

Koulutuksen aikana valmistetaan yhdessä monialainen prosessidraaman käsikirjoitus. Koulutus antaa valmiuksia eri oppiaineita yhdistelevän toiminnallisen rungon rakentamiseen.

Kouluttajana TAITEn museolehtori ja draamapedagogi Kirsi Karvonen.

Lue lisää!

 

22.-23.11.2018 LIMITTÄISIÄ MAAILMANKUVIA – Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liiton syyspäivät Annantalolla, Helsingissä

Paikka: Annantalon Juhlasali (1. krs.), Annankatu 30, 00100 Helsinki.

Syyspäivillä pohdimme tänä vuonna limittäisiä ja lomittaisia maailmankuvia. Eri alojen asiantuntijat johdattelevat meitä tarkastelemaan, miten menneisyys kulkee mukana nykyhetkessä ja voiko tulevaisuuteen kurkistaa. Pohdimme myös näkökulmien vaihtamisen taitoa, ei-tietämistä, moninaisuutta ja elämän merkityksellisyyttä. Jäsenkoulumme esittelevät monitaiteisia hankkeitaan, ja kuulemme nuorten osaajien näkemyksiä taide- ja kulttuurialojen tulevaisuuksista.

Torstain illanvietossa julkistamme Vuoden 2018 kuvataidekasvattajan. Ohjelmassa myös muita yllätysnumeroita, vapaata keskustelua sekä omakustanteinen buffet-illallinen (varataan ilmoittautumislo-makkeella).

Perjantaina pidetään Annantalon Juhlasalissa myös liiton sääntömääräinen syyskokous. Muistathan valtakirjan, joka oikeuttaa puhe- ja äänioikeuden käyttämiseen kokouksessa! Samaan aikaan kokoontuu Opettajien työtehoseura Kuva 1 -luokassa.

Sitova ilmoittautuminen 14.11.2018 mennessä VERKKOLOMAKKEELLA.

Katso tästä syyspäivien ohjelma!

Katso tarkemmat tiedot osallistumismaksuista ym. seminaarin verkkosivulta!

 

21.11.2018 MLL:n täydennyskoulutusseminaari varhaiskasvatuksen ammattilaisille

Aika: Keskiviikko 21.11.2018 klo 8.30-15.30.
Paikka: Allianssi-talo (Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki).
Kohderyhmä: varhaiskasvatuksen ammattilaiset, päiväkotien johtajat.

Varhaiskasvatuksen ammattilaisille ja päiväkodin johtajille suunnatussa koulutuksessa kuullaan asiantuntijoita psykologian, osallisuuden ja leikin näkökulmista ja saadaan työvälineitä media- ja elokuvakasvatuksen menetelmistä toiminnallisissa työpajoissa ja itsenäisessä verkkotyöskentelyssä koulutuksen jälkeen.

Lue lisää ja ilmoittaudu 15.11. mennessä!

 

20.11.2018 Sitran järjestämä seminaari Helsingissä: Kiertotalous haltuun: Miten koulutamme tulevaisuuden osaajia?

Kiertotalous on tulevaisuuden kansalaistaito, mutta miten se kannattaa huomioida koulutuksessa? Miten koulutamme tulevaisuuden osaajia nykypäivässä selviytyjien sijaan?

Jos jokainen kuluttaisi kuin suomalainen, tarvitsisimme yli kolmen maapallon luonnonvarat. Kiertotaloustaitojen avulla jokainen meistä osaa tulevaisuudessa toimia työssään ja arjessaan kestävästi.

Tervetuloa kuulemaan inspiroivia puheenvuoroja esimerkiksi opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasoselta sekä saamaan työkaluja, joiden avulla osaat muun muassa nivoa kiertotalouden sujuvaksi osaksi koulutusstrategiaa, tukea opettajien elinikäistä oppimista sekä ennakoida tulevaisuuden koulutustarpeita.

Katso ohjelma tästä.

Paikka: Paasitorni, Paasivuorenkatu 5, Helsinki.

Aika: Ti 20.11. klo 9.30-14 (rekisteröityminen ja aamukahvit klo 9.30, vapaata verkostoitumista klo 14-15).

Some: #kiertotaloushaltuun

Ilmoittaudu 12.11. mennessä!

Katso saapumisohjeet tästä.

 

20.11.2018 Valtakunnallinen MOI -seminaari Helsingissä

Monilukutaitoa Opitaan Ilolla -kehittämisohjelman järjestämä valtakunnallinen seminaari.

Paikka: Agroksenmäen holvikellari, Vanha Talvitie 14, 00580 Helsinki.
Aika: tiistai 20.11.2018 klo 13-18.

Seminaari johdattaa osallistujat elämyksellisesti lasten monilukutaidon edistämisen pedagogisiin mahdollisuuksiin ja materiaaleihin alustusten ja työpajojen muodossa.

Seminaari on suunnattu varhaiskasvatuksen ja alkuopetuksen opettajille sekä lasten parissa työskenteleville kirjasto- ja kulttuurialojen toimijoille.

Seminaari on maksuton.

Ilmoittauduthan seminaariin viimeistään 9.11.2018 tämän linkin kautta.

 

20.11.2018 Ilo on lapsen oikeus! -seminaari Annantalolla

Lapsen oikeuksien päivän seminaarissa tarkastellaan lapsen oikeuksia ja lapsen oman äänen ja kokemuksen esille tuomista taiteellisella ja luovalla toiminnalla. Seminaarissa pohditaan, miten lapsen oikeuksia voidaan edistää lasten ja nuorten taidetyöskentelyllä sekä eri alojen taiteilijoiden aihetta lähestyvillä teoksilla ja toiminnalla lasten kanssa.

Seminaarissa kuullaan asiantuntijoiden ja eri alojen taiteilijoiden puheenvuoroja sekä nähdään esityksiä ja demonstraatioita taideprojekteista.

Seminaariin ovat tervetulleita kaikki kasvatus-, opetus- ja sosiaalialan ammattilaiset, taide- ja kulttuurikasvattajat, taiteilijat, lasten vanhemmat sekä muut aiheesta kiinnostuneet.

Seminaarin järjestää Yhteiset Lapsemme ry yhteistyössä Annantalon kanssa ja se on osa taiteilija Rosamaría Bolomin Ilo on lasten oikeus. Oikeudet kaikille! -nukkeveistosnäyttelyn oheisohjelmaa.
Seminaarilla juhlistetaan Yhteiset Lapsemme ry:n 30-vuotista toimintaa monikulttuuristen lasten oikeuksien ja hyvinvoinnin edistämisessä.

Ilmoittaudu 14.11. mennessä www.yhteisetlapsemme.fi
Seminaari on maksuton ja sisältää iltapäiväkahvin.
Lue lisää ja katso ohjelma!

 

19.–20.11.2018 Valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi Espoossa

Seitsemäs Valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi järjestetään Espoossa. Vuoden teema “SANKAREITA JA LIITTOLAISIA – unelma yhdenvertaisista lastenkulttuuripalveluista” pureutuu kulttuurisen diversiteetin kysymyksiin. Katso lisätietoa sekä ilmoittautumisohjeet Lastenkulttuurin verkkosivuilta. Ohjelma julkaistaan ja ilmoittautuminen käynnistetään syyskuun aikana.

