Kuvataidekoulutuksen- ja kasvatuksen visio 2030 -julkaisun kansikuva.
| | |

Kuvataidekoulutuksen ja – kasvatuksen visio 2030 on julkaistu

Taideyliopisto käynnisti vuosina 2019–2021 kolme taidekasvatuksen ja -koulutuksen kansallista visiotyötä kuvataiteen, musiikin ja esittävien taiteiden aloilla. Hankkeissa pohdittiin, millaista on tulevaisuuden suomalainen taidekoulutus eri koulutusasteilla. Tavoitteena oli taidealojen yhteisen näkemyksen vahvistuminen koulutuksen tavoitteista, kehittämistarpeista ja toimenpiteistä. Samalla tuettiin toimijoiden alueellista ja valtakunnallista yhteistyötä. Visiotyöt on nyt saatu päätökseen ja Taidekasvatuksen ja -koulutuksen kansalliset visiot julkistettiin maanantaina 14.11.2022 Helsingin Svenska Teaternissa pidetyssä julkistamistilaisuudessa.

Kuvataidekoulutuksen- ja kasvatuksen visio 2030 -julkaisun kansikuva.

Käy tutustumassa Kuvataidekoulutuksen ja -kasvatuksen visioon, jonka laatimiseen on osallistunut myös kuvataidekoulujen väkeä. Visiotyön ydinryhmässä Kuvataidekoulun liittoa edusti puheenjohtaja Johanna Kivioja. Liitto kiittää Johannaa tärkeästä työstä visioiden eteen! Myös vuonna 2021 toteuttamamme ISO KUVA- hanke oli hyvä pohjustus Taideyliopiston vetämälle visiotyöhankkeelle ja yhteistyölle.

Visiossa esitetään useita toimenpide-ehdotuksia kuvataidekoulutuksen ja -kasvatuksen aseman vahvistamiseksi yhteiskunnassa. Työsarkaa riittää tuleville eduskuntakausille. Kuvataide kuuluu jokaiselle yhdenvertaisesti!

Aiheesta lisää visioiden mediatiedotteessa.
Tietoa visiotyöstä löydät myös Taideyliopiston sivuilta.

Samankaltaiset artikkelit