|

Matka Toven Maailmaan – tutustu syksyn verkkonäyttelyyn!

Lasten ja nuorten kuvataidekoulujen oppilaat ovat keksineet Tove Janssonin taiteen pohjalta aiheita ja tulkintoja kuviinsa. Matka Toven Maailmaan -verkkonäyttely tekee näkyväksi lasten ja nuorten näkökulmia Tove Janssonin sekä muumien maailmaan.

Tove Janssonin 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi on julkaistu kuvataidekoulujen verkkonäyttely osoitteessa www.youngart.fi/matka-toven-maailmaan.

Verkkonäyttelyssä on esillä 100 teosta, jotka on jaoteltu kahteentoista teemaan: synkkä metsä, mitä näkyy muumimaailmassa?, omakuva – muotokuva, pelkoja ja vaaroja, tuttuja ja vieraita otuksia, tuttuja ja vieraita paikkoja, juhlat, seikkailu, tunteet, omituisia olentoja, tulkintoja Tove Janssonin maalauksista sekä saariston rakennelmia. Tekijät ovat 5-18 -vuotiaita.

Verkkonäyttelyn kuvat valitsi raati, johon kuuluvat Moomin Charactersin taiteellinen johtaja Sophia Jansson, Espoon kuvataidekoulun rehtori Maritta Poijärvi, Vantaan kuvataidekoulun rehtori emerita Pirjo Tienhaara, Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liiton toiminnanjohtaja Anu Hietala sekä liittosihteeri Johanna Pohjolainen.

Samankaltaiset artikkelit