Ennakkokutsu, Valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi 2018
Inbjudan, Riksomfattande Barnkulturforum 2018

Foorumin ohjelma julkaistaan ja ilmoittautuminen käynnistetään syyskuun aikana.

Seuraa tapahtuman tiedotusta:

www.lastenkulttuuri.fi
www.kulttuuriespoo.fi
www.facebook.com/events

Verken ja Käsityökoulu Robotin toteuttama maksuton koulutus marraskuussa 2018: Elektronisen rakentamisen ja ohjelmoinnin alkeita nuorisotyöhön

Verken ja Käsityökoulu Robotin toteuttamalla koulutuskiertueella tutustutaan elektronisen rakentamisen ja ohjelmoinnin välineisiin nuorisotyössä. Osallistujat pääsevät itse tekemään harjoituksia. Koulutuksissa kuullaan myös maker-kulttuurin mahdollisuuksista nuorisotyössä. Koulutus on tarkoitettu nuorten parissa työskenteleville. Osallistujilta ei edellytetä aiempaa osaamista ohjelmoinnista.

Koulutus on maksutonta.

Koulutusajankohdat ja –paikkakunnat:

1.11. Jyväskylä
2.11. Kuopio
9.11. Lappeenranta
15.11. Rovaniemi
16.11. Oulu
22.11. Vaasa
23.11. Tampere

Koulutukset kestävät koko päivän ja ovat saman sisältöisiä paikkakunnasta riippumatta. Kuhunkin koulutukseen mahtuu 20 osallistujaa, ja ne ovat osallistujille maksuttomia.

Lue lisää!

 

17.11.2018 Lasten ja nuorten kritiikki -seminaari Annantalolla Helsingissä

Kriitikkopäivän aiheena on lastenkulttuuri ja kritiikki, erityisesti lapset ja nuoret kulttuurin aktiivisina toimijoina.

Seminaarissa pohditaan millaista lasten- ja nuortenkirjojen kritiikkiä on ollut ennen ja nyt, tarkastellaan lasten ja aikuisten yhteistoimintaa esitystaiteessa sekä kuullaan tämän hetken kiinnostavista nuorille suunnatuista kulttuurihankkeista.

Miten ihmeessä on mahdollista, että Taidetestaajat-hankkeessa on jo yli 55 000 kahdeksasluokkalaisten nuorten arviota? Miten nuoret pääsevät itse vaikuttamaan esityksiin Nuori Näyttämö -hankkeessa?

Tilaisuudessa myös juhlistetaan lastenkulttuurin puolestapuhujan, kriitikko Maria Laukan mittavaa elämäntyötä, nähdään katkelma nukketeatteriesityksestä Missing Amelia Earhart sekä avataan SARVin ja Kritiikin Uutisten järjestämä, lukio- ja ammattikouluikäisille nuorille suunnattu kritiikkiaiheinen kirjoituskilpailu Mikä kritiikki!

Tilaisuus on avoin kaikille. Lämpimästi tervetuloa!
Lue lisää ja katso ohjelma!

 

15.-16.11.2018 Hyvyys, totuus ja kauneus kasvatuksessa – Kasvatustieteen päivät Tampereen yliopistolla

Hyvyys, totuus ja kauneus ovat kasvatuksen ajattomia itseisarvoja ja arvokkaan elämän perusteita. Kasvatus on kietoutunut oman aikansa vallitseviin käsityksiin, ideologioihin, aatteisiin ja valtasuhteisiin. Siksi kasvatuksen arvonäkökulma kehkeytyy eri aikakausien ja erilaisten yhteiskuntien erityispiirteiden ja vallitsevien ideologisten käsitysten piirissä. Koulutuksen ja kasvatuksen ympäristöt ja teknologia ovat puolestaan erottamattomassa yhteydessä esteettisiin arvioihin. Muuttuvista arvotulkinnoista huolimatta kasvatustehtävä alkaa jokaisen lapsen kanssa alusta, ja tämä perustilanne on annettuna kaikissa yhteisöissä, kaikkina aikoina.

Kasvatuksen tehtävänä on luoda toivoa ja luottamusta elämän arvoon ja merkityksellisyyteen. Kasvatuksen päämäärä edellyttää käsitystä siitä, mitä ja millainen ihminen on, mitä pidämme ihmisen kasvussa arvokkaana, ja millä perusteilla ja mistä lähteistä tämä arvokas määrittyy. Jokainen sukupolvi joutuu ratkaisemaan suhteensa ihmisyyden probleemaan ja siten tulkitsemaan suhdettaan kasvatuksen itseisarvoihin, hyvyyteen, totuuteen ja kauneuteen. Meidän aikamme joutuu pohtimaan arvokkaan ihmiselämän kysymyksiä globaalisten pirullisten ongelmien keskellä. Millaisia haasteita nämä ongelmat asettavat kasvatustieteille? Kasvatustieteen päivillä pohdimme näitä haasteita sekä yritämme löytää niihin ratkaisuja.

Päivien pääpuhujat ovat filosofi-kasvatustieteilijä, professori Zhang Hua (East China Normal University, Kiina) ja ohjaaja-taiteilija Marita Liulia (Suomi).

Tärkeät (tulevat) päivämäärät:

22.10. Early-bird ilmoittautumisaika päättyy
2.11. Ilmoittautuminen päättyy
14.11. Konferenssin esiseminaari
15.−16.11. Kasvatustieteen päivät

Lue lisää!

 

14.-15.11.2018 Luova luokka-seminaari Oulussa

Paikka: Oulun kaupunginkirjaston Pakkalan sali.

Maksuton seminaari tarjoaa virikkeitä ja sisältöjä mm. varhaiskasvatuksen, koulujen, nuorisotyön sekä kirjastoalan media- ja taidekasvatukseen. Tänä vuonna ohjelmistossa keskitytään erityisesti lassten ja nuorten mediakulttuurin kuumiin ilmiöihin, pelaamiseen ja tubettamiseen.

Lue lisää!

Aiheesta lisää Valveen suvuilla!

 

13.11.2018 klo 10-14 Kiasman, Taideyliopiston, Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston järjestämä maksuton seminaari: Getting by: Negotiating Future Livelihoods in the Arts

Paikka: Kiasma-teatteri, Mannerheiminaukio 2, Helsinki.

This symposium addresses the future of the artists’ livelihood. Hosted by Kiasma, and co-organised by the University of the Arts, Aalto University and the University of Helsinki, the event focuses on the rapid changes in contemporary society and new affordances that those changes introduce for the professionals working in the arts sector. The precarious work market suggests new roles for arts professionals and their education, but also opens up new opportunities for art researchers to probe into the complexities of the late modern society, culture and working life. These and other questions around artists’ future livelihood, along with questions of societal responsibility, are discussed during the symposium.

Getting By invites artists, art-related researchers, art educators, art students, and other stakeholders interested in the artist’s livelihood to a symposium on Tuesday November 13, 2018, 10 am – 2 pm, at the Kiasma Theatre. Participation is free of charge. The symposium language is English.

