Galleria avautuu hitaasti, odota hetki. Klikkaa kuvia nähdäksesi kuvat kokonaan ja kuvien tekstit.

Lapuan taidekoulun valot syttyivät 20.11. juhlistamaan Lapsen oikeuksien päivää Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa. Ohjelmassa oli teatteri- ja tanssiesityksiä. Näyttelyssä oli esillä Lyhdyt ja majakat, Lohikäärme-kollaasi sekä valomaalauksia.

Valomaalaukset
Valolla maalaaminen on valokuvaustekniikka, jossa valokuvaan (käytännössä ilmaan) ”maalataan” tai ”piirretään” pitämällä kädessä valonlähdettä, esimerkiksi taskulamppua ja käyttämällä kamerassa pitkää valotusaikaa. Valomaalauksia toteuttivat Baletti 5- ja 6- ryhmät yhdessä Anna-Kaarina Perkon ja Minja Rantalan kanssa.

Paperilyhdyt ja Lyhdyt ja majakat -näyttely
Paperilyhdyt olivat osa Taidekoulun valot -tapahtuman Lyhdyt ja majakat näyttelyä, näyttelytilana toimi Vanhan Paukun alueella sijaitseva Pajakappeli. Pajakappelissa oli esillä myös muista materiaaleista tehtyjä lyhtyjä. Visuaalisten taiteiden varhaisiän opintojen 5-7-vuotiaat, Taidetaikurit ovat maalanneet lasipurkeista pieniä tuikkulyhtyjä. Visuaalisten taiteiden, kuvataiteen ja käsityön nuoret oppilaat ovat tehneet keramiikan työpajassa keraamisia majakoita ja posliinisavisia valopylväitä. Ryhmää on opettanut Auli-Maija Luoma. Keramiikkalyhdyistä on opiston IG– ja FB tileillä lyhyt reels-video. Lyhdyt ja majakat -näyttely oli avoinna yleisölle 20.11-26.11 klo 16-21.

Taidekoulun valot -esitys
Valomaalauksista koostettiin vaihtuva pp-esitys, joka heijastettiin Pajakappelin ulkoseinään 20.11.-26.11 klo 16-21 välisenä aikana. Esitys toteutettiin yhteistyössä Lapuan kaupungin kulttuuritoimen kanssa, samassa yhteydessä esitettiin myös Pyhälahden valokuvaamomuseon kuva-aarteita vuosien takaa. 

Varjotanssiesitys Nuotiolla – Varjojen tanssi
Uutena kurssina taidekoulussa on toteutettu tanssin ja kuvataiteen yhteinen kurssi Varjojen tanssia, jossa oppilaat ovat tutustuneet varjoteatteriin ja valmistaneet tämän taidelajin keinoin esityksen. Varjoteatteri on taiteen laji, jossa tehdään liikkeellä varjokuvia valaistulle kankaalle ja tämä onnistuukin hienosti tanssien. Oppilaat ovat saaneet valmistaa itse myös lavasteet ja rekvisiittaa.

Esityksen alussa viisi tyttöä istuu nuotion ääressä kertoen toisilleen jännittäviä tarinoita. Nuotion valossa tarinat alkavat elää ja heijastuvat varjoina seinille. Esityksessä nähdään kolme oppilaiden itsensä käsikirjoittamaa tarinaa, joissa seikkaillaan revontulten alla, paetaan sodan keskeltä ja kuljetaan pitkä matka ystävysten kesken. Esityksiä toteutettiin 3 kpl Taidekoulun valot -tapahtumassa 20.11. esityksen kesto oli 15 min. Oppilaiden opetuksesta ovat vastanneet kuvataiteilija ja kuvataiteen opettaja Minna Bengs ja tanssinopettaja Minja Rantala. Esitys on videoitu, editoinnin jälkeen se on nähtävissä Taidekoulun kotisivuilla.

Lapsen oikeuksien päivänä pidettiin myös myös Kulttuurikeskus Vanhan Paukun perinteiset joulumarkkinat, joten nähtävää ja koettavaa riitti kaikenikäisille.

Kuvat valomaalauksista (kuvat 1 ja 3) Anna-Kaarina Perko.
Kuva paperilyhdyistä (kuva 4 ) Mari Takamaa.
Kuva Taidekoulun valot -esityksestä (kuva 5) Anna-Kaarina Perko.
Kuvat Taidekoulun varjotanssista (kuvat 2 ja 6) Minna Rajala.

Takaisin gallerian etusivulle