Näyttelyt ja tapahtumat

10.6.2020 – 16.1.2022 SuperPUU -näyttely Tiedekeskus Heurekassa

Oletko ajatellut, mihin kaikkeen puu taipuu?

Miltä eri puulajit tuoksuvat? Millaiselta puu kuulostaa? Miten puurakennus kestää maanjäristyksen tai tulipalon? SuperPUU-näyttely esittelee puun supervoimat: sen monet hienot ominaisuudet ja käyttömahdollisuudet. Puu on hiilinielu – materiaali kestävien yhteiskuntien rakentamiseen.

Näyttelyn yhteistyökumppaneita ovat Ympäristöministeriön puurakentamisen toimenpideohjelma, Puutuoteteollisuus ry, Suomen Metsäsäätiö, Metsä Wood, Stora Enso, UPM Plywood, Isku, Novart ja Versowood.

Lue lisää näyttelystä ja katso kuvia Heurekan sivuilta!


22.-29.12.2020 Hong Kong Visual Arts Education Festival (HKVAEF) in Hong Kong City Hall

Hong Kong Society for Education in Art (HKSEA)* invites visual art teachers to participate in the exhibition of Hong Kong Visual Arts Education Festival (HKVAEF). The festival is the flagship annual event to facilitate exchanges among art educators and celebrate the fruitful achievement in arts education. This year, global school closures had forced international teachers to adjust their lessons and content to meet students’ new needs, as well as the ways of communicating with people around the world. Therefore, we would like to introduce how global art teachers have managed their online classes under such changes by presenting their online teaching materials in ‘Exhibition of Visual Arts e-Learning in Hong Kong and Overseas Schools Students’. Deadline 4.9.2020.

At the same time, we welcome all overseas students outside Hong Kong to participate in our ‘International Student Art Exhibition: Mail Art’ by collecting mails overseas in this time of social distancing. Deadline 30.9.2020.

Tarkemmat tiedot: Introduction of HKVAEF ja Invitation letter sekä osoitteista: www.hksea.org.hk ja https://www.hksea.org.hk/hkvaef

* The Hong Kong Society for Education in Art (HKSEA) is a registered charitable non-profit organisation, founded in 1992 and is a member of the International Society for Education through Art (InSEA). HKSEA aims to increase public awareness of the importance of Visual Arts Education and cultivate the creativity and artistic sensibility of the younger generation by improving the quality of Visual Arts Education.


9.-15.11.2020 Valtakunnallinen peliviikko

Pelaamisen teemaviikolla järjestetään satoja avoimia tapahtumia eri puolilla Suomea, joissa pelataan esimerkiksi lautapelejä, roolipelejä, konsolipelejä ja tietokonepelejä, sekä tutustutaan pelikulttuuriin luentojen ja työpajojen muodossa. Kuka tahansa voi järjestää oman pelitapahtuman Peliviikolle. Lisäksi joka vuosi valitaan Vuoden Pelikasvattaja. Tänä vuonna Peliviikkoa vietetään jo kymmenettä kertaa!

Lisätietoja tästä linkistä.


Ihmeluonto ja Lopputyöt 2020: Espoon kuviksen oppilastyönäyttely Isossa Omenassa 2.9.–1.11.2020

Espoon kuvataidekoulun Ihme luonto -näyttelyn juliste.

Ihmeluonto-näyttelyn töissä seikkaillaan hyönteisten mikromaailmoissa, valtameren pohjissa, tulivuorten sisuksissa ja ikivihreissä metsissä. Koulun eri opetuspisteissä tehtyjen teosten toteutustekniikat vaihtelevat animaatiosta maalauksiin ja kolmiulotteisiin rakennelmiin.

Muiden oppilastöiden lisäksi näyttelyssä ovat esillä vuoden 2020 LOPPUTYÖT. Keväällä valmistuneet 25 lopputyötä ovat kuvataidekoulun vähintään kolme vuotta työpajassa opiskelleiden ja 16 vuotta täyttäneiden oppilaiden viime lukuvuoden aikana toteuttamia itsenäisiä teoksia, joiden toteutustavat ja aiheet oppilaat ovat valinneet itse.

Ihmeluonto-näyttely ja lopputyönäyttely ovat esillä Ison Omenan toisesta kerroksesta löytyvässä näyttelytilassa 2.9.–1.11.2020. Näyttely on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11–20.

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Lue lisää näyttelystä tästä linkistä.
Katso näyttelyn FB-tapahtuma tästä linkistä.


10.9.-30.10.2020 Villa Artun näyttely: Yhdessä on enemmän

Villa Artun Yhdessä on enemmän -näyttelyn juliste.

Villa Artun syksyn näyttelyt tuovat nuoret taiteentekijät esille. Kun nuorilta kysyttiin minkälaisia ajatuksia, tuntemuksia ja kokemuksia poikkeuksellinen kevät on heissä herättänyt, lähti syntymään toinen toistaan kiinnostavampia taiteellisia tulkintoja omista kokemuksista ja maailmantilasta. 

Teoksia on koottu Yhdessä on enemmän -näyttelyyn (10.9.-30.10.) monista erilaisista taideprojekteista, joita yhdistää Lasten ja nuorten taidekeskuksen lanseeraama Nuori Taide -toiminta. Se on visuaalisen taiteen foorumi nuorille, joka kannustaa tuomaan omaa taidettaan ja tekemistään esille. 

Nähtävillä on 76 nuoren teoksia, joista osa on syntynyt Instagram-kampanjassa, Kannaksen lukion taidekursseilla ja Voimapiiri-ryhmässä. Taiteilija Paavo Paunu kokosi nuoria yhteen ympäristötaideprojektiin. Teosten lähtökohtana olivat luonnosta löytyvät oksat, juuret ja kepit. Niistä syntyneet ilmeikkäät teokset roikkuvat nyt esillä Villa Artun näyttelytilassa. Generation 2020-näyttelyssä Amos Rexissä esillä olleita teoksia voi nähdä nyt täällä, koska osa teoksista on syntynyt kesän aikana Villa Artussa toteutuneessa nuorten taiteilijaresidenssissä.

Teosten tekijät ovat 13–28-vuotiaita. He ovat kotoisin 18 eri paikkakunnalta Suomesta ja yksi Norjasta. Projekteissa sekä näyttelyssä yksittäisistä teoksista ja tekijöistä on muodostunut kokonaisuus, jossa yksittäinen teos yhdessä muiden teosten kanssa on enemmän kuin yksin. Jokaisen teoksen muoto, sisältö ja merkitys kasvaa.

Samaan aikaan käytävägalleriassa aukeava Apart – Together -näyttely on 12-17-vuotiaiden teoksista koostuva näyttely Lasten ja nuorten taiteen kansainvälisestä arkistosta. Esillä on teoksia 25 eri maasta ja ne ovat vuosilta 1990 – 2017. Nuoret käsittelevät teoksissaan vapaa-aikaa, sosiaalisuutta ja yksinäisyyttä ja tuovat esille niiden aiheuttamaa energiaa, surua ja huumoria unohtamatta.

Näyttelyt avoinna 10.9-30.10.2020, ma-pe klo 12-16.  Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Koko perheen tapahtumapäivä lauantaina 26.9. klo 10-14.

Työpajoja varhaiskasvatuksen ryhmille, ala- ja yläkoulun luokille sekä toisen asteen ryhmille varattavissa. Ryhmien vierailut mahdollisia myös aamupäivisin.  Varaukset p. 050 467 8308.

Lasten ja nuorten kulttuuritalo Villa Arttu, Villatehdas, Kankurinkatu 4-6, O-rappu, 05800 Hyvinkää.

Kuvan teostiedot: Yksityiskohtia nuorten teoksista:
Tuuli Hakkarainen, Venuksen ländäys; Emilia Laatikainen, Eelia in Series of Social
Distancing; Topi Sievänen, Ykä / valokuva: Anne Siirtola; Jeremia Saari, Touch.


3.-28.10.2020 Koskelan kuvataidekoulun vuosinäyttely

Koskelan kuvataidekoulun vuosinäyttelyn 2020 juliste.

Koskelan kuvataidekoululaisten syksyn ja viime lukuvuoden aikana toteuttamista teoksista koostettu taidenäyttely on esillä Äänekosken kaupunginkirjaston Hoikkassalissa 3.10.−28.10.2020.