The symposium is followed by The Art Incubator: a networking event for the stakeholders in the Finnish art life, hosted by the organizing universities and Kiasma. The Art Incubator will be a beginning of a series of similar events organized by the three universities.

Programme

10-10.15 am Welcome words (Leevi Haapala)
10.15-10.30 Introduction to the event (Hanna Johansson)
10.30-11.15 First keynote (Pilvi Takala)
11.15-11.30 Commentary (Marietta Radomska)
11.30-11.45 Discussion
11.45-12.45 Lunch
12.45-13.30 Second keynote (Bassam El Baroni)
13.30-13.45 Commentary (Maaretta Jaukkuri)
13.45-14.00 Discussion
14.00-14.30 Coffee
14.30-16.00 Exhibition tour guided by Pilvi Takala
16.00-17.00 Refreshments

Lue lisää!

 

Koulutusjohtamisen instituutin järjestämä Johdetaan yhdessä! –koulutuskokonaisuus syys-marraskuussa 2018

Kyseessä on koulutusjohtamisen ylipistollinen koulutuskokonaisuus 15 op, joka on eri kasvatus- ja koulutusmuotojen johtajille suunnattu ja opetushallituksen rahoittama henkilöstökoulutus. Koulutukseen ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä. Toiveena on tavoittaa taiteen perusopetuksen rehtoreita/johtajia. Lue lisää!

Johdetaan yhdessä! -koulutuskokonaisuuden mainos

 

26.10.2018 Taideyliopiston järjestämä maksuton seminaari: Tieteen ja taiteen yhteistyö opetuskokeiluissa

Aika: Perjantai 26.10.2018 klo 09:00 – 16:00.
Paikka: Aalto-yliopiston Väre-rakennus.

Seminaarin tavoitteena on tieteen ja taiteen vuoropuhelun ja yhteistyön edistäminen sekä laaja-alaisen pedagogiikan kehittäminen opetuksessa (perusopetus, lukio-opetus ja taiteen perusopetus). Seminaarissa tutustutaan tiede- ja taidelähtöisten työtapojen ja menetelmien parhaillaan käynnissä oleviin esimerkkeihin, joiden toivotaan innoittavan opettajia uudenlaiseen oppiaineiden rajat ylittävään yhteistyöhön.

Lue lisää ja ilmoittaudu 19.10. mennessä!

 

8.10. – 19.10.2018 Repin-instituutin järjestämä koulutus: Plastinen anatomia

Muotokuvan piirustus tai maalaus vaatii taiteilijalta ihmisen plastisen anatomian tuntemusta sekä teknistä osaamista. Kurssin tavoitteena on opiskella ihmisen pään ja kaulan plastista anatomiaa luennoilla ja käytännön harjoitusten yhteydessä.

Kurssin tavoitteet:

  • opiskella ihmisen pään ja kaulan luurangon ja lihaksiston rakennetta
  • oppia soveltamaan teoreettista tietoa käytäntöön
  • suorittaa piirustustehtäviä mm. kipsimallien ja pääkallon piirustuksia
  • tutustua sommittelun ja kolmiulotteisen muodon piirtämisen perusteisiin.

Materiaalit: piirustuslevy 45×60 cm ja 50×70 cm, liima, piirustuspaperi, luonnosmateriaalit, pehmeät ja kovat lyijykynät.

Opettajana on Pietarin valtiollisen teknologia- ja designyliopiston pedagogi Juri Kirgizov, joka on opettanut Suomessa jo yli 20 vuoden ajan.

Osallistumismaksu 150 € / viikko.

Tiedustelu ja ilmoittautuminen 1.10.2018 mennessä!

 

11.10.2018 klo 8.30-15.00 Pohjois-Pohjanmaan Hyvinvointifoorumi  Liminganlahden luontokeskuksessa

Mitkä asiat tekevät elämästä hyvää ja saavat kokemaan olon hyvinvoivaksi? Usein vastauksissa toistuvat turvallinen elinympäristö, viihtyisä koti, läheiset ihmiset, riittävä taloudellinen toimeentulo, työ, sujuva arki, mukava tekeminen vapaa-ajalla ja luonnon läheisyys. Lopulta varsin arkiset asiat johtavat kokemukseen siitä, että elämme hyvää elämää.

Hyvinvointifoorumin keskiössä on pohjoispohjalainen ihminen. Hyvän elämän edellytykset eivät noudata rajoja – hyvinvoinnin edistäminen kuuluu kaikille: ihmiselle itselleen, läheisille, lähiyhteisöille, kunnalle, maakunnalle, järjestöille, seurakunnille, poliisille, yrityksille ja muille toimijoille. Hyte-työssä korostuu osallisuus ja yhteisöllisyys eli jokapäiväistä arjen turvaa tuovan yhteisön merkitys.

Tilaisuus välittää viimeisintä tietoa ja hyviä käytäntöjä, lisää yhteistyötä ja kumppanuutta sekä antaa tunnustusta onnistuneista toimintatavoista. Perinteiseen tapaan palkitaan myös vuoden hyvinvointiteko.

Sitova ilmoittautuminen 28.9.2018 mennessä!

Hyvinvointifoorumin ohjelma julkaistaan myöhemmin. Tilaisuus on maksuton sisältäen kahvitarjoilut ja lounaan. Matkoista ja majoituksesta jokainen vastaa itse.

Lue lisää!

 

14.9. alkaen Webinaarisarja teknologiasta ja internetin mahdollisuuksista nuorisoalalla

Osaamiskeskus Koordinaatin Kohdataan-webinaarisarjassa paneudutaan syksyn aikana internetin sekä nousevien teknologioiden tarjoamiin mahdollisuuksiin tieto-, neuvonta- ja ohjaustyössä. Jokaisessa jaksossa on mukana asiantuntijavieras keskustelemassa ja vastaamassa kysymyksiin. Webinaarilähetykset ovat joka toisen viikon perjantai 14.9. alkaen klo 10-11. Lue lisää!

 

5.–6.10.2018 Ison Pajan mediakasvatusseminaari

Mediakasvatuskeskus Metka järjestää lokakuussa Helsingissä perinteisen Ison Pajan seminaarin, joka tarjoaa mediakasvatuksen ajankohtaisimmat teemat ja työvälineet kasvatustyötä tekeville ammattilaisille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Seminaarin teemana on tänä vuonna “media menee tunteisiin”. Kaksipäiväisen seminaarin aikana kuullaan mielenkiintoisia puheenvuoroja sekä tutkijoilta että käytännön toimijoilta ja opitaan uutta toiminnallisissa työpajoissa. Tapahtuman ilmoittautuminen ja lipunmyynti ovat jo avoinna.

 

4.10.2018 Kansallisen audiovisuaalisen instituutin järjestämä Mediakasvatusfoorumi Helsingissä

Mediakasvatusfoorumi järjestetään järjestyksessään seitsemännen kerran 4.10. Helsingin Ruoholahdessa. Kansallisen audiovisuaalisen instituutin järjestämässä koko päivän tilaisuudessa tarkastellaan tänä vuonna mediakasvatuksen katvealueita.

