Kilpailut ja näyttelykutsut

Koululaisten kartonkikilpailu 2020/2021

Kartonkisia elintarvikepakkauksia valmistava Tetra Pak haastaa nyt kaikki 1.- 6. luokkalaiset kierrättämään. Suuren suosion Suomessa ja Ruotsissa saavuttanut Kartonkikilpailu järjestetään tänä vuonna Suomessa jo kolmatta kertaa. Vuosien mittaan kilpailuun on osallistunut yli 245 000 suomalaista ja ruotsalaista koululaista. Kilpailuun osallistumalla he ovat olleet mukana edistämässä kartonkisten juomapakkausten kierrättämistä.

Kilpailu koostuu aloitustehtävästä ja kolmesta kilpailutehtävästä, joissa lapset työskentelevät kierrätyskysymysten parissa sekä koulussa että kotona. Jokainen aloitustehtävän ja kilpailun kolme tehtävää suorittanut luokka saa diplomin Tetra Pakilta. Kilpailun voittajat arvotaan kaikki kilpailutehtävät suorittaneiden luokkien kesken. 1.–2.-luokkien voittajaluokka saa 1000 euroa ympäristöystävällisempää koulua varten. 3.–6.-luokkien voittaja puolestaan saa 1000 euroa unelmien luokkaretkeä varten.

Kartonkikilpailu 2020/2021 on käynnissä 5.3.2021 saakka.

Lisätietoja Kartonkikilpailusta löydät tästä linkistä.


Oskari-kilpailu lasten ja nuorten tekemille elokuville – ilmoittaudu mukaan!

Lasten ja nuorten tekemille elokuville tarkoitettu Oskari-kilpailu järjestetään jälleen Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin yhteydessä 16. – 22.11.2020. Vuosittaiseen ja valtakunnalliseen kilpailuun voivat osallistua kaikki 6 – 18 vuotiaat lapset. Oman elokuvan voi ilmoittaa mukaan kilpailuun 11.10.2020 mennessä.

Osallistumisohjeet, ilmoittautumislomake sekä tiedot elokuvien sähköiseen lähettämiseen löytyvät Kulttuuritalo Valveen sivuilta.


1.-30.9.2020 10th International Children and Youth Art Exhibition “Value Brooch”

This exhibition gives the new generation a chance to show how the world looks through their eyes: things, qualities, relationships, events that they care about and that make their life complete. It shall be aimed at gathering visual artworks made by children and the youth and promoting development, diversity, and accessibility of cultural education by facilitating preservation of cultural values, historical and intangible cultural heritage, improvement of the quality of city environment. The topic of the exhibition shall be values important to children and the youth gathered in a “brooch” (ancient Latvian adornment mentioned in folk songs; an element of the national costume used to pin together and decorate clothing; adornment as an amulet with a protective function; an adornment that reflects one’s social status) through its visual and associative interpretation by creating displays in the city environment and virtual space.

Participants shall submit digitalised images (photos or scans). These images may be supplemented by text that complements the composition as a graphic element. The Exhibition Value Brooch will display the best – roughly 200 large-scale prints selected by an international judging panel in the city centre, on Esplanade, by the Art Museum, and virtually at vertibusakta.lv. 

WHERE: Riga, Latvia.

WHEN: Please, submit your works by 8 June 2020 at vertibusakta.lv. The exhibition is on 1-30 September 2020.

More information: http://vertibusakta.lv/ and do not hesitate to contact Vilnis Heinrihsons vilniss@gmail.com if You still have some questions. Follow us on Facebook 10. starptautiskā bērnu un jauniešu mākslas izstāde

Lataa tästä näyttelykutsu.


4.5.-13.9.2020 Koko Suomen kuvat -kampanja

Kampanja haastaa kaikki mukaan jakamaan kuvia omien kotikulmiensa kulttuuriperinnöstä, ja palkintojakin on jaossa. Kampanja huipentuu Euroopan kulttuuriympäristöpäivien pääviikkoon syyskuussa. Lisätiedot kampanjasta ja tarkat osallistumisohjeet löydätte täältä.


4.5.-13.9.2020 Koko Suomen nuorten kuvat

Kyseessä on edellisen Koko Suomen kuvat -kampanjan sisarkampanja, joka on suunnattu kouluille. Kampanja huipentuu Euroopan kulttuuriympäristöpäivien pääviikolla syyskuussa. Kampanjaa voi hyödyntää etä- ja lähiopetuksessa. Lue lisää!


ANTI-festivaali 2020 – Avoin teoshaku ruoka-teemalla

Vuoden 2020 ANTI – Contemporary Art Festival järjestetään 8.-13.9.2020 osana Kuopio Region of Gastronomy -juhlavuotta, ja festivaalin teemana on ruoka. Juhlavuoden koordinoivat ProAgria Itä-Suomi ja Savonia-ammattikorkeakoulu, jotka ovat ANTI-festivaalin vuoden 2020 pääyhteistyökumppanit.

