Kuvataidekoulujen liiton kevätpäivien 2023 markkinointikuva.
| | |

Kuvataidekoulujen liiton kevätpäivät 27.-28.4.2023 Hämeenlinnassa / Suunnannäyttäjänä Reggio Emilia -pedagogiikka -koulutuspäivä 27.4.2023

Paikka: Hämeenlinnan Raatihuoneen Valtuustosali (1. krs.), Raatihuoneenkatu 15, 13100 Hämeenlinna.

Torstain Reggio Emilia -pedagogiikkaa käsittelevä koulutuspäivä on osa perinteisiä Kuvataidekoulujen liiton Kevätpäiviä ja se toteutetaan yhteistyössä kansainvälisen Reggio Children -keskuksen, Suomen Reggio Emilia -yhdistyksen ja Aimokoulun kanssa.

Kuvataidekoulujen liiton kevätpäivien 2023 markkinointikuva.

Kevätpäivät vietetään Hämeenlinnassa kaupungin ja Aimokoulun vieraana. Torstain koulutuspäivän avaa Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen ja pääkouluttajana toimii italialainen Claudia Giudici. Hän on Reggio Children -keskuksen arvostettu pedagoginen asiantuntija. Puheenvuorot tulkataan suomeksi. Ainutlaatuista koulutuspäivää jatketaan upealla iltaohjelmalla Hämeenlinnan kaupungin vastaanotolla, jossa kohotetaan maljat Elisse Heinimaalle. Tasavallan Presidentti, Suomen Leijonan ritarikuntien suurmestari on päättänyt antaa emerita kuvataideopettaja Elisse Heinimaalle Suomen Leijonan ritarimerkin 6.12.2022. Kunniamerkin luovuttaa liiton puheenjohtaja Johanna Kivioja. Illan kruunaa Pasi Aution ja Saku Koistisen osallistava performanssi Lintudisco, jossa pääset tanssimaan lintujen äänistä luodun musiikin tahtiin.       

Perjantai päivän avaa Aimokoulun rehtori Pekka Lehtimäki, jonka jälkeen kuullaan kuvataiteilija ja Aimokoulun opettaja Kati Lehtosen taiteilijapuheenvuoro. Hannu Töyrylän opastuksella päästään pohtimaan tekoälyn käyttöä kuvataiteessa ja taideopetuksessa. Lounaan jälkeen vieraillaan Aimokoulun oppilaiden lopputyönäyttelyssä. Päivän päätteeksi päästään Aimokoulun oppilaiden suunnittelemaan osallistavaan työpajaan, joka on osa Aimokoulun ja Hämeenlinnan kaupungin eARTh – taidetta ja toivoa tulevaisuudelle ajankohtaista yhteishanketta.

 Tervetuloa mukaan!


SUUNNANNÄYTTÄJÄNÄ REGGIO EMILIA -PEDAGOGIIKKA 27.4.2023
TOIVON YLLÄPITÄMINEN KRIISIEN KESKELLÄ – LAPSILTA EI SAA VIEDÄ TULEVAISUUTTA

Reggio Emilia -pedagogiikkaa käsittelevä koulutuspäivä on osa perinteisiä Kuvataidekoulujen liiton Kevätpäiviä ja se on myös Suomen Reggio Emilia -yhdistyksen koulutuspäivä, joka toteutetaan Hämeenlinnassa.  Koulutuspäivä järjestetään yhteistyössä kansainvälisen Reggio Children -keskuksen, Suomen Reggio Emilia -yhdistyksen, Kuvataidekoulujen liiton ja Hämeenlinnan Aimokoulun kanssa.

Pohjois-Italiassa sijaitseva Reggio Emilian kaupunki on antanut nimensä kasvatusfilosofialle, joka on vaikuttanut maailmanlaajuisesti varhaiskasvatukseen ja taideopetukseen. Reggio Emilian kunnallisissa päiväkodeissa kehitetylle pedagogiikalle on tunnusomaista tutkiva, innostuva ja ihmettelevä asenne, jossa ei ole valmiita kaavoja, kehitysaikatauluja eikä tiukkaa tulosten mittaamista. Kasvattajia innostetaan etsimään luovaa ja tutkivaa asennetta itsestään. Keskeistä on myös kokonaisvaltainen ymmärrys lasten tarpeista ja oikeuksista niin taiteeseen kuin tieteeseenkin. Reggiolaisen kasvatusfilosofian isä oli Loris Malaguzzi (1920–1994), jonka elämäntyö keskittyi kaupungin päiväkotien johtamiseen.

