OPEN CALL: NUORI TAIDE 2025

Nuori taide 2025 -mainoskuva.

Nuori Taide 2025 -tapahtuman taiteenesittelijähaku 15-29-vuotiaille visuaalisen taiteen tekijöille 16.12.2024-16.1.2025!

Suomen suurin nuorten visuaalisen taiteen tapahtuma Nuori Taide 2025 järjestetään lauantaina 17. toukokuuta 2025 Tampereella nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:ssa klo 11–17. Maksuton nuorten kuratoima tapahtuma esittelee laajasti nuorten tekemää visuaalista taidetta ja tuo yhteen nuoria tekijöitä ympäri Suomen. Tapahtumaan odotetaan 1000 kävijää.

Hakulomakkeeseen tästä linkistä.

Lue lisää tapahtumasta tästä linkistä.


Nuorten Generation 2026 -ryhmänäyttelyn haku

Generation 2026 -näyttelyn mainoskuva.

Generation 2026 -ryhmänäyttelyyn etsitään nyt taiteilijoita ja teosehdotuksia. Generation-triennaali on kolmen vuoden välein järjestettävä Amos Rex -taidemuseon (Helsinki) näyttely, joka esittelee teoksia 15–23-vuotiailta taiteen tekijöiltä. Vuonna 2026 jo neljättä kertaa järjestettävä Generation-näyttely on nuorten väliintulo taidemaailmaan. 

Näyttelyyn voivat hakea kaikki vuosina 2001–2009 syntyneet, Suomessa toimivat taiteen tekijät. Mukaan valitaan noin 40 taiteilijaa, ja hakuun toivotaan teosehdotuksia monipuolisesti aivan kaikilta eri taiteenaloilta. 

Generation 2026 -teoshaku on avoinna 1.10.–31.10.2024. Se sulkeutuu torstaina 31.10.2024 klo 23.00. Lisätietoja hausta ja hakualusta tästä linkistä.  

Näyttelyyn haetaan teosehdotusten perusteella. Voit ehdottaa näyttelyyn yhteensä kolmea (3) teosta tai teossarjaa. Teoksesi voi olla mitä tahansa intohimolla ja luovuudella tehtyä, kuten maalaus, peli, performanssi, video, valokuva, tekstiilityö, sarjakuva tai vaikka ääniteos. Teos voi olla myös tapahtumallinen ja lyhytkestoinen tai osallistava. Teoksen ei tarvitse olla hakuvaiheessa valmis, kunhan sille on selkeä työsuunnitelma. Hakea voit yksin tai ryhmänä. Mikäli haette työryhmänä, tulee jokainen työryhmän jäsen ilmoittaa hakemuksessa. Teokset näyttelyyn valitsee tehtävään kutsuttu jury eli raati, jonka puheenjohtajana toimii pelisuunnittelija ja taidepedagogi Harold Hejazi.

Näyttelyn taiteilijoille maksetaan näyttelykorvaus. Näyttelyyn valitut taiteilijat voivat myös hakea Föreningen Konstsamfundetilta projektiapurahaa näyttelyä varten. 


Nuori Kulttuuri Digistage 2024

Nuori Kulttuuri Digistage on virtuaalinen esiintymislava 13–29-vuotiaille taidetta ja kulttuuria harrastaville nuorille. Digistage avautuu 8.4. kaikille katsottavaksi, ja näin ollen muodostaa loistavan näkyalan tämän päivän nuorten taideharrastuksiin. Toiminnan tavoitteena on nostaa nuorten tekemää taidetta esille.

Osallistuminen on mahdollista 5.–31.3. välisenä aikana. Tänä vuonna kaikki taidetta ja kulttuuria harrastavat nuoret voivat hakea mukaan virtuaaliselle esiintymislavalle. Lue lisää täältä.


Kaikki kuvaa -kilpailu 1.2.-1.4.2024

Kaikki kuvaa -elokuvakilpailun 2024 mainoskuva.

Suomen suurin lasten ja nuorten elokuvakilpailu alkaa – suojelijana Aki Kaurismäki

Tuotantoyhtiö Amazementin vuosittain järjestämä, Suomen suurin lasten ja nuorten elokuvakilpailu eli Kaikki kuvaa -kilpailu pyörähtää käyntiin jo yhdettätoista kertaa. Kaikki kuvaa -kilpailun 2024 suojelijana toimii elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki. Kilpailu alkaa tänään 1.2. ja aikaa elokuvien tekemiseen on kaksi kuukautta.

Katso kilpailun esittelyvideo tästä (4 min)

(Tiiviimpi 1 min esittelyvideo tässä)

Kilpailuun osallistuminen on ilmaista. Avoimia kilpasarjoja on kolme: alakoululaisten sarja 8–12-vuotiaille, yläkoululaisten sarja 13–15-vuotiaille ja nuorisosarja 16–23-vuotiaille. Mukana on myös työpajaelokuvien sarja, jossa pienten paikkakuntien nuoret pääsevät tekemään kisaelokuvia alan ammattilaisten ohjauksessa. Pajaleffoja työstävät kevään aikana Sysmän, Hartolan, Loimaan, Pöytyän, Kaarinan, Sallan ja Savukosken nuoret.

Kilpailussa on joka vuonna teema, jota kaikkien kisaelokuvien tulee jollain tavalla käsitellä. Vuonna 2024 se on ajankohtaisesti media. Kilpailun pääyhteistyökumppanina toimii Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry, joka toimii myös kilpailun journalistisena asiantuntijana.

“Yhteiskuntamme on vähitellen herännyt siihen, että alati audiovisualisoituvaan maailmaan kasvaville lapsille ja nuorille mediataidot ovat oleellisia kansalaistaitoja: on tärkeää oppia paitsi luku- ja kirjoitustaito, myös medialuku- ja mediakirjoitustaito. Samaan aikaan mediavaikuttaminen sekä mis- ja disinformaatio ovat nousseet ilmiöiksi etenkin sosiaalisessa mediassa. Mediakriittisyyden tärkeyttä ei voi korostaa liikaa. Toisaalta viimekesäinen hyökkäys toimittajia kohtaan oli hälyttävää. Näistä syistä kilpailumme teema on tänä vuonna media. Haluamme nähdä, miten lapset ja nuoret suhtautuvat mediaan vuonna 2024″, kertoo kilpailun tuottaja Arttu Haglund.

Kilpailun arvovaltainen tuomaristo koostuu maan elokuva-alan kärkinimistä. Tuomaristossa istuvat tuoreeltaan suuren suosion saaneen Myrskyluodon Maija -elokuvan ohjaaja-käsikirjoittaja Tiina Lymi, lukuisista elokuvista ja tv-sarjoista tunnettu näyttelijä Lauri Tilkanen, Aikuiset-sarjasta Venla-palkittu näyttelijä Anna Airola ja nouseva nuori tähti, jo useissa nuortensarjoissa loistanut näyttelijä Pyry Rautiainen.

