Ylen #piirräminut -haastekampanjan mainoskuva.
|

#ylepiirräminut – Yle haastaa kuvataidekoulut piirtämään!

Tervehdys kuvataidekoulut! Ylen piirroshaaste #ylepiirräminut on alkanut! Haaste kuuluu:   

Piirrä ystävä, tuttu tai tuntematon! 
Piirretään toisemme yhdellä viivalla! 
Jaa kuva somessa #ylepiirräminut  

Yle haastaa ihmiset piirtämään toisiaan, koska piirtäminen on tapa kohdata, katsoa toista ja kysyä mitä kuuluu. Haasteessa on iloa tuottava juju:  


Piirrä muotokuva yhdellä viivalla! Nostamatta kynää paperista! 

Jaa piirros somessa tunnisteella #ylepiirräminutTägää myös oma oppilaitoksesi sekä Kuvataidekoulujen liitto (Facebookissa @youngart.fi Instagramissa @kuvisliitto) ja käyttämään hashtageja #kuvisliitto #taiteenperusopetus #taidekasvatus #visuaalisettaiteet

Kerro jakotekstissä kenet piirsit ja mikä häntä ilahduttaa juuri nyt!  


Yle.fi -sivulla katsottavissa artikkeli, jossa Espoon kuvataidekoulu näyttää mallia.

Katso myös Nelli Orellin video, jossa hän testaa haasteen.

Luodaan someen suuri muotokuvagalleria, jota juhlistetaan Ylen televisioimassa Kulttuurigaalassa 25.11.2021, https://kulttuurigaala.fi/. Gaalaan tulee kohtaus, jossa juhlistetaan piirroksia ja kohtaamisia.

Miksi kuviskouluna osallistuisitte haasteeseen? Haaste houkuttaa ihmisiä piirtämään! Se on tärkeää.  

Tehtävä on helppo toteuttaa. Se on hyvä alku tai loppu tunnille. Piirtää voi myös etänä. Se virkistää – myös opettajien kokousta. Haastetta voi soveltaa luovasti. Piirtää voi paperille, padillä tai vaikka ikkunaan piimällä julkisella paikalla.  

Haaste tarjoaa mahdollisuuden tehdä hyvää. Piirtäessä voi kohdata ihmisiä turvallisen etäisyyden päästä. Oppilaat voivat jalkautua, ilahduttaa piirtämällä ja tehdä näkyväksi kanssaihmisiä. Tempauksista kannattaa kuvata someen videota. Olemme niistä kiinnostuneita. 

Näkyvyys: Kun oppilaat osallistuvat haasteeseen niin pyytäkää heitä tägäämään koulunne piirrokseen niin koulunne näkyy somessa. Pyytäisimme tägäämään myös Facebookissa @youngart.fi, Instagramissa @kuvisliitto ja käyttämään hashtageja #kuvisliitto #taiteenperusopetus #taidekasvatus #visuaalisettaiteet

Kampanjasta: Sen aikana Ylen kasvot sekä mm. tubettaja Nelli Orell, sarjakuvapiirtäjä Milla Paloniemi jakavat Instagramissa piirroksiaan. Yle Areenaan tulee kuvataiteilija Vappu Rossin video, jossa on piirrostekniikkaan liittyviä vinkkejä.  

Kulttuurigaala järjestetään ensimmäistä kertaa 25.11. ks. https://kulttuurigaala.fi/. Yle televisioi sen. Gaalaan tulee kohtaus, jossa juhlistetaan piirroksia ja kohtaamisia. 

Kerro osallistumisesta meille: Kampanjaan liittyy myös verkkoartikkeli, jonka yhteydessä nostamme esiin osallistuvia tahoja. Jos kuvataidekoulustanne ryhmät osallistuvat ja mikäli jopa järjestätte tempauksia niin kertokaa siitä meille: Minna Joenniemi, etunimi.sukunimi(at)yle.fi.

Samankaltaiset artikkelit