Kuvataide- ja käsityökoulujen oppilaat ympäri Suomea tutkivat pukeutumisen, koristautumisen ja muodin visuaalisia viestejä sekä opiskelevat muotoilua käytännön työskentelyn kautta. Koulut tekevät myös monenlaista yhteistyötä: teemavuoteen liittyy mm. yhteisiä suunnittelukilpailuja, näyttelyitä, muotinäytöksiä ja muita tapahtumia.

Tältä sivulta löydät Ihoa iholle -hankkeen kuvataidekoulujen  ohjelman, jota päivitetään sitä mukaa kuin paikallisten tapahtumien tiedot tarkentuvat.

Tutustu myös Iloa iholle -hankkeen ohjelmaan Taito-käsityökouluissa.

 

Lappeenrannan lasten ja nuorten kuvataidekoulu

Näyttelyt ja tapahtumat:

Tisainia-kevätnäyttely 21.5.–8.6.2012 kuvataidekoulun tiloissa Lappeenrannan Linnoituksessa osoitteessa Kehruuhuoneenkuja 8. Näyttely avoinna ma-pe klo 10-17 ja la-su klo 11-17.

 

 

Kirkkonummen kuvataidekoulu

Oppilaat tekevät:

Lähestymme teemaa muotoilun, tekstiilitaiteen, rakentelun, valokuvauksen ym. kuvataiteen tekniikoiden kautta. Millainen olisi avaruusmatkailijan asu tai keskiaikaisen ritarin unelmahaarniska? Millaisen asukokonaisuuden suunnittelisit prinsessalle tai supersankarille? Entä itsellesi?

Näyttelyt ja tapahtumat:

Muotia ilman puotia – Modet utan kassabordet -kevätnäyttely Kirkkonummen pääkirjastossa 2.5.-9.6.2012.

Someron kansalaisopiston Taidekoulu

Oppilaat tekevät:

Iloa iholle -hankkeen tiimoilla oppilaat ovat tuunanneet vanhoista villapuseroista lapasia ja “skrabalapasia”, jolla putsataan auton tuulilasia. Tehtävänä on ollut myös suunnitella mieleinen pusero, joka piirrettiin ja maalattiin paperille oikean kokoisena. Tehty myös ideataulu suunnittelua varten. Hattuteemalla on tehty päreelle erilaisia hattuja luonnonmateriaaleista. Oppilaat ovat myös osallistuneet painokangaskilpailuun.

Lisää Taidekoulun blogissa: http://someron-taidekoulu.blogspot.com/

Tapahtumat ja näyttelyt:

Someron kansalaisopiston Taidekoulun kevätnäyttely 14.-15.4.2012 Aholassa.

 

Heinolan kuvataidekoulu

Decorated Skin -teemaan tehty öljyvärimaalaus. Jutta Lempinen. Kuvaaja Heinolan kansalaisopiston mediapajalaiset

Oppilaat tekevät:

 Lapset ovat tehneet paperinukkeja ja suunnitelleet niille asukokonaisuuksia teemalla asukokonaisuuden suunnittelu avaruuden presidenttiehdokkaalle. Vanhat kengät ovat saaneet uuden ilmeen, on tehty koruja fimomassasta sekä nykykoruja kierrätysmateriaaleista. Lapset ja nuoret ovat suunnitelleet kampausmalleja presidentin linnan juhliin.

On tutkittu afrikkalaisia, kiinalaisia sekä japanilaisia naamioita ja tehty omia naamioita vahaliitu+ tussi + raaputustekniikalla. Isommat ovat piirtäneet hiilellä kassin mallista sekä suunnitelleet puuaiheisen painokankaan carboruntum/akryyliväreillä. Tekstiilipainotteinen kurssi on tehnyt ryhmätöinä paperivaatteet kahdelle sovitusnukelle muotoilemalla.Teemavuoteen liittyy useita kilpailuja. Monella kurssilla on piirretty tusseilla kilpailutöitä Merenalainen elämä/Vedenalainen elämä -aiheiseen painokankaan suunnittelukilpailuun. Työt ovat esillä kolmessa ikäryhmässä ja yleisö saa äänestää Heinolan kuvataidekoulusta viisi jatkoon lähetettävää työtä.

