Kilpailut ja näyttelykutsut

Omia ja toisten polkuja – Taidekasvatusnäyttely InSEAn kongressin yhteydessä 2018

InSEA:n kansainvälinen taidekasvatuskongressi* pidetään kesäkuussa 2018 Suomessa. Kongressin yhteyteen ollaan työryhmänä järjestämässä suomalaisen taidekasvatuksen näyttelyä, joka on esillä kongressipaikalla Espoon Otaniemessä ja verkossa. Tähän voimanponnistukseen kutsutaan mukaan taidekasvattajia opetusryhmineen kaikkialta Suomesta.

Näyttelyn teema on OMIA JA TOISTEN POLKUJA. Lasten ja nuorten eri tavoin ilmaisemia ajatuspolkuja ja näkemyksiä kerätään verkkosovellukseen sekä kongressialueelle rakentuvaan Polku-installaatioon. Kokonaisuus täydentyy kongressin aikana toteutettavassa taideleirikoulussa.

Erityisesti toivotaan mukaan töitä, joissa lasten / nuorten omat ajatuspolut ja näkemykset nousevat esille. Ja myöskin töitä, jotka liittyvät kongressin teemoihin, joita ovat muun muassa taiteiden ja tieteiden välisyys, ilmastomuutos, kulttuurinen muuttoliike ja moninaisuus.

Näyttelyyn ja verkkosovellukseen kutsutaan mukaan kaikkia halukkaita kuvataidekasvatuksen ryhmiä.  Teemaa sopii miettiä jo nyt kesällä, tarkempia ohjeita tulee syksymmällä.  Alustavasti näyttelytöiden paikalle toimittamisesta ja takaisin noutamisesta vastaa kukin osallistujaryhmä itse.

Kerro halukkuudestasi tulla mukaan hankkeen yhteyshenkilöille. Heidän kauttaan voit myös välittää työryhmälle ideoitasi  ja ajatuksia tulevasta näyttelystä. Voit myös ilmoittautua mukaan rakentamaan näyttelyä kesäkuussa 2018.

Työryhmä: Saga Heino, Anu Hietala, Sirkka Laitinen,  Birgitta Nurmi, Kaisu Paavilainen, Päivi Tarkkonen, Kaisa Torkki, Päivi Venäläinen ja Erja Väyrynen.

* Lisätietoja kongressista: The European regional InSEA Congress Interventions, 18.–21.6.2018.

 

Luontoon yhdessä – Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu 2017

Etsikää luonnosta paikka tai alue, jolla on mielestänne kiinnostava tarina sekä kertokaa se koko Euroopalle! Valitsemanne luontokohde voi olla vaikkapa mahtava metsikkö, käppyrä mänty, läheinen luola, puhutteleva peltoaukea, upea uimaranta, komea kallio, kotikatunne puisto, muinainen muistomerkki tai teidän oma takapihanne. Millaisia todellisia ja kuviteltuja tapahtumia valitsemaanne paikkaan liittyy? Miten ihmisen kädenjälki näkyy paikassa? Kertokaa muillekin, mikä tekee paikastanne tärkeän ja osallistukaa Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailuun.

Kilpailuun osallistutaan vähintään kahden hengen ryhmissä. Voit osallistua kilpailuun, jos olet syntynyt vuonna 1999 tai sen jälkeen. Ryhmänne voi muodostua esimerkiksi koululuokasta, opiskelijaryhmästä, harrastusporukasta, kerhoryhmästä tai sinusta ja parhaistakavereistasi.

Voitte toteuttaa työnne esimerkiksi videon, valokuvien, tekstien, piirrosten, maalausten, animaation, verkkosivun tai blogin avulla – eri ilmaisukeinoja vapaasti yhdistellen. Kaikki kilpailutyöt ladataan Euroopan kulttuuriympäristöpäivien verkkosivustolle. Jokainen kilpailutyö sytyttää yhden tähden Euroopan kartalle!

Voittanut ryhmä palkitaan 500 eurolla. Kaikki osallistuneet ryhmät saavat Kulttuuriympäristön tekijät -kunniakirjan. Kilpailuraatina toimii Euroopan kulttuuriympäristöpäivien työryhmä.

Kilpailuaika 9.2.2017-10.1.2018. Voittaja julkistetaan helmikuussa 2018 ja palkinto luovutetaan alkuvuodesta 2018 seuraavien kulttuuriympäristöpäivien aloitustapahtumassa.

Katso tarkemmat ohjeet tästä!

