Kilpailut ja näyttelykutsut

Taidekeskus Salmelan Nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailu 2020

Taidekeskus Salmela järjestää viidennen Nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailun 2019-2020. Kuvataidekilpailuun voivat osallistua 1982 syntyneet ja sitä nuoremmat kuvataiteilijat tai kuvataiteilijan ammattiin opiskelevat. Kilpailu on tarkoitettu Suomen kansalaisille tai Suomessa vakituisesti asuville muiden maiden kansalaisille. Kilpailu järjestetään 3–4 vuoden välein ja sen tarkoituksena on tukea uutta suomalaista nykytaidetta.

Ilmoittautuminen kilpailuun 15.11.2019 mennessä. Kilpailuaineiston tulee toimittaa 2.3.2020 mennessä.

Lue lisää ja ilmoittaudu!

 

EUROPEAN DRAWING CONTEST: “The first art of Europeans seen by Europeans of the future”

On the occasion of the EUROPEAN DAY OF PREHISTORIC ROCK ART (next 9th October 2019), PRAT-CARP Cultural Route organizes a drawing contest entitled “The first art of Europeans seen by Europeans of the future” which will be the thematic basis of an itinerary exhibition and a book that will be available after this event (from November 2019).

All schoolchildren from 6 to 14 years old from the all member countries of the Council of Europe are invited to participate. The theme of the contest is MY FAVOURITE PREHISTORIC ROCK ART SITE / ARTWORK. The deadline for the reception of works is October 31th 2019.

Katso tarkemmat tiedot ja osallistumisohjeet täältä.

 

KANSANEDUSTAJAT KUVATAIDEKOULULAISTEN SILMIN -NÄYTTELY

Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liitto haastaa kaikki jäsen- ja informaatiojäsenkoulunsa mukaan yhteiseen näkyvyystempaukseen!

Tempauksessa tehdään yhteistyössä eduskunnan kanslian kanssa muotokuvat Suomen kaikista kansanedustajista. 

Jokaisesta kansanedustajasta esitellään yksi toteutunut muotokuva ensi keväänä Eduskuntatalolla. Näyttelyn paikka ja aika tarkentuvat myöhemmin. Koulut itse valitsevat näyttelyyn lähetettävän teoksen. Loput tehdyt muotokuvat esitellään nettigalleriassa. 

Ilmoittaudu mukaan 8.9. mennessä teija.lauronen(at)forssa.fi. Heti ilmoittautumisten jälkeen liiton edustajat arpovat kansanedustajat mukaan lähteville kuvataidekouluille. Lähetämme lisäohjeita sekä kansanedustajien valokuvat ilmoittautumisen jälkeen. Osallistumismaksu on 50 €. 

Muotokuvan toteutus: 

– tekniikka vapaa 

– koko A4 tai A3 

Kutsu on suunnattu liiton jäsen- ja informaatiojäsenkouluille.

Kuvan taitto: Tiina Leppämäki.

 

The Federal State on Brandenburg’s 52th International Art Competition in 2019

Kilpailu on suunnattu 4-20 –vuotiaille lapsille ja nuorille. Kilpailuaikaa 1.7.2019 saakka.

Lue lisää!

Ks. kilpailutiedote!

 

CALL FOR “Cairo International Biennale for Children Drawing”

Organized by Amesea- Africa and Middle East Society for Education through Art. The delivery of the artworks begins on April 1st, 2019 and the deadline for delivery is June 15th, 2019. Lue lisää!

 

Pohjoismainen Northern Script: lyhytelokuvien käsikirjoituskilpailu 18-25-vuotiaille

Kilpailuun osallistuminen ei vaadi aiempaa käsikirjoitustaustaa. Kilpailuun voi osallistua max. 10 sivun mittaisella, englanninkielisellä käsikirjoituksella 31.8.2019 mennessä. Finalistit kutsutaan marraskuussa Oulun kansainväliselle lasten- ja nuortenelokuvien festivaalille ja he pääsevät työstämään käsikirjoituksiaan ammattilaisten ohjauksessa. Lue lisää!

 

InSEA 2019 MAKING –kongressiin 9.-13.7.2019 (Vancouver, Kanada) haetaan digitaalisia taideteoksia

Digital Exhibition: Making Time, for Your Artlife.

Teokset voivat olla esimerkiksi still-kuvia tai videoita viiden viime vuoden ajalta.

Haku 15.5.2019 mennessä. Lisätietoja ja hakulomake tästä!