ANTI-festivaali hakee nyt minkä tahansa alan taiteilijoilta teos- ja projektiehdotuksia, jotka käsittelevät suoraan ruoka-teemaa. Lue lisää!


OPEN CALL – Nuori Taide kutsuu 13-29-vuotiaita osallistumaan ympäristötaideprojektiin

Open call -ympäristötaidekilpailun mainoskuva.

Jokainen valmistaa oman teoksen kotonaan. Teokset tulevat esille Rauman Pitsiviikolle, jossa ne ripustetaan uudeksi yhteiseksi teokseksi. Teos tulee esille ulkotilaan.

OSALLISTU HELPOSTI KOTOA KÄSIN

Projekti toteutetaan yhdessä kuvataiteilija Paavo Paunun kanssa etäyhteyksien avulla. Paavo Paunun videon avulla saat ohjeistusta kotiin oman teoksen valmistamisesta. Lisäksi ohjausta saa verkon kautta työskentelyprosessin kuluessa.

Osallistuminen ei edellytä aiempaa taiteen harrastamista. Tarvitset vain uteliaisuutta ja kokeilunhalua. Kutsu myös kaverisi mukaan projektiin!

OKSISSA ON HAHMOJA

Missä kaikkialla voit nähdä tunnistettavia kuvioita ja rakenteita, ehkä näet hahmoja tai tuttuja muotoja? Näetkö niitä puiden oksistoissa tai risukasoissa? Ainekset teokseen löytyvät läheltä. Jokainen voi käyttää ja valita materiaaleja vapaasti. Luonnosta voi kerätä puuainesta (oksat, kepit, risut), jonka ympärille teokset alkavat rakentua. Tarkempi ohjeistus annetaan videolla.

Materiaaleista rakennetaan teoksia, jotka voivat olla kirjaimia, sanoja, outoja rykelmiä, hahmoja tai ihan mitä vain! Jokainen huolehtii omista materiaalikuluistaan. Kulut jäävät pieniksi.

 YMPÄRISTÖTAIDETEOS TULEE ESILLE ULOS RAUMAN PITSIVIIKOLLE

Yhteisen teoksen muoto määräytyy paikan mukaan. Teos rakennetaan Rauman Taidemuseon sisäpihalle. Osallistujat voivat tulla ripustamaan teosta Raumalle heinäkuussa. Lisäksi teos on osa kulttuuritalo Villa Artun syksyn näyttelyä.

Ilmoittaudu mukaan 30.4. mennessä Nuori Taiteen verkkosivuilta! 

Lisätietoja ja kysymykset: www.nuoritaide.fi/ymparistotaide/  / nuoritaide@artcentre.fi

Järjestäjät: Taideprojektin järjestävät yhteistyössä Rauman kaupungin kulttuuri- ja museopalvelut ja Nuori Taide. Rauman Pitsiviikko on koko perheen kaupunkifestivaali, jonka 50-vuotisjuhlavuotta vietetään tänä vuonna. Nuori Taide on valtakunnallista kulttuurista nuorisotyötä, josta vastaa Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö.


Lasten ja nuorten valtakunnallinen sarjakuvakilpailu käynnissä huhtikuun loppuun asti

Kemissä järjestetään tänäkin vuonna lasten ja nuorten valtakunnallinen sarjakuvakilpailu. Kilpailun teemana on “Jos osaisin taikoa”.

Kilpailusarjoja on kaksi, 12-vuotiaat ja nuoremmat sekä 13–18 -vuotiaat. Kilpailuun osallistuu piirtämällä stripin eli 2–4 ruudun sarjakuvan A4-sivulle. Työ voi olla värillinen tai mustavalkoinen.

Työt pitää toimittaa Kemin Lastenkulttuurikeskukseen huhtikuun loppuun mennessä. Voittajat julkistetaan 26. toukokuuta. Parhaimmista töistä järjestetään näyttely Kemin kaupunginkirjastoon kesäkuun ajaksi.

Viime vuonna kisaan osallistui 150 työtä ympäri Suomen.

Kuva: Vuonna 2012 sarjakuvakilpailun teemana oli Kettu. Sarjakuvan on piirtänyt Aino Ollikainen Kemistä.

Katso aiheesta Yle Uutisissa 31.1.2020.


Ympäristöaiheinen lasten ja nuorten Kaikki kuvaa -elokuvakilpailu on käynnissä maaliskuun loppuun saakka

Suomen suurin lasten ja nuorten elokuvakilpailu järjestetään tänä keväänä jo kahdeksatta kertaa. Tuotantoyhtiö Amazementin valtakunnallinen Kaikki kuvaa -kilpailu on suunnattu 8–19-vuotiaille. Vuosittain kilpailuun lähetetään pitkälle kolmattasataa elokuvaa ja osallistujia on toistatuhatta kaikista maakunnista ympäri Suomen.