Mediakasvatuksen kansalliseen edistämiseen keskittyvä foorumi on suunnattu julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin päättäjille ja suunnittelijoille sekä mediakasvatuksen tutkijoille ja asiantuntijoille. Foorumin tarkoituksena on verkostoitua, esitellä mediakasvatustoimintaa ja kehittää yhdessä kansallista mediakasvatusta. Foorumiin osallistuminen on maksutonta.

Lue lisää ja ilmoittaudu 20.9. mennessä! 

 

21.9.2018 Opetushallituksen järjestämä Taiteen perusopetuksen opetussuunnitelmapäivä perjantaina

Opetushallitus järjestää maksuttoman taiteen perusopetuksen opetussuunnitelmapäivän perjantaina 21.9.2018 Opetushallituksessa, Hakaniemenranta 6, Helsinki.

Opetussuunnitelmapäivän tavoitteena on käydä sekä yhteistä että taiteenalakohtaista keskustelua uusien opetussuunnitelmien toimeenpanon tilanteesta ja tehdyistä paikallisista ratkaisuista. Osallistujat voivat ilmoittautumisen yhteydessä esittää etukäteen heitä askarruttavia ops-uudistukseen liittyviä kysymyksiä, joista voidaan käydä tilaisuudessa yhteistä keskustelua.

Kutsu TPO 21.9.2018
Ohjelma TPO 21.9.2018

Tarkemmat tiedot tästä.

Seminaarin aamupäivän ohjelmaa klo 10.00-12.00 voi seurata suoratoistona OPH:n YouTube-kanavalla!

 

18.-20.9.2018 Taideylipiston järjestämä Yhteisö ja taide –seminaari Helsingissä

Yhteisöllisen taiteen, taidelähtöisten menetelmien ja tulevaisuuden työn ulottuvuuksia tarkasteleva seminaari pidetään 18.-20.9.2018 Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa (Haapaniemenkatu 6, Helsinki).

Taiteilijoiden ammattikuvat laajenevat samalla, kun taiteen käsite ja rooli saavat uusia ulottuvuuksia moninaisissa toimintaympäristöissä ja työyhteisöissä. Seminaarissa pohditaan, mitä kaikkea taidelähtöisyys voi nykypäivänä tarkoittaa, mitä taiteilijan tieto oikeastaan on, mikä siinä on erityistä, oleellista, jaettavaa, menetelminä, kysymyksen asetteluina, näkökulmina, keinoina, lähestymistapoina, ratkaisuina ja mahdollisuuksina.

Seminaari on täynnä, mutta sitä voi seurata live streamina sivulta https://www.uniarts.fi/yhteiso-ja-taide tai sitä voi tulla seuraamaan erilliseltä skriiniltä paikan päälle. Myös iltapäivän pienryhmiin mahtuu mukaan. Tervetuloa myös katsomaan elokuvaa keskiviikkona klo 19.30! Mihinkään näistä ei tarvitse ilmoittautua.

 

12.9.2018 klo 12.30-16.00 Mediataitoinen sivistyskunta –seminaari  Jyväskylän yliopistolla

Palvelut, työ, vuorovaikutus ja vaikuttaminen tapahtuvat yhä useammin median välityksellä. On pidettävä huoli siitä, että kuntalaisilla on mahdollisuus sekä saada että arvioida tietoa, osallistua ja vaikuttaa. Ilman mediataitoja syrjään jäämisen riski on todellinen. Kuntien tehtävien mullistuessa opetus- ja sivistyspalveluiden merkitys kasvaa. Kuinka kuntalaisten mahdollisuudet kehittää osaamistaan ja sivistystään nykypäivän mediayhteiskunnassa huomioidaan? Millaisia mediataitoja jokaisella tulisi olla?

Seminaari on suunnattu kuntien opetustoimen ja muun sivistystoimen johdolle ja henkilöstölle. Seminaarin järjestää Suomen kasvatustieteellisen seuran Sivistys, hallinto ja tutkimus -erityisteemaryhmä yhteistyössä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ja Kansallisen audiovisuaalisen instituutin kanssa.

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 27.8.2018 mennessä!

Seminaari on osallistujille maksuton.

Lue lisää! 

 

13.9.2018 klo 15-17.30 Oppimisen tilat – Suunnittelulla lisäarvoa oppimiselle – Kasvatuksen ja suunnittelualan ammattilaisille suunnattu maksuton iltapäiväseminaari Designmuseon auditoriossa

Designmuseon iltapäiväseminaari kutsuu opetuksen ja suunnittelualan ammattilaisia pohtimaan oppimisympäristöjä suunnittelun näkökulmasta. Iltapäivä koostuu lyhyistä case-esimerkeistä ja keskustelusta. Lue lisää! 

 

8.9.2018 KALLIOTAITEEN MAAILMAT – Suomen muinaistaideseura ry 20 vuotta – Juhlaseminaari Hämeenlinnan Raatihuoneella klo 10-16 ja 9.9.2018 kalliomaalausretki Sarkavedelle

Seminaarin hinta 50€ sisältäen kahvit ja ruokailun. Seminaari-ilmoittautuminen sisältää myös Hämeenlinnan kaupungin tarjoaman juhlapäivällisen. Ilmoittautuminen 26.8. mennessä.

Sunnuntain 9.9. kalliomaalausretken hinta 80€ sisältää, bussi- ja moottorivenekuljetuksen, opastuksen kohteilla ja ruokailun paluumatkalla. Ennakkoilmoittautuminen.

Katso tarkempia tietoja:

Juhlaseminaarin ohjelma
Juhlaseminaarin lounasmenu
Kalliomaalausretki

 

30.-31.8.2018 Kuvataidekoulujen ja visuaalisten taiteiden perusopetuksen rehtoripäivät Vanajanlinnassa

Paikka: Hotelli Vanajanlinna, Vanajanlinnantie 485, 13330 Harviala, Hämeenlinna.

Tervetuloa historiallisen upeaan ympäristöön Vanajanlinnaan! Päälinnan on suunnitellut arkkitehti Sigurd Frosterus, ja rakentaminen aloitettiin vuonna 1919. Linnan arkkitehtuuri ilmentää aikansa virtauksia, kuten barokkia, renessanssia ja englantilaista kartanotyyliä. Alueen kauniin puutarhan on suunnitellut puutarhuri-arkkitehti Bengt Schalin, jonka kädenjäljen voi vieläkin aistia linnan pihoilla. Koko rehtoripäivien ohjelma tapahtuu Vanajanlinnassa tarjoten viihtyisän ympäristön koulutukseen, yhteiseen kokemusten vaihtoon ja vapaaseen keskusteluun.

Liitto palvelee jäsenyhteisöjensä edustajia tarjoamalla nyt kahden päivän koulutuspaketin, joka sisältää yöpymisen Hotelli Vanajanlinnassa. Ilmoittautumislomakkeella varataan majoitus joko 1 hengen huoneessa tai 2 hengen huoneessa. Hinnat löytyvät seminaarin verkkosivuilta.

