image_previewimage_preview

 

Drapera i glädje – projektet för konst- och formgivningsfostran
Draped in Delight – Art and Design Education

SIKSAKKI – Tekstiilitaiteen opetttajien täydennyskoulutushanke Lohjanseudun, Vihdin ja Helsingin kuvataidekouluissa

SIKSAKKI -tekstiilihanke oli kolmen kuvataidekoulun yhteishanke syyslukukaudella 2011 ja lukuvuonna 2012. Mukana olivat Lohjanseudun kuvataidekoulu, joka myös koordinoi hanketta, Vihdin kuvataidekoulu ja Helsingin kuvataidekoulu. Hankkeen alaotsikko ”kuvataidekoulun tekstiiliopettajien täydennyskoulutus ja vertaisoppiminen” kuvaa hyvin tapahtunutta.

Lataa tästä Case-kuvaus SIKSAKKI -hankkeesta 3.4.2013

Lapset ja nuoret – tulevaisuuden muotoilijat
mukana World Design Capital Helsinki 2012 ­-ohjelmassa


Kuvaaja: Maarit Kytöharju

Iloa Iholle ­-taide- ja muotoilukasvatushanke on lasten ja nuorten puheenvuoro pukeutumisen ja koristautumisen visuaalisessa maailmassa. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa lasten ja nuorten kestävää muotoiluosaamista ja tukea tasapainoista minäkuvaa sekä itsenäistä, kulutuskriittistä ajattelua.

Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liitto sekä Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ovat kutsuneet kuvataide- ja käsityökoulujen oppilaat opettajineen tutkimaan pukeutumisen, koristautumisen ja muodin visuaalisia viestejä sekä opiskelemaan muotoilua oman tekemisen kautta Iloa iholle -­taide- ja muotoilukasvatushankkeessa, joka on osa World Design Capital Helsinki 2012 -ohjelmaa.

Iloa iholle -tapahtumat kuvataidekouluissa

Iloa iholle -tapahtumat Taito-käsityökouluissa

 

Iloa iholle -hanketta tukee:

templogoilmantausta pieni

Tapahtumat:

Valtakunnallinen Iloa iholle Taide- ja muotoilukasvatusnäyttely Lahden Muotohuoltamolla 21.11.-13.12.2012!

Katso kuvia näyttelystä!

muotohuoltamolla_näyttelykutsu_sähköinen

Iloa iholle Taide- ja muotoilukasvatusnäyttely

Näyttelyssä oli esillä kuvataidekoulujen ja käsityökoulujen oppilaiden Iloa iholle -teemavuoden teoksia ja projekteja. Näyttelyn avajaiset torstaina 22.11.2012 klo 17-19. Näyttelyn avasi toimialajohtaja Maritta Vuorinen, Lahden kaupunki / sivistystoimiala. Avajaisissa julkistettiin myös Iloa iholle -hankkeen ja Mum´sin korukilpailun tulokset.

Visuaalisuus iholla Taide- ja muotoilukasvatusseminaari järjestettiin Lahden Sibeliustalolla 22.-23.11.2012.

Teemavuonna toteutettuja teoksia, valokuvia ja videotallenteita esiteltiin paikallisissa näyttelyissä eri puolilla Suomea vuoden ympäri sekä valtakunnallisessa Iloa iholle -taide- ja muotoilukasvatusnäyttelyssä Lahden Muotohuoltamolla 21.11.-13.12.2012.

Valtakunnallisella Iloa iholle ­-viikolla 10.–15.4.2012 kuvataide- ja käsityökoulujen ovet olivat auki ympäri Suomea. Viikon päätapahtuma Täpliä, rytmejä, raitoja -karnevaali oli Helsingissä Espan lavalla lauantaina 14.4.2012. Katso kuvia Täpliä, rytmejä, raitoja -karnevaalista!