 

 

 

Kansainvälinen taidekilpailu The children are painting the world

You still have time till May 1, 2019 send your submissions to our World Art Contest under the auspices of UNESCO “The children are painting the world”, dedicated to the 20th Anniversary of the project! The conditions are very simple: just send good quality photo of your children’s artworks to our e-mail: orgdrmfund@gmail.com
Waiting for your amasing artworks! More information here!

 

Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu

Osana Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä järjestetään lapsille ja nuorille vuosittain Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu. Vuodesta 2018 alkaen kilpailu on koko Euroopan yhteinen, ja kaikki alle 18-vuotiaat saavat osallistua kilpailuun jakamalla kuvan ja tarinan! Kilpailuaika on tänä vuonna 5.2.-1.5.2019.

Kilpailuun osallistutaan lataamalla video tai kuva ja tarina päivien kansainvälisille verkkosivuille www.europeanheritagedays.com

Kilpailuaikaa on 1.5.2019 asti. Lyhyet kilpailuohjeet löytyvät suomeksi, ruotsiksi ja pohjoissaameksi sivulta täältä!

 

Nuori Taide Helsinki 2019

Nuori Taide Helsinki 2019 hakee 15–26-vuotiaita tekijöitä yhteisnäyttelyyn Galleria Stoaan 16.5.–31.5.2019. Osallistuminen on maksutonta. Vuoden 2019 teema on muutos. Katso yht.tiedot alla olevasta julisteesta.

Lataa tästä Nuori Taide 2019 juliste A4.pdf

 

Kutsu osallistumaan Runovideokilpailuun “Valo ja vesi”

Kilpailuaika on 7.1.2019 – 14.4.2019. Kilpailun teema “Valo ja vesi” kutsuu kuvaamaan maiseman kauneutta, luonnossa olevia värejä, rytmejä ja harmoniaa niin luonnonympäristössä kuin rakennetussa ympäristössä. Kuvaus voi myös sopivasti ravistella ihmistä, puhua luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen puolesta ja pyrkiä lisäämään ihmisten vastuuntuntoa. Miltä elämän kauneus ja haasteet näyttävätkään katsottuna niitä erilaisin silmin Suomessa ja muualla maailmassa.

Kilpailuun voi osallistua yhdellä tai useammalla runovideolla tai videorunolla. Runovideoksi kutsutaan yleensä teosta, joka pohjautuu tekstiin, kun taas videoruno on itsenäinen teos, joka voi koostua esimerkiksi kirjaimista, sanoista, kuvista, liikkeestä, musiikista sekä muista äänistä.

Kilpailu on avoin kaikille ja siihen voi osallistua millä tahansa kielellä. Järjestäjä edellyttää kuitenkin, että videoiden runotekstit käännetään joko englanniksi tai suomeksi raadin arviointia varten. Kilpailusarjoja on kaksi: juniorisarja alle 16-vuotiaille ja yleinen sarja kaikille muille. Palkintoja jaetaan yhteensä 3000 euron arvosta.

Kilpailun tuomareina toimivat elokuvakouluttaja Erkki Perkiömäki, kuvataiteilija, valtiotieteiden tohtori Soile Yli-Mäyry sekä edellisen runovideokilpailun voittaja runoilija Hanna-Mari Ojala.

Kilpailun parhaimmisto esitellään Runomaraton 2019 -festivaalilla 15.-16.6.2019.

Katso tarkemmat tiedot, kilpailun säännöt ja ohjeet tästä!

Kutsu_osallistumaan_runovideokilpailuun_Valo_ja_vesi

 

Tuotantoyhtiö Amazementin vuosittain järjestämä valtakunnallinen Kaikki kuvaa –kilpailu

Kilpailu on Suomen suurin lasten ja nuorten elokuvakilpailu: viime vuosina tuhannet kouluikäiset kaikkialta Suomesta ovat tehneet kilpailuun yli 1000 elokuvaa.

Teoksia voi lähettää 28.3. asti. Kilpailu on ollut perinteisesti niin koululuokkien, perheiden kuin harrastusryhmienkin suosiossa, ja muutamia koko koulun suurteoksiakin on kisassa nähty. Katso mainos: Katso mainos!

Kilpailussa on tänä vuonna neljä pääsarjaa: 8–15-vuotiaille suunnatut fiktio, dokumentti ja animaatio sekä yhdistetty musiikki- ja harrastevideoiden sarja. Lisäksi 16–19-vuotiaille on tarjolla vapaa nuorisosarja, johon kaikenlaiset teokset ovat tervetulleita.

Elokuvien sisältö saa olla mitä vain, mutta tänä vuonna kilpailun teema on ERO. Mitä ajatuksia ero herättää? Miten se on koskettanut sinun elämääsi? Mistä kaikesta elämässä voi joutua – tai päästä – eroon? Ero-teemaa voi käsitellä ja tulkita vapaasti, mutta sen on oltava jollain tavalla mukana jokaisessa kilpailuun lähetettävässä elokuvassa.

