Nykytaidekasvatushankkeessa keskityttiin yhteisölliseen oppimiseen ja kansainväliseen yhteistyöhön.

Koulu teki yhteistyötä vilnalaisen ja riikalaisen kuvataidekoulun kanssa. Yhteistyön tuloksena syntyi suunnitelma yhteisteoksesta Eksperimenta! -näyttelyyn. Teoksen aiheeksi valikoitui valtio. Oppilaita on mukana yhteensä n. 25 (9 Jyväskylästä, 6-8 Vilnasta ja 6-8 Riikasta).

Ideana oli, että näyttelykokonaisuudesta muodostuu kuvitteellisen valtion kansallismuseon tai maailmannäyttelypaviljongin tapainen kokonaisuus, jossa on esillä hyvin erityyppistä kuvastoa ja esineistöä, kuten valtiollisia tunnuksia, symboleita, kansallisaarteita jne.

jyvaskylan-kaupungin-kuvataidekoulu_

Kuva: Jyväskylän kaupungin kuvataidekoulu, Mara Muizniece Riga School of Art ja Vilnius Art School for Children and Youth: Grenouilles -Itämeren unohdettu helmi, Installaatio, Eksperimenta! -näyttely.

Grenouilles – Itämeren unohdettu helmi

Kansantarun mukaan kaunis saarivaltiomme syntyi merihirviö Krakenin ja lohikäärmeen taistelun tuloksena. Kraken voitti ja häviäjästä syntyi saaremme. Kulttuurimme on kasvanut rikkaaksi ja poliittisen vakauden olemme saavuttaneet vallankumousjohtaja Naistoin johdattamana. Maamme on saavuttanut kansainvälistä kiinnostusta mm. korkeatasoisen nykytaiteensa johdosta.

Grenouillesin esittelyn ovat koonneet maan kulttuurin asiantuntijat Jyväskylän kaupungin kuvataidekoulusta, Mara Muizniece Riga School of Art ja Vilnius Art School for Children and Youth.