Tapahtumat ja näyttelyt:
Valtakunnallisella Iloa iholla -viikolla 10.-15.4.2012 vanhemmat/kaverit voivat tutustua kuviskoululaisten työskentelyyn tunneilla. Lisäksi järjestetään lauantaina 14.4. Heinolan kirjastolla klo 11-13 tempaus, jossa jokainen voi osallistua kollaasitekniikalla tehtävään kolmiosaiseen taideteokseen.
Heinolan kirjastolla on esillä Heinolan kuvataidekoulun lasten ja nuorten töitä 27.3-14.4.2012. Useat ryhmät ovat tehneet töitä Iloa iholle taide- ja muotoilukasvatushankkeen innoittamina.

 

Oulunsalon taidekoulu

Knalli Marty Stewart, kuvaaja Pirjo PiiroinenOppilaat tekevät:

Teeman “Muotoiloa” puitteissa oppilaat tekevät monipuolisesti erilaisia tekniikoita käyttäen pukeutumiseen, ihmiskehoon ja arkkitehtuuriin liittyviä töitä.

Ohessa oppilaan karkkipapereista valmistama hattu.

 

Näyttelyt ja tapahtumat:

Kevätnäyttely teemasta “Muotoiloa” Oulunsalo-talossa 14.4.-4.5.2012 ja Oulun Metsokankaan koulussa 23.4.-4.5.2012.

Oulunsalon taidekoulun 25-vuotisjuhlat syksyllä 2012. Juhlan yhteydessä järjestetään avoimien ovien päivä muotoiluun liittyvine työpajoineen.

 

Linnalan kuvataidekoulu, Savonlinna

Oppilaat tekevät:

Oppilaat ovat tehneet paperimassasta pieniä ihmishahmoja, joille on suunniteltu ja toteutettu tulevaisuuden muotivaatteet.
Press print ja kartonkigrafiikkaa on tehty mm. Kirsi Neuvosen pukutöiden innoittamina.

Lisäksi parhaillaan tehdään silmälasien ja kenkien tuunausta  sekä suunnitellaan “vedenalaista elämää” -painokuosia.

Lue lisää Linnalan kuvataidekoulusta: www.linnala.fi/kuvataidekoulu/

Näyttelyt:

Linnalan kuvataidekoulun kevätnäyttely “Iloa ja väriä” 14.4.-4.5. Taito Shopissa!

 

Porin lasten ja nuorten kuvataidekoulu

Pehmokorut, kuvaaja Kati KivistöOppilaat tekevät: 

Tehdään veistoksellisia paperiperuukkeja ja tutkitaan, miten erilaiset materiaalit muotoutuvat vaatteeksi tai asusteeksi. Leikitellään mittasuhteilla ja liioitellaan yksityiskohdilla, joihin otetaan vaikutteita pukujen historiasta, nykyajasta sekä tulevaisuuden visioista.

Vaatteen ja korun olemus muuttuvat, kun pukuja muotoillaan yllättävistä materiaaleista ja asusteiksi ommellaan jättikokoisia pehmokoruja. Kangas, paperi ja moni muu materiaali saa kuosikseen tikkauksia, piirroksia tai itse kuvattuja valokuvia.

Näyttelyt:

Kevätnäyttelyt 16.4.–27.4.2012 Porin kaupunginkirjastolla sekä Portrait’S gallerian yhteydessä Sokos Satakunnassa.

Lue lisää Porin kuvataidekoulun Iloa iholle -projekteista: porinkuviskoulu.blogspot.com

Lasten ja nuorten taidekoulu Pictura, Parainen

LammaskoruOppilaat tekevät:

Teema “Lähituote?”

Kehitämme “lähituotteen” villasta, joka on tuotettu koulun viereisessä lampolassa. Pohdimme pajassa ekologisuuden merkitystä tuotteissa ja niiden suunnittelussa.

Teema “Lastenvaatteet ja näkyvyys”

Parantelemme hulvattomasti leikaten ja liimaten lastenvaatteiden näkyvyyttä pimeässä. Muotoiluvuoden työpajat vetää taidekoulun opettaja ja muotoilija Stella Tiisala.

Näyttelyt ja projektit:

Avoimet ovet tiistaina 10.4. ja perjantaina 13.4. Avoimien ovien päivänä teemme Haute Couturea luonnonmateriaaleja ja synteettisiä materiaaleja sekoittamalla. Viikolla osallistumme myös teemaan “Kutsu kaveri”.