 

Lasten ja nuorten taidekeskuksen järjestämä Yhdessä – Together 16. kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen näyttely Hyvinkään Villa Artussa 4.10.2017–19.1.2018

Lapsia ja nuoria ympäri maailmaa kutsutaan osallistumaan näyttelyyn teemalla Yhdessä – Together. Näyttely on osa Suomi 100 juhlavuoden ohjelmaa. Juhlavuoden kunniaksi jaetaan useita 150 euron stipendejä näyttelyyn osallistuneille.

Näyttelyyn lähetettävät teokset liitetään Lasten ja nuorten taidekeskuksen kansainväliseen arkistoon, jossa on tällä hetkellä noin 100 000 teosta yli 130 maasta. Arkistosta tuotetaan näyttelyitä ja sitä hyödynnetään taidekasvatuksessa, tutkimuksessa ja koulutuksessa.

Teokset lähetetään 31.5.2017 mennessä. Näyttelykutsu ja tiedot näyttelyn teemasta sekä lähettämisohjeet ja aikataulut löytyvät taidekeskuksen verkkosivuilta.

Tietoa löytyy myös Facebookista.

 

BirdLife Suomen ja Elenian kuvataidekilpailu aiheesta Suomen kansallislintu laulujoutsen 100-vuotiaan Suomen kunniaksi

Kisassa joutsenen voi esittää vapaavalintaisena näkemyksenä. Kilpailuun voi osallistua millä tahansa kuvataiteen tekniikalla tai sekatekniikoilla; piirrokset, maalaukset, grafiikka, akvarellit, valokuvat, tietokoneella tehdyt kuvat ym. ovat sallittuja.

100 sydämeenkäyvintä työtä muokataan juhlavuoden syksyllä digitaaliseksi korttinäyttelyksi, josta sähköisiä kortteja lähettämällä kuka vaan voi ilahduttaa ystäviään ja kavereitaan samalla 100-vuotiasta Suomea onnitellen itsenäisyyspäivämme aikoihin.

Kaikki työt julkaistaan upeana näyttelynä sosiaalisessa mediassa Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Kilpailuun voi lähettää enintään kaksi kilpailutyötä digikuvina, on kilpailutyöt tehty millä tekniikalla vaan.

Tuomaristo valitsee jokaisesta kilpailusarjasta kolme työtä palkintosijoille. Voittajat palkitaan 100-300 euron arvoisilla lahjakorteilla BirdLifen Suomen Lintuvaruste -kauppaan. Yleisön suosikkien kesken arvotaan palkintoja.

Kuvaa kilpailutyösi laulujoutsenesta ja julkaise se omalla Instagram- tai Twitter-tililläsi tai lähetä kilpailutyösi sähköpostilla. Instagram- tai Twitter-tiliä käyttäessäsi lisää kaksi aihetunnistetta, hashtagiä, oman kilpailusarjasi mukaan. Käytä Instagramissa julkista tiliäsi, jotta kuvasi on kilpailussa mukana.

Lapset alle 10 vuotta #100joutsenta #100joutsentalapset
Nuoret 11-17 vuotta #100joutsenta #100joutsentanuoret
Aikuiset alkaen 18 vuotta #100joutsenta #100joutsentaaikuiset

Sähköpostitse työn voi lähettää osoitteeseen 100joutsenta@elenia.fi. Kerro sähköpostissasi kenen tekemä joutsenkuva on ja mihin kilpailusarjaan se osallistuu. Sähköpostitse tulleet kilpailutyöt julkaistaan Instagram-tilillä @100joutsenta.

Järjestäjillä on oikeus käyttää kilpailuun lähetettyjä töitä julkaisuissa ja sähköisissä kanavissa. Julkaistuista töistä ei makseta erillistä palkkiota.

Osallistumisaika päättyy 15.10.2017. Tulokset julkaistaan 15.11.2017.

Katso tarkemmat säännöt ja ohjeet täältä!

 

Kutsu: Kahdestoista kansainvälinen nuorten taidefestivaali “The Muses” 2017

Tapahtuma järjestetään 5-15.7.2017 Sozopolin kaupungissa, Bulgariassa. Haku on käynnissä. Lue lisää!

 

Kutsu nuorille taiteentekijöille: Nuori taide 2017 -yhteisnäyttely Mistä minä en puhu Galleria Stoassa 26.4.-12.5.2017

Nuorisoasiainkeskus kokoaa nuoria taiteentekijöitä esittämään teoksiaan Stoan gallerian yhteisnäyttelyyn. Näyttelyn ajankohta on 26.4.-12.5.2017.

Lisätiedot annikki.anttila@hel.fi tai puh. 040 671 5688.

Lataa kutsu tästä!