Rehtoripäivillä suunnataan katse kahteen ajankohtaiseen teemaan: työhyvinvointiin ja vertaistukeen sekä taiteen perusopetuksen arviointiin ja sen pedagogiikan kehittämiseen. Rehtoripäivät sisältävät alustuksia, mutta pääpaino on ryhmätyöskentelyssä ja keskusteluissa.

Rehtoripäivät ovat tarkoitettu kuvataiteen, käsityön ja arkkitehtuurin taiteen perusopetusta antavien oppilaitosten rehtoreille sekä hallinnosta vastaaville opettajille kuten johtaville ja suunnittelijaopettajille.

Lue lisää ja ilmoittaudu 20.6. mennessä!

 

30.–31.8.2018 Valtakunnalliset LAPE-päivät

Sosiaali- ja terveysministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos järjestävät 30.–31.8.2018 tapahtuman, jossa tutustutaan lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman tämänhetkisiin kuulumisiin. Tapahtumapaikkana toimii Helsingin Messukeskus. LAPE-muutosohjelman tavoitteena on luoda lapselle ja nuorelle suotuisa kasvuympäristö sekä tukea perheen hyvinvointia. Osallistuminen LAPE-päiville on maksutonta. Lue lisää!

 

InSEAn kansainvälisiä seminaareja ja kongresseja 2018-2019:

9.-13.7.2019 MAKING – InSEAn Maailmankongressi Vancouverissa, Kanadassa

The InSEA 2019 website is now live with the Call for Proposals. Proposals are due September 15 and program decisions will be shared with submitters by December, 2018.

Sign up also for the congress facebook site to receive regular detailed updates between now and the congress.

Lue lisää!

8.-10.12.2018 Challenges and Transformations – InSEA Asia Regional Congress 2018, Hong Kong & 7th World Chinese Art Education Symposium

Lue lisää!

25.-27.7.2018 Cartographies of Art Education and Visual Multiculturalism – InSEA Regional Congress for Latin America 2018, Chile

Lue lisää!

16.-18.7.2018 InSEA Seminar : Research and Praxis For Social Engaged Arts Education In Southern Europe, Balkan and Mediterranean countries, Thessaloniki, Greece

Lue lisää!

18.-21.6.2018 Interventions – Kansainvälisen InSEAn Euroopan kongressi Aalto-yliopistolla Helsingissä

Aalto-yliopiston Taiteen laitos järjestää yhteistyössä Suomen InSEA ry:n kanssa InSEAn Euroopan kongressin ensi kesänä. Kongressipäivät ovat 18.-21.6.2018 ja paikkana on Aalto-yliopiston Otaniemen kampus (os. Otakaari 1). Kongressin teema ”Interventions” viittaa taiteiden- ja tieteidenvälisiin yhteiskunnallisiin väliintuloihin. Kongressiin toivotaan mukaan mahdollisimman laajasti erilaisia taidekasvatuksen, taiteen ja tutkimuksen konteksteja edustavia näkökulmia. Erityisesti kuvataideopettajia kannustetaan osallistumaan kongressiin!

Katso tarkemmat tiedot ja ohjelma täältä.

 

Kulttuuriperintökasvatuksen seura käynnistää uuden koulutuskokonaisuuden opettajille: Kipinöitä kulttuuriperintöön

Kipinöitä kulttuuriperintöön: Monimediaa, maailmanperintöä ja kulttuurista moninaisuutta.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat luokanopettajat ja aineenopettajat. Koulutus alkaa elokuussa 2018, kokonaiskesto n. 1,5 vuotta. Koulutus on osallistujille maksutonta ja se on Opetushallituksen rahoittamaa. Koulutuksen pohjalta kootaan opetusmateriaali Kipinöitä kulttuuriperintöön. Osallistujat saavat todistuksen koulutuksen päättyessä.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

 

18.-21.6.2018 Päin mäntyä –taideleiri 15-20 –vuotiaille Kansainvälisen InSEA-taidekasvatuskongressin yhteydessä Otaniemessä

Yhteisöllistä taidetta, taidegrafiikkaa ja nykyteknologiaa yhdistävällä taidekurssilla työskennellään nuorten
ohjaajien johdolla. Kurssi järjestetään Otaniemen kampuksella kansainvälisen InSEA-taidekasvatuskongressin yhteydessä. Leirillä pohditaan perinteitä ja nykyaikaa: Voiko taide muuttaa maailmaa? Mitä vaikutusvalta, oikeudenmukaisuus ja ekologisuus ovat taiteessa?

Avainsanoja: taidegrafiikka, yhteinen tekeminen, vaikuttamisen keinot, taiteen tekniikat ja materiaalit, nykytaide, sosiaalinen media.
Leiri on osa Aalto-yliopiston järjestämää kansainvälistä InSEA-taide kasvatuskongressin ohjelmaa. Yhtenä
päivänä ryhmä kansain välisiä kongressivieraita osallistuu leirin ohessa järjestettävään workshopiin.

Järjestäjät: Espoon kuvataidekoulu, Hyvinkään Lasten ja nuorten kuvataidekoulu sekä Lasten ja nuorten
taidekeskuksen säätiö.

Katso tarkemmat tiedot leiri-tiedotteesta!

 

 

Huhtikuu 2018: Education & The Arts … Developmental Prospects 2030 – African and Middle East InSEA Regional Congress, Cairo, Egypt
Lue lisää!

 

Annantalon syksyn kurssitarjonta

Annantalon taidekursseille voivat ilmoittautua alle 19-vuotiaat helsinkiläiset lapset ja nuoret. Kurssitarjonnassa on sekä lyhytkursseja että vuodesta toiseen jatkuvia taidekursseja.

Kursseille ilmoittautuminen siirtyy elokuusta kesäkuun alkuun! Ilmoittautuminen avautuu netissä 4.6. klo 10. Syksyn kurssitarjontaa pääsee kuitenkin tutkailemaan netissä jo 14.5. Lähempiä ohjeita nettisivuilla ja lähempänä ilmoittautumista.

 

Sarjakuvapäiväkirja-kurssi Hoimelassa 8.-10.6.2018

Kurssia vetää positiivisella ja kannustavalla otteella Solja Järvenpää. Hän on Asikkalasta Hoimelan tilalta kotoisin oleva sarjakuvataiteilija ja kokenut, innostava sarjakuvan opettaja. Kurssilla vierailee ja kertoo omasta tuotannostaan sarjakuvapiirtäjä Timo ”Timppa” Mäkelä, joka on monille tuttu Helsingin Sanomien sunnuntailiitteen Minun elämäni -sarjakuvista.

Kurssin hintaan, 350 €, kuuluu opetuksen lisäksi majoitus sekä täysihoito eli maukasta, juuri teille tehtyä päijät-hämäläistä ruokaa. Otamme huomioon niin seka- kuin kasvissyöjätkin ja myös erikoisruokavaliot pystymme etukäteen kerrottaessa huomioimaan. Illalla saunotaan, polskitaan Päijänteen aalloissa ja vietetään aikaa yhdessä. Yhteismajoitus on viihtyisään maalaistyyliin sisustetuissa 2-4 hengen mökeissä, joissa jokaisessa on oma suihku ja WC.