 

Sara Hildén -akatemia, Tampere

PäähineetOppilaat tekevät:

Pukeutuminen, koristautuminen ja muotoilu ovat olleet osana opetusta lähes kaikilla ikäryhmillä. Sara Hildén –akatemia on osallistunut teemavuoteen myös pukemalla Tampereen Hämeensillan patsaat yllätyksellisesti. 10. vuosikurssin oppilaat koristelivat Wäinö Aaltosen veistämät Suomen neito, Veronkantaja, Eränkävijä ja Kauppias -patsaat suunnittelemillaan asusteilla.

Näyttelyt ja tapahtumat:

Sara Hildén -akatemian Koreeta! -kevätnäyttely 28.4.-3.5. Lastenkulttuurikeskus Rullassa Väinö Linnan aukiolla. Värikäs ja mielikuvitusta hivelevä kevätnäyttely keskittyy esittelemään kuvataidekoulun 7–12 -vuotiaiden oppilaiden koristautumiseen ja asusteisiin liittyviä teoksia. Erilaisin tekniikoin toteutetut työt paljastavat lasten ilmiömäisen kekseliäisyyden, innokkuuden ja heittäytymiskyvyn.

Aimokoulu, Hämeenlinna

Oppilaat tekevät:

kehokoruja, asukokonaisuuksia, eläinrooliasuja; luontoaiheesta ideoituja muotokuvia valokuvaamalla; maalaushuovasta tehtyjä pukuveistoksia ja paljon muuta.

Vaatesuunnittelun työpajaryhmäläiset suunnittelevat ja toteuttavat esiintymisasuja Fly FM -bändille. Tavoitteena tehtävässä on tutustua vaatesuunnittelijan työhön tekemällä suunnittelutyötä oikean asiakkaan ehdoilla. Projekti toteutetaan yhdessä vaatetyritys Voglian kanssa, joka toimittaa työpajalaisten käyttöön materiaaleja. Kiinnostavaa on nähdä, miten aikuisille naisille suunnattujen vaatteiden materiaalit muuntuvat nuorten käsissä rock-bändin esiintymisvaatteiksi. Projekti jatkuu syksyllä asujen toteutuksella.

Näyttelyt ja projektit:

Iloa iholle -ARXantai 14.4.2012 Arx -talossa klo 12.00-15.00. Aimokoululla on avoimet ovet, työpajoja ja Sirkuskoulu ARX esiintyy.

Näyttely Hämeenlinnan kaupunginkirjaston Keitaassa
8.5. – 24.5.2012.

Muotinäytös ti 8.5.2012.

Päättötyönäyttely Musta vyö 2.5.-22.6.2012.

Näyttely Galleria Arxissa marras-joulukuussa 2012

Lisätietoja: www.aimokoulu.com/

 

 Taide- ja muotoilukoulu Taika

Nenna Nöjd, kuvaaja Leena TöyryläOppilaat tekevät:

Lähtökohtana pukeutumisen ja vaatetuksen tehtäväsisällöissä on kehollisuus – keho tilana.

Kaikki koulun oppilaat ideoivat ja toteuttavat mm. kenkiä eri tekniikoin ja materiaalein. Kenkä-tehtävän lähtökohtana on oppilaan oma jalka.Taikassa on myös muoti- ja vaatetussuunnittelun kokovuotinen työpaja.

Näyttelyt ja tapahtumat:

 “Iloa varpaille” -näyttely 27.3.-21.4.2012 Lahden Muotohuoltamolla yhdessä Taito-käsityökoulu Velman kanssa. Näyttelyn yhteydessä Taika järjestää myös työpajoja yhteistyössä muotoilun läänintaiteilija Paula Susitaipaleen kanssa tiistaina 3.4.2012 sekä keskiviikkona 4.4.2012. Työpajat ohjaa kuvataideopettaja TaM Elina Töyrylä.
Näyttely Galleria Uuden Kipinän Kennossa, Kymissä ja Kirnussa 25.4.-13.5.2012.
Näyttely Lahden kaupungin pääkirjaston aulassa 1.4.-30.4.2012.

