Kuvataidekoulujen liiton vt. toiminnanjohtaja Eliisa Sorvali.

ELIISA SORVALISTA KUVATAIDEKOULUJEN LIITON VT. TOIMINNANJOHTAJA

Kuvataidekoulujen liiton vt. toiminnanjohtaja Eliisa SorvaliKuM, TaM Eliisa Sorvali on aloittanut Kuvataidekoulujen liiton vt. toiminnanjohtajana 6.4.2020.

”Lapsille ja nuorille tarjottava laadukas taidekasvatus on minulle sydämen asia. Kuvataidekoulujen opettajien ja rehtoreiden korkea ammattitaito ja omistautuminen työlleen takaa sen, että pystymme nopeastikin vaihtuvissa tilanteissa sekä yhteiskunnan ja kulttuuriin hitaammassa muutoksessa tarjoamaan tasokasta taidekasvatusta, pitkäjänteistä ja opetussuunnitelmien mukaan etenevää kulttuurin ja taiteen harrastustoimintaa. Ammatillinen tavoitteeni on nostaa taidekasvatuksen arvostusta yhteiskunnassamme.

Olen koulutukseltani Kuvataideakatemiasta valmistunut kuvataiteen maisteri ja Aalto-yliopistosta valmistunut taidekasvatuksen maisteri. Minulla on laaja työkokemus taiteen ja taidekasvatuksen kentältä, mm. taiteilijana, yhteisötaiteilijana, kuvataideopettajana peruskoulussa, kuvataidekouluissa, päiväkodeissa, keskiasteen ammatillisessa koulutuksessa ja erityiskasvatuksen tehtävissä, kouluttajana, kuvataidekoulun apulaisrehtorina ja taidekokoelman taidetarkistajana.

Kävin itse nuorena kuvataidekoulua. Nämä kokemukset antoivat minulle tärkeitä eväitä koko loppuelämäkseni. Siitä kiitollisena minulle on kunniatehtävä osallistua kuvataidekoulujen kentän yhteisölliseen ja jatkuvaan kehittämiseen Kuvataidekoulujen liitto ry:n toiminnanjohtajan sijaisena.”

Toiminnanjohtaja Riikka Mäkikoskela jää työvapaalle 1.5.2020 alkaen. Hän aloittaa opetus- ja kulttuuriministeriön ja Suomen Akatemian yhteisessä määräaikaisessa virassa Tutkitun tiedon teemavuoden pääsihteerinä. Määräaikaisuus kestää vuoteen 2022.

”Olen saanut ja oppinut paljon reilun kahden vuoden aikana Kuvataidekoulujen liiton toiminnanjohtajan toimessa. Kiitokset tästä kaikesta teille! Visuaalisten taiteiden ja taidekasvatuksen kentät ovat kotini, joista ponnistan myös tutkimuksen ja tieteen puolelle. Tartun nyt uuteen haasteeseen, jossa minulla on mahdollisuus esimerkiksi vahvistaa hallinnollista ja viestinnällistä osaamistani sekä laajentaa verkostojani. Kaikista näistä on iloa myös Kuvataidekoulujen liiton tulevaisuuden toiminnassa.”

Samankaltaiset artikkelit