Nykytaidekasvatushanke Taidenavigaattori 2

TAIDENAVIGAATTORI 2 on nykytaidekasvatuksen kehittämishanke, joka jatkaa Taidenavigaattori 1 -hankkeen jalanjäljissä. Lähtökohta on kuitenkin uusi. Tällä kertaa hanke keskittyy yhteisötaiteen keinoin toteutettavaan kaupunkitaiteeseen. Hankkeessa on mukana yksitoista kuvataidekoulua ympäri Suomen ja se käynnistyi syksyllä 2012. Hanke jatkuu vuoden 2013 loppuun saakka.

TAIDENAVIGAATTORI 2 -hanketta inspiroivat ajankohtaiset suomalaiset kaupunkitaideprojektien tekijät kuten Elissa Eriksson, Jaakko Niemelä ja Meiju Niskala, joka toimii hankkeen suojelijana ja innoittajana. Hankkeen tavoitteena on kehittää nykytaiteen opetusmenetelmiä ja oppilaslähtöistä pedagogiikkaa sekä tehdä tutuksi kaupunkitaiteen mahdollisuuksia.

TAIDENAVIGAATTORI 2 -hankkeen tärkeänä tavoitteena on myös toiminnan systemaattinen dokumentointi. Eri puolilla Suomea syntyneet kaupunkitaideteokset ja yhteisötaideprojektit tallentuvat kuvin Taidenavigaattori 2 -hankkeen sivustolle. Lisätietoja hankkeesta ja kuvagallerian löydät osoitteesta taidenavigaattori2.wordpress.com.

Samankaltaiset artikkelit