 

Lasten ja nuorten elokuvakilpailu Kaikki kuvaa –kilpailu 2017

Elokuvakilpailuun voivat osallistua kaikki 8-19-vuotiaat. 8–15-vuotiaille suunnattujen pääsarjojen lisäksi kilpailun pääyhteistyökumppani Kehitysvammaliitto tarjoaa 8–19-vuotiaille oman erikoissarjan ”Mitä välii?”. Tähän sarjaan toivotaan vammaisuutta ja samanarvoisuutta käsitteleviä elokuvia. Onko vammalla väliä?

Omia teoksia voi lähettää maaliskuun loppuun asti. Kilpailu on osa itsenäisyyden juhlavuoden virallista Suomi100-ohjelmaa. Kilpailun suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Lue lisää Kaikki kuvaa.fi -sivustolta, josta löytyy myös elokuvan teosta kertovia hauskoja videotuotoriaaleja, joita lapset ja nuoret voivat hyödyntää omaa kilpailuelokuvaa tehdessään.

Katso mainosvideo / lyhyt versio

Kaikki kuvaa -kilpailu 2017 -TIEDOTE

 

Yleisradion vuoden 2017 lyhytelokuvaprojekti Oi maamme – Kutsu tekemään lyhytelokuvia vanhasta arkistomateriaalista

Oi maamme! -kokonaisuus on avattu! Yle avaa arkistojaan ja haastaa kaikki tekemään uutta kuvaa suomalaisuudesta.

Yle kutsuu kaikki suomalaiset tekemään arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia ja videotaidetta. Nimellä Oi maamme! valmistuvia katsojien videoita julkaistaan pitkin vuotta Yle Areenassa, ja syksyllä 2017 parhaista videoista koostetaan ohjelmasarja Yle Teemalle. Oi maamme! on osa Ylen Suomi 100 -ohjelmistoa.

Videot työstetään valmiista arkistomateriaalista. Verkossa julkaistaan 28.2. alkaen joka kuukausi vuoden loppuun asti vanhaa filmimateriaalia, josta kuka tahansa voi leikata omia lyhäreitä omilla välineillään. Kaikki keinot ovat sallittuja: materiaalia saa käsitellä, tekstittää, dubata tai vaikka animoida, miten ikinä taitaakin. Materiaalina käytetään Lii-Filmi Oy:n viihdekatsauksia 1950-1960-luvuilta. Monelle katsojalle arkistokatkelmat voivat sisältää tuttuja näkyjä useista dokumenteista, ja ne ovat hauskuuttaneet jo vuosia myös Uutisvuodon lähetyksissä.

Kerran kuussa julkaistavat materiaalipaketit on koottu eri teemojen ympärille. Ensimmäisenä aukeavat paketit käsittelevät vapaa-aikaa sekä liikennettä ja onnettomuuksia. Huhtikuussa aukeaa paketti, jonka aiheena on muoti ja kauneus. Toukokuun paketin aiheena on työ, kesäkuussa avautuu Lapset ja nuoret -aihekokonaisuus. Heinäkuussa Oi maamme! lomailee, mutta syksyllä on jälleen luvassa materiaalipaketti per kuukausi.

Osallistujilla on käytettävissään myös neljän eri säveltäjän sävellyspankit sekä Yleisradion äänitehosteet.

Mukaan on kutsuttu myös joukko videotaiteilijoita, jotka saavat käyttöönsä samat materiaalit.

Katsojien omat videot pääsevät taiteilijoiden luomusten rinnalle paitsi Areenassa, myös taidenäyttelyissä. Ensimmäisiin töihin voi tutustua Kiasmassa, jossa projekti käynnistyy näyttelyn ja työpajojen muodossa 28. helmikuuta 2017. Kesällä ja syksyllä Oi maamme! -näyttelyitä järjestetään mm. Kuopion, Kajaanin ja Jyväskylän taidemuseoissa.

Tietoa hankkeesta, ohjeet ja materiaalipaketit löydät täältä!

 

 

Pilvien yläpuolella – Kansainvälisen ilmailuliitto FAI:n järjestämä piirustuskilpailu 6–17-vuotiaille lapsille ja nuorille

Kansainvälinen ilmailuliitto FAI järjestää piirustuskilpailun 6–17-vuotiaille lapsille ja nuorille. Kilpailun teema on Pilvien yläpuolella. Kilpailu on kaksiosainen: eri maiden ilmailuliitot järjestävät maakohtaiset esikarsinnat, jonka jälkeen FAI valitsee koko kilpailun voittajat. Suomen esikarsinnan järjestää Suomen Ilmailuliitto.

