Galleria avautuu hitaasti, odota hetki. Klikkaa kuvia nähdäksesi kuvat kokonaan ja kuvien tekstit.

Lohjanseudun kuvataidekoulu juhlisti Lapsen oikeuksien päivää keskiviikkona 20.11. Lohjan Keskusaukiolla kello 18.30 KASVOHUONEEN avajaisten merkeissä.

KASVOHUONE aloitti tapahtumien sarjan Lohjan Keskusaukiolle pystytetyssä Lohjanseudun kuvataidekoulun Hohtavassa Kasvihuoneessa. Kasvihuoneen tarkoituksena oli paitsi tuoda valoa pimeään vuodenaikaan, myös tarjota taide-elämyksiä ja ajattelemisen aihetta ohikulkijoille. KASVOHUONE syntyi kuvataidekoulun pääosin ateljee-vaiheessa (alkaen 15-v) opiskelevien oppilaiden teoksista.

Hohtavan kasvihuoneen myötä koululla mietittiin kaupunkikuvaa, hämäryyttä, talvea, ohittamista ja pysähtymistä, tuttua ja turvallista sekä uutta ja outoa. Puhuttiin ilmastoasioista, Greta Thunbergista ja Atlantin yli purjehtimisesta, kuihtuneista joulukuusista ja muumeista. Mietittiin myös miltä tuntuu laittaa oma teos esille julkiseen tilaan, onko se ns. katu-uskottava.  Oppilaiden keskuudessa päädyttiin siihen, että kannattaa luottaa omiin vahvuuksiin ja kuten näkyy, piirtämisen taito on näiden nuorten vahvuus.

Edellä kuvattuun tapaan muotoutui hiljalleen kasvojen galleria; osa vanhoja tuttuja kuten Mona Lisa jo 1500-luvulta, ikonisia hahmoja kuten Vapaudenpatsas, Michael Jackson ja Freddie Mercury, idoleita ja vaikuttajia kuten Adele ja Michelle Obama, omia kavereita jne. Työskentelytekniikka oli grafiittikynä piirustusmuoville. Lattialla kiemurteleva kuituvalo valaisee piirustukset tarkasteltaviksi sekä edestä että takaa. Kasvihuoneen valaistus on tehty yhteistyössä Jari Jalosen kanssa.

Tervetuloa tutustumaan! KASVOHUONE on esillä 24/7  loppiaiseen asti. Muista myös kuvataidekoulun Ikkunagalleria Suurlohjankadulla Länsi-Uusimaan toimituksen näyteikkunassa.

Kahvila-Ravintola Villi Kriikuna muuttui Pepin HUVIKUMMUKSI 19.-20.11.2019

Peppi Pitkätossu päätti lähteä talveksi isänsä luo Etelänmeren saarelle. Pepin isä, Etelänmeren kuningas, lähetti Pepille kirjeen, että hänellä on ikävä Peppiä ja hän toivoi Pepin pian saapuvan. Laiva odotti Peppiä, Herra Tossavaista ja Lilla Gubbenia Helsingin satamassa.

Ennen lähtöään Peppi halusi järjestää jotain kivaa ja railakasta ystävilleen. Hän kutsui kuvislaiset taiteilemaan kanssaan!

Kuviskoululaiset maalasivat uusia kenkiä Pepille, savesta muotoiltiin herkkuja, kipsiä valettiin leivoksiksi, maalattiin kakkukuvia, Lilla Gubbenista tehtiin muotokuvia… ties mitä hauskaa syntyikään!

Peppi Pitkätossulla on kaikille tärkeä viesti: Muistakaa leikkiä! Ja juhlikaa Lapsen oikeuksien päivää 20.11. Kipsikakkuja ei saa syödä!

Huvikummussa oli esillä Kuvislaisten ja Pepin yhteisnäyttely peppimäisen railakkaasti. Huvikummussa sai myös piirtää. Kuvislaiset toivat paperia ja kyniä. Mehua ja pipareitakin oli tarjolla.

Kuvat: Marketta Urpo-Koskinen.

Takaisin gallerian etusivulle