Näyttelyyn on vapaa pääsy ja se on avoinna ma-pe 10-19 ja la 10-14.

Esillä on runsaasti maalauksia, piirustuksia ja valokuvia sekä veistosinstallaatio Fantasiatanssi, joka on rakennettu eri ryhmissä tuunatuista kierrätyskengistä ja pillimaalauksista. Koskelan kuvataidekoulu osallistui viime lukuvuoden aikana Kansanedustajat kuvataidekoululaisten silmin -tempaukseen, joten myös tuttuja kasvoja voi löytää muotokuvista.

Syventävien opintojen 13-17-vuotiaat oppilaat ovat auttaneet näyttelyn ripustamisessa. He ovat suunnitelleet näyttelylle julisteen sekä näyttelykatalogin. Katalogi toimii kuvataidekoulun esitteenä, mistä voi lukea kuvataidekoulun toiminnasta.

Koskelan kuvataidekoulu tarjoaa 5-20-vuotiaille lapsille ja nuorille kuvataiteen perusopetusta Äänekoskella, Suolahdessa ja Konginkankaalla. Opetusryhmissä on vielä vapaita paikkoja, joten kuvataideharrastuksen pääsee aloittamaan vielä tänä syksynä.

Lisätietoja: Katri Piri, kuvataidekoulun opettaja, etunimi.sukunimi(at)aanekoski.fi


22.9.-27.10.2020 Kuvataide- ja käsityökoulu Emilin juhlanäyttely Avoimet Ovet!

Kuvataide- ja käsityökoulu Emilin Avoimet Ovet -näyttelyn juliste.

Vuonna 2020 Kuvataide- ja käsityökoulu Emilin kuvataidekoulu täyttää 40 vuotta ja käsityökoulu 30 vuotta! Emilin juhlavuoden toimintaa voit seurata erilliseltä web-sivustolta.

Avoimet Ovet! -näyttely avoinna ma-to 10-14 ja 17-19, pe 10-14, la-su 12-16.

Poikkeukset: syyslomaviikko 42 ma-to 15-18, pe-su normaalisti. Valkeakoski-päivänä 27.10. klo 12-20.

Valtakatu 5-7, 37600 Valkeakoski. Tervetuloa!


28.9.-4.10.2020 Koulujen valtakunnallinen elokuvaviikko

Ota elokuva mukaan opetukseen! Koulujen elokuvaviikko on valtakunnallinen 3.–9. luokille suunnattu elokuvakasvatuksellinen teemaviikko, jonka tavoitteena on tutustua monipuolisesti elokuvaan ilmiönä. Koulujen elokuvaviikko tarjoaa kouluille verkon kautta maksuttomia elokuvanäytöksiä laadukkaiden oppimateriaalien kera.

Lisätietoja tästä linkistä.


3.-13.9.2020 Helsinki Design Week 2020 

Päätapahtumapaikkana on juuri remontista valmistunut Olympiastadion, jonka näyttely on auki yleisölle 11.–13.9. Päänäyttelyn lisäksi Stadikalla järjestetään PechaKucha Night lauantaina 12.9. klo 20-22 sekä Lasten Designviikonloppu 12.-13.9. klo 11-16. Lue lisää tapahtumasta ja katso ohjelma tästä (mikäli linkki ei toimi, kirjoita www.helsinkidesignweek.com )


Designs for a Cooler Planet

Designs for a cooler planet -tapahtuman mainos.

Time: Helsinki Design Week, 3.-13.9.2020.
Place: Otaniemi

The Aalto University Designs for a Cooler Planet event will showcase inspiring future scenarios during the coming September. The exhibition aims to show that collaboration between designers, researchers and stakeholders will lead to better solutions for people and the environment. Lue lisää näyttelystä tästä linkistä.


TULOSSA SYKSYLLÄ 2020: KANSANEDUSTAJAT KUVATAIDEKOULULAISTEN SILMIN -muotokuvanäyttely

Kansanedustajat kuvataidekoululaisten silmin -muotokuvanäyttelyn juliste.

Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liitto haastoi kaikki kuvataidekoulut mukaan vaikuttamaan!

Tempauksen myötä näyttelyyn valmistui muotokuva jokaisesta nykyisestä kansanedustajastamme. Teokset ovat toteuttaneet eri-ikäiset lapset ja nuoret 26 kuvataidekoulusta ympäri Suomen.

Runsaslukuisemmin muotokuvia esitellään verkkogalleriassa, joka julkaistaan näyttelyn alkaessa.

Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liitto ja Eduskunnan kirjasto

www.youngart.fi
www.eduskunta.fi/kirjasto
www.facebook.com/youngart.fi
Instagram ja Twitter: @kuvisliitto

#kansanedustajatkuvataidekoululaistensilmin #kansanedustajat #muotokuva
#osallisuusjavaikuttaminen #taiteenperusopetus #taidekasvatus #visuaalisettaiteet

Katso tarkempia tietoja näyttely-hankkeesta tästä.


Euroopan kulttuuriympäristöpäivät 2020 – teemana Kasvun paikat 

Vuonna 2020 Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä vietetään Suomessa teemalla Kasvun paikat. Teemalla nostetaan esiin erilaiset kasvun ja oppimisen paikat, joita upeasta lähiympäristöstämme löytyy.

Kulttuuriympäristöpäiviä vietetään Suomessa joka vuosi satojen kävelykierrosten, työpajojen, näyttelyiden, kylä- ja kaupunginosajuhlien ja retkien muodossa. Tapahtumia järjestävät museot, kirjastot, koulut, nuoriso- ja harrasteseurat ja muut yhdistykset, kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita järjestämään omannäköistään ohjelmaa kulttuuriympäristöpäiville.

Kulttuuriympäristöpäivien teemaviikkoa vietetään ensi vuonna Suomessa 7.–13.9.2020, mutta tapahtumia voi järjestää ympäri vuoden. Suomen tapahtumakalenterin lisäksi tapahtumat saavat Euroopan laajuista huomiota kansainvälisellä sivustolla www.europeanheritagedays.com.

KATSO TÄSTÄ VINKKEJÄ EUROOPAN KULTTUURIYMPÄRISTÖPÄIVIEN ETÄ- JA OMATOIMITAPAHTUMIIN!

Koulut mukaan tutkimaan kulttuuriympäristöjä

Kasvun paikat -teema tarjoaa hyvän tilaisuuden viettää kulttuuriympäristöpäivää kouluissa tai koulujen kanssa. Voisiko koulun tai koululuokan kutsua mukaan tapahtumaan tai sen suunnitteluun? Voisiko paikallinen yhdistysväki vierailla kertomassa oppilaille omasta koulunkäynnistään?

Lasten ja nuorten kanssa voi suunnitella myös syksyllä 2020 avattavaan Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailuun osallistumista. Kilpailussa nuoret ympäri Euroopan kertovat tarinoita omasta kulttuuriperinnöstään. Lapset ja nuoret ovat tärkeitä kulttuuriympäristön vaalijoita ja käyttäjiä nyt ja tulevaisuudessa.

Lue lisää!

Ennakkotietona myös jo vuoden 2021 kulttuuriympäristöpäivien teema, Rajaton ja avoin. Teemalla tuodaan esille kulttuuriperinnön saavutettavuutta.


Annantalon syksy 2020

Annantalon syksyssä inspiroidutaan ympäristöstä! Syksyn päänäyttely Poikkipolkuja ekologiaan avautuu torstaina 20.8. ja Tehdään taidejuttuja -työpajakokonaisuudessa pääsee tekemään ympäristötaidetta itse. Lisäksi alkusyksyllä on luvassa Lasten designviikon 7.-13.9. ja Pride-viikon ohjelmaa. Koronatilanteen takia tapahtumissa huolehditaan tehostetusti hygieniasta ja rajataan osallistujamääriä turvavälien toteuttamiseksi. Lue lisää kulttuurikeskusten koronainfosta. Katso koko ohjelma ja ajankohtaiset tiedot Annantalon nettisivuilta. Voit ladata Annantalon esitteen tästä linkistä.


12.2. – 23.8.2020 Generation 2020 -näyttely 

Generation 2020 -näyttelyn juliste.