Opetus- ja kulttuuriministeriön valtakunnallisessa koululaiskyselyssä elokuva on ollut jo vuosikausia suosituimpien toiveharrastusten joukossa. Tuoreimmassa kyselyssä (joulukuu 2022) elokuva sijoittui toiseksi. Kaikki kuvaa -kilpailu 2024 onkin mainio tilaisuus lähteä kokeilemaan uutta harrastusta. Kilpailuun osallistuu vuosittain toistatuhatta lasta ja nuorta kaikista Suomen maakunnista.

Kaikki sääntöjen mukaiset kilpailuelokuvat julkaistaan ja finalistit paljastetaan huhtikuun puolivälissä, jolloin alkaa myös yleisöäänestys. Kilpailu huipentuu toukokuussa Helsingin elokuvateatteri Orionissa järjestettävään Kaikki kuvaa -gaalaan, jossa nuoret tekijät ympäri maan pääsevät kokemaan teoksensa upeassa elokuvateatterissa ja tuomaristo palkitsee parhaat.

Kilpailusivusto: kaikkikuvaa.fi/kilpailu

Pressikuvia: kaikkikuvaa.fi/press

Kilpailun järjestää tuotantoyhtiö Amazement. Pääyhteistyökumppanina toimii Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry ja rahoittajina OKM sekä Mikko Kodisoja Säätiö. Yhteistyössä on mukana Elävän kuvan keskus ELKE ry. Palkintosponsoreina toimivat kaiutinvalmistaja Genelec, Euroopan suurin valokuvausalan tukkukauppa Focus Nordic,elokuvateatteriketju Finnkino ja kuvapalveluyritys Tunnin Kuva.  

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Arttu Haglund
tuottaja, Kaikki kuvaa
Tuotantoyhtiö Amazement
050 536 9279
arttu.haglund@amazement.fi
https://www.kaikkikuvaa.fi
https://www.amazement.fi


Invitation: The international biennale on fine art “A Surprising Finding 2024”

Märjamaa Music and Art School invites all children of hobby and art schools and other young people between the ages of 11-17 to participate in the international biennale of fine art “A Surprising Finding in 2024” The aim of the biennale is to encourage children to create something themselves; to acknowledge young, talented artists; to establish creative relationships with other schools.

Theme of the biennale “A Surprising Finding 2024” is: TRANSPARENCY.

The pieces of art have to be sent properly packed (not as a roll) by 1st of March 2024.

Lue lisää tiedotteesta.


Kulttuuriympäristön Tekijät -kilpailu 1.9.2023-28.2.2024

Kulttuuriympäristön tekijät, Young European Heritage Makers on kilpailu, joka kutsuu esittelemään lapsille ja nuorille tärkeää kulttuuriperintöä. Kilpailuun voidaan osallistua esimerkiksi varhaiskasvatuksessa, opetuksessa, kerho- ja harrastustoiminnassa.

2023-2024 kilpailun teemana on Elävä perintö. Elävä perintö on aineetonta kulttuuriperintöä, kuten tapoja, taitoja ja tarinoita. Elävä perintö on muun muassa juhlaa ja arkea, pelejä ja leikkejä, käsityötaitoja ja ruokaperinteitä, musiikkia ja tanssia, suullista perinnettä ja luontoa koskevaa tietotaitoa. Siihen kuuluvat myös esimerkiksi rakennusten, pihojen ja maisemien käytön ja hoidon taidot sekä tavat.

Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailuun voivat osallistua alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten ryhmät. Lue lisää täältä.

Kilpailusta järjestetään infotilaisuus, tervetuloa kahvipaussille keskiviikkona 27.9. klo 15 kuulemaan ja kysymään lisää kilpailusta. Teamsissa järjestettävään tilaisuuteen tulee ilmoittautua ennakkoon Lyyti-järjestelmän kautta. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille ennen tilaisuutta.


Kansainvälinen kilpailu: ART – PLAY OR CREATION?

Ahtme School of Arts invites all art schools, houses of arts, art studios to participate in XV international contest of children art works “ART- PLAY OR CREATION?”

Katso tarkemmat tiedot, kilpailun säännön ja aikataulut tiedotteesta.


Wiki Loves Living Heritage -valokuvakilpailu 9.5.-10.9.2023

Mikä elävä kulttuuriperintö on tärkeää sinulle? Mitä siirrät tai haluaisit siirtää tuleville sukupolville? Mitä perinteitä haluaisit tuoda myös muun Suomen ja maailman tietoisuuteen? Osana elävän perinnön teemavuotta järjestettävä Wiki Loves Living Heritage -valokuvakilpailu starttasi Eurooppa-päivänä 9.5 ja päättyy Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumaviikolla 10.9.2023.

Katso kilpailun säännöt ja osallistu täältä.


KAIKKI KUVAA -kilpailu 1.2.-31.3.2023

Kaikki kuvaa -kilpailun 2023 mainoskuva.

Tuotantoyhtiö Amazement ja Suomen kieltenopettajien liitto haastavat yhdessä kaikki 8–23-vuotiaat tekemään elokuvia, joiden teemana on kieli. Maan suurin lasten ja nuorten elokuvakilpailu, 10-vuotisjuhlavuottaan viettävä Kaikki kuvaa -kilpailu 2023 alkaa tänään 1.2. Elokuvien tekemiseen on aikaa maaliskuun loppuun asti.

Ks- tästä kilpailun esittelyvideo.

Kilpailuun osallistuminen on ilmaista. Kisassa on kolme avointa kilpasarjaa, joissa ainoa kriteeri on tekijöiden ikä: 8–15-vuotiaat, 16–19-vuotiaat ja 20–23-vuotiaat. Tänä vuonna mukana on ensimmäistä kertaa myös työpajaelokuvien sarja. Ympäri maata järjestettävissä Kaikki kuvaa -työpajoissa lapset ja nuoret pääsevät tekemään kisaelokuvia ammattilaisohjauksessa. Kilpailuelokuvissa kuullaan kaikkia Suomessa puhuttavia saamelaiskieliä ja viittomakielisiäkin elokuvia on luvassa.

Kilpailun arvovaltainen tuomaristo koostuu maan elokuva-alan kärkinimistä. Tuomaristossa ovat näyttelijä Elsi Sloan (Sydänpeto), ohjaaja-näyttelijä Jani Volanen (Munkkivuori), käsikirjoittaja Anna Brotkin (Aikuiset) ja ohjaaja Hanna Bergholm (Pahanhautoja). Myös yleisö pääsee äänestämään suosikkiaan.

Elokuva on vuodesta toiseen ollut peruskoululaisten harrastustoiveiden kärkisijoilla opetus- ja kulttuuriministeriön valtakunnallisessa koululaiskyselyssä. Tuoreimmassa kyselyssä (joulukuu 2022) elokuva sijoittui toiseksi. Kaikki kuvaa -kilpailu 2023 onkin mainio tilaisuus lähteä kokeilemaan uutta harrastusta. Kilpailuun osallistuu vuosittain toistatuhatta lasta ja nuorta: koululuokkia, kuvataiteen ja ilmaisutaidon ryhmiä, elokuvakerhoja ja perhepiirissä tai kavereiden kesken tehtyjä elokuvia.

