Forssan kuvataidekoulun Lyuonnonvärit kuvataiteessa -oppaan kansi.

Forssan kuvataidekoulun LUONNONVÄRIT KUVATAITEESSA -opas on julkaistu

Forssan kuvataidekoulun Luonnonvärit kuvataiteessa -oppaan kansi.

Forssan Kuvataidekoululla on parisen vuotta tutkittu luonnonvärien mahdollisuuksia kuvataiteen saralla. Nyt tulokset on koottu selkeäksi ja kattavaksi oppaaksi kaikille kuvataiteiden parissa puuhaaville tai työskenteleville. Luonnonvärit kerätään nimensä mukaisesti luonnosta, etupäässä eri kasveista.

Innostus luonnonväreihin syttyi vuoden 2020 alussa, kun Forssan kuvataidekoulu pääsi yhteistyön merkeissä kokeilemaan luonnonvärien tekemistä Tiedeluokka Gadolinissa Helsingin yliopistolla. Kokeiluja jatkettiin kuvataidekoululla oppilaiden kanssa. Pian kuitenkin huomattiin, että oppituntien aika ei riitä millään tavoittamaan kaikkia niitä mahdollisuuksia, joita luonnonvärit tarjoavat. Mitä enemmän kokeiltiin, sitä enemmän heräsi kysymyksiä, joihin haluttiin etsiä vastauksia.

Kuvataidekoululla etsittiin lisätietoa tutkimalla kirjallisuutta ja googlettamalla ahkerasti. Huomattiin pian, että luonnonväreistä kyllä löytyi paljon tietoa, mutta etupäässä kankaiden ja lankojen värjäämisestä eikä juuri lainkaan kuvataiteen näkövinkkelistä. Haluttiin tietää, miten saataisiin luonnonväreistä mahdollisimman kestäviä ja voimakkaita värejä, joilla voisi tehdä kuvataidetta paperille.

Niinpä syksyllä 2020 koululla aloitettiin systemaattinen luonnonvärien testaus. Lukuvuoden -20-21 Forssan kuvataidrkoulullla olikin erillinen ”laboratorio”, jossa tehtyjen testien lopputuloksena syntyi nyt julkaistu ”Luonnonvärit kuvataiteessa” opas.

Tutustu oppaaseen ja innostu!

Samankaltaiset artikkelit