Kurssi on tarkoitettu kaikille sarjakuvan tekemisestä kiinnostuneille, olipa aiempaa kokemusta sitten vähän, paljon tai ei ollenkaan.

Lisätietoja antaa ja ilmoittautumisia ottaa vastaan Solja solja(at)hoimela.com, +358 44 7671181 ja lisätietoa voi kysyä myös Jenniltä, jenni.kallionsivu(at)paluu.fi ja +358 45 1058 815.

Lue lisää!

 

7.6.2018 Vantaan taidemuseo Artsi ja Taiteen edistämiskeskus järjestävät 7.6.2018 Suomen ensimmäiset Performanssipäivät

Tarkoituksena on järjestää kenttää mahdollisimman hyvin palveleva, säännöllisesti kokoontuva ja kiertävä ammattilaisfoorumi, jossa ilmapiiri on otollinen paitsi tärkeille keskusteluille performanssitaiteen käytänteistä, myös kentän keskinäiselle tutuksi tulemiselle. Ensimmäisen kerran kohtaamme  museokontekstissa Vantaalla. Päivän teema on performanssi osana taidekokoelmaa.
 
Tapahtuma on suunnattu performanssin ja esitystaiteen ammattilaisille ympäri Suomen – taiteilijoille, toimijoille, ryhmille ja organisaatioille.
 

 

4.-8.6. / 11.-15.6. Taideyliopiston Digitarinakoulutuksen kesäkurssit opettajille

Kurssi 1.   4.- 8.6. ja vaihtoehtona kurssi 2.   11.-15.6.
Paikka: Sibelius-Akatemian tilat Helsingissä.
 
 

 

Muurlan Opiston taidekurssit 2018

Haluatko kartuttaa omia voimavarojasi kuvallisen rentouttavan taiteellisen työskentelyn avulla? Haluatko oppia kertomaan kuvin tai käyttää kuvallista ilmaisua itsereflektoinnin apuna tai rentoutumiseen? Haluatko oivaltaa jotain uutta joko itsestäsi ja elämästäsi tai yleensä ihmisenä olemisesta? Tai kaipaatko kenties täysin erilaista irtiottoa nykyisistä työhaasteistasi tai elämäntilanteestasi?

Osallistu Muurlan Opiston taidekursseille – oivalla uutta itsestäsi ja saa työkaluja omaan työhösi ja elämään!

Kurssikalenterissa muun muassa:

 

Porvoon taidekoulun kesäkurssit ja Kesäkonstikas

Taidekoulun kesäkursseilla tehdään keijukaistaikoja ja keppihevosia, seikkaillaan viidakossa ja tutustutaan supersankareiden maailmaan. Haapsalun kuvataideleirillä kuljetaan Ilon Wiklandin jalanjäljissä piirtäen ja maalaten. Kokopäiväleiri Kesäkonstikkaassa ollaan taikasirkuksen tunnelmissa kokonaiset viisi viikkoa, kesäkuun viikot 23–25 ja elokuun viikot 31 ja 32.

Kesäkonstikkaan viikot 23 ja 24 ovat täynnä, mutta muilla viikoilla ja lyhytkursseilla on vielä vapaita paikkoja.

Ilmoittautumiset lyhytkursseille taidekoulu@porvoo.fi.
Ilmoittautumiset Kesäkonstikkaaseen konstikas@porvoo.fi.

På konstskolans sommarkurser jobbar vi med älvornas förtrollning och gör käpphästar, äventyrar i djungeln och bekantar oss med superhjältarnas värld.

På bildkonstlägret i Hapsal tecknar vi och målar i Ilon Wiklands anda. På Sommarkonstikas heldagsläger vistas vi i en magisk cirkusstämning under fem veckors tid.

Det finns lediga platser på alla kurser förutom sommarkonstikasveckor 23-24.

Anmälningar till Sommarkonstikas konstikas@porvoo.fi.
Anmälningar till kortkurser taidekoulu@porvoo.fi.

Taidekoulun kesä 2018 Konstskolans sommar
Kesäkonstikas 2018 Sommarkonstikas

 

8.5.2018 Mediakasvatusseuran järjestämä Media Coach – Mediataitojen vahvistamisen työpaja Pieksämäellä

Tule mediataitojen työpajaan päivittämään osaamistasi ajankohtaisiin mediailmiöihin ja nuorten median käyttöön liittyen. Saat ideoita ja konkreettisia välineitä nuorten kohtaamiseen media-arjessa sekä vinkkejä monialaiseen toimintaan ja yhteistyöhön. Työpaja on osa Mediakasvatusseuran Media Coach-hanketta. Vetäjinä työpajassa toimivat Mediakasvatusseuran Laura Sillanpää ja Emmi Huhtanen. Ilmoittaudu tilaisuuteen 30.4. mennessä tästä!

 

Junior Ciné tarjoaa elokuvia ja mediakasvatusta kevääseen 4.-9.5.2018

Toukokuussa järjestettävien Espoo Ciné -elokuvajuhlien yhteydessä järjestetään lapsille ja nuorille suunnattu Junior Ciné -tapahtuma. Elokuvanäytösten ohella ohjelmassa on tarjolla työpajatoimintaa nuorille ja koulutusta opettajille. Ohjelmassa on mm. elokuvien esittämiin tarinoihin pureutuva mediakasvatusseminaari sekä uuden perusopetuksen opetussuunnitelman laaja-alaisen osaamisen tavoitteita tukeva elokuvakoulutus. Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet tästä!

 

IHME-nykytaidefestivaalin maksuttomat työpajat toukokuussa: STOP IT! -animaatiotyöpajat yläkouluikäisille ja Ympäristöahdistus ja taidekasvatus -työpaja opettajille

STOP IT! -animaatiotyöpajat yläkoululaisille

Työpajat 4.5.2018 Visuaalisten taiteiden koulu Aimossa Hämeenlinnassa, 8.5.2018 Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Artussa Hyvinkäällä ja 16.5. Kulttuuritehdas Korjaamossa, Helsingissä.

Aalto-yliopiston opiskelijoiden taidetyöpajoissa toteutetaan hyönteisten vallankumous. Mitä sanottavaa hyönteisillä voisi olla? Miten voisimme kohdata joskus ahdistavatkin ympäristöuutiset toiveikkain mielin? Yläkouluikäisille suunnatuissa maksuttomissa pajoissa pohditaan ympäristöasioita toislajisesta näkökulmasta ja tekniikkana käytetään stop-motion animaatiota.

IHME-kouluprojektin työpajat järjestetään IHME-nykytaidefestivaalin ja Aalto-yliopiston taidekasvatuksen opiskelijoiden yhteistyönä ja ne pohjaavat vuoden 2018 IHME-tilausteokseen THE BEETLE.

Korjaamolla järjestettävät animaatiotyöpajat ovat lyhyempiä ja nonstop-muotoisia elokuvaesityksestä johtuen.

Katso tarkemmat aikataulut ja tiedot tästä!