Kaikki kuvaa -kilpailun 2020 pääteema on ajankohtaisesti ympäristö. Teemaa tulee käsitellä kaikissa kilpailuelokuvissa jollain tavalla. Pääyhteistyökumppaneina toimivat Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra sekä ympäristöjärjestö WWF Suomi.

8–15-vuotiaille on viisi pääsarjaa: fiktio, dokumentti, musiikkivideo, harrastevideo ja animaatio. 16–19-vuotiaille on oma vapaa sarjansa. Omia elokuvia voi lähettää kilpailuun maaliskuun loppuun asti. Osallistuminen on ilmaista. Tekninen laatu ei ole arviointikriteeri, vaan idea on tärkein: elokuvan voi kuvata vaikka kännykällä. Jos elokuvia ei ole ennen tehnyt, Kaikki kuvaa -elokuvakasvatussivuston helpot ja hauskat videotutoriaalit auttavat alkuun.

Kilpailu huipentuu toukokuun alussa Helsingin keskustakirjasto Oodin elokuvateatteri Reginassa järjestettävään Kaikki kuvaa -gaalaan, jossa tuomaristo palkitsee vuoden parhaat nuoret elokuvantekijät upeilla palkinnoilla.

Katso tarkemmat tiedot, ohjet ja aikataulut kilpailusivulta!

Katso kilpailun mainosvideo YouTubesta!  

Katso kilpailu-tiedote tästä.

Yhteistyössä ovat mukana myös Kelaamo, Helsingin kaupunki, Kansallisen audiovisuaalinen instituutti, Suomen Vanhempainliitto ja Universal Music Finland. Palkintoja sponsoroivat Genelec, Finnkino ja Tunnin Kuva.


Taidekeskus Salmelan Nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailu 2020

Taidekeskus Salmela järjestää viidennen Nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailun 2019-2020. Kuvataidekilpailuun voivat osallistua 1982 syntyneet ja sitä nuoremmat kuvataiteilijat tai kuvataiteilijan ammattiin opiskelevat. Kilpailu on tarkoitettu Suomen kansalaisille tai Suomessa vakituisesti asuville muiden maiden kansalaisille. Kilpailu järjestetään 3–4 vuoden välein ja sen tarkoituksena on tukea uutta suomalaista nykytaidetta.

Ilmoittautuminen kilpailuun 15.11.2019 mennessä. Kilpailuaineiston tulee toimittaa 2.3.2020 mennessä.

Lue lisää ja ilmoittaudu!


EUROPEAN DRAWING CONTEST: “The first art of Europeans seen by Europeans of the future”

On the occasion of the EUROPEAN DAY OF PREHISTORIC ROCK ART (next 9th October 2019), PRAT-CARP Cultural Route organizes a drawing contest entitled “The first art of Europeans seen by Europeans of the future” which will be the thematic basis of an itinerary exhibition and a book that will be available after this event (from November 2019).

All schoolchildren from 6 to 14 years old from the all member countries of the Council of Europe are invited to participate. The theme of the contest is MY FAVOURITE PREHISTORIC ROCK ART SITE / ARTWORK. The deadline for the reception of works is October 31th 2019.

Katso tarkemmat tiedot ja osallistumisohjeet täältä.


 KANSANEDUSTAJAT KUVATAIDEKOULULAISTEN SILMIN -NÄYTTELY

Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liitto haastaa kaikki jäsen- ja informaatiojäsenkoulunsa mukaan yhteiseen näkyvyystempaukseen!

Tempauksessa tehdään yhteistyössä eduskunnan kanslian kanssa muotokuvat Suomen kaikista kansanedustajista. 

Jokaisesta kansanedustajasta esitellään yksi toteutunut muotokuva ensi keväänä Eduskuntatalolla. Näyttelyn paikka ja aika tarkentuvat myöhemmin. Koulut itse valitsevat näyttelyyn lähetettävän teoksen. Loput tehdyt muotokuvat esitellään nettigalleriassa. 

Ilmoittaudu mukaan 8.9. mennessä teija.lauronen(at)forssa.fi. Heti ilmoittautumisten jälkeen liiton edustajat arpovat kansanedustajat mukaan lähteville kuvataidekouluille. Lähetämme lisäohjeita sekä kansanedustajien valokuvat ilmoittautumisen jälkeen. Osallistumismaksu on 50 €. 

Muotokuvan toteutus: 

– tekniikka vapaa 

– koko A4 tai A3 

Kutsu on suunnattu liiton jäsen- ja informaatiojäsenkouluille.

Kuvan taitto: Tiina Leppämäki.