| |

Näyttelykutsu liiton jäsen- ja informaatiojäsenoppilaitosten opettajille ja rehtoreille: ITSE TEOSSA

Arktikumissa Rovaniemellä järjestettävään näyttelyyn voivat hakea mukaan Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liiton jäsen- ja informaatiojäsenkoulujen opettajat ja rehtorit. Näyttelyn järjestäjät ovat Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liitto ja Lapin yliopisto. Näyttelyn taiteilijahaku on avoinna 4.10. – 5.11.2018. 

Näyttelyaikamme Galleria Valossa sekä Galleria Katve 2:ssa on 24.1. – 17.2.2019, pohjapiirrokset ja kuvia näyttelytiloista löytyvät linkistä täältä.

Näyttelyyn haetaan esittelymateriaalin perusteella. Toivomme näyttelyyn teoksia kaikkien taiteiden aloilta, esimerkiksi maalauksia, veistoksia, grafiikkaa, valokuvia, tilataidetta, mediataidetta, käsityötä, muotoilua, arkkitehtuuria, jne. Taiteilija/taiteilijaryhmä esittelee hakemuksessa tuotantoaan ja ehdottaa näyttelyyn yhdestä kolmeen (1-3) teosta, joiden tulee olla valmistuneita vuosina 2013–2018.

Ohjeet esittelymateriaaliin:

 • Taiteilijan tai taiteilijaryhmän tiedot ja yhteystiedot.
 • Mielellään taiteilijan tai taiteilijaryhmän ansioluettelo/t, max. 1 A4/taiteilija.
 • Näyttelyyn ehdotetuista teoksista (1-3 kpl) kustakin seuraavat tiedot:
  • Teostiedot: tekijä, teoksen nimi, valmistumisvuosi, materiaalit/tekniikat, teoksen mitat (korkeus x leveys x syvyys).
  • Valokuvat teoksista: tarvittaessa kaksi kuvaa/teos, kuvakoot noin 1920 x 1080 pikseliä, kuvatiedostojen koot koko noin 1–2 Mt, kuvat teoksesta ilman taustaa, kehyksiä, tms, eli tiukalla rajauksella, kuvatiedostomuodot: jpeg, jpg, png, pdf, nimeä kuvatiedostot tekijän ja teostietojen mukaan, esim. Etunimi_Sukunimi_Teoksen nimi_vuosi.jpg.
  • Mediateoksista (esim. ääniteokset ja videot) lähetetään verkkolinkki esim. kotisivuille, Google Driveen tai omaan Vimeo-tiliin.
  • Mediateoksista ja installaatioista tulee kuvamateriaalin lisäksi ilmoittaa tarvittava esitystekniikka ja lähettää teoksen rakenne- ja ripustussuunnitelma. Esitystekniikkaa löytyy näyttelytiloista, mutta tarpeen vaatiessa taiteilijat vastaavat näyttelytekniikasta itse.
  • Jos tarvitset veistosjalustoja, ilmoita myös tästä sekä jalustakoot (korkeus x leveys x syvyys). Veistosjalustoja löytyy näyttelytiloista, mutta tarpeen vaatiessa taiteilijat vastaavat veistosjalustoista itse.
  • Tieto siitä saako teoskuvia käyttää näyttelyn esittelyssä ja markkinoinnissa. Ja jos valokuvaaja on muu kuin tekijä, tarvitsemme kuvaajan nimen.
 • Lisäksi esittelymateriaaliin pyydetään pieni tekstiluonnehdinta (noin 100 sanaa) taiteilijasta/taiteilijoista taiteen opettajina. Näyttelyn tavoitteena on tuoda esiin kuvataidekoulujen ja niiden opetuksen taiteellista vahvuutta sekä näiden mahdollisuuksia. Esimerkiksi voiko taiteellinen työskentely olla opetustyön voimavara? Miten taiteellinen työskentelysi vaikuttaa opetukseesi ja miten se näkyy opetustyössäsi? Vai onko taiteellinen työskentelysi täysin toisenlaista vastapainoa opetus-, suunnittelu- tai hallinnolliselle työllesi? Teksti voi olla täysin vapaamuotoista, esimerkiksi assosioivaa tai runollista.

 

Lähetä esittelymateriaalisi 5.11.2018 klo 23.59 mennessä liiton sähköpostiosoitteeseen kuvataidekoulujenliitto@youngart.fi, kiitos.

Katso tästä näyttelykutsu ja yhteystiedot lisätietoihin!

Ilmoitamme hakijoille valinnoista 30.11.2018 mennessä ja annamme samalla lisätietoa teosten toimittamisesta Arktikumiin. Näyttelyyn valitut taiteilijat vastaavat itse teoksiensa kuljetuskuluista (meno ja paluu) ja mahdollisista vakuutuskuluista.

 

Näyttelytyöryhmä:

Varadekaani, kuvataiteen professori, Jaana Erkkilä-Hill, Lapin yliopisto

Näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja Leila Lipiäinen, Lapin yliopisto

Rehtori Marketta Urpo-Koskinen, Lohjanseudun kuvataidekoulu

Rehtori Hannamaija Heiska, Kauniaisten kuvataidekoulu

Koulunjohtaja Anita Lallo, Rovaniemen kuvataidekoulu

Toiminnanjohtaja Riikka Mäkikoskela, Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liitto

Samankaltaiset artikkelit