HUOM! Hämeenlinnan ja Hyvinkään työpajoihin ilmoittautuminen 16.3. mennessä: mikko.myohanen@aalto.fi

Helsingin työpajoihin ja elokuvan koululaisnäytökseen ilmoittautuminen 7.5. mennessä:
paivi.matala@ihmefestival.fi, p. 045 235 0080

25.5.2018 klo 10-13 YMPÄRISTÖAHDISTUS JA TAIDEKASVATUS – maksuton työpaja opettajille

Paikka: Kulttuuritehdas Korjaamo (Kasvihuone), Töölönkatu 51 a-b, Helsinki.

Työpajassa tutustutaan ympäristöahdistuksen erilaisiin ilmenemismuotoihin sekä jaetaan ajatuksia ja kokemuksia haastavien ympäristöaiheiden käsittelemisestä opetustyössä. Monialaisessa työpajassa nostetaan lisäksi esiin erityisteemoja THE BEETLE -teoksen pohjalta, kuten ihmiskeskeisen ajattelun purkaminen. Ohjaajina toimivat monitieteinen ympäristötutkija Panu Pihkala ja ympäristötaidekasvatuksen tutkija Henrika Ylirisku.

Kohderyhmä: opettajat, opettajaksi opiskelevat ja yleisötyötä tekevät.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset 14.5. mennessä: paivi.matala@ihmefestival.fi, p. 045 235 0080

 

18.5.2018 Pienten lasten pedagogiikka  -koulutuspäivä Hämeenlinnassa

“AMMATILLINEN KUNNIANHIMO JA TODELLISUUS”

Paikka: Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX, Keinusaarentie 1, 13200 Hämeenlinna.

Päivän teemana on opettajien ammatillisen kunnianhimon ja 4–8 -vuotiaiden lasten opetuksen todellisuuden suhde. Pienten lasten pedagogiikkaa tarkastellaan tärkeänä alkuna, joka luo pohjan koko taiteen perusopetuksen kaarelle. Kuulemme ensin lasten neurologisesta kehityksestä, tunneälystä ja ryhmien vertaiskulttuurista. Tästä siirrymme taiteeseen ja siihen, kuinka lasten leikkikäsitystä ja pedagogista leikkiä voidaan yhdistää. Lisäksi tutustumme käytännön esimerkkeihin, miten pienten lasten pedagogiikkaa on toteutettu kuvataidekouluissa ja miten laadukasta taideopetusta on viety kuvataidekoulusta päiväkotiin. Päivä päätetään työpajatyöskentelyyn pienryhmissä.

Katso tarkemmat tiedot mm. ohjelmasta, osallistumismaksuista sekä ilmoittautumisesta (9.5. mennessä) tästä!

 

18.5.2018 Aalto Sustainability Day

Paikka: Aalto University, Dipoli, Otakaari 24, Espoo. Lue lisää ja ilmoittaudu!

 

8.5.2018 Mediacoach – Mediataitojen vahvistamisen työpaja

Tule mediataitojen työpajaan päivittämään osaamistasi ajankohtaisiin mediailmiöihin ja nuorten median käyttöön liittyen. Saat ideoita ja konkreettisia välineitä nuorten kohtaamiseen media-arjessa sekä vinkkejä monialaiseen toimintaan ja yhteistyöhön. Työpaja on osa Mediakasvatusseuran Mediacoach-hanketta. Vetäjinä Pieksämäellä järjestettävässä työpajassa toimivat Mediakasvatusseuran Laura Sillanpää ja Emmi Huhtanen. Ilmoittautudu tilaisuuteen 30.4. mennessä täällä!

 

Taidekasvatus palvelemassa Unescon kestävän kehityksen tavoitteita -seminaari Helsingissä 2.5.2018

Hollo-Instituutti ja Suomen Taide- ja kulttuurikasvatuksen observatorio järjestävät yhdessä seminaarin. Tarkoituksena on tarkastella Unescon kestävän kehityksen periaatteita ja pohtia, mitä ne merkitsevät ja miten ne ilmenevät tämän päivän Suomessa. Tavoitteena on saada erilaisia näkökulmia siihen, mikä on Unescon tavoitteiden suhde taidekasvatuksen tutkimukseen ja käytännön kenttään. Seminaari on suomenkielinen. Katso ohjelma ja ilmoittautuminen!

 

19.4.2018 Mediakasvatusseuran ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämä Vihapuhe mediailmiönä -seminaari

Seminaari suuntautuu lasten ja nuorten parissa toimiville ammattilaisille: opetus-, kirjasto- ja nuorisotoimen edustajille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Seminaarissa opitaan, miten vihapuhe voidaan tunnistaa, ja millaisia vallankäytön mekanismeja siihen liittyy. Lisäksi pohditaan, miten keskustella aiheesta lasten ja nuorten kanssa. Lue kutsu ja ohjelma täältä ja ilmoittaudu seminaariin 6.4. mennessä täällä!

 

13.4.2018 Taidetestaajat-seminaari Kiasma-teatterissa, Helsingissä

Suomen historian suurimmassa nuorten kulttuurihankkeessa eli Taidetestaajissa on saavutettu merkittävä tasaluku: 28. helmikuuta eli osuvasti Kalevalan päivänä hankkeessa tehtiin 100 000. taidevierailu. Ensimmäisestä lukuvuodesta voidaan siis jo tehdä yhteenvetoa, joten 13.4. järjestetään seminaari, johon kootaan koulujen ja taidelaitosten kokemuksia. Tilaisuus on suunnattu erityisesti taidelaitosten, sivistystoimien ja koulujen edustajille sekä lasten- ja nuortenkulttuurin parissa työskenteleville.

Jos haluat tulla kuuntelemaan keskustelua, linkki ilmoittautumiseen ja lisätiedot tästä!

Tilaisuuden aiheita ovat mm. nuorten taidekokemukset, koulujen ja taidelaitosten yhteistyö, nuorille suunnattu yleisötyö sekä Taidetestaajat-hankkeen ensimmäisen lukuvuoden kokemukset. Puhujina ovat esimerkiksi kulttuuriministeri Sampo Terho, Eija Kauppinen

Opetushallituksesta, apulaisrehtori ja koulutuksen kehittäjä Anne Raasakka, muusikko Karri Miettinen eli Paleface sekä taidelaitosten yleisötyönjohtajia ympäri Suomea.

 

6.4.2018 Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liiton kevätpäivä Annantalolla Helsingissä

Paikka: Annantalon auditorio (2. krs.), Annankatu 30, Helsinki.

Kevätpäivän ohjelma tarjoaa monialaisia katsauksia taiteen ja taidekasvatuksen tulevaisuuteen. Ohjelmassa on myös Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liiton sääntömääräinen vuosikokous sekä opettajien työtehoseura.

Lue lisää ja ilmoittaudu 26.3.2018 mennessä!

 

5.4.2018 Valtakunnallinen taidekasvatuspäivä / Taiteen perusopetuksen uuden opetussuunnitelman luotsit -hankkeen päätösseminaari Karjala-talossa, Helsingin Käpylässä

Katso tarkemmat tiedot sekä seminaarin ohjelma tästä. Ilmoitautuminen 26.3.2018 mennessä!