24.9.2011 opintomatka (13-20-vuotiaat) Tampereelle. Kohteina olivat Vapriikissa sijaitseva kenkämuseo ja Ladyn tyyli- näyttely, Tampereen taidemuseo ja Sara Hildénin taidemuseo.Järjestimme keväällä 2011 sisäistä koulutusta opettajakunnalle teemavuoteen liittyen. Sisäisen koulutuksen piti opettajistamme kuvataideopettaja TaM vaatetussuunnittelija MTO Leena Töyrylä.Kuva: Leena Töyrylä

 

Espoon kuvataidekoulu

Näyttelyt ja tapahtumat:

Muotokarnevaalit lauantaina 14.4.2012 klo 15-17 Espoon Weegee-talossa.
Voit kuvauttaa itsesi valokuvastudiossa, osallistua maalaus- ja naamiotyöpajaan, seurata tietokoneavusteisen kuvankäsittelyn oppilaiden digitaalista piirtämistä ja katsoa oppilaiden animaatioita nonstop-esityksenä. Samalla voit tutustua Espoon kuvataidekoulun päättötyönäyttelyyn Weegee-talossa kuvataidekoulun tiloissa sekä oppilastöihin Nordean vitriinissä Tapiolassa. Tutustu myös valokuvaustyöpajan näyttelyyn Muotoile Espoo! -näyttelyn yhteydessä Espoon WDC-tilassa.
Musiikista vastaa Espoon musiikkiopiston saxokvartetti ja Ebelin bändi Treble Horn Speed.
Tapahtumaan on vapaa pääsy, tervetuloa!

Lasten ja nuorten taidetta HSL:n busseissa 2.4.-26.5.2012

Espoon kuvataidekoulun oppilaat esittäytyvät huhti–toukokuussa teoksillaan Veolia Transportin liikennöimissä HSL:n busseissa.  Lasten ja nuorten toteuttamaa väri-iloittelua voi ihastella 2.4.–26.5.12 välisenä aikana Espoon suunnan bussilinjoilla 11, 13, 132, 143, 145, 147, 150, 154 sekä 156. Lasten liikkuva taidenäyttely on toteutettu yhteistyössä Espoon kuvataidekoulun, HSL:n sekä Veolian kanssa. Ajatuksena on tuoda lasten taidetta World Design Capital -vuoden kunniaksi uudenlaiseen liikkuvaan galleriaan ihmisten pariin sekä tuottaa hyvää mieltä bussimatkustajille.
“Piiloleikkiä” -näyttely ja Leo Alhon “Outside the Box”  Hanasaaren ruotsalaissuomalaisessa kulttuurikeskuksessa 20.1.-3.3.2012.
WDCHelsinki -viikonloppuna 4.-5.2.2012 koko perheen non stop-kuvataidetyöpajoja Espoon kuvataidekoulun opetuspisteissä: Tapiolassa, Espoonlahdessa ja Kauklahdessa.

Vantaan kuvataidekoulu

Oppilaat tekevät:

pukuveistoksia, valokuvia lempivaatteista ja asusteista, asuja eläinhahmoille sekä taidegrafiikkaa tanssiaispuvuista ja päähineistä ym.

Tapahtumat ja näyttelyt:

Vantaan kuvataidekoulun oppilaat valmistivat yli 300 kassin installaation Kauppakeskus Jumboon keväällä 2012. Katso virtuaalikierros installaatiosta osoittesta http://www.neckbreakingview.fi/nbv_materiaali/kassi/
 Vantaan kuvataidekoulu mukana Täpliä, rytmejä, raitoja -karnevaalissa lauantaina 14.4.2012 Espan puistossa. Karnevaali klo 11.30 – 15.00.
 Kuvataidekoulun oppilaiden valmistamia nukkeja sekä valokuvia töistä ja tyskentelystä esillä Taito Helskyn ikkunanäyttelyssä 6.3.-16.4.2012.
 Vantaan taiteen perusopetusta antavat koulut järjestävät yhteisen Taidekarnevaali -tapahtuman lauantaina 21.4.2012 klo 11.-15.00 Kulttuurikeskus Orvokissa. Vantaan kuvataidekoulu pitää Sormet savessa -muovailupajaa ja Merkillistä-pinssipaja.
Kuvataidekoulun kevätnäyttely “Pukineita näyteikkunassa” 12.-17.5.2012 Vantaan WDC -tilassa Tikkurilassa. Lisäksi opetuspistekohtaisia näyttelyitä eri puolilla Vantaata.
Lisätietoja osoitteesta www.vantaankuvataidekoulu.fi/ sekä Facebookista osoitteesta https://www.facebook.com/vantaankuvataidekoulu.fi
Kuva: Lempivaate. Roosa Salmi, 18 v.