“Eurooppa on historiallisessa tilanteessa ja kulttuurien kohtaaminen erityisen ajankohtainen ilmiö juuri nyt. Kun pyrimme rakentamaan siltoja ihmisten välille, yhteisymmärryksen luomisen keskiössä ovat kieli ja kommunikaatio: se, miten viestimme toinen toisillemme ja tulemme ymmärretyksi puolin ja toisin. Elokuva on oivallinen väline näiden asioiden käsittelemiseen ja odotammekin nuorilta mielikuvituksellisia, omaleimaisia ja äkkivääriäkin lähestymistapoja kilpailun juhlavuoden teemaan”, kertoo kilpailun tuottaja Arttu Haglund.


Kaikki sääntöjen mukaiset kilpailuelokuvat julkaistaan ja finalistit paljastetaan huhtikuun puolivälissä, jolloin alkaa myös yleisöäänestys. Kilpailu huipentuu toukokuussa Helsingin legendaarisessa elokuvateatteri Orionissa järjestettävään Kaikki kuvaa -gaalaan, jossa nuoret tekijät ympäri maan pääsevät kokemaan teoksensa upeassa elokuvan pyhätössä ja tuomaristo palkitsee parhaat.

Kilpailusivusto: kaikkikuvaa.fi/kilpailu

Kilpailun järjestää tuotantoyhtiö Amazement. Pääyhteistyökumppanina toimii Suomen kieltenopettajien liitto ja rahoittajina OKM sekä Mikko Kodisoja Säätiö. Yhteistyössä ovat mukana SaamelaiskäräjätKuurojen liitto ja Elävän kuvan keskus ELKE ry. Palkintosponsoreina toimivat GenelecFocus Nordic ja Finnkino.

Lisätiedot:
Arttu Haglund
tuottaja, Kaikki kuvaa
Tuotantoyhtiö Amazement
050 536 9279
etunimi.sukunimi@amazement.fi
https://www.kaikkikuvaa.fi
https://www.amazement.fi


Lasten ja nuorten Oskari-kilpailu käynnissä 14.10. saakka

19. kerran järjestettävä valtakunnallinen Oskari-kilpailu on jälleen käynnissä. Lasten ja nuorten tekemiä elokuvia voi lähettää kilpailuun 14.10.2022 saakka. Esiraati valitsee kilpasarjoissa esitettävät elokuvat.

Kilpailu huipentuu Oulun kansainvälisellä lasten- ja nuortenelokuvien festivaalilla perjantaina 18.11. järjestettävään Oskari-gaalaan.

Ohjeet ja lisätiedot Kulttuurikeskus Valveen sivuilta!


Kulttuuriympäristön tekijät 2022 -kilpailu 2022

Euroopan neuvosto ja European Heritage Days -ohjelma etsivät nuorten eurooppalaisten tarinoita kulttuuriperinnöstä. Kulttuuriympäristön tekijät, Young European Heritage Makers, on lapsille ja nuorille suunnattu kilpailu, jossa pohditaan omaa kulttuuriperintöä ja sen eurooppalaisia ulottuvuuksia kestävän perinnön näkökulmasta. 

Vuoden 2022 Young European Heritage Makers -kilpailussa pohditaan, mitä on eurooppalainen ja kestävä kulttuuriperintö. Kilpailuun voivat osallistua alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten ryhmät, joiden ohjaajana toimii opettaja tai muu taustoiltaan tarkastettu kasvattaja.  Lue lisää Kulttuuriympäristömme tekijät -kilpailusta, tiedot päivittyvät vielä.


Open call: Agenda – Art 2030 – Tulevaisuudelle!

TEOSHAKU on auki! Hae nyt!

Agenda Art 2030 -näyttelykutsun mainoskuva.

Teossarja kootaan seitsemästätoista (17) lasten ja nuorten tekemästä teoksesta. Teokset voivat olla tanssia, kuvataidetta, musiikkia, performanssia, runoja, sirkusta, ympäristötaidetta, virtuaalitodellisuuksia, ääni- ja valotaidetta, videoita, tarinoita, installaatiota ym. Toisin sanoen kaikkea, minkä voi käsittää taiteeksi.

Teossarjan teoshaku on Pohjoismaissa asuville ja alle 26-vuotiaille nuorille ja lapsille. Hakija voi olla nuori ammattilainen, taiteen harrastaja, ystäväporukka, koululuokka tai harrasteryhmä miltä tahansa taiteenalalta. Teoshakuun voi osallistua jo olemassa olevalla tai uudella teoksella.

Tärkeintä on, että teos avaa yhtä tai useampaa YK:n Kestävän kehityksen tavoitetta suhteessa tekijän/tekijöiden tulevaisuuteen ja tulevaisuuden näkymiin.

Teossarja esitetään lokakuussa 2022 sosiaalisessa mediassa, Agenda – Art 2030 teossarjan verkkosivuilla ja teossarjasta kootaan näyttelyä varten kokonaisuus. Näyttelyn pääpaikkana on Pohjoismaisen kulttuuripisteen tilat Suomenlinnassa, Helsingissä. Teoksille haetaan esityspaikkoja muistakin Pohjoismaiden ministeriöneuvoston alaisista toimipisteistä.

Kuratointi tapahtuu avoimella ja anonymisoidulla haulla. Teoshaussa haetaan teoksia kestävän kehityksen tavoitteisiin ja tulevaisuuden toiveisiin liittyen. Ekologisuus ja yhdenvertaisuus ovat teossarjan keskeisiä arvoja. Teossarja toteutetaan vallitsevat covid-19 säädökset huomioiden ja näihin varautuen. Esitysten osalta teossarja koostuu pääasiassa video-tallenteista tai streemeistä, ellei merkittävää muutosta covid-tilanteeseen vuoden aikana synny.

Agenda – Art 2030 teossarjaan teoshaulla valituille taideteoksille on varattu kullekin 300 euron palkkio (josta vähennetään mahdolliset verot). Teosten oikeudet ja omistus säilyvät tekijällä/tekijöillä.

Teoshaun ehdotuksen tulee sisältää seuraavat osat:

  1. Teoksen nimi.
  2. Teoksen muoto/rakenne, materiaalit, koko, teoksen kesto sekä sen säänkestävyys, teoksen ripustuksen/pystytyksen tekninen toteutus ja tarpeet, teoksen esittämiseen arviolta kuluva aika, muut erikoistarpeet teoksen esittämistä varten. Teosta havainnollistavat liitteet: kuvat, videot, ääni (linkki esim. YouTube tai vastaava). Teoksen toteuttamisvastuu on teoksen tekijällä/tekijöillä tämän kuvauksen mukaisesti.
  3. Lyhyt kuvaus teoksesta niin, että teos on esitelty Agenda 2030 kestävän kehityksen tavoitteiden kautta. Voit kuvata yhden tai useamman tavoitteen kautta. Mihin Kestävän kehityksen tavoitteisiin teos vastaa tai ottaa kantaa? Millaiseksi kuvittelet ja toivot tulevaisuuden näiden tavoitteiden osalta? Kestävän kehityksen tavoitteet löydät www.agenda-art-2030.com/sdgs/
  4. Teoksen yhteystiedot: osoite (maa), puhelinnumero. Ei tekijän/tekijöiden nimeä/nimiä.

