Tyttö piirtää seinälle isoja ympyröitä värikynillä.

Liiton puheenjohtaja Johanna Kiviojan tervehdys

Tervehdys syyslukukauden alkuun!

Tyttö piirtää seinälle isoja ympyröitä värikynillä.Kuvataidekouluissa aloitellaan innolla uutta lukuvuotta. Opetus alkaa lähiopetuksena, jossa huomioidaan OPH:n ohjeistus opetuksen järjestämisestä koronan leviämisen ehkäisemiseksi. Ohjeissa on paljon huomioitavaa opetuksen käytännön järjestämiseksi. Ohjeet vastuullisesti huomioiden meillä on mahdollisuus järjestää laadukasta taiteen perusopetusta tässä jatkuvasti muuttuvassa tilanteessa.

OKM myönsi kesän aikana useille kuvataidekouluille korona-avustusta. Onnea kaikille avustuksen saaneille kouluille ja kiitos OKM:lle toiminnan vahvistamiseen tarkoitetusta tuesta. On erittäin hienoa, että taiteen perusopetus halutaan erilaisin tukipäätöksin pitää vahvana toimijana koulutusjärjestelmässä.

Viime kevään etäopetusjakso on kaikilla vielä tuoreena mielessä, ja valmiudet mahdolliseen uuteen etäopetusjaksoon siirtymiseen ovat tätä kokemusta rikkaammat. Etäopetuksesta opimme paljon uutta, ja näitä kokemuksia on hyvä jakaa ja kehittää edelleen. Tietysti yhteinen toiveemme on, että korona pysyisi rauhallisena eikä poikkeustoimia tällä kertaa tarvittaisi.

Kuvataidekoulujen rehtorien ja opettajien vertaistuki uusissa ja muuttuvissa tilanteissa on ensiarvoisen tärkeää. Teemme taidekasvatustyötä yhdessä. Opimme toisiltamme, kun jaamme ideoitamme ja kokemuksiamme yhteisesti. Kuormat puolittuvat ja ilo tuplaantuu.

Tämä mielessäni toivotan kaikille innostavaa ja luovaa uutta lukuvuotta!

Johanna Kivioja
Puheenjohtaja
Kuvataidekoulujen liitto ry

Kuva/opetusryhmä: Maikku Aho, Forssan lasten ja nuorten kuvataidekoulu. Taitto Eliisa Sorvali.

Samankaltaiset artikkelit