Lisätietoa Luotsit-hankkeesta: www.artsedu.fi/fi/luotsit

 

7.-8.3. ja 21.-22.3.3018 Opetushallinnon tutkintoon valmentava ja lainsäädäntöä syventävä koulutus

Oletko kiinnostunut hallinnollisista tai johtotehtävistä nyt tai tulevaisuudessa? Haluaisitko vahvistaa osaamistasi lainsäädännön soveltamisesta käytännön esimerkkejä käyttäen? Tule mukaan Opetushallinnon tutkintoon valmentavaan lainsäädännön soveltamista syventävään koulutukseen. Koulutuksen järjestää Turun yliopiston Brahea-keskus Turussa 7.-8.3. ja 21.-22.3.3018.

Tarkemmat tiedot: Sari Koski, puh. 040 549 5891 tai sarkoski@utu.fi

 

13.3.2018 Taiteen ja kulttuurin saavutettavuuden parantaminen – kärkihankeseminaarista Helsingissä

Paikka: Kansallismuseon auditorio, Mannerheimintie 34, Helsinki.
Aika: 13.3.2018 klo 9.30-15.00.
 
Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestää seminaarin liittyen hallitusohjelman kärkihankkeeseen, jolla parannetaan taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta lapsille ja nuorille. Seminaari järjestetään otsikolla The benefits and possibilities of Extended education – An international Art education seminar in Helsinki. Seminaari on englanninkielinen.
 
 
Mukaan mahtuu 150 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Linkki ilmoittautumislomakkeeseen.
Seminaari striimataan. Linkki etäosallistumiseen.

 

2.3.2018 ja 9.3.2018 CinEd –elokuvakasvatuskoulutus  – uusia välineitä elokuvakasvatuksen työkalupakkiin tulevaisuuden yleisöjen kanssa työskenteleville / Mahdollisuus koota oma alueellinen väh. 15 hengen koulutusryhmä

Tervetuloa perehtymään tapoihin sisällyttää elokuvakasvatusta omaan työhösi – olit sitten opettaja, kirjastonhoitaja, elokuvakerhon vetäjä, nuorisotyöntekijä tai muuten vaan työssäsi lasten tai nuorten kanssa tekemisissä! Koulutus on maksuton ja mukaan mahtuu max. 25 osallistujaa.

Jos olet kiinnostunut järjestämään alueellasi oman koulutuksen, kokoa vähintään noin 15-hengen ryhmä ja pyydä kouluttaja paikalle (muutamalle ensimmäiselle suurelle ryhmälle voimme tarjota koulutuksen kokonaan ilmaiseksi).

Seuraavat koulutukset:

TURUSSA 2.3.2018 
Turun kaupunginkirjasto / kokoushuone, klo 9-15
Ilmoittaudu koulutukseen 23.2. mennessä: info@ihmefilmi.fi

TAMPEREELLA 9.3.2018
Sokos hotel Ilves / seminaaritila, klo 10-15
Ilmoittaudu koulutukseen 2.3. mennessä: info@ihmefilmi.fi

Lataa tästä CinEd-koulutus -kutsu 

Lasten ja nuorten säätiön Avaimia omaan polkuun -seminaarit Oulussa 15.2., Tampereella 22.2. ja Vantaalla 27.2.

Taidetoiminnassa on mahdollista saada rohkeutta omiin valintoihin kohti opiskelua ja työelämää. Tämä selviää Lasten ja nuorten säätiön Tenho-toimintaan osallistuneiden nuorten palautteista. Helmikuun aikana kolmella eri paikkakunnalla järjestettävät Avaimia omaan polkuun -seminaarit antavat työkaluja taidetoimintaan ja sen järjestämiseen nuorten kanssa työskenteleville ja nuorten asioista päättäville. Asiantuntijapuheenvuorot seminaareissa pitävät Oulussa Nuorisotutkimusseuran erikoistutkija Tomi Kiilakoski, Tampereella SPR:n Nuorten turvatalojen johtaja Leena Suurpää ja Vantaalla Nuorisotutkimusseuran tutkimusprofessori Tommi Hoikkala. Lue lisää!

 

13.3.2018 klo 14–17 Miten löytää hyviä ulkomaisia esityksiä ja kansainvälisiä kumppaneita?

Annantalossa Helsingissä järjestettävässä seminaarissa esittäytyvät esittävän taiteen kansainväliset verkostot ASSITEJ, Unima ja Small size sekä tanssin, teatterin ja sirkuksen tiedotuskeskukset. Seminaari kuuluu Bravo! -festivaalin ohjelmistoon. Liput 5 €, sisältää kahvitarjoilun ja maksetaan ovella. Alustava ennakkoilmoittautuminen 11.2.2018 mennessä: katariina.metsalampi (at)hel.fi

Suomalais-venäläisen kulttuurifoorumin yhteistyökumppanihaku käynnissä 28.2.2018 saakka / 28.-29.9.2018 XIX Suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi Savonlinnassa

Haluaisitko opettaa lapsille karjalaisten perinnenukkejen tekemistä? Tai järjestää vaikkapa yhteisen taideleirin suomalaisille ja venäläisille lapsille? Jätä oma hanke-ehdotuksesi 28.2.2018 mennessä, ja tule mukaan suomalais-venäläiseen kulttuuriyhteistyöhön. Suomalais-venäläisen kulttuurifoorumin avulla löydät sopivan yhteistyökumppanin taiteen ja kulttuurin hankkeisiin Venäjältä. Kumppania voivat etsiä foorumin kautta niin erilaiset organisaatiot, yhteisöt kuin yksittäiset toimijatkin. Mukana on sekä ammattilais- että harrastajatoimijoita. Yhteistyökumppanin etsintä on maksutonta.

Yhteistyökumppanin etsiminen Venäjältä käynnistetään täyttämällä 28.2.2018 MENNESSÄ hanke-ehdotuslomake. Katso lomake ja tarkemmat ohjeet täältä.

Venäläiset yhteistyökumppaniehdokkaat selviävät touko-kesäkuun aikana, ja suomalainen toimija saa päättää, kenen kanssa aloittaa keskustelut. Kulttuurifoorumin piiriin voi tuoda myös jo olemassa olevan yhteistyön ja neuvotella sen jatkosta foorumissa. Tässäkin tapauksessa täytetään hanke-ehdotuslomake.

Yhteistyökumppaneilla on mahdollisuus osallistua 28.9.–29.9.2018 Savonlinnassa järjestettävään Kulttuurifoorumitapahtumaan ja neuvotella siellä tulkin avustuksella. Samalla voi hyödyntää foorumin tarjoamat mahdollisuudet osallistua seminaareihin, verkostoitua laajemmin muiden toimijoiden kanssa ja saada hankeneuvontaa. Lue lisää! 

Suomalais-venäläistä kulttuurifoorumitoimintaa toteuttavat yhteistyössä Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö, Venäjän kulttuuriministeriö sekä Suomi-Venäjä-Seura.

Lue lisää.