Teoshaku päättyy 18.04.2022 klo 23.59. Lähetä hakemuksesi sähköpostilla otsikolla For the future osoitteeseen artagenda2030@gmail.com Lähetä yllä kuvatut neljä osaa yhtenä pdf liitteenä.
Valinnasta ilmoitetaan 02.05.2022 mennessä sähköpostitse (sähköpostiin, josta hakemus on lähetetty).

Lataa tiedote:

Agenda – Art 2030_FI
Agenda – Art 2030_SV
Agenda – Art 2030_EN
Agenda – Art 2030_SAMI


KAIKKI KUVAA -kilpailu 1.2.-31.3.2022

Kaikki kuvaa- kilpailun 2022 mainoskuva.

Tuotantoyhtiö Amazement haastaa yhdessä Mielenterveyden keskusliiton kanssa 8–23-vuotiaat tekemään elokuvia mielenterveydestä. Suomen suurin lasten ja nuorten elokuvakilpailu, nyt yhdeksättä kertaa järjestettävä Kaikki kuvaa -kilpailu alkaa tänään 1.2. Aikaa elokuvien tekemiseen on maaliskuun loppuun asti.

Katso kilpailun mainosvideo tästä linkistä!  

Kilpailuun osallistuminen on ilmaista. Mukana on kolme avointa kilpasarjaa, ainoa kriteeri on ikä: 8–15-vuotiaat, 16–19-vuotiaat ja 20–23-vuotiaat. Kilpailun arvovaltainen tuomaristo koostuu maan elokuva-alan kärkinimistä – kisan parhaimmistosta päättävät suosittu näyttelijä Minka Kuustonen sekä kansainvälistä mainettakin niittäneet ohjaaja-käsikirjoittajat Teemu Nikki ja Ilja Rautsi. Myös yleisö pääsee äänestämään suosikkiaan.

“Nuorten uupumus on otsikoissa. Pandemia on ollut vaikea kaikille, mutta erityisesti nuorille. Myös ilmastokriisi ahdistaa. Ikään kuin kasvamisessa ja kehittymisessä ei olisi tarpeeksi päänvaivaa! Tämä on kuitenkin se todellisuus, jossa nykynuoret joutuvat pohtimaan tulevaisuuttaan”, huokaa kilpailun tuottaja Arttu Haglund.

“Toivomme, että saamme lapset ja nuoret avaamaan ajatuksiaan mielenterveydestä luovan tekemisen kautta. Miltä heistä tuntuu ja miten he voivat? On äärimmäisen tärkeää, että heidän kokemuksensa tulevat nähdyksi ja kuulluksi, jotta me aikuiset voimme toimia paremmin lasten ja nuorten hyväksi”, sanoo Mielenterveyden keskusliiton viestinnän asiantuntija Emma Nikka.

Kaikki sääntöjen mukaiset kilpailuelokuvat julkaistaan ja finalistit paljastetaan opiskelijoiden mielenterveyspäivänä 13.4., jolloin alkaa myös yleisöäänestys. Kilpailu huipentuu toukokuussa Helsingin keskustakirjasto Oodin Kino Reginassa järjestettävään Kaikki kuvaa -gaalaan, jossa tekijät ympäri maan pääsevät kokemaan teoksensa upeassa elokuvateatterissa ja tuomaristo palkitsee parhaat.

Kilpailusivustolle tästä!  

Kilpailun järjestää tuotantoyhtiö Amazement. Pääyhteistyökumppanina toimii Mielenterveyden keskusliitto ja rahoittajana Mikko Kodisoja Säätiö. Muita yhteistyökumppaneita ovat Helsingin kaupunki ja Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Palkintosponsoreina ovat mukana GenelecFinnkino ja Tunnin Kuva


NUORI TAIDE: Open Call 13–19-vuotiaiden ryhmänäyttelyyn teemasta ‘Kuka olen, kun olen yksin’

Hae mukaan nuorten taiteen ryhmänäyttelyyn Monitoimitalo 13 uuteen galleriaan. Näyttely järjestetään 2.-20.5.2022 ja se on osa Nuori Kulttuuri On Air -monitaidefestivaalia 7.5.2022. Lue lisää tästä!


Nuori Kulttuuri On Air: Haku satelliittitapahtumiin ja videokatselmukseen 1.-18.2.2022

Nuori Kulttuuri haastaa kaikki kulttuuria harrastavat nuoret videoimaan omat teoksensa, riippumatta siitä mitä tyylilajia se edustaa.

300 ensimmäistä saavat asiantuntijapalautteen teoksestaan ja kaikki hakuun osallistuneet pääsevät Digistagelle. Nuori Kulttuuri On Air yhdistää kuuden eri kaupungin live-satelliittitapahtuman muodostaman kokonaisuuden punoo yhteen illalla puolitoistatuntinen suora lähetys, jossa juhlitaan kulttuurista nuorisotyötä ja palkitaan toimintaa tehneitä sekä mahdollistaneita toimijoita. Lue lisää tästä.


GENERATION 2023 -ryhmänäyttely

Generation 2023 -ryhmänäyttelyn mainoskuva.

Generation 2023 -ryhmänäyttelyn haku on auki 1.10.–15.11.2021.

Amos Rexissä järjestettävään monialaiseen näyttelyyn voivat hakea Suomessa toimivat 15–23-vuotiaat taiteellisesta ilmaisusta kiinnostuneet nuoret tekijät.

Kolmatta kertaa järjestettävä Generation -triennaali on nuorten ja nuorten aikuisten väliintulo taidemaailmaan. Amos Rexissä järjestettävään monitaiteelliseen näyttelyyn voivat hakea Suomessa asuvat 15–23-vuotiaat taiteellisesta ilmaisusta kiinnostuneet nuoret tekijät.  

Hakuprosessi sekä yhteydenpito museon kanssa on mahdollista suomeksi, ruotsiksi sekä englanniksi. Ps. Meiltä saat myös hakuinfoa arabiaksi, somaliksi, Pohjois-saameksi, venäjäksi ja viroksi. Otathan yhteyttä niin kerromme lisää! 

Hakuprosessi:

Näyttelyn osallistujat valitaan teosehdotusten perusteella. Ehdotus voi olla maalaus, piirustus, peli, nettipohjainen teos, performanssi, video, tanssiesitys, valokuva, käsityö, ääniteos – tai mitä tahansa intohimolla tehtyä. Hakea voi yksin tai ryhmänä. Töiden ei tarvitse olla hakuvaiheessa valmiita, kunhan niille on selkeä työsuunnitelma ja kustannusarvio. Generation 2023 -ryhmänäyttelyn haku on auki 1.10.–15.11.2021.