 

 

Lohjanseudun kuvataidekoulu

ILOA! -Tempaus Lohjantähdessä

Tervetuloa mukaan ILOA! -tempaukseen Lohjantähteen keskiviikkona 11.4.2012 klo 17.00!
Mukana menossa Tanssikoulu Un Dos Tres, Käsityökoulu Helmi, Lohjanseudun kuvataidekoulu, Musiikkikoulu Rytmiomena, Hiiden opisto, Länsi-Uudenmaan musiikkiopisto ja Tanssistudio Funka.
Lisäksi kouluilla avoimet ovet lauantaina 14.4.2012.
Katso tarkemmat ajat ILOA! -tempauksen julisteesta.

Pohjois-Helsingin kuvataidekoulu

Oppilaat tekevät:

Päähine- ja asukuvia yhdistämällä omakuvia ja esinevalokuvia sekä monia muita aiheita ja tekniikoita.

 Tapahtumat:

Pohjois-Helsingin kuvataidekoulu mukana Täpliä, rytmejä, raitoja -karnevaalissa lauantaina 14.4.2012 Espan puistossa. Karnevaali klo 11.30 – 15.00.

Pohjois-Helsingin kuvataidekoulun oppilaiden töitä on myös esillä Taito Helskyn ikkunanäyttelyssä 6.3.-16.4.

 

Kokkolan lasten ja nuorten kuvataidekoulu

Oppilaat tekevät:

“Tunne!” -näyttelyssä teemana materiaalin tuntu, kosketus, ihoaistimus. Teeman puitteissa käsitellään myös sisäistä tunnemaailmaa.
 “Tuunatut” -näyttelyssä on muunneltuja ja tuunattuja vaatteita, kenkiä, kypäriä ja hansikkaita.
Näyttelyt ja tapahtumat:
“Tunne!” -näyttely 3.2.-10.3. 2012 VISU-galleriassa sekä Kellarigalleriassa 3.2.-2.3.2012.
Avajaiset Kellarigalleriassa (Kansakoulunkatu 6b) 2.2. klo 18.00. Tervetuloa!
“Tuunatut” –näyttely 10.-28.1. 2012  VISU–galleriassa, Pormestarinkatu 2, Kokkola
Kokkolan kuvataidekoulun kevätnäyttely 5.-27.4. Samalla vietetään kuvataidekoulun 30-vuotisjuhla, jossa avoimia työpajoja, naamiaiset ja muotinäytös.

Tuunatut -näyttelykutsun työ: Josefiina Seppälä


Forssan lasten ja nuorten kuvataidekoulu

Oppilaat tekevät:

Kelloja, koruja ja hulluttelevat silmälasin kehyksillä. Kuvataidekoulun oppilaat tekevät kelloista suunnitelmia, joiden pohjalta Forssan ammatti-instituutin keramiikan ja tekstiilin opiskelijat valmistavat kelloja.

Näyttelyt ja tapahtumat:

Yhteistyöprojekti Forssan ammatti-instituutin kanssa esitellään kevätnäyttelyssä ja paikallisten yrittäjien kanssa järjestetään muotinäytös.

 

Hyvinkään lasten ja nuorten kuvataidekoulu

Oppilaat tekevät:

Koruja grafiikan menetelmillä ja tatuointiaiheisia keramiikkatöitä (yli 12-vuotiaat).

Näyttelyt ja tapahtumat:

Näyttely Villa Artun käytävä galleriassa 12.4.-1.5.2012.
Avoimet ovet torstaina 12.4.2012 klo 14.00-19.00 Villa Artussa yhteistyössä Taito-käsityökoulu Helmin kanssa.

Helsingin kuvataidekoulu

Oppilaat tekevät:

 Kaulavaatteita, erilaisia asusteita ja koruja. Koruihin liittyvissä projekteissa ovat myös tutkittu korutaiteen perinnettä ja uusia mahdollisuuksia yhdessä alan ammattilaisten kanssa.