Kilpailuun osallistuminen on ilmaista. Hienoja laitteita ei tarvita, sillä elokuvan voi nykyään tehdä vaikka kännykällä. Tässä kisassa tekninen laatu ei ole arviointikriteeri, vaan idea on tärkein. Jos elokuvia ei ole ennen tehnyt, sekään ei haittaa: helpot ja hauskat opasvideot löytyvät Kaikki kuvaa -sivustoltamme.

Lue lisää viikkotiedotteen liitteenä olevasta tiedotteesta sekä vuoden 2019  kilpailusivuilta!

 Ks. kilpailutiedote!

 

Amos Rexin päänäyttely keväällä 2020 on Generation 2020

Toista kertaa järjestettävä Generation -triennaali on nuorten ja nuorten aikuisten väliintulo taidemaailmaan. Amos Rexissä järjestettävään monitaiteelliseen näyttelyyn voivat hakea Suomessa asuvat 15–23-vuotiaat visuaalisesta ilmaisusta kiinnostuneet tekijät.

Generation 2020 -näyttelyn kunnianhimoisena tavoitteena on esitellä nuorten tekijöiden nousevaa taidetta. Kolmen vuoden välein järjestettävä Generation -näyttely nähtiin ensimmäisen kerran entisessä Amos Andersonin taidemuseossa keväällä 2017.

Generation 2020 -näyttelyn hakuaikaa on jatkettu 15.3. saakka! Näyttelyn taitelijat valitaan ehdotusten perusteella. Tekijä voi ehdottaa näyttelyyn monia teoksia tai teossuunnitelmia ja hakea voi yksin tai ryhmänä. Hakijan tulee olla haun aikana 15–23-vuotias.

Ehdotus voi olla esimerkiksi maalaus, valokuva, piirustus, peli, animaatio, performanssi, video, tanssiesitys, käsityö, installaatio, ääniteos, veistos, elokuva tai jotain muuta intohimolla tehtyä. Töiden ei tarvitse olla hakuvaiheessa valmiita: museo auttaa tarvittaessa teosten valmistamisessa näyttelykuntoon.

Katso hakulomake ja -ohjeet tästä!

Teokset näyttelyyn valitsee raati, jota johtaa kuvataiteilija Hannaleena Heiska. Raatiin kuuluvat Generation 2017 -näyttelyn taiteilijat Sanni Weckman ja Eliel Tammiharju sekä Amos Rexin museonjohtaja Kai Kartio, näyttelyassistentti Katariina Timonen ja yleisöpalvelupäällikkö Elsa Hessle.

Näyttelyyn hyväksytyt tekijät julkistetaan huhtikuussa 2019.

Lue lisää!

 

Kansainvälinen ilmailuliitto FAI:n järjestämä lasten ja nuorten piirustuskilpailu: jaa unelmasi lentämisestä

Piirustuskilpailulla kannustetaan lapsia ja nuoria tarttumaan kynään ja jakamaan unelmansa lentämisestä. Suomen Ilmailuliitto järjestää Suomen esikarsinnan.

Oletko katsellut taivaalle haaveillen, millaista olisi lentää? Jos olet, niin et ole yksin! Jokin taivaalle katsomisessa saa meidät unelmoimaan. Minne sinun mielikuvituksesi vie, kun katsot taivaalle? Lennätkö lentokoneella, helikopterilla, lennokilla, kuumailmapallolla vai jollain muulla tapaa? Mikä on sinun unelmasi lentämisestä?

Piirustuskilpailuun voivat osallistua kaikki 6–17-vuotiaat Suomessa asuvat lapset ja nuoret. Osallistujat jaetaan ikäryhmittäin kolmeen sarjaan: 6–9-vuotiaat, 10–13-vuotiaat ja 14–17-vuotiaat. Vuosittaisen kilpailun teemana on tänä vuonna ”Unelmani lentämisestä!” (My dream to fly!).

Kilpailu on kaksiosainen. Suomen Ilmailuliitto järjestää Suomen esikarsinnan ja lähettää kunkin sarjan kolme parasta työtä kansainväliseen loppukilpailuun. Kansainvälisen ilmailuliiton FAI:n raati valitsee koko kilpailun voittajat. Lisäksi Suomen Ilmailuliitto palkitsee esikarsinnan jokaisen sarjan parhaan työn.