Kun vastaperustettujen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen kehittämistyö 1980-luvulla käynnistyi, reggiolainen kasvatusajattelu kiinnosti suuresti koulujen opetuksen suunnittelijoita. Kuvataidekoulujen liitto järjesti useita opintomatkoja Reggio Emiliaan ja tuotti Suomeen pedagogiikkaa esitelleen näyttelyn Lapsen sata kieltä. Liiton aktiivisuuden ansiosta myös päiväkotien henkilöstö kiinnostui ja reggiolaiset näkemykset levisivät suomalaiseen varhaiskasvatukseen.

Nyt on aika päivittää tietojamme pedagogiikasta, joka on jatkuvasti kehittyvä ja uudistuva prosessi. Mitä voimme oppia Reggio Emiliasta tänään? Taustatietoa löytyy osoitteesta https://www.reggiochildren.it Koulutuspäivän luennoitsija on Claudia Giudici ja tulkkina toimii FM Leena Taavitsainen-Petäjä.

Claudia Giudici.

Claudia Giudici on koulutukseltaan psykologi, joka on toiminut sekä Reggio Emilian kaupungin päiväkotien että pedagogisen tutkimus- ja dokumentointikeskuksen pedagogisena ohjaajana ja koordinaattorina. Työssään Reggio Children -organisaatiossa hän on vastannut opettajien ammatillisesta täydennyskoulutuksesta ja useista tutkimusprojekteista koskien mm. pedagogisten ympäristöjen suunnittelua ja opetuksen käytäntöjä. Hän on myös koordinoinut useita kansainvälisiä tutkimusprojekteja mm. New Hampshiren yliopiston (USA) ja Milanon Bicocca yliopiston kanssa. Claudia Giudici on toiminut Reggio Childrenin puheenjohtajana ja Reggio Emilian päiväkotien johtajana viisivuotiskaudet. Hän on myös kasvatuspsykologian professori Modenan ja Reggio Emilian yliopistossa.

Opetushallituksen logo.

ILMOITTAUTUMINEN:
Sitova ilmoittautuminen 17.4.2023 mennessä VERKKOLOMAKKEELLA.
Mikäli ilmoittautumisen kanssa ilmenee ongelmia, ota yhteyttä liiton toimistoon puh. 045 317 3484 (klo 10-14) / johanna.pohjolainen (at) youngart.fi.

OHJELMA:
Suunnannäyttäjänä Reggio Emilia -pedagogiikka / Kuvataidekoulujen liiton kevätpäivien OHJELMA.pdf

Mikäli et saa liitetiedostoa auki, ota ystävällisesti yhteyttä liiton toimistoon puh. 045 317 3484 (klo 10-14) / johanna.pohjolainen(at)youngart.fi.

OSALLISTUMISMAKSUT:
1 päivän osallistumismaksut
Kuvataidekoulujen liiton jäsenkoulun edustaja / Reggio Emilia -yhdistyksen jäsen / 160 € / osallistuja
Kuvataidekoulujen liiton Infokoulun edustaja / 190 € / osallistuja
Muut 205 € / osallistuja

2 päivän osallistumismaksut
Kuvataidekoulujen liiton jäsenkoulun edustaja / Reggio Emilia -yhdistyksen jäsen / 230 € / osallistuja
Kuvataidekoulujen liiton Infokoulun edustaja / 260 € / osallistuja
Muut 285 € / osallistuja

Osallistumismaksut sisältävät päivien ohjelman, tulkkauksen sekä ateriat. Torstain osalllistumismaksu sisältää illanvieton.

Peruutusehdot: Ohjelmamuutokset mahdollisia. 10-2 vrk ennen seminaaria perutuista ilmoittautumisista laskutetaan 30% osallistumismaksusta, sen jälkeen koko maksu. Maksuton peruutus ainoastaan sairaanhoitajan- tai lääkärintodistuksella.

MAJOITUS:
Osallistujat varaavat ja maksavat majoituksensa itse.
Avoin hotellikiintiö Scandic Hämeenlinna City -hotellissa tunnuksella “BKEV270423” voimassa 13.4.2023 saakka. Huoneita saatavilla hotellin varaustilanteen mukaan, varaa majoituksesi siis ajoissa.

SCANDIC HÄMEENLINNA CITY
Raatihuoneenkatu 16
13100 Hämeenlinna

97 € yhden hengen huone / vuorokausi
117 € kahden hengen huone / vuorokausi

Varaukset netin kautta
tai puhelimitse +358 3 4108 1632‬ / sähköpostitse: hameenlinnacity@scandichotels.com


Seuraa meitä ja tapahtumiamme:
www.facebook.com/youngart.fi/
www.instagram.com/kuvisliitto
https://twitter.com/kuvisliitto
@kuvisliitto

Julkaise omat kuvasi tapahtumistamme hashtageilla:
#kevätpäivätkuvisliitto
#kuvisliitto
#taiteenperusopetus
#taidekasvatus
#visuaalisettaiteet

Samankaltaiset artikkelit