Elämme pilvien alla. Pilvien yläpuolella on paikka, jonka tuntevat ainoastaan ne, jotka uskaltavat uhmata painovoimaa ja irrottautua maanpinnasta. Ilmailun maailma muuttuu aina, kun uusi lentäjien ja suunnittelijoiden sukupolvi esittää visionsa lentämisestä. Nuoret taiteilijat on nyt haastettu luomaan teoksia, jotka kuvaavat sitä jännitystä ja seikkailua, mikä on saavutettavissa vain pilvien yläpuolella.

Kilpailuluokkia on kolme: 6–9-vuotiaat, 10–13-vuotiaat ja 14–17-vuotiaat.

Piirustusten tulee olla perillä Suomen Ilmailuliitossa 15.3.2017 mennessä.

Lisätietoja ja kilpailuohjeet!

Katso myös uutinen kilpailusta!

 

Taito Junior –palkinto 2017

Taitoliitto ja LähiTapiola ovat perustaneet uuden nuorille taitajille suunnatun kädentaitojen palkinnon, joka jaetaan ensimmäisen kerran vuonna 2017. Palkinto jaetaan 12–25-vuotiaalle nuorelle käsityön tekijälle tai ryhmälle, joka harrastaa käsitöiden tekemistä ja saa iloa itsetekemisestä, on edistänyt jollain tavalla käsityön asiaa tai toiminut muutoin mallikkaasti käsityön saralla.

Taitoliitto ja palkintoraati valitsevat palkinnon saajan verkossa tehtyjen esitysten perusteella. 
Esitykset tehdään www.taito.fi sivulla 28.2.2017 mennessä.

Voittaja julkistetaan huhtikuussa 2017 Taidon ja käsityön viikolla. Palkintosumma on 1000 euroa joka voidaan jakaa myös osiin.

Lue lisää!

 

Valtakunnallinen karikatyyri- ja pilapiirroskilpailu nuorille 2017

Skarpit Kiltan ja Grafia ry:n kolmas piirroskilpailu kohdistuu karikatyyreihin Suomen poliitikoista ja toisessa sarjassa pilapiirroksiin kotimaan politiikasta. Tällä tavalla nuoret piirtäjät voivat tutustua suomalaisiin nykypolitiikkoihin ja opetella piirtämään heistä hauskoja piirroksia.
Kilpailuaikaa on maaliskuun 2017 loppuun.

Kilpailu on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Parhaat työt ripustetaan eduskunnan kirjastoon toukokuun ajaksi 2017. Kilpailun suojelijana on kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Lue lisää!

 

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus ja Suomen Arkkitehtiliitto SAFA kutsuvat ARCHITECTURE & CHILDREN GOLDEN CUBES AWARDS -Suomen osakilpailuun

Onko takataskussasi mielenkiintoisia 1.8.2014-15.3.2017 välillä toteutettuja tai käynnistettyjä arkkitehtuurikasvatuksen hankkeita? Osallistu niillä kilpailuun 15.2.2017 mennessä verkkolomakkeella!

Kilpailuehdotukset voivat esitellä esimerkiksi arkkitehtuurin ymmärrystä edistäviä kursseja, oppitunteja, tapahtumia, sähköisiä tai painettuja julkaisuja, opetusmateriaalipaketteja, pelejä, elokuvia tai tietokone-ohjelmia. Kilpailussa on neljä sarjaa: Koulu, Kulttuuri-instituutio, Kirjallinen tuote ja Audiovisuaalinen hanke. Katso tarkemmat tiedot, ohjeet ja säännöt tästä!

Kansallisen kilpailun satoa kootaan näyttelyksi ja ideapankiksi Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen verkkosivulle. Voittajat palkitaan lehti- ja kirjapalkinnoin sekä kansallisen kilpailun voittajahankkeet lähetetään edustamaan Suomea kansainväliseen kilpailuun UIA:n eli kansainvälisen arkkitehtien liiton maailmankonferenssin yhteydessä järjestettävään Architecture & Children Golden Cubes Awards -näyttelyyn Seouliin, Koreaan.

Kansainvälisen kilpailun järjestäää UIA Architecture and Children Work Programme.

 

Jurmalan taidekoulun järjestämä kuvataidekilpailun lapsille ja nuorille teemalla ”I live by the Sea”

Haku päättyy 29.1.2017. Lataa kilpailutiedote tästä!

