Tervetuloa löytöretkelle!

27.4.-12.5.2017 Löytöretkellä – Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liiton 35-vuotis-juhlanäyttely

Löytöretkellä! on Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liiton 35-juhlavuoden teema vuosina 2015-2017. Torstaina 27.4.2017 avataan Kaapelitehtaan Puristamossa Helsingissä Löytöretkellä -juhlanäyttely. Valtakunnallinen näyttely tekee näkyväksi lasten ja nuorten kuvan tekemisen ja muotoilun iloa, riemua ja rikkautta. Kuvataidekoulujen 5–19-vuotiaat oppilaat ovat tehneet löytöretkiä taiteeseen, omaan arkeen, kulttuuriperintöön ja ympäristöön. Näyttelyssä yhdistyvät taide ja tiede, tutkiva oppiminen ja luova kuvallinen ilmaisu.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään liiton 35-vuotisjuhlaseminaari.

Lisätietoja näyttelystä kevään 2016 viikkotiedotteissa ja liiton verkkosivuilla. Merkitse avajaiset ja näyttelyaika kalenteriisi jo nyt.

Kuvataidekoulujen tutkiva ja uutta luova opetus on johdattanut lapset löytöretkille jo neljän vuosikymmenen ajan. Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liitto kutsuu kuvataidekoulujen opettajat mukaan tuomaan erilaisia näkökulmia Löytöretkellä –teemaan. Juhlanäyttelyn nimi lainattiin Espoon kuvataidekoulun opettajilta, jotka valitsivat löytöretken lukuvuositeemaksi keväällä 2015.

Tarjoa Löytöretkellä -näkökulmasi liiton kevätpäivillä Tampereella 17.-18.3!

Oletko jo inspiroitunut Löytöretki-teemasta? Löytöretkellä voi olla lähellä ja kaukana, yhdistää taidetta ja tiedettä, liikkua ajassa, luonnossa ja arkisessa ympäristössä. Ajankohtaisia ovat myö lähtemisen, matkanteon, kodin, turvan ja paluun teemat.

Etsimme kevätpäivillä pidettäviä lyhyitä puheenvuoroja Löytöretkellä-teemasta! Ilmoittaudu 1.2.2016 mennessä osoitteeseen anu.hietala@youngart.fi mikäli olet halukas esittelemään ideoitasi tai jo pidettyjä opetusprojekteja teemaan liittyen.

 

 

Samankaltaiset artikkelit