 Näyttelyt ja tapahtumat:

Vuosaaressa toimivien Helsingin kuvataidekoulun ja Taito-käsityökoulu Helskyn yhteisessä oppilastyönäyttelyssä 13.3.- 27.3.2012 nähtiin tulevaisuuden suunnittelijoiden ja muotoilijoiden suunnittelemia ja valmistamia asusteita. Näyttely pohjautui yhteiseen muotoilijan pitämään luentoon kaulavaatteista.
Helsingin kuvataidekoulu mukana Täpliä, rytmejä, raitoja -karnevaalissa lauantaina 14.4.2012 Espan puistossa.
Kuvataidekoulun oppilaiden töistä ja työskentelystä esillä valokuvia Taito Helskyn ikkunanäyttelyssä 6.3.-16.4.2012.
Sukupolvien ketju -näyttely Kiseleffin talossa 18.4.-2.5.2012. Näyttely koostuu kolmesta korukurssista, jotka järjestettiin 10-19 -vuotiaille oppilaille. Hopeakoruja suunniteltiin ja valmistettiin kultaseppä Tiina Elovainion opastuksella. Sukupolvien ketju on pienimuotoinen tutkimus oman perheen koruperinteeseen. Näyttelyssä on esillä myös saamelaiskoruperiodin tinalanka- ja poronnahkakoruja, joita oppilaat tekivät saamelaistaiteilija Elli Maaret Helanderin innoittamana.
Kuva: Sukupolvien koruja

Tuusulan kansalaisopiston lasten ja nuorten kuvataidekoulu

Oppilaat tekevät:

Oppilaat tutustuvat Muotoiloa! –teeman puitteissa eri aikakausien, maiden ja kulttuurien esineympäristöön, erityisesti vaatetukseen ja koristautumiseen.

Näyttelyt ja tapahtumat:

23.3. Työpaja, yhteistyössä Taito-käsityökoulu Helmi ja Tuusulan kuvataidekoulu,  Ruukin alakoulun oppilaat, Kellokoski / Tuusula
24.3. Työpajat Tuusulan Skidi-viikoilla (=kaikille avoin pajatoimintaa), yhteistyössä Taito-käsityökoulu Helmi ja Tuusulan kuvataidekoulu, Hyrylä / TuusulaLasten ja nuorten kuvataidekoulun kevätnäyttely MUOTOILOA! 2.5-11.5. Tuusulan kunnantalon Aulagalleriassa osoitteessa Hyryläntie 16, 04300 Tuusula. Näyttely esittelee Tuusulan lasten ja nuorten kuvataidekoulun kuluneen lukuvuoden 2011-12 aikana tehtyjä oppilastöitä. Näyttelyn nimi Muotoiloa! tulee kuvataidekoulun kaikkien opetusryhmien yhteisestä lukuvuositeemasta, jonka kautta opetuksessa on käsitelty muotoilun monipuolista maailmaa.

Wellamo-opisto

Oppilaat tekevät:

Oppilaat tutustuvat ulkoeurooppalaisiin kulttuureihin, ornamentiikkaan ja kehoviestintään. Oppilaat tekevät mm. naamioita ja ihomaalausta.

Syksyksi 2012 on suunnitteilla oppilaille sekä opettajille vaatetussuunnittelun työpaja, joka keskittyy kierrätykseen ja erityisesti kotiinkannetun muovin uusiokäyttöön yhteistyössä vaatetussuunnittelijan kanssa.

 

Kuva: Ada Salonen, Paperimassanaamio

Kuvaaja: Jenny Koivula

 

Näyttelyt ja projektit:

KÄRKÖLÄ / Kuvataide:
Näyttely Virastotalolla 9.2.–15.2.2012, Laskiaiskarnevaalin yhteydessä (Wellamo-opisto 5 vuotta -tapahtuma).

HÄMEENKOSKI / Kuvataide:
Näyttely Seuralassa 18.2.2012, Laskiaiskarnevaalin yhteydessä (Wellamo-opisto 5 vuotta -tapahtuma).

ASIKKALA / Kuvataide:
Vitriininäyttely Asikkalan kirjastossa
Tpo 2.5.–13.5.2011, keramiikka 14.5.–31.5.2012.

HOLLOLA / Kuvataide ja käsityö:

Salpakangas

Näyttely, Lahden aikuiskoulutuskeskus, 10.5.–16.5.2012 Valmistuvien oppilaiden näyttely, Hollolan kirjasto 14.5.-22.5.2012

Kalliola

Näyttely Kalliolan koululla, aika avoin (huhtikuu).