Lue lisää: amosrex.fi/generation2023

Online hakuklinikka:

Hausta kiinnostuneet voivat osallistua etänä järjestettävään hakuklinikkaan tiistaina 26.10. Suomeksi ja ruotsiksi klo 16.30–17.30 ja tarpeen mukaan englanniksi klo 17.30–18.30. 

Ilmoittautuminen osoitteessa amosrex.fi/hakuklinikka 


Kulttuuriympäristön tekijät kilpailu 2021

Kulttuuriympäristön tekijät 2021 -kilpailun markkinointikuva.

Kulttuuriympäristön tekijät on lapsille ja nuorille suunnattu kilpailu, jossa pohditaan omaa kulttuuriperintöä ja sen eurooppalaisia ulottuvuuksia. Kilpailutyö voi olla video tai kuvallisen esityksen ja tarinan yhdistelmä. Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailussa on kaksi sarjaa: 6-10 -vuotiaiden ryhmät ja 11-17 -vuotiaiden ryhmät. Jokaisella ryhmällä tulee olla ryhmänohjaaja, joka voi olla esimerkiksi opettaja tai ohjaaja. Tarkemmat ohjeet ja tiedot palkinnoista löytyvät osallistumiskutsusta (pdf-tiedosto) sekä kilpailun verkkosivulta

Osallistumisaika on alkanut 1.9.2021 ja se päättyy 31.10.2021. 
Kilpailuun osallistutaan osoitteessa www.europeanheritagedays.com

Kilpailu on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä, European Heritage Days -tapahtumakokonaisuutta, jota vietetään Euroopan neuvoston ja Euroopan komission aloitteesta 50 maassa.

Lisätietoja ja kilpailuohjeet tästä linkistä.

Kulttuuriympäristön tekijät on lapsille ja nuorille suunnattu kilpailu, jossa pohditaan omaa kulttuuriperintöä ja sen eurooppalaisia ulottuvuuksia. Kilpailutyö voi olla video tai kuvallisen esityksen ja tarinan yhdistelmä. Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailussa on kaksi sarjaa: 6-10 -vuotiaiden ryhmät ja 11-17 -vuotiaiden ryhmät. Jokaisella ryhmällä tulee olla ryhmänohjaaja, joka voi olla esimerkiksi opettaja tai ohjaaja. Tarkemmat ohjeet ja tiedot palkinnoista löytyvät osallistumiskutsusta (pdf-tiedosto) sekä kilpailun verkkosivulta

Osallistumisaika on alkanut 1.9.2021 ja se päättyy 31.10.2021. 
Kilpailuun osallistutaan osoitteessa www.europeanheritagedays.com

Kilpailu on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä, European Heritage Days -tapahtumakokonaisuutta, jota vietetään Euroopan neuvoston ja Euroopan komission aloitteesta 50 maassa.

Lisätietoja ja kilpailuohjeet tästä linkistä.


My Rights, My Voice – video-/taidekilpailu 10-17 -vuotiaille

OKM/kv-asiain sihteeristö on saanut Suomen pysyvän Euroopan neuvosto -edustustomme kautta alla olevan viestin EU:n Euroopan neuvosto -edustustolta, koskien etenkin Andorran ja San Marinon yhdessä EU-edustuston aloitteesta käynnistettyä kilpailua ”My Rights, My Voice”. Kyseessä on 10-17 –vuotiaille lapsille ja nuorille suunnattu video-/taidekilpailu, jolla pyritään edistämään lasten ja nuorten tietämystä ja näkemystä lasten oikeuksista ja niiden toteutumisesta. Teemat on valikoitu EU:n lasten oikeuksien strategianEuroopan neuvoston lapsen oikeuksien strategian (2019-2021) sekä YK:n lapsen oikeuksien yleissopimuksen pohjalta. 

Lapset ja nuoret voivat osallistua kilpailuun suoraan (ei siis edellytä esim. koulun kautta tapahtuvaa koordinaatiota) joko yksin, ryhmässä tai koulun/yhteisön kautta, lähettämällä 15.10. mennessä max 2 min. ja 20 sek. pituinen video hakemuslomakkeineen ohesta ja täältä löytyvien ohjeiden mukaisesti.

Järjestäjätahoista ja muista kumppaneista koostuvan juryn valikoimat voittajavideot palkitaan ”pienellä palkinnolla” (small prize) ja julkaistaan myöhemmin syksyllä järjestettävässä virtuaalisessa palkintoseremoniassa. Voittajavideot tai niiden osat viedään EU:n Euroopan neuvosto –edustuston www-sivuille.


Heavyneulonnan MM-kisat järjestetään kesällä 2021 online

Tämän vuoden heinäkuussa 100% online-tapahtuma kutsuu jokaisen maailman hevineulojan mukaan hauskanpitoon! Heavy Metal Knitting Wolrd Championship 2021 tarjoaa ainutkertaisen käsityötä ja musiikkia yhdistävän verkkokokemuksen kaikille, jotka haluavat paeta hetken tämän pandemian kurjimuksesta.

Kilpailijahaku online-tapahtumaan on avoinna 13.6. asti. Kaksitoista parasta videoesitystä kilpailevat tittelistä verkossa pidettävässä finaalissa. Yksi näistä ainutlaatuisesti hulluista esityksistä kruunataan vuoden 2021 maailmanmestariksi.

Heavy Metal Knitting World Championship 2021 järjestetään 9.7.2021 alkaen kello 18. Suomen aika (UTC +3). Hakuaika vuoden 2021 kilpailuun päättyy 13.6.2021.

Liity hauskanpitoon!

Lisätietoja tästä linkistä.
Pressikuvia
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube


Junior Taito-palkinto nuorelle kädentaitajalle: hakuaika huhtikuussa

Taitoliitto jakaa nyt kolmannen kerran nuorille taitajille suunnatun kädentaitojen palkinnon. 1000 euron palkinnon lahjoittaa Käsi- ja taideteollisuuden edistämissäätiö.

Palkinnon voi saada 13–24-vuotias nuori käsityön tekijä tai ryhmä, joka harrastaa käsitöiden tekemistä ja saa iloa itsetekemisestä ja on asenteeltaan käsityömyönteinen.

Taitoliiton palkintoraati valitsee palkinnon saajan verkossa tehtyjen esitysten perusteella. Esitykset tehdään www.taito.fi sivulla 30.4.2021 mennessä. Voittaja julkistetaan toukokuun lopussa 2021. 

Palkintosumma on 1000 euroa, joka voidaan jakaa myös osiin.

Lisätietoja ja hakemuslomake tästä linkistä.


Nuori Taide Helsinki 2021 See the Sea – näe meri, koe taide

Nuori Taide Helsinki 2021 -näyttelykutsun mainos.

Haku on alkanut!

On jälleen aika kutsua nuoret taiteentekijät osallistumaan näyttelyyn kommentoimaan ja tekemään omat tulkintansa teemasta valitsemallaan tavalla. Näyttelyyn valitaan vähintään yksi teos jokaiselta näyttelyyn hyväksytyltä nuorelta.