Kilpailuun osallistutaan A3-kokoisella piirroksella. Välineenä voi käyttää esimerkiksi vesivärejä, öljyvärejä tai tusseja. Osallistuakseen kilpailuun kilpailutöiden tulee olla perillä 14.3.2019 mennessä Suomen Ilmailuliiton toimistolla. Töitä ei palauteta osallistujille.

Ks. osallistumisohjeet!

Virallinen kisasivu (FAI)

 

 

InSEA 2019 MAKING –kongressiin 9.-13.7.2019 (Vancouver, Kanada) haetaan digitaalisia taideteoksia sekä oppilastöitä

Digital Exhibition: Making Time, for Your Artlife.

Teokset voivat olla esimerkiksi still-kuvia tai videoita viiden viime vuoden ajalta.

Haku 15.5.2019 mennessä. Lisätietoja ja hakulomake tästä!

Call For K-12 Student Art Work

Kongressiteemat: Place, Indigenize, Identity, Experiment.

Hakuilmoitus lähetetään 1.2.2019 mennessä. Lisätietoja ja hakulomake tästä!

Aiheesta myös liiton Facebookissa!

 

YOUNG ARCTIC ARTISTS 2019

Exhibition promotes emerging contemporary art from northern areas. Exhibition will take place in Gallery Napa, Mustanapa and surrounding city space (Rovaniemi, Finland) 5.6.2019 – 3.7.2019. Under thematic umbrella of ‘Transmission of Knowledge’, Young Arctic Artists now invites proposals for works and projects for its 2019 edition.

All visual and cross-disciplinary artist and artist groups under age of 35 currently living in Lapland (Finland, Sweden), Norrbotten (Sweden), Västerbotten (Sweden), Troms (Norway), Nordland (Norway), Finnmark (Norway), Svalbard (Norway), Faroe Island (Denmark) and Iceland, are welcome to submit existing works or project proposals to the exhibition. Submitted works or project proposals should be created not earlier than 2017.

Deadline for applications is 15th of February 2019.

Exhibition is managed by Artists’ Association of Lapland and co-curated by artist-producers Ninni Korkalo (Finland) and Panu Johansson (Finland).

Lue lisää!

 

Jurmalan taidekoulun (Latvia) järjestämä kuvataidekilpailu 4-25 –vuotiaille ”I live by the sea”

Jurmala Art School is organizing the 18th International Visual Art competition ‘I live by the Sea’. Theme on the competition in ”Te storm”.

Artsworks must be delivered until February 11, 2019.

Lue lisää!

Lataa hakulomakkeet:

Hakulomake_tekijätiedot

Hakulomake_teostietolappu

 

MOI! TERE! MARHABA! SOBEDO – Tilannekuvia ja nuorten moninaisia kohtaamisia -hanke jatkuu!

Tervetuloa mukaan oppilas- tai muun nuorisoryhmäsi kanssa!

Tilannekuvia -hanke kannustaa nuoria tarkastelemaan tervehtimistä ja sen eri tapoja. Miten tervehdimme bussikuskia, kavereita, sukulaisiamme? Minkälaisia tervehtimisen tapoja on meillä ja muualla? Miten ennen tervehdittiin ja miten nyt? Entä miten tervehdimme toisiamme sosiaalisessa mediassa?

Tervehtiminen tuo näkyväksi moninaista kulttuuriperintöä. Sen tarkasteleminen nuorten kanssa heidän näkökulmastaan lisää ymmärrystä siitä, miten se vaikuttaa nuoriin  ja miten he voivat osallistua sen tulkintaan ja kehittämiseen.

Osallistu hankkeeseen ottamalla teema mukaan opetukseesi ja toteuttamalla ryhmäsi kanssa aiheeseen liittyvä lyhyt video tai animaatio. Ilmoittaudu mukaan osoitteessa tilannekuvia@gmail.com. Ilmoittautuneet saavat linkin yhteiseen Google Drive -kansioon, jonne valmiit työt voi tallentaa. Videoiden toimittamisen takaraja on 4.12.2018.

Tarkoituksena on, että osallistujat pääsevät hankkeen aikana tutustumaan myös toistensa töihin ja sitä kautta tutustuvat toisenlaisiin tervehtimisen tapoihin. Hankkeessa toteutetut työt julkaistaan seuran Youtube-kanavalla ja Kulttuurin vuosikellossa. Voit osallistua ryhmäsi kanssa syksyn 2018 aikana. Keväällä 2019 työt pääsevät esille Helinä Rautavaaran museoon.

Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Kuvataideopettajat, Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liitto, Helinä Rautavaaran museo ja Suomi-koulut.

Lisätietoja!

