Saara Mestertonista vuoden 2014 kuvataidekasvattaja

Vuoden_kuvataidekasvattaja1Vuoden kuvataidekasvattaja haluaa kaikille oppijoille onnistumisen kokemuksia

Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liiton hallitus valitsi vuoden 2014 kuvataidekasvattajaksi Keravan kuvataidekoulun rehtori Saara Mestertonin.

Saara Mesterton on toiminut Keravan kuvataidekoulun rehtorina vuodesta 1987 lähtien. Hän on etsinyt aktiivisesti uusia toimintatapoja ja yhteistyökumppaneita lasten ja nuorten maailman ja taiteen tuomiseksi osaksi keravalaisten arkea ja juhlaa, viime vuosina erityisesti animaatiotaiteen keinoin.

Saara Mesterton on kehittänyt erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden taidekasvatusta. Hän aloitti yhteistyön Peijaksen sairaalakoulun kanssa vuonna 2006. Taidekasvatustyö erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten kanssa on vuosien myötä laajentunut ja monipuolistunut. Mukaan on tullut Keravan musiikkiopisto sekä Keski-Uudenmaan erilaiset oppijat ry, joiden kanssa on toteutettu Taidepesä -hanketta usean vuoden ajan.

Keravan kuvataidekoulun opettajakunta on hakenut pitkäjänteisesti tapoja, joilla taiteen perusopetus saavuttaa myös erilaiset oppijat antaen onnistumisen kokemuksia, luottamusta omiin havaintoihin, ajatuksiin ja kykyihin. Keravan kuvataidekoulu on antanut taiteen perusopetusta laajan oppimäärän mukaan vuodesta 2009 lähtien. Taiteen perusopetuksen lisäksi kuvataidekoulu kantaa yhdessä tanssiopiston ja musiikkiopiston kanssa vastuuta monista kaupunkinsa taidekasvatuspalveluista.

Yksityiset taidekoulut tekevät laajaa yhteistyötä Keravan kaupungin kanssa kehittäen päivähoitoa, perusopetusta ja opettajien täydennyskoulutusta. Keravan kuvataidekoulu, musiikkiopisto ja tanssiopisto ylläpitävät Taidepäiväkoti Konstia, jossa annetaan monipuolista taideopetusta päivähoitopäivän aikana yli sadalle lapselle.

Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liitto nimittää vuosittain ansioituneen kuvataidekasvattajan. Vuoden 2014 kuvataidekasvattaja julkistettiin Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liiton syyspäivillä 27.11.2014 WeeGee-talon Wirkkala-kabinetissa Espoossa.

Mediatiedote_Vuoden_kuvataidekasvattaja_2014

Samankaltaiset artikkelit