Generation 2020 esittelee yli kahdeksankymmenen 15–23-vuotiaan taiteilijan töitä. Näyttelyn yli 150 teosta vievät meidät aiheiden kuten kehollisuuden ja seksuaali-identiteetin, ilmastonmuutoksen, teknologian ja tulevaisuuden, hyvinvoinnin, mielikuvituksen, käsityö- ja kuvataideperinteen sekä yhteiskunnallisen ja henkilökohtaisen muistin äärelle. Lue lisää Amos Rexin näyttelyistä!

Poikkeusaikana, museon ollessa kiinni, voit nauttia taiteesta verkossa: www.amosrex.fi/online


Espoon kuvataidekoulun virtuaalinen lopputyönäyttely 2020

Aino Haapalinnan maalaus lopputyöstä nimeltä Kasvoton historia.
Aino Haapalinnan maalaus lopputyöstä nimeltä Kasvoton historia.

Keväällä 2020 Espoon kuviksessa valmistui 25 kuvataiteen perusopetuksen laajan oppimäärän lopputyötä. Töitä valmistui yhteensä kahdeksasta eri työpajasta ja viidestä eri opetuspisteestä.

Lopputyö on kuvataidekoulun syventäviin opintoihin kuuluva, yhden lukuvuoden aikana toteutettava itsenäinen työ, jonka aiheen ja toteutustavan oppilas valitsee itse. Sen voi tehdä 16 vuotta täyttänyt oppilas, joka on suorittanut riittävästi työpajaopintoja. Lopputyösuoritukseen sisältyy taiteellisen työn lisäksi työprosessia kuvaava työkirja, siihen liittyvä itsearviointi sekä lukuvuoden aikana pidettävät taiteentuntemuksen luennot ja lopputyöinfot. Oppilas saa työstään arvion yhdeltä kuvataidekoulun opettajalta ja yhdeltä koulun ulkopuoliselta arvioijalta.

Koronatilanne vaikutti keväällä 2020 myös Espoon kuviksen lopputöiden valmistumiseen, kun kuvataidekoulun toimipisteet jouduttiin sulkemaan ja keväälle suunniteltua lopputyönäyttelyä jouduttiin lykkäämään syksyyn. Siksi uudet lopputyöt paljastetaan tällä kertaa nettigalleriassamme.

Kuvat: Kasvoton historia / Aino Haapalinna, pima. “Työni on tulkinta 1600-luvun alun taiteesta, ja se koostuu kahdesta öljyvärimaalauksesta, jotka edustavat aikakauden tyylisuuntauksia. Työ kääntää katseen taiteen historiaan, mutta muotokuvien monitulkintaisen tyhjät kasvot luovat modernin ilmeen.”


5.-28.6.2020 Porin taidekoulun aikuisten päättötyönäytely JÄLKI

Porin taidekoulun aikuisten päättötyönäyttelyn 2020 juliste.

P-Galleria, Yrjönkatu 13.

Avoinna 5.-28.6.2020 ke-pe 14-18, la-su 12-16.

 

 

 


2.-13.6.2020 Porin taidekoulun nuorten päättötyönäyttely

Porin taidekoulun nuorten päättötyönäyttelyn 2020 juliste.

Porin pääkirjasto, Gallen-Kallelankatu 12. Avoinna 2.-13.6.2020 kirjaston aukioloaikoina.

 


After 8 with @antifestival – keskusteluohjelmien sarja Instagram Livessä

ANTI-festivaali ottaa osaa maailmanlaajuiseen virtuaaliseen yhteisöön, joka on saanut uudenlaista kipinää sosiaalisessa mediassa tänä keväänä. ANTI-festivaali on kutsunut kiinnostavia ja inspiroivia henkilöitä keskustelemaan kanssaan virtuaalisesti Instagram Livessä, @antifestival. Vieraat tulevat keskustelemaan heille ajankohtaisista aiheista. Tapahtumat virittävät meitä myös syksyn ruokateemaiseen ANTI-festivaaliin. Keskustelusarja järjestetään osana kansainvälistä Future DiverCities -projektia.

To 28.5. klo 20.00 Keskustelijoina ovat taiteilija Kim Modig ja tanssitaiteilija, kuraattori ja ANTI-festivaalin taiteellinen johtaja Johanna Tuukkanen.

To 4.6. klo 20.00-21.00 keskustelijoina itäsuomalaiset ammattitaiteilijat Kalle Pulkkinen ja Eevi Tolvanen ja heitä jututtamassa performanssitaiteen läänintaiteilija Marika Räty.


POIKKEUS TILASSA – Visuaalisten taiteiden koulu Aimon lopputöitä ja etäopetuksia virtuaalisesti Hämeenlinnan taidemuseossa

Aimokoulun lopputyönäyttelyn 2020 juliste.

Avajaiset 22.5. klo 18-19. yhteisöpalvelu Twitch:ssä

Lue lisää ja tutustu näyttelyyn Hämeenlinnan taidemuseon sivuilta tai näyttelyn Facebook-tapahtumassa 22.5. klo 18 alkaen.

 


TÄÄLTÄ TULEVAISUUTEEN – Oulun taidekoulun vuosinäyttely 2020

Oulun taidekoulun Täältä tulevaisuuteen -näyttelyn juliste.

Oulun taidekoulun Visuaalisen taiteen linjan 40. juhlavuosinäyttelyssä on unelmoitu, visioitu ja kuviteltu minkälainen tulevaisuutemme voisi olla lähiaikoina tai pitkienkin aikojen päästä. On tutkittu ajan kulkua, tätä aikaa ja nykytaidetta. Oppilaamme ovat kuvitelleet omaa henkilökohtaista elämäänsä, omaa kasvuaan aikuiseksi sekä lähiympäristön ja koko maailman muuttumista tulevaisuudessa.

Linkki nettigalleriaan!


SAFARI – Vihdin kuvataidekoulun kevätnäyttely 2020

Vihdin kuvataidekoulun kevätnäyttelyn 2020 juliste.

Kuvataidekoulun vuosittainen kevätnäyttely on nyt tänä vuonna poikkeuksellisesti täysin virtuaalinen. Näyttelytyöt ovat esillä kahdessa erilaisessa nettigalleriassa, joihin pääset tästä!

Näyttelyä voi katsella kahdessa eri muodossa (2D ja 3D), mutta molemmissa gallerioissa on kaikki samat näyttelykuvat.

 


Porvoon taidekoulun kevätnäyttely verkossa

Porvoon taidekoulun kevätnäyttelyn 2020 juliste.

Porvoon taidekoulun kevätnäyttely 2020 järjestetään koronatilanteen vuoksi verkkonäyttelynä. Kevätnäyttely esittelee Porvoon taidekoulun pedagogiikkaa, lukuvuoden 2019-2020 aikana syntyneitä  taidekoulu- ja kuvismuskariryhmien oppilastöitä. Porvoon taidekoulussa opiskelee 1-19-vuotiaita lapsia ja nuoria. Teokset on jaettu ikäryhmittäin sekä opetusryhmän nimen mukaan. Koulumme opetus on tapahtunut korona-aikana etäopetuksena. Etäopetuksessa syntyneitä töitä esitellään verkkonäyttelyn Poikkeustila-osiossa. Haastavassa tilanteessa taidekoulun oppilaat ovat tehneet upeita ja oivaltavia teoksia ja vanhemmat ovat hienosti avustaneet töiden kuvaamisessa ja lähettämisessä.

Taidekoulu täyttää tänä keväänä 35-vuotta! Juhli kanssamme verkkonäyttelyssä: www.porvoontaidekoulu.com.

Borgå konstskola 35 år

 Borgå konstskolas 2020 vårutställning förverkligas som en nätutställning. På nätutställningen presenteras Borgå konstskolas pedagogik och elevarbeten gjorda av konstskolans och bildmusiklekis elever. I Borgå konstskola studerarbarn och unga i åldern 1-19 år. Elevarbeten är delade enligt ålder och studiegrupp. Konstskolas undervisning har skötts som distansundervisning under Korona. En del av arbeten som har gjorts under Koronatiden finns med i utställningen som arbeten gjorda under undantagstiden.

Under svåra omständigheter har konstskolas elever gjort fina och insiktsfulla arbeten med hjälp av familjerna, som har fotograferat och skickat arbetena till lärarna.

Borgå konstskola fyller 35 år denna vår. Fira med oss! Besök utställningen: www.porvoontaidekoulu.com


Kuvataide- ja käsityökoulu Emilin juhlavuosi 2020

Vuonna 2020 Kuvataide- ja käsityökoulu Emilin kuvataidekoulu täyttää 40 vuotta ja käsityökoulu 30 vuotta! Emilin juhlavuoden toimintaa voit seurata erilliseltä nettisivustolta.