 

Näyttelykutsu: ITSE TEOSSA

Arktikumissa Rovaniemellä järjestettävään näyttelyyn voivat hakea mukaan Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liiton jäsen- ja informaatiojäsenkoulujen opettajat ja rehtorit. Näyttelyn järjestäjät ovat Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liitto ja Lapin yliopisto. Näyttelyn taiteilijahaku on avoinna 4.10. – 5.11.2018. 

Näyttelyaikamme Galleria Valossa sekä Galleria Katve 2:ssa on 24.1. – 17.2.2019, pohjapiirrokset ja kuvia näyttelytiloista löytyvät linkistä täältä.

Näyttelyyn haetaan esittelymateriaalin perusteella. Toivomme näyttelyyn teoksia kaikkien taiteiden aloilta, esimerkiksi maalauksia, veistoksia, grafiikkaa, valokuvia, tilataidetta, mediataidetta, käsityötä, muotoilua, arkkitehtuuria, jne. Taiteilija/taiteilijaryhmä esittelee hakemuksessa tuotantoaan ja ehdottaa näyttelyyn yhdestä kolmeen (1-3) teosta, joiden tulee olla valmistuneita vuosina 2013–2018.

Lähetä esittelymateriaalisi 5.11.2018 klo 23.59 mennessä liiton sähköpostiosoitteeseen kuvataidekoulujenliitto@youngart.fi, kiitos.

Katso tästä näyttelykutsu ja yhteystiedot lisätietoihin!

Ilmoitamme hakijoille valinnoista 30.11.2018 mennessä ja annamme samalla lisätietoa teosten toimittamisesta Arktikumiin. Näyttelyyn valitut taiteilijat vastaavat itse teoksiensa kuljetuskuluista (meno ja paluu) ja mahdollisista vakuutuskuluista.

 

InSEAn 18. visuaalisten taiteiden kansainvälinen kilpailu ”I Live by the Sea”

InSEA kutsuu kaikkia lapsia ja nuoria osallistumaan kilpailuun, jonka tämän vuotinen teema on The Storm/Myrsky. Kilpailun tavoitteena on edistää lasten ja nuorten kiinnostusta ekosysteemiin (vesikierto – lähteet, joet, järvet, meret), sen vaikutusta ihmiselämään, kulttuuriin ja perinteisiin sekä tarkastella vettä kulttuurien välisenä, yhtenäistävänä elementtinä. Myrsky on luonnonilmiö, johon ihmiset ja yhteiskunnat reagoivat tunteellisesti ja josta taiteilijat ovat aina olleet kiinnostuneita. Myrsky on liikettä, joka kumpuaa hiljaisuudesta. Se on voima, pelottava ja ihailtava, joka kasvaa, vapautuu ja elää.. ja palaa takaisin hiljaisuuteen. Miten haluaisit ilmaista tätä luonnonilmiötä taiteellisesti?

Kilpailuun voidaan hakea 29.1.2019 mennessä.

Lisätietoja tästä.

 

Elokuvatrikkihaaste – Koulujen elokuvaviikko haastaa 3.–9.-luokkalaiset kuvaamaan elokuvataikoja

Syksyllä 2018 Koulujen elokuvaviikko haastaa kaikki Suomen 3.-9. luokkalaiset kuvaamaan oman elokuvatrikin! Videokamera voi toimia taikasauvana ja kekseliäästi kuvattuna kaikki on mahdollista: voit kiivetä hämähäkkimiehenä seinää pitkin ylös, teleportata pulpetista toiseen tai muuttua koiraksi. Keksi oma elokuvatrikkisi, kuvaa se ja osallistu kilpailuun! Oivaltavimmat trikkielokuvat palkitaan ja esitetään Oulun kansainvälisellä lasten- ja nuortenelokuvien festivaalilla. Osallistumisaikaa on lokakuun 2018 loppuun.

Kilpailussa on kaksi sarjaa: Kouluajalla kuvattu trikki ja kouluajan ulkopuolella kuvattu trikki. Osallistua voi vaikka molempiin!

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

 

Valveen elokuvakoulun ja Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin yhteistyössä järjestämä valtakunnallinen Oskari-kilpailu on käynnissä

Lasten ja nuorten tekemille elokuville tarkoitettu valtakunnallinen Oskari-kilpailu järjestetään 15. kerran Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin yhteydessä 12.–18.11.2018. Kilpailu huipentuu Oskari-gaalaan, joka järjestetään kulttuuritalo Valveella 16.11.2018.

Ilmoita elokuvasi kilpailuun 12.10. mennessä!

 

Omia ja toisten polkuja -näyttelyhanke 2018 – ILMOITTAUDU MUKAAN 11.4. MENNESSÄ!

