Galleria avautuu hitaasti, odota hetki. Klikkaa kuvia nähdäksesi kuvat kokonaan ja kuvien tekstit.

VALOA – LJUS – Valoa pimeyteen Lapsen oikeuksien päivän kunniaksi 20.11.!

Kuvataiteen perusteet 3A ja 3B  -oppilaat loivat tapahtumaan Onnellisuuden sadetta kuvaavat Japanilaiseen perinteeseen nojaavan KASAFUKUN. Perinne on kotoisin 1600-luvulta Yamagatan perfektuurista. Kasafuku on muodoltaan sateenvarjo jonka sisällä sataa onnenamuletteja.

KASA = SATEENVARJO
FUKU = ONNELLISUUS

Onnensade-norot ovat tehneet oppilaat. Jokainen noro kuvastaa yhtä ryhmän oppilasta, lisänä pimeisiin iltoihin onnea tuomaan on lisätty VALO-norot.

Inspiraatio teokseen saatiin japanilaiselta taideopettajalta Masao Satolta, joka on halunnut tuoda tämän jo katoamassa olevan perinteen uudelleen tutuksi japanilaisille lapsille. Masao on omissa työpajoissaan halunnut tuoda perinteet tutuksi myös käyttämällä teoksessaan “Yume-kasafuku” materiaalina perinteistä japanilaista washi-paperia. Nykypäivänä edes moni japanilainen lapsi ei ole koskaan saanut pitää tällaistä kädessään.

Kuvataidekoulussa pohdittiin omien kasafukujen materiaalia ja päädyttiin käyttämään pääsääntöisesti kaikenlaista kierrätettävää muoviroskaa, jotta teos kestäisi sadetta: karkkipapereita, kahvipusseja, jugurttipurkkeja..tms. Tällä valinnalla on myös suora viittaus perinteisiin pohjalaisiin hääkoristeisiin, joita esimerkiksi Bragen ulkoilmamuseossa näkee. Morsiuskruunussa sekä muissa koristeissa käytettiin koristeena punaisen silkkipaperin kanssa kahvipusseista leikattuja kimaltavia kiehkuroita.

Kuvat: Mia Wiik.

Takaisin gallerian etusivulle