Tänä vuonna Nuori Taide Helsinki -näyttelyn nimi on See the Sea – näe meri, koe taide.

Näyttely inspiroituu kesällä Vallisaaren ainutlaatuisessa merellisessä ympäristössä avautuvasta Helsinki Biennaalista.    

Näyttelyyn voi ilmoittautua 15.4. asti, ja paikkoja on rajallisesti. Lisätietoja näyttelystä sekä ilmoittautuminen sähköpostitse heidi.goransson(at)hel.fi. Lue lisää tästä.


22.5.2021 klo 11-17 NUORI TAIDE 2021 -tapahtuma verkossa

Ilmoittautuminen on auki 1.-28.2.2021 osoitteessa www.nuoritaide.fi.

Online-tapahtuma sisältää nuorten esittelemää taidetta, nuorten ja taiteilijoiden kohtaamisia, taidetyöpajoja, Nuori Kulttuuri Talks -keskusteluohjelmaa, Värkkäilykisan palkintojen jakoa, esityksiä ja taiteilijavieraita. Nuori Taide on valtakunnallinen estradi nuorten visuaaliselle taiteelle ja ilmaisulle.


Lasten ja nuorten Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu tulossa syksyllä 2021

Kilpailussa tutkitaan ja arvioidaan omaa ympäristöä ja sen kulttuuriperintöä. Tarkempaa tietoa vuoden 2021 kilpailusta tulossa Kulttuuriympäristöpäivien verkkosivuille.


Koululaisten kartonkikilpailu 2020/2021

Kartonkisia elintarvikepakkauksia valmistava Tetra Pak haastaa nyt kaikki 1.- 6. luokkalaiset kierrättämään. Suuren suosion Suomessa ja Ruotsissa saavuttanut Kartonkikilpailu järjestetään tänä vuonna Suomessa jo kolmatta kertaa. Vuosien mittaan kilpailuun on osallistunut yli 245 000 suomalaista ja ruotsalaista koululaista. Kilpailuun osallistumalla he ovat olleet mukana edistämässä kartonkisten juomapakkausten kierrättämistä.

Kilpailu koostuu aloitustehtävästä ja kolmesta kilpailutehtävästä, joissa lapset työskentelevät kierrätyskysymysten parissa sekä koulussa että kotona. Jokainen aloitustehtävän ja kilpailun kolme tehtävää suorittanut luokka saa diplomin Tetra Pakilta. Kilpailun voittajat arvotaan kaikki kilpailutehtävät suorittaneiden luokkien kesken. 1.–2.-luokkien voittajaluokka saa 1000 euroa ympäristöystävällisempää koulua varten. 3.–6.-luokkien voittaja puolestaan saa 1000 euroa unelmien luokkaretkeä varten.

Kartonkikilpailu 2020/2021 on käynnissä 5.3.2021 saakka.

Lisätietoja Kartonkikilpailusta löydät tästä linkistä.


Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiön ja Värkkäilyfestarin järjestämä Värkkäilykisa 13-28 -vuotiaille

Värkkäilykisassa kilpaillaan keskeneräisillä projekteilla.

Löytyykö tietokoneesi kovalevyltä, kirjoituspöytäsi laatikosta tai varastosi perukoilta kesken jäänyt idea, puoliksi valmis tuotos tai muuten vain puolitiehen unohtunut projekti? Kenties haluat tehdä projektistasi version 2.0? Nyt on aika kaivaa työ esiin!

Ei paremmuusjärjestys vaan tukea tekemiseen

Värkkäilykisan tarkoitus ei ole laittaa värkkääjiä ja heidän töitään paremmuusjärjestykseen. Tarkoitus on tukea taidoiltaan ja kokemukseltaan hyvinkin erilaisia tekijöitä tekemään syystä tai toisesta kesken jäänyt työ valmiiksi. Kriteereinä kilpailussa on rohkeus ja kiinnostus tutkia ja kokeilla sekä jakaa osaamista ja oivaltamista muiden kanssa. 

Mitä?

Värkkäilykisassa kilpaillaan siitä, miten saa suunnitelman, keskeneräisen tai parantelua kaipaavan työn siihen kuntoon, että se on valmis muille näytettäväksi. 

Kisassa on eri vaiheita: 

1. vaihe: Kilpailuun ilmoittaudutaan mukaan projektilla, jota haluaa työstää eteenpäin.  Ilmoittautuneista valitaan jatkoon pääsevät. 

2. vaihe: Jatkoon päässeet tekevät projektinsa esittelykuntoon. Vaihe sisältää 1 päivän bootcampin Villa Artussa Hyvinkäällä. 
3. vaihe: Tuomarit, kisailijat ja yleisö arvioivat työt

4. vaihe: Tulosten julkistaminen ja palkintojen jako. 
5. vaihe: Kilpailuun osallistuneita töitä on esillä näyttelyssä kulttuuritalo Villa Artussa syksyllä 2021. 

Kenelle?

13–28-vuotiaat. Yksin, kaksin tai ryhmässä. Kisaan voivat osallistua Suomessa asuvat henkilöt. 

Milloin?

1. vaihe: 1.–31.10.2020
2. vaihe: Marraskuu 2020 – tammikuu 2021
3. vaihe: Tammikuu­­ ­– helmikuu 2021
4. vaihe: Tulokset kerrotaan kilpailijoille maaliskuussa 2021. Palkinnot jaetaan 22.5.2021 Nuori Kulttuuri -festivaalin Nuori Taide 2021 -tapahtumassa Porissa.

Miten?
Kilpailun säännöt, ehdot ja ilmoittautumislomake löytyvät osoitteesta: www.värkkäilyfestari.fi

Tietoa löytyy myös Facebookista: Värkkäilyfestarin tapahtuma Värkkäilykisa – boostia omaan tekemiseen

Palkinnot:

Kisan 1. vaiheesta jatkoon pääsevät saavat palkinnoksi: 

– mentoreiden tuen 
– materiaali- ja välineapua. Itselle sopivinta palkintoa voi ehdottaa ilmoittautumislomakkeessa.
– bootcamp Villa Artussa Hyvinkäällä.

Jatkoon päässeet kilpailevat:
– tuotepalkinnoista

– residenssistä Makerspaceman Heikki Pullon työtiloissa Teijon Masuunissa

Mentorit ja tuomarit:
Kilpailun mentoreina ja tuomareina toimivat

– teknologiakasvattaja ja maker-kulttuurin innokas kannattaja Heikki Pullo
– muotoilua Aalto-yliopistossa opiskeleva ja ohjelmistokehittäjänä työskentelevä Felix Bade

– taiteilija Sini Havukainen, joka tekee rouheaa lo-tech taidetta hylätyistä ja löydetyistä materiaaleista 

– Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiön toiminnanjohtaja Päivi Venäläinen

Järjestäjä:

Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö / Värkkäilyfestari 
www.artcentre.fi

Värkkäilyfestari perustettiin vuonna 2018 tekemään tunnetuksi makerkulttuuria, jonka suomenkieliseksi vastineeksi on vakiintunut värkkäily tai värkkääminen. Tavoitteena on innostaa etenkin nuoria ja lapsia värkkäilyn pariin. Ensimmäinen Värkkäilyfestari järjestettiin kulttuuritalo Villa Artussa syyskuussa 2018. Kaksipäiväisellä festarilla oli talo täynnä työpajoja ja tekemistä. Kaikki oli valmista samanlaisen tekemisen meiningin toteuttamiseen toukokuussa 2020. Sitten tuli korona ja Värkkäilyfestari 2.0 peruuntui. Sen tilalle järjestettiin Värkkäilykisa.