Eri kouluasteiden yhteinen kuvataidekasvatuksen oppilastyönäyttely levittäytyy Aalto-yliopiston Espoon Otaniemen kampuksen sisä- ja ulkotiloihin sekä verkkoon – 21.6. 2018. Näyttely on osa InSEA:n kansainvälisen taidekasvatuskongressin INTERVENTIONS taideohjelmaa.

Kutsumme mukaan näyttelyyn kaikkia suomalaisia kuvataidekasvattajia sekä heidän oppilaitaan ja opiskelijoitaan!

Näyttelyyn tulevien teosten tai taidetekojen lähtökohdiksi on valittu kongressin teemoista taiteiden ja tieteiden välisyys, ilmastonmuutos sekä kulttuurinen muuttoliike ja moninaisuus.

Katso tarkempia tietoja ja ohjeita mukaan hakemisesta  kutsusta sekä Kuvataideopettajat ry:n verkkosivuilta!

VIELÄ EHTII MUKAAN!!! Pidennetty dl 11.4.2018! (Tässä vaiheessa esittely voi olla lyhyt ja napakka, eikä kuvien tarvitse olla painokelpoisia)

 

Kutsu: kolmastoista kansainvälinen nuorten taidefestivaali ”The Muses” 2018

Tapahtuma järjestetään 5.-15.7.2018, Sozopolin kaupungissa, Bulgariassa. Haku on käynnissä. Lue lisää!

 

 

Nuori taide 2018

Hei, nuori taiteentekijä! Oletko haaveillut teostesi esille saamisesta galleriaan? Nuori Taide 2018
hakee 15─26-vuotiaita tekijöitä yhteisnäyttelyyn Galleria Stoaan 9.5. – 25.5.2018.
 
Jos kiinnostuit, ota yhteyttä:
Heidi Göransson
kuvataideohjaaja
Helsingin kaupunki
heidi.goransson@hel.fi

 

Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu goes to Europe

Nyt suomalainen malli siirtyy osaksi European Heritage Days -ohjelmaa! Jatkossa kilpailuun voivat osallistua kaikki 50 EHD-ohjelmassa mukana olevaa Euroopan maata. Uudistettuun kilpailuun osallistutaan kansainvälisellä sivustolla, josta löytyy tarkemmat ohjeet. Kilpailuaika päättyy Eurooppa-päivänä 9.5.

Linkki European Heritage Makers -kilpailun osallistumissivulle!

Lue lisää kilpailusta “Kulttuuriympäristömme.fi” sivulta!

Katso Euroopan neuvoston uutinen kilpailusta tästä.

 

Kaikki kuvaa -elokuvakilpailu 2018 on käynnissä 29.3. saakka

Tuotantoyhtiö Amazementin vuosittain järjestämä valtakunnallinen Kaikki kuvaa -kilpailu on Suomen suurin lasten ja nuorten elokuvakilpailu. Kilpailu on  nyt käynnissä ja omia teoksia voi lähettää 29.3. asti. Kilpailu on ollut perinteisesti niin perheiden, harrastusryhmien kuin koululuokkienkin suosiossa, ja muutamia koko koulun suurteoksiakin on kisassa nähty.

Kilpailussa on tänä vuonna neljä pääsarjaa: 8–15-vuotiaille suunnatut fiktio, dokumentti ja animaatio sekä yhdistetty musiikki- ja harrastevideoiden sarja. Lisäksi 16–19-vuotiaille on tarjolla vapaa sarja, johon kaikenlaiset teokset ovat tervetulleita – genreen katsomatta.

Kilpailuelokuvat saavat olla sisällöltään mitä vain, mutta kilpailussa on tänä vuonna kaikille sarjoille yhteinen pääteema: ystävyys. Mitä se oikeastaan tarkoittaa? Kuinka erilaisia ystävyyksiä onkaan olemassa? Entä miltä tuntuu, jos ei ole yhtään ystävää? Teemaa voi käsitellä ja tulkita vapaasti, mutta sen pitää olla elokuvassa mukana, tavalla tai toisella.

Kilpailuun osallistuminen on ilmaista. Hienoja laitteita ei tarvita, sillä elokuvan voi nykyään tehdä vaikka kännykällä. Tässä kisassa tekninen laatu ei ole arviointikriteeri, vaan idea on tärkein. Jos elokuvia ei ole ennen tehnyt, sekään ei haittaa: helpot ja hauskat opasvideot löytyvät Kaikki kuvaa -sivustoltamme.

Siirry kilpailusivulle tästä!

Yhteistyössä: Kelaamo, Helsingin kulttuurikeskus, Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, Verkkokauppa.com, Genelec, Kypäräkamerat.fi, Finnkino ja Tunnin Kuva.