 

25.-31.5.2020 UNESCOn kansainvälinen taidekasvatusviikko

Kansainvälinen Taidekasvatusviikko 2020 -mainos.

UNESCO:n kansainvälisen taidekasvatusviikon tarkoituksena on lisätä kansainvälisen yhteisön tietoisuutta taidekasvatuksen merkityksestä ja vahvistaa yhteistyötä edistämällä kulttuurista monimuotoisuutta, kulttuurienvälistä vuoropuhelua ja sosiaalista yhteenkuuluvuutta.

Tänä vuonna InSEA kutsuu sinut mukaan juhlistamaan kansainvälistä taidekasvatusviikkoa teemalla Be radical. Tekniikka on vapaa. Kuvaa teoksesi ja lähetä se osoitteeseen moreartnotless@insea.org. Voit myös jakaa kuvasi Twitterissä hashtagilla #moreartnotless ja #inseadrawcloser tai Insea Groupin Facebook-sivulla.

Lue lisää!

 

18.–22.5.2020 Kansainvälinen Museoviikko

Museoviikko 2020 mainos.

Kansainvälistä Museoviikkoa vietetään 18.–22.8.2020 teemalla Monimuotoinen museo. Museoviikko on museoiden yhteinen tapahtumaviikko, jota vietetään nyt jo 22. kerran. Museoviikon aloittaa Kansainvälinen museopäivä maanantaina 18.5. Koronavirustilanteen vuoksi tänä vuonna Museoviikkoa ja Kansainvälistä museopäivää vietetään digitaalisesti.

Suomen museoliitto ja Museokortti koordinoivat Museoviikkoa, jonka tapahtumista vastaavat museot ympäri Suomen.

Lue lisää ja tutustu myös näyttelyiden digitaalisiin sisältöihin tästä!


Annantalon kevät 2020

Annantalon kevään ohjelmisto on monipuolinen ja osallistujiaan aktivoiva. Kevään pääteema, Kaikki kotona, nostaa valokeilaan arjen moninaisuuden. Teemaa juhlistetaan näyttelyllä, installaatioilla, työpajoilla ja muilla monitaiteisilla tapahtumilla. Lue lisää Annantalon kevään ohjelmasta!


18.-28.3.2020 Nurmijärven kuvataidekoulun kevätnäyttely “7”

Nurmijärven kuvataidekoulun 7-näyttelyn juliste.

Näyttely on esillä Galleria Villessä Nurmijärvellä. Koska näyttelytila on poikkeustilasta johtuen suljettu, voit katsoa näyttelyn virtuaalisesti YouTubessa.

 

 

 

5.–28.3.2020 TAITOJA TULEVAISUUTEEN -JUHLANÄYTTELY Taito käsityö- ja muotoilukoulut 30 vuotta!

Taito käsityö- ja muotoilukouluja on 13 ja niissä on yhteensä 3200 oppilasta. Taitoliitto kutsui kaikki oppilaat mukaan juhlanäyttelyyn ja rakentamaan käsityön puutarhaa. Lopputuloksena Helsingin CraftCorneriin rakentui iloinen ja värikäs kukkameri, jossa toteutuu monia käsityön tekniikoita. Kukkia ovat tehneet eri ikäiset käsityökoululaiset lapsista aikuisiin. Lue lisää näyttelystä!

CraftCorner, Taito Galleria, Eteläesplanadi 4, Helsinki.Avoinna ma–pe 10–18, la 10–17.

 

4.3. – 26.3.2020 Lohjanseudun kuvataidekoulun 35-vuotisjuhlanäyttely NURINKURIN – NURINPERIN

Lohjanseudun kuvataidekoulun 35-vuotisjuhlanäyttelyn juliste.

Lohjanseudun kuvataidekoulun 35-vuotisjuhlanäyttely avautuu Lohjan Pääkirjaston Linderinsalissa tiistaina 3.3. kello 18. Näyttelyn avaa Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liitto ry:n toiminnanjohtaja Riikka Mäkikoskela.

Lohjanseudun kuvataidekoulu aloitti toimintansa vuonna 1985 joten tänä vuonna juhlistamme 35-vuotista taivalta taiteen perusopetuksen parissa. Kuvis on toiminut viidessä eri toimipisteessä. Tällä hetkellä olemme Tennarissa ja yksi ryhmä toimii Karjalohjan kylätalo Kehrässä. Seuraava virstanpylväs on muutto rakenteilla olevaan monitoimijataloon, Laurentiustaloon.

35-vuotisjuhlanäyttelyn teema on NURINKURIN – NURINPERIN. Teemaa on työstetty kaikissa kuvataidekoulun 27 oppilasryhmässä. Taidehistoriasta poimimme surrealis-min, dadan ja ready-maden sisältöjä, mielikuvitus ja iloittelu olivat vähintään yhtä suuressa roolissa teemaa lähestyttäessä. Nurinkurin –teema sai lohjalaiset rakennukset kääntymään ylösalaisin, se sai kamalat värit kukoistamaan, jähmetti hiekkakakut ikuisiksi ja suurensi pelikortit jättimäisiksi.

Esillä olevat teoskokonaisuudet kertovat kuviksen pedagogisesta linjasta ja edustavat hyvin kuvataidekoulussa käytettäviä mo-nipuolisia kuvataiteen tekniikoita ja materiaaleja. Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina. Yksi teoskokonaisuus on myös esillä Mäntynummen kirjastossa ja tarkasteltavissa kirjaston aukioloaikojen mukaisesti.

Näyttelytiedote_Nurinkurin_nurinperin.pdf

Vapaa pääsy.

AVAJAISET 3.3. klo 18-19. Tervetuloa! Eli turveteloa 😉


25.3.2020 Onko muinaisuudella tulevaisuutta?

Suomalainen huippututkimus antiikin Välimeren arvoituksia selvittämässä

Onko muinaisuudella tulevaisuutta -tapahtuman juliste.

Muinaisuuden tutkimus nähdään edelleen marmoripatsaiden tarkasteluna ja ikiaikaisten klassikkojen lukuna. Todellisuudessa huipputekniikan käyttö on mullistanut muinaisen Välimeren alueen tutkimuksen perinpohjaisesti ja uudet metodit kuten 3D-mallinnus, laajojen tietomassojen analyysi ja materiaalianalyysit ovat jo arkipäivää. Tässä keskustelutilaisuudessa keskiössä ovat kolmen nuoren professorin, Saana Svärdin, Marja Vierroksen ja Kaius Tuorin vetämät hankkeet, jotka pyrkivät uudistamaan pölyistä kuvaa antiikin ja muinaisen Lähi-idän maailmasta ja sen ihmisistä. Tilaisuudessa keskustellaan paitsi uusimmasta tutkimuksesta, myös menneisyyden uudesta käytöstä mm. äärioikeiston retoriikassa. Skriinillä esitellään uusia 3D-mallinnoksia ja suurilla tietokannoilla tehtyjä löytöjä.

Aika: ke 25.3.2020 klo 17.00-19.00
Paikka: Tiedekulman Stage (Yliopistonkatu 4, 00100 Helsinki)
Tapahtuma Facebookissa.

Panelisteina Saana Svärd, Kaius Tuori, Marja Vierros ja Antti Lahelma. Tilaisuuden juontaa Ville Mäkipelto.

Tapahtuman järjestäjinä Centre of Excellence in Ancient Near Eastern Empires (ANEE) ja tutkimusprojektit Law, Governance and Space: Questioning the Foundations of the Republican Tradition (SpaceLaw.fi) ja Digital Grammar of Greek Documentary Papyri (PapyGreek).


11.2.-3.3.2020 SE TULEE KOHTI MEITÄ. Rovaniemen kuvataidekoulun oppilaiden taidetta ilmastonmuutoksesta

Rovaniemen kuvataidekoulun Se tulee kohti meitä -näyttelyn juliste.

Näyttely esittelee lasten ja nuorten käsityksiä ja näkemyksiä ilmastonmuutoksesta, ilmastonmuutospuheesta sekä siitä, miten se näkyy heidän elinympäristöistään käsin.