Mitä on värkkäily?

Värkkäily on erilaisten materiaalien ja tekniikoiden sekä teknologian ja kädentaitojen yhdistelemistä ja luovaa käyttöä. Se on purkamista ja uudelleen rakentamista. Keskeistä on kokeileminen ja tutkiminen sekä yhdessä tekeminen ja oppiminen. Värkkäily voi olla esimerkiksi tietokoneohjelmointia, käsityötä tai taidetta.

Lisätietoja:

Päivi Venäläinen, etunimi.sukunimi (at) artcentre.fi


Oskari-kilpailu lasten ja nuorten tekemille elokuville – ilmoittaudu mukaan!

Lasten ja nuorten tekemille elokuville tarkoitettu Oskari-kilpailu järjestetään jälleen Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin yhteydessä 16. – 22.11.2020. Vuosittaiseen ja valtakunnalliseen kilpailuun voivat osallistua kaikki 6 – 18 vuotiaat lapset. Oman elokuvan voi ilmoittaa mukaan kilpailuun 11.10.2020 mennessä.

Osallistumisohjeet, ilmoittautumislomake sekä tiedot elokuvien sähköiseen lähettämiseen löytyvät Kulttuuritalo Valveen sivuilta.


1.-30.9.2020 10th International Children and Youth Art Exhibition “Value Brooch”

This exhibition gives the new generation a chance to show how the world looks through their eyes: things, qualities, relationships, events that they care about and that make their life complete. It shall be aimed at gathering visual artworks made by children and the youth and promoting development, diversity, and accessibility of cultural education by facilitating preservation of cultural values, historical and intangible cultural heritage, improvement of the quality of city environment. The topic of the exhibition shall be values important to children and the youth gathered in a “brooch” (ancient Latvian adornment mentioned in folk songs; an element of the national costume used to pin together and decorate clothing; adornment as an amulet with a protective function; an adornment that reflects one’s social status) through its visual and associative interpretation by creating displays in the city environment and virtual space.

Participants shall submit digitalised images (photos or scans). These images may be supplemented by text that complements the composition as a graphic element. The Exhibition Value Brooch will display the best – roughly 200 large-scale prints selected by an international judging panel in the city centre, on Esplanade, by the Art Museum, and virtually at vertibusakta.lv. 

WHERE: Riga, Latvia.

WHEN: Please, submit your works by 8 June 2020 at vertibusakta.lv. The exhibition is on 1-30 September 2020.

More information: http://vertibusakta.lv/ and do not hesitate to contact Vilnis Heinrihsons vilniss@gmail.com if You still have some questions. Follow us on Facebook 10. starptautiskā bērnu un jauniešu mākslas izstāde

Lataa tästä näyttelykutsu.


4.5.-13.9.2020 Koko Suomen kuvat -kampanja

Kampanja haastaa kaikki mukaan jakamaan kuvia omien kotikulmiensa kulttuuriperinnöstä, ja palkintojakin on jaossa. Kampanja huipentuu Euroopan kulttuuriympäristöpäivien pääviikkoon syyskuussa. Lisätiedot kampanjasta ja tarkat osallistumisohjeet löydätte täältä.


4.5.-13.9.2020 Koko Suomen nuorten kuvat

Kyseessä on edellisen Koko Suomen kuvat -kampanjan sisarkampanja, joka on suunnattu kouluille. Kampanja huipentuu Euroopan kulttuuriympäristöpäivien pääviikolla syyskuussa. Kampanjaa voi hyödyntää etä- ja lähiopetuksessa. Lue lisää!


ANTI-festivaali 2020 – Avoin teoshaku ruoka-teemalla

Vuoden 2020 ANTI – Contemporary Art Festival järjestetään 8.-13.9.2020 osana Kuopio Region of Gastronomy -juhlavuotta, ja festivaalin teemana on ruoka. Juhlavuoden koordinoivat ProAgria Itä-Suomi ja Savonia-ammattikorkeakoulu, jotka ovat ANTI-festivaalin vuoden 2020 pääyhteistyökumppanit.

ANTI-festivaali hakee nyt minkä tahansa alan taiteilijoilta teos- ja projektiehdotuksia, jotka käsittelevät suoraan ruoka-teemaa. Lue lisää!


OPEN CALL – Nuori Taide kutsuu 13-29-vuotiaita osallistumaan ympäristötaideprojektiin

Open call -ympäristötaidekilpailun mainoskuva.

Jokainen valmistaa oman teoksen kotonaan. Teokset tulevat esille Rauman Pitsiviikolle, jossa ne ripustetaan uudeksi yhteiseksi teokseksi. Teos tulee esille ulkotilaan.

OSALLISTU HELPOSTI KOTOA KÄSIN

Projekti toteutetaan yhdessä kuvataiteilija Paavo Paunun kanssa etäyhteyksien avulla. Paavo Paunun videon avulla saat ohjeistusta kotiin oman teoksen valmistamisesta. Lisäksi ohjausta saa verkon kautta työskentelyprosessin kuluessa.

Osallistuminen ei edellytä aiempaa taiteen harrastamista. Tarvitset vain uteliaisuutta ja kokeilunhalua. Kutsu myös kaverisi mukaan projektiin!

OKSISSA ON HAHMOJA

Missä kaikkialla voit nähdä tunnistettavia kuvioita ja rakenteita, ehkä näet hahmoja tai tuttuja muotoja? Näetkö niitä puiden oksistoissa tai risukasoissa? Ainekset teokseen löytyvät läheltä. Jokainen voi käyttää ja valita materiaaleja vapaasti. Luonnosta voi kerätä puuainesta (oksat, kepit, risut), jonka ympärille teokset alkavat rakentua. Tarkempi ohjeistus annetaan videolla.

Materiaaleista rakennetaan teoksia, jotka voivat olla kirjaimia, sanoja, outoja rykelmiä, hahmoja tai ihan mitä vain! Jokainen huolehtii omista materiaalikuluistaan. Kulut jäävät pieniksi.

 YMPÄRISTÖTAIDETEOS TULEE ESILLE ULOS RAUMAN PITSIVIIKOLLE

Yhteisen teoksen muoto määräytyy paikan mukaan. Teos rakennetaan Rauman Taidemuseon sisäpihalle. Osallistujat voivat tulla ripustamaan teosta Raumalle heinäkuussa. Lisäksi teos on osa kulttuuritalo Villa Artun syksyn näyttelyä.