 

Lasten ja nuorten valtakunnallinen sarjakuvakilpailu 2018

Lasten ja nuorten valtakunnallinen sarjakuvakilpailu 2018 on käynnissä. Kilpailun aihe on kummitusjuttu. Kilpailuaika on 8.1.–29.3.2018. Sarjoja on kaksi: 1) 12-vuotiaat ja nuoremmat 2) 13–18-vuotiaat. Molemmissa sarjoissa palkitaan kolme parasta. Kilpailun voittajat julkaistaan 23.4.2018 ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Kilpailutyöt postitetaan Kemin Lastenkulttuurikeskukseen. Tarkemmat kilpailuohjeet löytyvät Lapin nuorten tieto- ja neuvontapalvelun sivuilta. Lue lisää! 

 

Kulttuuriperintökasvatuksen seuran kutsu: Tilannekuvia-hanke kutsuu nuoria tarkastelemaan tervehtimistä ja sen eri tapoja

Suomen kulttuuriperintökasvatuksen seura kutsuu opettajia mukaan hankkeeseen, jossa tarkastellaan tervehtimisen tapoja ja sen kulttuurisia merkityksiä elokuvan ja animaation keinoin.

Osallistu hankkeeseen ottamalla teema mukaan opetukseesi ja toteuttamalla ryhmäsi kanssa aiheeseen liittyvä elokuva tai animaatio. Ilmoittaudu mukaan osoitteessa tilannekuvia@gmail.com. Ilmoittautuneet saavat linkin yhteiseen Google Drive -kansioon, jonne valmiit työt voi tallentaa.

Voit osallistua ryhmäsi kanssa joko kevään tai syksyn 2018 aikana. Kevään aikana valmistuvat kuvataiteen oppilastyöt voivat osallistua myös kansainväliseen taidekasvatuksen kongressiin (InSEA) osana ”Omia ja toisten polkuja” -hankkeen näyttelyä. Loppuvuonna 2018 työt pääsevät esille Helinä Rautavaaran museoon.

Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Kuvataideopettajat, Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liitto ja Helinä Rautavaaran museo.

Katso tarkemmat ohjeet ja lataa kutsut tästä!

Situationsbilder-projekt

Föreningen för kulturarvsfostran i Finland bjuder in lärare att delta i ett projekt som granskar hälsningsseder och deras kulturella betydelser med hjälp av film och animation.

Inkludera projekttemat i din undervisning och förverkliga en lämplig undervisningsheltet tillsammans med dina elever under 2018. Anmälan per e-post till tilannekuvia@gmail.com.

Vårterminen 2018 – konstutställningen ”Omia ja toisten polkuja”
Höstterminen 2018 – utställning i Helinä Rautavaaras museum.

Läs mera!

 

Kansainvälisen ilmailuliitto FAI:n järjestämä piirustuskilpailu – aiheena lentäminen tulevaisuudessa

Pystytkö kuvittelemaan, millaiset uudet ideat, laitteet ja innovaatiot muokkaavat ilmailun tulevaisuutta? Miltä lentäminen näyttää tulevaisuudessa? Kansainvälinen ilmailuliitto FAI järjestää piirustuskilpailun, jolla kannustetaan lapsia ja nuoria tarttumaan kynään ja ikuistamaan oman näkemyksensä ilmailun tulevaisuudesta.

Piirustuskilpailuun voivat osallistua kaikki 6–17-vuotiaat. Osallistujat jaetaan ikäryhmittäin kolmeen sarjaan: 6–9-vuotiaat, 10–13-vuotiaat ja 14–17-vuotiaat. Vuoden 2018 teema on lentäminen tulevaisuudessa (Flying in the future).

Kilpailu on kaksiosainen. Suomen Ilmailuliitto järjestää Suomen esikarsinnan ja lähettää kunkin sarjan kolme parasta työtä kansainväliseen loppukilpailuun. Kansainvälisen ilmailuliiton raati valitsee koko kilpailun voittajat. Lisäksi Suomen Ilmailuliitto palkitsee esikarsinnan jokaisen sarjan parhaan työn.

Kilpailuun osallistutaan A3-kokoisella piirroksella. Välineenä voi käyttää esimerkiksi vesivärejä, öljyvärejä tai tusseja. Osallistuakseen kilpailuun kilpailutöiden tulee olla perillä 11.3.2018 mennessä Suomen Ilmailuliitossa. Töitä ei palauteta osallistujille.

Piirustuskilpailu on järjestetty vuodesta 1986 saakka. Tähän mennessä Suomeen on tullut vain kaksi voittoa.

Katso tästä esikarsinnan lisätiedot ja osallistumisohjeet.