Kuvataidekoulun oppilaat ovat näyttelyn teemojen puitteissa päässeet osallistumaan ilmastonmuutoskeskusteluun tuottamalla ja käsittelemällä aihetta taiteen kautta sen sijaan, että he olisivat pelkkiä vastaanottajia globaalissa ympäristökeskustelussa.

Vastaavanlaista näyttelyä ilmastonmuutoksesta lasten ja nuorten näkökulmasta ei Lapissa tai valtakunnallisestikaan ole tässä laajuudessa aiemmin nähty. Ympäristöteemojen käsittely kuvataidekoulussa on tuonut oppilaille paitsi  lisää tietoa ilmastonmuutoksesta, myös näkökulmia  siihen, miten taiteella voi ottaa kantaa tärkeisiin yhteisiin asioihin.  

Näyttelyssä on teoksia 7-17-vuotiailta kuvataidekoulun oppilailta, jotka ovat käsitelleet aihetta eri tavoin ja oman ikätasonsa mukaan.

Galleria Värinä, Hallituskatu 22, Metsätalo, Rovaniemi. Avoinna ti-la klo 13-17.

Lue Lapin Kansan arvostelu näyttelystä (19.2.2020)!


8.1.-1.3.2020 Moi! Hej! Tere! Marhaba! Sobedo! Kohtaamisia – Encounters -näyttely 

Miten Suomessa tervehditään, entä Ranskassa? Suomalaisten ja ranskalaisten nuorten kuvaamat videot esillä Helinä Rautavaaran museon aulassa 1.3. asti. Näyttely liittyy Tilannekuvia-hankkeeseen, jossa mukana ovat olleet Suomen kulttuuriperintökasvatuksen seura, Suomi-koulut, Kuvataideopettajat KUVIS ry sekä Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liitto. Hankkeen tavoitteena on perehdyttää kulttuurien väliseen kohtaamiseen elokuvakasvatuksen keinoin.


Arkkitehtuurimuseon työpajoja päiväkoti- ja koululaisryhmille

LAPSEN JA NUOREN OMA YMPÄRISTÖ TUTUKSI NÄYTTELYTYÖPAJASSA

Ohjatussa työpajassa työstämme maiseman teemoja. Tutkimme tuttuja ympäristöjä itsenäisesti ja yhdessä ryhmän kanssa. Yksilötehtävässä pohdimme lempipaikkojemme merkitystä: miten värit, materiaalit, äänet ja tuoksut vaikuttavat meihin? Ryhmätehtävässä otamme vaikutteita Alvar Aallon työskentelystä ja uudistamme päiväkodin / koulun pihan.

Kesto: sopimuksen mukaan.

Suositeltu kohderyhmä: päiväkoti- ja koululaisryhmät. Sisältö muokataan ikäryhmälle sopivaksi.

Hinta: 45 €.

Varaukset ja tiedustelut: jemina.lindholm(at)mfa.fi

Lue lisää työpajasta!

TUTUSTU ARKKITEHTUURIN PERUSTEISIIN ARKKITEHTUURITYÖPAJOISSA

Mitä arkkitehtuuri on? Mistä voi päätellä, onko rakennus uusi vai vanha? Voiko museosta olla apua kiinnostavan ilmiön tutkimisessa? Kolme erilaista työpajaa avaa elämyksellisesti arkkitehtuurin peruskäsitteistöä.

Kesto: sopimuksen mukaan.

Suositeltu kohderyhmä: päiväkoti- ja koululaisryhmät. Sisältö muokataan ikäryhmälle sopivaksi.

Hinta: 45 €.

Varaukset ja tiedustelut: jemina.lindholm(at)mfa.fi

Lue lisää työpajasta!

TOIMINNALLISET ARKKITEHTUURIN SATUTUNNIT PÄIVÄKOTIRYHMILLE

Toiminnallisilla satutunneilla liikumme museorakennuksessa satua kuunnellen. Satutunnin päätteeksi osallistujat voivat jäädä leikkimään museon A&O-lastenhuoneeseen.

Varattavissa olevat satutunnit

​tiistai 18.2. kello 9:30–10:15

torstai 20.2. kello 9:30–10:15

Kesto: 45 min.

Suositeltu kohderyhmä: lapsiryhmät 3–6 vuotta.

Hinta: Päiväkotiryhmille satutunnit ovat ilmaisia.

Lue lisää Satutunneista!

Näyttelyopastuksella syvyyttä lasten ja nuorten museovierailuun:

Opastuksella luodaan syvällinen ja vuorovaikutteinen kokemus ajankohtaiseen näyttelyyn tutustuen. Voit varata opastuksen suomen- tai englanninkielisenä.

Kesto: sopimuksen mukaan.

Suositeltu kohderyhmä: päiväkoti- ja koululaisryhmät. Sisältö muokataan ikäryhmälle sopivaksi.

Suositeltu ryhmäkoko: noin 25 oppilasta

Hinta: 45 €.

Varaukset ja tiedustelut: ma-pe (09) 8567 5100


10.-16.2.2020 Mediataitoviikko

Mediataitoviikko on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten, nuorten ja aikuisten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. Mediataitoviikkoa vietetään ympäri maata 10.–16.2.2020 erilaisten kampanjoiden, tempausten ja toimintojen merkeissä.

Ilmoittautumalla mukaan varmistat itsellesi ajankohtaisimmat vinkit opetus-, kasvatus- ja ohjaustyöhön sekä tuoreimmat mediakasvatukselliset materiaalit.

Lue lisää Mediataitoviikosta ja ilmoittaudu mukaan!


3.-7.2.2020 Koulujen ja uutismedian yhteinen Sanomalehtiviikko

Sanomalehtiviikko on yksi Suomen suurimpia mediakasvatustapahtumia. Se antaa lapsille ja nuorille välineitä kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä vaikuttamiseen ja aktiiviseen osallistumiseen. Tänä vuonna viikon teemana on ilmastonmuutos ja keulahahmona ilmastoaktivisti Greta Thunberg. Sanomalehtiviikolle tuotetaan myös oppimateriaali ilmastouutisoinnin käsittelyyn. Materiaali julkaistaan Educa-messuilla 24.1.2020. Lue lisää Sanomalehtiviikosta!


Arkkitehtuurimuseo tiedottaa:

Puntarissa puuarkkitehtuurin vaikutukset

Kaikki Wood Works -sarjan luentotallenteet ovat katsottavissa Arkkitehtuurimuseon kanavalla Youtubessa. Kuusiosainen luentosarja on toteutettu Arkkitehtuurimuseon, Aalto-yliopiston ja Suomen ympäristöministeriön yhteistyönä.

ARCHITECTURE SPEAKS! -Luentosarja jatkuu

Professori Jenni Reuterin kuratoima kansainvälinen luentosarja nykyarkkitehtuurista jatkuu. Kutsuluennoitsijat avaavat arkkitehtuurin ajankohtaisia aiheita oman työnsä ja ajattelunsa pohjalta. Vieraat edustavat tälläkin kaudella erilaisia näkemyksiä arkkitehtuurista ja arkkitehdin toimintatavoista. Luentosarja on toteutettu Arkkitehtuurimuseon, Aalto-yliopiston ja Archinfon yhteistyönä.

Luennot 2020:

Keskiviikko 15.1.2020
Beate Hølmebakk | Manthey Kula Architects
 
Keskiviikkona 29.1.2020
Sheila Kennedy | Kennedy & Violich Architects

Keskiviikko 12.2.2020
Dirk Somers | Bowenbouw Architectuur


22.1-2.2.2020 MAA – Keravan kuvataidekoulun oppilastöiden vuosinäyttely

Keravan kuvataidekoulun vuosinäyttelyn 2020 juliste.

Galleria Alli, Iso-Hollon aukio, Paasikivenkatu 9, 04200 Kerava.

Avajaiset 21.1.2020 klo 17-19, tervetuloa!

Galleria Alli avoinna ti-pe klo 12-18, la-su klo 12-16

Keravan kuvataidekoulun 5-20 -vuotiaat oppilaat ovat syyslukukauden aikana lähestyneet aihetta Maa monin eri tekniikoin ja näkökulmin. Pohdinnoissa on olleet maanalaiset maailmat, pelikorttien suunnittelu, kehon ja kasvojen kieli, kasvillisuus ja luonto, oma kosketus maan pintaan ja suhde maantieteeseen, vuodenajat ja voimaeläimet, avaruus, syvänmeren kalat sekä Yggdrasil eli Maailmanpuu.