Kilpailut:

Kuvataide- ja käsityökoulujen oppilaat opettajineen lähestyvät teemavuoden aiheita myös yhteisten kilpailujen kautta. Iloa iholle -­taide- ja muotoilukasvatushankkeeseen liittyen on järjestetty yhteistyössä korusuunnittelu-kilpailu Mums Ky:n, Hulluttele silmälaseilla- sekä Unelmien silmälasit -kilpailut Optisen Alan Tiedotuskeskuksen sekä Vedenalainen elämä / Merenalainen elämä -painokangaskilpailu Tasapainon kanssa.

Vedenalainen elämä / Merenalainen elämä -painokangaskilpailu on ratkennut!

Kuosisuunnittelukilpailuun osallistui runsaasti töitä. Kuosi rakentuu oppilastöiden yhdistelmästä sekä Tasapainon suunnittelijajoukon sommitelmakokonaisuudesta. Painokankaaseen valikoitui piirustuksia yli kolmestakymmenestä käsityö- ja kuvataidekoulusta ympäri Suomen. Onnittelut kaikille voittajille!

Piirroksista on nyt sommiteltu kuosikokonaisuus sekä valmistettu laakapainoseula. Myös ensimmäinen painomalli on tehtynä. Kuosi on nähtävillä tämän vuoden Habitare messuilla, Helsingin Messukeskuksessa 12.-16.9.2012. Tervetuloa tutustumaan Tasapainon messu-osastolle 7d19!

Merenalainen elämä / Vedenalainen elämä -painokangaskilpailun voittajakuosi

Kuva: yksityiskohta valmiista Merenalainen-kuosista.

Kangasta voi nyt tilata metrikankaana tai valmiina pussilakanasetteinä Tasapainosta. Kangasta on saatavana mustavalkoisen lisäksi myös mm. turkoosina. Lisätietoa muista värivaihtoehdoista lähiviikkoina osoitteessa www.rykkeri.fi

Tietoa kankaasta ja sen tilaamisesta.

Hulluttele silmälaseilla sekä Unelmien silmälasit -kilpailujen voittajat julkistettiin ja palkinnot jaettiin Kädentaitomessuilla (9.-11.11.2012) Helsingin Messukeskuksessa 9.11.2012 Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry:n osastolla.

Yli 150 kuvataidekoulujen ja käsityökoulujen oppilasta osallistui Hulluttele silmälaseilla – sekä Unelmien silmälasit -kilpailuihin.

Hulluttele silmälaseilla -kilpailussa 5-16-vuotiaat lapset ja nuoret keksivät uusia käyttötarkoituksia kehyksille ja silmälaseille. Unelmien silmälasit -kilpailussa 9-16-vuotiaat suunnittelivat silmälasit, joita itse mielellään käyttäisivät.

Kilpailut toteutettiin yhteistyössä Suomen optisen toimialan ja Instru Optiikka Oy:n kanssa.

Katso täältä kuvat voittajatöistä ja lataa kymmenien kuvien pdf-kooste kilpailutöistä.

Silmälasikilpailuja sponsoroi:

Mum’s -korusuunnittelukilpailun voittajat julkistettiin Iloa iholle -taide- ja muotoilukasvatusnäyttelyssä Lahden Muotohuoltamolla 22.11.2012.

Iloa iholle -hankkeen järjestävät:

logo2

SUOMEN LASTEN JA NUORTEN

KUVATAIDEKOULUJEN LIITTO RY

logotaitogroup

Kuvat Hyvinkään lasten ja nuorten kuvataidekoulusta ja
Taito-Käsityökoulu Helmistä. Kuvaaja: Maarit Kytöharju

LISÄTIETOJA
Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liitto • www.youngart.fi/iloa-iholle
• toiminnanjohtaja Anu Hietala, 040 7363 767 anu.hietala@youngart.fi
Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito • www.taito.fi/iloa-iholle
• kehittämispäällikkö Marika Sarha, 040 7523 662 marika.sarha@taito.fi