NASTOLA / Kuvataide:
Näyttely Opistotalolla 12.5.–13.5.2012 ja
Nastola-viikon yhteydessä kirjaston ala-aulassa 23.4.–14.5.2012 (Wellamo-opisto 5 vuotta -tapahtuma).

 

 Rauman kuvataidekoulu

Oppilaat tekevät: kierrätyskoruja muovista ja yhteistyöprojektin Käsityökoulu Taitavan 10-11-vuotiaiden ryhmän kanssa.

 Näyttelyt ja tapahtumat:

Rauman kansalaisopiston kevätnäyttelyssä 14.-15.4.2012 esitellään kuvataidekoulun oppilaiden toteuttamia asuja ja kierrätyskoruja muovista.

 

 

 

Vihdin kuvataidekoulu

Nelma Rikalainen, SankarikypäräOppilaat tekevät:

Seikkailijan asuja, hattuja liisteröidystä paperista, sankarikypäriä paperimassasta, viittoja ja silkkihuiveja.
 Tapahtumat ja näyttelyt:
18.3.2012 Vihdin kuvataidekoulun 25-vuotisjuhlat. Kuvataidekoulu järjesti suuren taidemuotinäytöksen, jossa esiintyivät kaikki koulun kuvataideryhmät. Kukin ryhmä oli valmistanut esitykseen asuja tai teoksia, joiden kanssa he esiintyivät ryhmänä. Juontaja esitteli kunkin ryhmän teosten materiaaleja ja tekniikoita yleisölle. Osa ryhmistä liikkui asujen kanssa saaden ne elämään, osa seisoi tiukasti paikallaan. Keramiikan ryhmä lauloi oodin keramiikan ihanuudelle. Lavalla kävi kaikki 26 ryhmää noin 200 oppilaan voimin. Osallistujat olivat pääosin 5-19 vuotiaita. Kehitysvammaisten ryhmässä on mukana myös nuoria aikuisia. Tapahtuma kesti neljä tuntia ja oli samalla Vihdin Kuvataidekoulun 25 juhlavuoden huipentuma. Yleisönä olivat kutsuvieraat, vanhemmat, isovanhemmat, lehdistö ja muu kylänväki. Kaikkiaan katsojia esityksillä oli päivän aikana 600 henkilöä.
Kuvataidekoulun oppilastöiden kevätnäyttely ja samalla Kuvataidekoulun 25-vuotisjuhlanäyttely Muodon juhlaa! galleria Pictorissa 3.5.-26.5.2012. Pictorin lisäksi näyttelytöitä on esillä Vihdin pääkirjastossa Nummelassa ja Kaarikodin lasikäytävällä. Jokaiselta Kuvataidekoulun oppilaalta on esillä ainakin yksi työ jossakin em. näyttelypaikoista. Tervetuloa tutustumaan!

Valkeakosken kuvataidekoulu

Oppilaat tekevät:

Iloa iholle –teemaan liittyviä töitä valokuvaamalla, kolmiulotteisilla tekniikoilla sekä piirtämällä ja maalaamalla.

Näyttely:

Valkeakosken kuvataidekoulun oppilastyönäyttely Voipaalan taidekeskuksessa 29.4.- 27.5. 2012,  Sääksmäentie 772, 37700 Sääksmäki
Lisätietoja kuvataidekoulun omasta blogista osoitteesta valkeakoskenkuvataidekoulu.blogspot.com
Kuva: Jessica Hakala 11-v

Lapuan kansalaisopiston kuvataide- ja käsityökoulut

Oppilaat suunnittelevat ja toteuttavat fantasia-asuja ja työskentelevät vuositeeman ”Keho ja mieli” pohjalta.

Ammattimuotoilijat Henna Mantere ja Hannamaija Peltotupa osallistuvat osan ryhmistä fantasia-asujen toteutukseen.

 Näyttelyt ja tapahtumat:

Lapuan kuvataide- ja käsityökoulujen kevätnäyttely sekä ”Hyönteisten karnevaali” -happening 13.- 29.4.2012 Patruunagalleria, Kulttuurikeskus Vanha Paukku, Kustaa Tiituntie 1, 62100 LAPUA

Syksyllä 2011 järjestettiin taiteen perusopetuksen avoimet luennot Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa, Lapualla. Luennoille osallistui myös Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kuvataidekoulun oppilaita.

