Marketta Urpo-Koskinen valittiin liiton puheenjohtajaksi vuosille 2013-2014

Marketta Urpo-Koskinen.

Liiton syyskokouksessa 23.11.2012 Lahden Sibeliustalolla valittiin Marketta Urpo-Koskinen liiton hallituksen puheenjohtajaksi vuosille 2013-2014 Lohjanseudun kuvataidekoulun rehtori, TaM Marketta Urpo-Koskinen.

Vuoden 2012 loppuun asti jatkava puheenjohtaja Heli Tiainen on toiminut liiton puheenjohtajana yhtäjaksoisesti kuusi vuotta. Hän ei asettunut enää ehdolle puheenjohtajavaalissa, mutta tuli valituksi hallituksen jäseneksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi.

Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liitto kiittää Heliä aktiivisesta ja näkemyksellisestä puheenjohtajan tehtävän hoidosta. Heli Tiainen toimi sekä Taiteen perusopetuksen itsearvioinnin ja laadun kehittämishankkeen Virvatulen ohjausryhmässä että Koulutuksen arviointineuvoston nimeämän Taiteen perusopetuksen arviointityöryhmän puheenjohtajana.

Heli Tiaisen johdolla liitto osallistui useisiin kehittämishankkeisiin, mm. Nykytaidekasvatuksen kehittämishankkeeseen ja koordinoi Iloa iholle -taide- ja muotoilukasvatushanketta. Hänen johdolla laadittiin myös laajan oppimäärän päättötyön arviointikriteerit ja suositukset päättötyön ohjaamiseen.

Liiton onneksi yhteistyö Helin kanssa jatkuu hallitustyöskentelyn merkeissä!

Kuukauden kuluttua puheenjohtajana aloittava Marketta Urpo-Koskinen lähetti liitolle tervehdyksen:

Tervehdys!

Olen Marketta Urpo-Koskinen. Valmistuin Taideteollisesta korkeakoulusta keväällä 1985 taiteen maisteriksi. Lopputyöni käsitteli omaehtoista nuorisokulttuuria ja olikin mahtavaa heti kesällä lähteä varsin omaehtoisesti tekemään Lohjan kuvataidekoulun opetussuunnitelmaa. Lohjalle oli perustettu syksyllä 1984 kuvataidekoulun kannatusyhdistys ja siihen yhdistykseen myös minä olin liittynyt. Opetussuunnitelma hyväksyttiin ja syksyllä saimme rahat koulun käynnistämiseen. Työ kuvataidekoulussa alkoi heti toden teolla.

Samalla tekemisen tiellä olen yhä. Välillä mietin, että olisiko voinut tehdä jotain muutakin kuin viedä kuvataidekoulua eteenpäin. Mutta se on ollut joka vuosi niin innostavaa! Jokainen vuosi on ollut erilainen, aina on voinut kehitellä jotain uutta .

Kuvataidekoulujen liiton toiminnassa olen ollut mukana heti kun aloitin työni. 1985 osallistuin ensimmäisen kerran liiton syyspäivään Hyvinkäällä. Sieltä hankin Riitta Heikkisen kirjan Nyt minä piirrän – kokemuksia lasten kuvataideopetuksesta. Sitä kirjaa selasin paljon ja yhä se löytyy koulumme kirjastosta.

Kuvataidekoulujen liitto on meitä kuvataidekouluja yhdistävä, linkki yhteiseen työhön. Liitto luo mahdollisuuksia vaihtaa näkemyksiä, keskustella ja luoda verkostoja. Itse olen ollut mukana lähes kaikissa liiton kevät- ja syyspäivissä ja hallituksessa olen ollut mukana useamman kauden, en yhtäjaksoisesti. Olen saanut osallistua moniin työryhmiin, hankkeisiin ja pari kautta olen ollut myös Stylus -lehden toimituskunnassa.

Nyt aloitan liiton puheenjohtajana. Taas on uutta ilmassa, paljon mietittävää, pohdittavaa ja ratkaistavaa. Ja luottavaisin lähden tähän työhön. Meillä on aktiivinen jäsenistö, osaava hallitus, upea toiminnanjohtaja ja ripeä liittosihteeri.

Joulutaikaa! Toivottaa Marketta Urpo-Koskinen

Samankaltaiset artikkelit