Katso virallinen kisasivu tästä.

www.ilmailuliitto.fi

 

Luontoon yhdessä – Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu 2017

Etsikää luonnosta paikka tai alue, jolla on mielestänne kiinnostava tarina sekä kertokaa se koko Euroopalle! Valitsemanne luontokohde voi olla vaikkapa mahtava metsikkö, käppyrä mänty, läheinen luola, puhutteleva peltoaukea, upea uimaranta, komea kallio, kotikatunne puisto, muinainen muistomerkki tai teidän oma takapihanne. Millaisia todellisia ja kuviteltuja tapahtumia valitsemaanne paikkaan liittyy? Miten ihmisen kädenjälki näkyy paikassa? Kertokaa muillekin, mikä tekee paikastanne tärkeän ja osallistukaa Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailuun.

Kilpailuun osallistutaan vähintään kahden hengen ryhmissä. Voit osallistua kilpailuun, jos olet syntynyt vuonna 1999 tai sen jälkeen. Ryhmänne voi muodostua esimerkiksi koululuokasta, opiskelijaryhmästä, harrastusporukasta, kerhoryhmästä tai sinusta ja parhaistakavereistasi.

Voitte toteuttaa työnne esimerkiksi videon, valokuvien, tekstien, piirrosten, maalausten, animaation, verkkosivun tai blogin avulla – eri ilmaisukeinoja vapaasti yhdistellen. Kaikki kilpailutyöt ladataan Euroopan kulttuuriympäristöpäivien verkkosivustolle. Jokainen kilpailutyö sytyttää yhden tähden Euroopan kartalle!

Voittanut ryhmä palkitaan 500 eurolla. Kaikki osallistuneet ryhmät saavat Kulttuuriympäristön tekijät -kunniakirjan. Kilpailuraatina toimii Euroopan kulttuuriympäristöpäivien työryhmä.

Kilpailuaika 9.2.2017-10.1.2018. Voittaja julkistetaan helmikuussa 2018 ja palkinto luovutetaan alkuvuodesta 2018 seuraavien kulttuuriympäristöpäivien aloitustapahtumassa.

Katso tarkemmat ohjeet tästä!

 

Kaikille avoin musiikkianimaatiokilpailu Loiskiksen musamaatiokilpailu MUSAMAATIO

Vuonna 2017 uutuutena on Musavideokilpailu. Kilpailuun tulee ilmoittautua ja animaatiot/musavideot tulee postittaa tallennettuna DVD-levylle 30.11.2017 mennessä. Toteutustapa on vapaa. Musamaatio tehdään Lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksen musiikkiin.

Animaatioista parhaat palkitaan ja valitaan esitettäväksi Loiskiksen konsertteihin. Parhaiden MUSAMAATIOIDEN katselmus nähdään helmikuussa Arktisen Upeeta -elokuvafestivaaleilla 2018.

Esiraati valitsee loppukilpailuun pääsevät animaatiot, joista tuomaristo valitsee palkittavat animaatiot. Valinnasta ilmoitetaan osallistujille.

Kilpailun järjestää Loiskis ry yhteistyössä Keski-Suomen elokuvakeskuksen ja Nordic Glory festivalin kanssa.

Musamaatioita voit nähdä LOISKIS YOUTUBESSA.

Tarkemmat tiedot ja kilpailun säännöt.

Lataa tästä MUSAMAATION ilmoittautumislomake

 

Luonto-Liiton susiryhmän järjestämä susiaiheisen piirustuskilpailu 6-12-vuotiaille lapsille

Susi on Suomen metsien villi koiraeläin. Millaisia mielikuvia ja ajatuksia susi sinussa herättää? Kerro se meille piirtämällä tai maalaamalla! Kilpailussa on kolme sarjaa: alle 6 vuotiaat, 6–9 vuotiaat ja 10–12 vuotiaat. Voittajat valitsee kuvataiteilijat Samuli Heimonen, Nora Helsinki ja Rosa Liksom. Parhaat työt ja tekijät julkaistaan vuoden 2018 ensimmäisessä Siepossa sekä Luonto-Liiton sosiaalisessa mediassa.

Osallistumalla kilpailuun autat Luonto-liittoa työssä suomen susien suojelemiseksi.

Anna susipiirustuksellesi nimi ja lähetä alkuperäinen taideteos yhteystietoineen 10.11. mennessä osoitteeseen: Luonto-Liitto / susipiirustuskilpailu

Annankatu 26 A, 5. krs, 00100 Helsinki. Lähetettyjä töitä ei palauteta.

www.luontoliitto.fi/susiryhma

Lataa tästä kilpailujuliste!