Näyttelyssä on esillä laajalti grafiikkaa (syväpaino-, kohopaino-, monotypia-, solumuovipainografiikkaa), keramiikkaa (alilasitevärein kuvioitu kivitavarakeramiikkaa, savustettua ja rakukeramiikkaa), maalauksia (akryyli-, muste-, akvarelli- ja peitevärit) sekä neulanreikäkamerakuvaus.

Kuvataidekoulun animaatioita näytämme 8.huhtikuuta klo 14-20 Keravan kirjaston satusiivessä, jolloin oppilaiden työt pureutuvat Maa aiheeseen animaation keinoin.


28.1.2020 Missä mun data? – Kansalaisen digijalanjälki

Minkälaista dataa meistä kertyy kun käytämme digitaalisia palveluita? Entä miten dataamme hyödynnetään? Sitra on selvittänyt datan kulkua kuuden testihenkilön avulla Ihan ihmislähtöinen datatalous -hankkeessaan. Tulokset julkaistaan kansainvälisenä tietosuojapäivänä pidettävässä tilaisuudessa Helsingissä. Keynote-puheenvuoron pitää yksi maailman johtavista henkilödatan asiantuntijoista ja Cambridge Analytica -skandaalin paljastaja Paul-Olivier Dehaye.

Aika: 28.01.2020 klo 08:30 – 11:00 (webcast 08:55 – 11:05).

Paikka: Sitra, Auditorio, 1. kerros, Itämerenkatu 11-13, Helsinki.

Tapahtuma on ilmainen, mutta paikkoja on rajoitetusta. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 24.1.2020!


24.–25.1.2020 Educa-messut

Educa on opetusalan valtakunnallinen koulutustapahtuma, joka tarjoaa tietoa opetus- ja kasvatusalan uusimmista muutoksista. Vuoden 2020 pääteema on Hyvinvointia opinpoluille, työhön ja elämään.

Vuosi 2020 on tapahtumalle juhlavuosi – Educa täyttää 25 vuotta! Juhlavuoden kunniaksi Educa tarjoaa uuden, kansainvälisille opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille suunnatun englanninkielisen kokonaisuuden.  Lue lisää Educa-messuista!


17.10.2019 -10.1.2020 TAIDEJEMMOJEN AARTEITA

Näyttely Villa Artun galleriassa Hyvinkäällä.

Taidejemmojen aarteita -näyttelyn juliste.

Näyttelyssä pienoiskaupunki kätkee sisäänsä taideaarteita. Useimmilla ihmisillä on tallessa omia tai lastensa piirustuksia. Harvoin kuitenkin ajattelee, että säästämällä piirustuksia on tallentanut kulttuuriperintöä. Villa Artun Taidejemmojen aarteita –näyttelyssä näytetään, että lasten ja nuorten tekemä taide on tallentamisen arvoista.

Lasten taidetta voi löytyä kotien lisäksi kouluista, mutta myös museoista, arkistoista, kaupunkitilasta tai internetistä. Näyttelyn pienoiskaupungissa voi vierailla näissä paikoissa ja tutustua taideaarteisiin eri puolelta Suomea. Urho Kekkosen arkistosta on saatu lasten presidentti Kekkoselle lähettämiä piirustuksia 1970-luvulta. Kasvattitytär Aunen tekemä kuvakirja 1920-luvulta on lainattu Lastentarhamuseosta ja kopio Aleksis Kiven lapsena tekemästä piirustuksesta Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistosta. Esillä on myös nykynuorten valokuvia ja elokuvia.

Lasten ja nuorten taidekeskuksella on omassa arkistossaan noin 110 000 teosta 130 maasta eri puolita maailmaa. Teokset ovat karttuneet hyvinkääläisen taiteilija Eino Vesalaisen käynnistämistä kansainvälisistä kilpailuista ja näyttelyistä 1970-luvulta nykypäivään. Arkisto on aarreaitta, jota hyödynnetään tutkimuksen lisäksi taidekasvatuksessa, näyttelyissä ja julkaisuissa.

Taidejemmojen aarteita –näyttelyssä on maksuttomia draamakierroksia ja toiminnallisia opastuksia sekä erilaisia työpajoja ryhmille. Ne on suunniteltu eri-ikäisille lapsille ja nuorille, mutta myös muut ryhmät voivat varata opastuksen. Aikuisryhmiltä peritään 50 euron maksu. Lisätietoja www.artcentre.fi

Avoinna ma-to 12-19, pe 12-16, ryhmille myös aamupäivisin. Näyttely suljettu 15.12.2019 – 1.1.2020 ja 6.1.2020.

Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Opasvaraukset ja työpajat p. 050 4678308.

Villa Artun logo.

Kulttuuritalo Villa Arttu

Hyvinkään Villatehdas, O-rappu, Kankurinkatu 4-6, 05800 Hyvinkää.

 


14.12.2019 klo 13-15 Valon juhla Porvoon taidekoululla

Katso tästä ohjelma.

Porvoon taidekoulu, Linnankoskenkatu 35.


5.11.-13.12.2019 Taideleikki

Aimokoulun Taideleikki-näyttelyn juliste.

Aimokoulun lapsi-vanhempiryhmien yhteisnäyttely Hämeenlinnan kansallisarkistossa (Aittatie 2, 13200 Hämeenlinna).

Avajaisjuhlaa vietetään torstaina 7.11. klo 17-18, tervetuloa!

 


4.-8.12.2019 Young Filmmakers – Nordic masterclass Iceland

Swedish Kulturskolerådet have sent in an application for a camp in 2019 (Iceland) to Nordisk Kulturfond that was granted this summer (for Kulturskolerådet and NMKU). With this grant, Kulturskolerådet can send about 15 (total) young filmmakers to a master class.

Target group: 15-20 year, with good skills

Summary: This project concept proposes a unique combination of a Nordic youth Masterclass filmcamp in collaboration with the Nordic film professionals, in Iceland 2019, with a long term policy oriented experts seminar identifiying synergies and network opportunities in the developement of Nordic Film Talent programmes.

The Nordic Music and Culture Union proposes to lead these efforts in a dialogue context, into a new agenda with more and better opportunities to collaborate between Nordics and greater outcome for more young people and film businesses, as a result.

Lisätiedot: Sigrún Grendal, Sigrun@ki.is


16.11.-4.12.2019 HÖYHENSAARILLA – Sara Hildén -akatemian oppilaiden näyttely

Sara Hildén -akatemian Höyhensaarilla-näyttelyn juliste.

Sara Hildén -akatemian oppilaiden näyttelyssä kummalliset ja yllättävät unimaailmat avautuvat kirjaston asiakkaille. Hyppää mukaan unenomaiseen seikkailuun 16.11.-4.12.!

Paikka:  Sampolan kirjasto, Sammonkatu 2, Tampere.
Näyttely on auki kirjaston aukioloaikoina.

 


20.11.2019 Lyhtypuistoja ja valoinstallaatioita Lapsen oikeuksien päivänä

Kuvakooste lyhtypuistotempauksista 2019.

Lyhtypuistot ja valoinstallaatiot kutsuvat jälleen Lapsen oikeuksien päivän lähestyessä! Jo viitenä aiempana vuotena kuvataidekouluissa on toteutettu ja dokumentoitu lyhtypuistoja / valoinstallaatioita Lapsen oikeuksien päivän kunniaksi. Tempauksien tarkoituksena on tuoda lasten oikeuksien lisäksi esille lasten ja nuorten taidetta sekä visuaalisten taiteiden koulujen toimintaa.

Lähdetään taas tuomaan valoa pimeään marraskuuhun! 

Katso kuvia aiempien vuosien lyhtypuistoista ja valoinstallaatioista!

Kuvaajat:
ylärivi vasemmalta oikealle: Kati Koivula, Vihdin kuvataidekoulu, Suvi Niskakangas, Kirkkonummen kuvataidekoulu, Mia Wiik, TaiKon, Vaasa, Annika Suutari, Porin taidekoulu. Alarivi: Petra Heikkilä-Perkiö, Kuva- ja käsityökoulu Emil, Nasu Raittinen, Lohjanseudun kuvataidekoulu, Joni Virtanen, Kokkolan lasten ja nuorten kuvataidekoulu ja Soile Kinnunen, Pohjois-Helsingin kuvataidekoulu.


4.-10.11.2019 Peliviikko

Peliviikko 2019 -juliste.