Ilmoittaudu mukaan 30.4. mennessä Nuori Taiteen verkkosivuilta! 

Lisätietoja ja kysymykset: www.nuoritaide.fi/ymparistotaide/  / nuoritaide@artcentre.fi

Järjestäjät: Taideprojektin järjestävät yhteistyössä Rauman kaupungin kulttuuri- ja museopalvelut ja Nuori Taide. Rauman Pitsiviikko on koko perheen kaupunkifestivaali, jonka 50-vuotisjuhlavuotta vietetään tänä vuonna. Nuori Taide on valtakunnallista kulttuurista nuorisotyötä, josta vastaa Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö.


Lasten ja nuorten valtakunnallinen sarjakuvakilpailu käynnissä huhtikuun loppuun asti

Kemissä järjestetään tänäkin vuonna lasten ja nuorten valtakunnallinen sarjakuvakilpailu. Kilpailun teemana on “Jos osaisin taikoa”.

Kilpailusarjoja on kaksi, 12-vuotiaat ja nuoremmat sekä 13–18 -vuotiaat. Kilpailuun osallistuu piirtämällä stripin eli 2–4 ruudun sarjakuvan A4-sivulle. Työ voi olla värillinen tai mustavalkoinen.

Työt pitää toimittaa Kemin Lastenkulttuurikeskukseen huhtikuun loppuun mennessä. Voittajat julkistetaan 26. toukokuuta. Parhaimmista töistä järjestetään näyttely Kemin kaupunginkirjastoon kesäkuun ajaksi.

Viime vuonna kisaan osallistui 150 työtä ympäri Suomen.

Kuva: Vuonna 2012 sarjakuvakilpailun teemana oli Kettu. Sarjakuvan on piirtänyt Aino Ollikainen Kemistä.

Katso aiheesta Yle Uutisissa 31.1.2020.


Ympäristöaiheinen lasten ja nuorten Kaikki kuvaa -elokuvakilpailu on käynnissä maaliskuun loppuun saakka

Suomen suurin lasten ja nuorten elokuvakilpailu järjestetään tänä keväänä jo kahdeksatta kertaa. Tuotantoyhtiö Amazementin valtakunnallinen Kaikki kuvaa -kilpailu on suunnattu 8–19-vuotiaille. Vuosittain kilpailuun lähetetään pitkälle kolmattasataa elokuvaa ja osallistujia on toistatuhatta kaikista maakunnista ympäri Suomen.

Kaikki kuvaa -kilpailun 2020 pääteema on ajankohtaisesti ympäristö. Teemaa tulee käsitellä kaikissa kilpailuelokuvissa jollain tavalla. Pääyhteistyökumppaneina toimivat Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra sekä ympäristöjärjestö WWF Suomi.

8–15-vuotiaille on viisi pääsarjaa: fiktio, dokumentti, musiikkivideo, harrastevideo ja animaatio. 16–19-vuotiaille on oma vapaa sarjansa. Omia elokuvia voi lähettää kilpailuun maaliskuun loppuun asti. Osallistuminen on ilmaista. Tekninen laatu ei ole arviointikriteeri, vaan idea on tärkein: elokuvan voi kuvata vaikka kännykällä. Jos elokuvia ei ole ennen tehnyt, Kaikki kuvaa -elokuvakasvatussivuston helpot ja hauskat videotutoriaalit auttavat alkuun.

Kilpailu huipentuu toukokuun alussa Helsingin keskustakirjasto Oodin elokuvateatteri Reginassa järjestettävään Kaikki kuvaa -gaalaan, jossa tuomaristo palkitsee vuoden parhaat nuoret elokuvantekijät upeilla palkinnoilla.

Katso tarkemmat tiedot, ohjet ja aikataulut kilpailusivulta!

Katso kilpailun mainosvideo YouTubesta!  

Katso kilpailu-tiedote tästä.

Yhteistyössä ovat mukana myös Kelaamo, Helsingin kaupunki, Kansallisen audiovisuaalinen instituutti, Suomen Vanhempainliitto ja Universal Music Finland. Palkintoja sponsoroivat Genelec, Finnkino ja Tunnin Kuva.


Taidekeskus Salmelan Nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailu 2020

Taidekeskus Salmela järjestää viidennen Nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailun 2019-2020. Kuvataidekilpailuun voivat osallistua 1982 syntyneet ja sitä nuoremmat kuvataiteilijat tai kuvataiteilijan ammattiin opiskelevat. Kilpailu on tarkoitettu Suomen kansalaisille tai Suomessa vakituisesti asuville muiden maiden kansalaisille. Kilpailu järjestetään 3–4 vuoden välein ja sen tarkoituksena on tukea uutta suomalaista nykytaidetta.

Ilmoittautuminen kilpailuun 15.11.2019 mennessä. Kilpailuaineiston tulee toimittaa 2.3.2020 mennessä.

Lue lisää ja ilmoittaudu!


EUROPEAN DRAWING CONTEST: “The first art of Europeans seen by Europeans of the future”

On the occasion of the EUROPEAN DAY OF PREHISTORIC ROCK ART (next 9th October 2019), PRAT-CARP Cultural Route organizes a drawing contest entitled “The first art of Europeans seen by Europeans of the future” which will be the thematic basis of an itinerary exhibition and a book that will be available after this event (from November 2019).

All schoolchildren from 6 to 14 years old from the all member countries of the Council of Europe are invited to participate. The theme of the contest is MY FAVOURITE PREHISTORIC ROCK ART SITE / ARTWORK. The deadline for the reception of works is October 31th 2019.

Katso tarkemmat tiedot ja osallistumisohjeet täältä.


 KANSANEDUSTAJAT KUVATAIDEKOULULAISTEN SILMIN -NÄYTTELY

Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liitto haastaa kaikki jäsen- ja informaatiojäsenkoulunsa mukaan yhteiseen näkyvyystempaukseen!

Tempauksessa tehdään yhteistyössä eduskunnan kanslian kanssa muotokuvat Suomen kaikista kansanedustajista. 

Jokaisesta kansanedustajasta esitellään yksi toteutunut muotokuva ensi keväänä Eduskuntatalolla. Näyttelyn paikka ja aika tarkentuvat myöhemmin. Koulut itse valitsevat näyttelyyn lähetettävän teoksen. Loput tehdyt muotokuvat esitellään nettigalleriassa. 

Ilmoittaudu mukaan 8.9. mennessä teija.lauronen(at)forssa.fi. Heti ilmoittautumisten jälkeen liiton edustajat arpovat kansanedustajat mukaan lähteville kuvataidekouluille. Lähetämme lisäohjeita sekä kansanedustajien valokuvat ilmoittautumisen jälkeen. Osallistumismaksu on 50 €. 

Muotokuvan toteutus: 

– tekniikka vapaa 

– koko A4 tai A3 

Kutsu on suunnattu liiton jäsen- ja informaatiojäsenkouluille.

Kuvan taitto: Tiina Leppämäki.