COSPLAY 21.9. 2011; ”Cosplayn nuori suomenmestari, Janne Rusanen kertoo cosplaysta harrastuksena oman toimintansa näkökulmasta.”

PUKUHISTORIA 26.10. 2011; Käsityönopettajat Terhi Sirén ja Tuja Juppo esittelevät oppilaineen suomalaisen pukeutumisen historiaa eri aikakausille ominaisten vaatekertojen avulla.

TEKSTIILIVEISTOS 10.1. 2012 klo 18.00-19.30; Muotoilija Henna Mantere: Tekstiilimateriaali ja tekstiilitekniikat taiteilijoiden välineinä.

Yhteistyöprojektina toteutetaan taiteen perusopetuksen alueellinen yhteisnäyttely aluetaidemuseossa eli Nelimarkkamuseossa, Alajärvellä todennäköisesti syksyllä 2013. Osin oppilaiden kuratoimassa näyttelyssä on esillä usean eri koulun oppilastöitä vaatetus- ja kehollisuusteemasta.

Mukana ovat Lapuan kuvataide- ja käsityökoulut, Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kuvataidekoulu, jolla on toimintaa neljän kunnan (Alajärvi, Soini, Lehtimäki, Vimpeli) alueella sekä todennäköisesti myös Ilmajoen kansalaisopiston käsityökoulu.

Lukuvuonna 2012-2013 järjestetään todennäköisesti myös lisää ”yhteisiä” taiteen perusopetuksen luentoja Lapualla tai Alajärvellä aiheena esim. MUOTI, sillä Iloa Iholle -hankkeeseen liittyviä vuositeemoja jatketaan myös tänä seuraavana lukuvuonna taidekoulujen opetuksessa.

 

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kuvataidekoulu

Oppilaat tekevät:

pukeutumiseen, koristautumiseen ja asumiseen liittyviä kokonaisuuksia osana vuositeemaa ”Minä elän ja kuvittelen”.

Näyttelyt ja tapahtumat:

Kuvataidekoulun ja aikuisten kuvataideryhmien kevätnäyttely 4.5.–31.5 Makasiinin opetustiloissa osoitteessa Sairaalatie 3, Alajärvi.

Kuvataidekoulun näyttely 7.5.– 30.5. Vimpelin kirjastossa osoitteessa Patruunantie 15 kirjaston aukioloaikoina.

Koulumme työpajaryhmät ovat syksyllä 2011 osallistuneet Lapuan kansalaisopiston järjestämille luennoille.

Syyslukukaudella 2012 on suunnitelmissa muotinäytös jonka toteutuksesta vastaavat alan nuoret opiskelijat.

 

 

Mikkelin lasten ja nuorten kuvataidekoulu

Näyttelyt ja tapahtumat:

Iloa iholle -hankkeeseen liittyvä oppilastöiden näyttely koulun tiloissa viikolla 15.

Porvoon taidekoulu

Porvoon taidekoulun tuotesuunnitteluoppilaat toteuttavat Iloa iholle –teemaan liittyvistä tehtävistä muotilehden kevätlukukaudella 2012. Lehden toimituskunta koostuu mediatyöpajan oppilaista sekä ammattimuotoilijasta. Oppilaat järjestävät mm. muotikuvaukset, ja valmis muotilehti julkaistaan kevätnäyttelyssä Kulttuuritalo GRANDissa.

Porvoon taidekoulun työpajaoppilaat ovat mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa puvustusta sekä lavastusta Kruunulapset-musikaaliin yhdessä läänintaiteilija Mari Savion kanssa. Musikaalin ensi-ilta on Porvoon taidetehtaalla 26.5.2012. Lisätietoa Kruunulapsista www.kruunulapset.fi.

Taidekoulun opettajista suurimmalla osalla on myös muotoilijan koulutus, tämän lisäksi tutustumme ammattimuotoilijoiden työhön.

 Näyttelyt:

Mikä sul on jänönen -kevätnäyttely 2.5.-31.5. Kulttuuritalo GRANDissa.

Kruunulapset-musikaalin esitykset 26.5.-7.6. Taidetehtaalla. Lisätietoa Kruunulapsista www.kruunulapset.fi.

Näyttely 7.-30.12.2012 Porvoon taidehallissa sekä vastavalmistuneessa Taidetehtaassa.

Kuva: Vuoden 2011 pukuprojekti paperiryijystä, kuvaaja: Heikki Oksanen