Peliviikkoa vietetään taas marraskuussa! Peliviikko on pelaamisen teemaviikko, jonka aikana järjestetään satoja tapahtumia eri puolilla Suomea ja muissa pohjoismaissa. Peliviikon tavoitteena on rakentaa positiivista pelikulttuuria, pelata yhdessä ja vähentää pelaamiseen liittyviä ennakkoluuloja. Lue lisää!

Peliviikko-logo.

 


9.11.2019 klo 13-15 Avoimet ovet Porvoon taidekoulun uusissa tiloissa

Porvoon taidekoulun avoimien ovien suomenkielinen mainosjuliste.

Taidekoulun kolme taloa ovat täynnä pop up-pajoja, musiikkia ja iloista tunnelmaa oppilaille, perheille ja taidekoulun ystäville. Onni-boys trion improvisaatiokeikka sekä pullantuoksuinen buffet. Tervetuloa!

Porvoon taidekoulun avoimien ovien ruotsinkielinen mainosjuliste.

Borgå konstskola firar Öppna dörrar lördagen den 09.11 kl. 13–15

Under öppna dagar finns det pop up-verkstäder, musik och glad stämning i våra tre hus. Alla elever, familjer och övriga konstskolvänner är välkomna. Onni-boys trion håller på med improvisationspro-gram. Under tillställningen kan ni njuta av den bulldoftande buffen. Välkommen!

Kutsu / inbjudan

Porvoon taidekoulu
Linnankoskenkatu 33–35
040 3527 004
www.porvoo.fi/taidekoulu


1.10.-1.11.2019 Opet kautta aikojen – Linnalan kuvataidekoulun 20-vuotisjuhlanäyttely

LInnalan kuvataidekoulu Opet kautta aikojen -näyttelyn juliste.

Linnalan kuvataidekoulu (Savonlinna) aloitti toimintansa syksyllä 1999. Tasavuosia juhlitaan nyt kymmenen entisen ja nykyisen kuvataidekoulun opettajan Opet kautta aikojen -näyttelyllä. Näyttely on esillä Savonlinnan Taidelukion alakerrassa, Galleria Eteisessä (Sotilaspojankatu 3, 57100 Savonlinna) 1.10.-1.11.2019. Näyttely on avoinna koulupäivinä klo 8-17.

 


Taideyliopisto Helsingin kirjamessuilla – lauantain 26.10. ohjelmassa Tomas Järvisen väitös rahoituksen ohjaavuudesta kulttuurilaitoksissa

Lauantaina 26.10. klo 13–13.30 Taideyliopiston osastolla 6h60: MITEN RAHOITUSLÄHTEET VAIKUTTAVAT TAIDEKESKUSTEN TOIMINTAAN? Yksityisten taideorganisaatioiden rahoituksesta keskustelevat tutkija Tomas Järvinen ja Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen.

Katso Taideyliopiston muu messuohjelma tästä.

Helsingin Kirjamessut Helsingin Messukeskuksessa 24.-27.10.2019


Kaikille avoin Oulu2026-ohjelmahaku

Oulu 2026 -mainoskuva.

Oulu hakee Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026, jolloin seuraavan kerran valitaan kaupunki Suomesta tittelin haltijaksi. Kulttuuripääkaupunkialoitteen tavoitteena on edistää kaupunkien kehittymistä kulttuurin avulla, tuoda esiin Euroopan kulttuurien rikkautta ja yhteistä kulttuuriperintöä sekä edistää keskinäistä ymmärrystä ja vuoropuhelua.

Oulu2026-hanke on avannut kaikille avoimen ohjelmahaun. Toimijoita ympäri Suomen ja Euroopan kannustetaan jättämään ohjelmaehdotuksensa kulttuuripääkaupunkivuodelle! Tarkoituksena on löytää ainutlaatuisia ohjelmaehdotuksia, joiden pohjalta rakennetaan Oulu2026-kulttuuriohjelman sisältö. Kaikkien jätettyjen ehdotusten tulee istua kulttuuripääkaupunkihakemuksen päätavoitteeseen Kulttuuri-ilmastonmuutos ja johonkin seuraavista teemoista: Rohkeasti reunalla, Vastakohtien voima tai Villisti kaupunki. 

Ohjelmahaku on avoinna 31.5.2019 asti. Lue lisää!

Tee kanssamme Euroopan paras hakemus!

Oulu2026 Www
Oulu2026 Facebook
Oulu2026 Instagram
Oulu2026 Twitter


28.9.2019 Minun elokuvani –festivaali

Lasten ja nuorten oma elokuvafestivaali Minun elokuvani huipentuu syyskuun lopussa. Lasten ja nuorten omia elokuvia katsellaan ja niistä keskustellaan elokuva-alan ammattilaisten johdolla lauantaina 29.9. Vantaan Vernissassa. Voit myös tilata elokuva-alan ammattilaiselta luennon omaan oppilaitokseesi. Tapahtumaa järjestää Mediakasvatuskeskus Metka, joka on Mediakasvatusseuran yhteisöjäsen. Lue lisää!


23.-27.9.2019 MEET FILM FESTIVAL 5th Edition – International Film Festival featuring short films made by schools and educational institutions throughout the world

This year the Festival will take place in Rome from 23 to 27 September 2019 and is being organised through a grant from the Italian Ministries of Education and of Culture within the framework of the national “Cinema at School” initiative.

The Call for Entries has been published and you may submit your short films until 21 July 2019.

More information


5.–15.9.2019 Helsinki Design Week

Pohjoismaiden suurin muotoilutapahtuma tuo 5.-15.9.2019 Helsinkiin yli 200 tapahtumaa. Luvassa on näyttelyitä, juhlia, työpajoja, keskusteluja, performansseja, myyntitilaisuuksia, avoimia ovia, seminaareja, muotinäytöksiä ja paljon muuta sekä suurelle yleisölle että alan ammattilaisille. Valtaosaan tapahtumista on vapaa pääsy. Tutustu myös HDW:n ilmaiseen festivaalipassiin, jonka voit noutaa itsellesi muun muassa Designmuseosta. Tervetuloa sukeltamaan muotoiluun!

www.helsinkidesignweek.com

www.designmuseum.fi


18.5.-15.9.2019 TÄÄLTÄ TUULEE – Lappeenrannan kuvataidekoululaisten kaupunkikuvia 

Oulun taidekoulun Täältä tuulee -näyttelyn juliste.

Näyttely Lappeenrannan taidemuseolla, Kristiinankatu 8.

 

 

 

 


10.-15.9.2019 ANTI Contemporary Art Festival Kuopiossa

Vuoden 2019 ANTI festivaalin teemana on kuolema. Festivaalin ohjelmisto tarkastelee erilaisia kuoleman toisintoja ja pyrkii avaamaan ajattelua suhteestamme kuolemaan ja moniin sitä ympäröiviin ilmiöihin. Ideat kuolevat, aikakaudet loppuvat, materiaalit vanhentuvat, esineet rikkoutuvat, teknologia korvaa itsensä, paikkoja hylätään, luonto tuhoutuu, sosiaaliset ja poliittiset ideologiat kaatuvat, ja kasvi-, eläin- ja ihmiselämä on rajallinen. Festivaalin taiteellisina johtajina toimivat Johanna Tuukkanen ja Gregg Whelan. Lue lisää!

ANTI Festival ylpeänä esittää ensimmäistä kertaa ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon historiassa palkinnonsaajaehdokkaiden teokset vuoden 2019 ANTI-festivaalin aikana Kuopiossa. Shortlist LIVE! on täysin uusi ja ainutlaatuinen tapahtumakokonaisuus palkinnon ympärillä, jossa ehdolla olevien taiteilijoiden/kollektiivien teokset esitetään ANTI-festivaalilla, ja jury päättää palkinnon voittajan esitysten jälkeen.

ANTI Festival International Prize for Live Art jaettiin ensimmäisen kerran ANTI – Contemporary Art Festivalilla Kuopiossa 24.9.2014. Maailman ainoan kansainvälisen live art -palkinnon kokonaisarvo on 30 000 euroa, mikä tekee siitä yhden merkittävimmistä taidepalkinnoista. Palkittu taiteilija tai -ryhmä saa 15 000 euron arvoisen rahapalkinnon ja samansuuruisen tuotantoavustuksen uuden teoksensa tuomiseksi seuraavan vuoden ANTI-festivaalille. Palkinnon rahoittaa Saastamoisen säätiö. Shortlist LIVE! -ohjelmaa rahoittaa Koneen säätiö.

