Anita Lallosta vuoden kuvataidekasvattaja

Pohjoisen kuvataidekoulun kehittäjä Anita Lallo on vuoden 2015 kuvataidekasvattaja

Vuoden kuvataidekasvattaja_Anita Lallo.WEBSuomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liiton hallitus valitsi vuoden 2015 kuvataidekasvattajaksi Rovaniemen kuvataidekoulun koulunjohtaja Anita Lallon.

Anita Lallo on toiminut Rovaniemen kuvataidekoulun johtajana sen perustamisvuodesta 1990 lähtien. Kehittämistyö toi koululle vuonna 2000 opetusministeriön myöntämän taiteen perusopetuksen järjestämisluvan ja Rovaniemelle Lapin ainoan kuvataiteen taiteen perusopetuksen opetustuntikohtaisen valtionosuuden.

Rovaniemen kuvataidekoulu on sekä kotimainen että kansainvälinen verkostoituja ja kehittäjä. Kehittämistyön lähtökohtia ovat olleet visuaalisen taiteen muutos sekä kansainväliset yhteistyöhankkeet kuten 2000-luvun alussa toteutettu taidekasvatusprojekti Laava-Jää-Metsä yhdessä Rovaniemen taidemuseon, Lapin yliopiston sekä islantilaisten ja grönlantilaisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Rovaniemen kuvataidekoulu oli mukana myös Kuvitettu ja kuviteltu aika pohjoisessa -yhteishankkeessa Rantavitikan peruskoulun ja Arktisen keskuksen tiedekeskuksen sekä Lapin Maakuntamuseon kanssa vuosina 2004 – 2006.

Anita Lallo on yhdessä Rovaniemen kuvataidekoulun opettajien kanssa kehittänyt muun muassa digitaalisen taiteen opetusta ja nykytaidekasvatusta. Opettajat ovat yhdessä kehittäneet opetustaan digitaalisen dokumentoinnin ja koulun sähköisen verkon avulla, jonne tallentuu 160 kuvataidekoulun oppilaan opiskelu 12 vuoden ajalta sähköiseksi portfolioksi.

Vuosien 1998–2015 ajan koulu toimi vanhassa asemarakennuksessa ja toi lasten ja nuorten taiteen näkyville keskeisellä paikalla Rovaniemen keskustassa. Vuoden 2015 alusta lähtien julkaistu Kuvisasema-blogi levittää taiteen opiskelun arkea ja juhlaa valtakunnalliseen tietoisuuteen niin johtajan, opettajien kuin oppilaiden näkökulmasta.

Tärkeää on myös Anita Lallon aktiivinen ja uutta luova toiminta valokuvataiteen kentällä. Omassa taiteellisessa toiminnassa kehitetyt menetelmät ja yhdessä tekeminen ovat tulleet osaksi koulun toimintakulttuuria.

Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liitto nimittää vuosittain ansioituneen kuvataidekasvattajan. Vuoden 2015 kuvataidekasvattaja julkistettiin Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liiton syyspäivillä 12.11.2015 klo 19.00 Forssan lasten ja nuorten kuvataidekoulussa.

Mediatiedote_Vuoden_kuvataidekasvattaja_2015

 

Samankaltaiset artikkelit