Ritarikuntien itsenäisyyspäivän 2022 kunniamerkki Elisse Heinimaalle

Tasavallan Presidentti, Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien suurmestari on päättänyt antaa emerita kuvataideopettaja Elisse Heinimaalle Suomen Leijonan ritarimerkin 6.12.2022.

Elisse Heinimaa on tehnyt esimerkillistä pioneerityötä Suomen kuvataidekasvatuksen ja taiteen perusopetuksen eteen koko elämänsä ajan.

Kuvataideopettaja Elisse Heinimaa.

Elisse Heinimaan ansiokas elämäntyö koko Suomen kuvataidekoulujen toiminnassa niiden perustamisesta lähtien on ollut merkittävää. Alan pioneerina hän on kehittänyt sitkeästi ja pitkäjänteisesti korkeatasoista ja syvällistä kuvataidekasvatusta koko elämänsä ajan. Heinimaa on työskennellyt vuodesta 1979 lähtien eri tehtävissä ja rooleissa kuvataidekoulujen toiminnassa; puheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liitossa, rehtorina Valkeakosken kuvataidekoulussa, luennoitsijana ja lukuisten alan opetusharjoittelijoiden ohjaajana (15v.) Aalto-yliopistossa, päätoimisena opettajana Espoon kuvataidekoulussa sekä tuonut Suomeen, edistänyt ja kehittänyt kansainvälistä yhteistyötä puheenjohtajana Suomen Reggio Emilia -yhdistyksessä.

Heinimaa tunnetaan kysyttynä asiantuntijana niin kotimaassaan kuin kansainvälisestikin. Hän on usein uransa aikana vieraillut luennoitsijana eri yliopistoissa ja korkeakouluissa sekä taidekasvatusjärjestöjen koulutustilaisuuksissa ympäri Eurooppaa. Hänen asiantuntijuuttaan, osaamistaan ja näkökulmiaan taidekasvatuksen kehittämiseen on tarvittu lukuisissa valtakunnallisissa ja kansainvälisissä työryhmissä, joista mainittakoon Opetushallituksessa taiteen perusopetuksen ensimmäisen opetussuunnitelmien laatimisesta lähtien aina vuosina 2014-2015 Suomen Opetus- ja kulttuuriministeriön nimeämänä asiantuntijana Euroopan Unionin neuvoston työryhmässä Open method of coordination (OMC) group on cultural awareness and expression. Monipuolisen osaamisensa ansiosta Elisse Heinimaa on saanut lukuisia palkintoja ja apurahoja sekä julkaissut että toiminut monien yhdistysten toimituksissa mm. päätoimittajana, kirjoittajana, kääntäjänä ja alan opetusmateriaalien tekijänä.

Elisse Heinimaalle myönnettävä Suomen Leijonan ritarimerkki on kiitos esimerkillisestä pioneerityöstä, jota hän on tehnyt Suomen kuvataidekasvatuksen ja taiteen perusopetuksen eteen koko elämänsä ajan.

Kunniamerkin luovutustilaisuuden järjestää Kuvataidekoulujen liitto.

Lisätietoja:

Eliisa Sorvali
Toiminnanjohtaja
Kuvataidekoulujen liittopuh: 040 736 3767
eliisa.sorvali@youngart.fi

Kuva: Elisse Heinimaa
Valokuva: © Leena Ylä-Lyly

TIEDOTE_Ritarikuntien itsenäisyyspäivän 2022 kunniamerkki Elisse Heinimaalle.pdf

Samankaltaiset artikkelit