Neljä upeaa taiteilijaa/kollektiivia kilpailevat taas kerran palkinnon voittamisesta. Vuoden 2019 ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnonsaajiksi ovat ehdolla Cuqui Jerez (Espanja), Dana Michel (Kanada), Keijaun Thomas (Yhdysvallat) ja Mammalian Diving Reflex (Kanada). Lue lisää!

ANTI – Contemporary Art Festival järjestetään Kuopiossa 10.-15.9.2019. Shorlist LIVE! -ohjelmisto järjestetään perjantaina 13.9. ja lauantaina 14.9. ANTI Festival International Price for Live Art -palkinnon voittaja julkistetaan palkintojuhlassa lauantai-iltana 14.9.


Annantalon komea syyslukukauden 2019 aloitus

Ennen kuin elokuu on loppu, Annantalossa on ehtinyt olla jo vaikka mitä! Toukkafestarilla aloitetaan, sitten hauska ja monipuolinen lasten taiteiden yö valtaa Annantalon ja onpa vielä monipäiväinen ja kansainvälinen Sampon nukketeatterifestivaalikin. Ekat Naperokinot pyörähtävät käyntiin jo elokuun loppupuolella ja A.lavalla jatkuu kesäinen toiminta aina elokuun loppuun asti. Lue lisää!


Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran jäsenille kulttuurimatka Sveitsin alppimaisemiin syksyllä 2019

Seuran jäsenet Kirsti Merta ja Kauko Kyynäräinen Pienestä Kulttuuripuodista ovat järjestämässä ensi syksyksi kulttuurimatkaa Sveitsin alppimaisemiin. Kiinnostuneita pyydetään olemaan yhteydessä Kirstiin ja Kaukoon jo nyt helmikuun loppuun mennessä. Katso yhteystiedot sekä tarkemmat tiedot matkasta, sen ajankohdasta, alustavasta ohjelmasta ja kustannuksista matkatiedotteesta!


Euroopan kulttuuriympäristöpäivät vievät vuonna 2019 viihteen ja taiteen tiloihin

Viihteen ja taiteen tilat ovat poikkeuksellisen näkyvästi esillä Suomessa kuluvana vuonna, kun sadat tapahtumat ja kymmenet tuhannet kävijät osallistuvat tällä teemalla Euroopan kulttuuriympäristöpäivien juhlintaan. Eri puolilta Suomea ohjelmistoon on ilmoitettu jo lähes 1000 osatapahtumaa! Viihteen ja taiteen tiloissa -teeman tapahtumat nostavat esiin muun muassa elokuvien ja teattereiden perintöä, kuvataiteen eri puolia sekä seurantalojen iltamia ja maamme musiikkiperinnettä.

Suomessa vietetään Euroopan kulttuuriympäristöpäivien erityistä teemaviikkoa 2.–8. syyskuuta, ja suuri osa tapahtumista painottuu teemaviikolle. Vuositeemaa on kuitenkin nostettu esille runsain tapahtumin jo aiemmin tänä vuonna, ja tapahtumia riittää joulukuulle saakka. Mihin tapahtumaan kannattaa suunnata? Liity mukaan viihteen ja taiteen perinnön juhlintaan, kaikki Suomen tapahtumat löytyvät osoitteesta www.kulttuuriymparistopaivat.fi/tapahtumat.

Myös oman kulttuuriperintöön ja -ympäristöön liittyvän tapahtuman voi edelleen ilmoittaa mukaan ohjelmaan täällä.

Samalla teemalla kulttuuriperintöä juhlitaan peräti 50 Euroopan maassa kymmenin tuhansin tapahtumin. Taustalla on Euroopan neuvoston ja komission suurin ja vanhin kulttuuriohjelma, European Heritage Days, Suomessa Euroopan kulttuuriympäristöpäivät.

Lue lisää!


21.8.-8.9.2019 Kasvun paikka – Helsingin taiteilijaseuran kuvataidekoulun näyttely

Helsingin taiteilijaseuran kuvataidekoulun Kasvun paikka -näyttelyn mainoskuva.

Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulu toteuttaa Kasvun kausi -nimeä kantavan taidenäyttelyn galleria Katariinaan Helsingin keskustaan. Näyttely tutkii taidepedagogiikan ja yhteisötaiteen rajapintaa sekä tuo esille puutarhan mahdollisuuksia oppimisympäristönä useasta näkökulmasta käsin. Näyttely avautuu yleisölle ke 21.8.2019, avajaisia vietetään ti 20.8.2019 klo 17-19 galleria Katariinassa.

Kouluissa toteutetaan nykyisin monialaisia ja ilmiöpohjaisia oppimiskokonaisuuksia, joiden mahdollistamat kokemukselliset, yksilölliset ja yhteisölliset toimintamuodot luovat mielenkiintoista keskustelua taiteen lähtökohtien kanssa. Voiko oppiminen olla taidetta? Toiminnallinen näyttely, jossa teokset elävät kirjaimellisesti ja kuvainnollisesti, aktivoi yleisön osallistumaan, keskustelemaan ja kasvamaan kanssaan. 

Tilaan rakennetaan puutarha, jossa nähdään joukko yrttejä ja vihanneksia monessa eri kasvuvaiheessa. Studio puolestaan peittyy mullasta, inspiroi liikkumaan ja luo mahdollisuuden aistia puutarhan elementeistä kaikilla kehon aisteilla. Näyttelytilasta rakennetaan oppimisympäristö, jossa tutkitaan puutarhan ilmiöitä ja päästää kokeilemaan, miten puutarha toimii oppimistavoitteissa. Hauskoja ja kaikille sopivia tehtäviä on muun muassa kotitalouden, matematiikan, kemian, äidinkielen ja biologian näkökulmasta. Esillä olevat taideteokset elävät yleisön mukana, syntyvät ja muuttuvat vierailijoiden näköisiksi. Lisäksi näyttely ehdottaa, että tutkiminen ja oppiminen luovat hetkessä syntyvää taidetta.

Tapahtuma Facebookissa

Tervetuloa avajaisiin 20.8. sekä näyttelyyn tutkimaan ja kokemaan 21.8.-8.9.2019!

KUTSU_ Kasvun kausi_21.8.-8.9.2019


5.-30.8.2019 MIELIKUVIA – Sara Hildén -akatemian nuorten päättötyönäyttely

Sara Hildén -akatemian Mielikuvia-näyttelyn juliste.

Avajaiset ke 7.8.2019 klo 18-19, tervetuloa!

Pääkirjasto Metso, alin kerros, Pirkankatu 2, Tampere.

Avoinna ma-pe 9.00-19.00, la 10.00 -16.00.

 

 


30.8.2019 Uudenmaan liiton ja Kukunori ry:n järjestämä Hyvinvoinnin ja terveyden kulttuurimarkkinat Hyvinkäällä

Kotimaisen Red Carpet Film Festival -elokuvafestivaalin yhteydessä järjestettävän tilaisuuden tavoitteena on koota yhteen sekä terveyden että sosiaalitoimen, hyvinvointialojen toimijoita sekä eri taidealojen ammattilaisia esittelemään osaamistaan ja tavoitteitaan, jotta näiden sektorien yhteistyö vahvistuu.

Tilaisuudessa tutustutaan yhdessä tulevaisuuskuviin, hyviin käytäntöihin ja erityisesti toisiin toimijoihin ja tekijöihin niin sosiaali-, terveys- kuin taiteiden ja kulttuurin aloilla. Joukossa on myös muutama hallintohenkilö.  

Lue lisää ja ilmoittaudu 12.8. mennessä!

Tiedote ja ohjelma: HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN KULTTUURIMARKKINAT 30.8.2019


Arkkitehtuurimuseo tiedottaa: Piirtäminen ja kehollisuus, aistillinen ja emotionaalinen viisaus arkkitehtuurissa – Juhani Pallasmaan luento Arkkitehtuurimuseolla 21.8.2019

Professori ja arkkitehti Juhani Pallasmaa pohtii luennossaan ajattelun, tuntemisen, kokemisen ja ymmärryksen mielellisiä ja kehollisia perusteita.

Keskiviikko 21.8. kello 18. Osallistuminen 10 € / 5 € / Museokortti.

Tapahtuma Facebookissa