 

Generation 2017

15–23 -vuotiaiden taiteellista työskentelyä valottava Generation 2017 on Amos Andersonin taidemuseon kesän 2017 päänäyttely ja Yrjönkadun museon viimeinen näyttely ennen Amos Rexin aukeamista Helsingin Lasipalatsissa. Näyttelyn kunnianhimoisena tavoitteena on esitellä nuorten tekijöiden nousevaa taidetta. Jatkossa kolmen vuoden välein järjestettävän näyttelyn teoshaku on avattu verkossa ja jatkuu 15.11.2016 saakka. Teokset Generation 2017 -näyttelyyn valitsee kuraattori Laura Köönikkä. Katso tarkemmat tiedot Generation 2017 – teoshakutiedotteesta!

Amos Andersonin taidemuseo etsii tulevaisuuden tekijöitä, hiomattomia timantteja. Näyttelyn teosten muoto ja sisältö on täysin vapaa.

Näyttely järjestetään yhteistyössä Amos Andersonin taidemuseon, Helsingin kaupungin ja Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiön kanssa.

Lue lisää!

 

 

TERVETULOA Generation 2017-infotilaisuuteen torstaina 15.9. klo 14-16 Amos Andersonin taidemuseoon!

Ohjelma:

  • klo 14.00 Tervetuloa!
  • Generation 2017 näyttelykonseptin esittely.
  • Keskustelua ja ideointia näyttelyn toteutuksesta ja teoshausta.
  • klo 15.00 Tulevan Amos Rex -museon esittely ja kuraattorin kierros Helsinki Noir -näyttelyssä.

Ilmoittautumiset 13.9. mennessä: museum@amosanderson.fi
Lisätietoja: elsa.hessle@amosanderson.fi /p.  050 4677 313

Generation 2017 myös Facebookissa ja Instagramissa!

 

17.2.-14.10.2016 Kulttuuriympäristön tekijät –kilpailu 2016 MEIDÄN PAIKKA

Kulttuuriympäristön tekijät 2016 -kilpailuMillaisissa paikoissa sinun porukkasi viettää aikaa, tapaa ystäviä ja tekee asioita? Mitä tapahtumia ja tarinoita paikkaanne mahtaakaan liittyä? Kertokaa muillekin, mikä tekee paikastanne tärkeän ja osallistukaa Kulttuuriympäristön tekijät –kilpailuun 2016 MEIDÄN PAIKKA. Kilpailuaika 17.2.-14.10.2016.

Lue lisää kilpailusta ja lataa kilpailuohjeet tästä!

Kilpailun järjestää Euroopan kulttuuriympäristöpäivien työryhmä. Työryhmässä ovat mukana ympäristöministeriö, Museovirasto, Opetushallitus, Suomen Kotiseutuliitto ja Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura.

 

 

Kutsu nuorille taiteentekijöille: Nuori taide 2016: Maailmani jonka näen -yhteisnäyttely Stoan Galleriassa 26.4.-13.5.2016

Nuorisoasiainkeskus kokoaa nuoria taiteentekijöitä esittämään teoksiaan Stoan gallerian yhteisnäyttelyyn. Näyttelyn ajankohta on 26.4.-13.5.2016. Teokset toimitettava näyttelyyn 18.4 tai 20.4 klo 12 – 20.

Lisätiedot annikki.anttila@hel.fi tai puh. 040 671 5688.

Katso kutsu tästä!

 

Lasten ja nuorten taidekalenteri Suomi 100-vuotta  -video-ohjelmien kutsukilpailu

Taiteen perusopetusliitto on kutsunut taiteen perusopetusta antavat oppilaitokset ja lastenkulttuurikeskukset ideoimaan lyhyitä video-ohjelmia Lasten ja nuorten Suomi 100 taidekalenteriin. Kilpailuaikaa on jatkettu 31.3.2016 klo 16.00 asti!

Katso 1.3.2016 päivitetty kutsu ja ohjeet Taiteen perusopetusliiton verkkosivuilta!

Voitte lähettää ehdotuksen:

–  itse tuotetusta videosta / videoista
– käsikirjoituksesta / ideasta, jonka tuottamiseen tarvitaan ammattituotantoyhtiö.

Katso kutsuvideo täältä.

Kutsuvideo sekä kilpailun ohjeet löytyvät myös täältä: www.artsedu.fi/fi/suomikalenteri.

Bästa mottagare!

Vi har inbjudit läroanstalter inom den grundläggande konstundervisningen och centra för barnkultur att skicka in idéer om korta videoprogram för Barns och ungas konstkalender Suomi 100.

Ansökningstiden för konstkalenderns inbjudningstävling går ut 31.3.2016 kockan 16.00!
Vi har uppdaterat inbjudningen och instruktioner 1.3.2016.

Ni kan skicka in förslag till

– en video som ni själva producerar
– en idé eller manuskript som behöver ett professionellt produktionsbolag för att kunna produceras

Uppdaterade tävlingsinstruktioner kan hittas här: www.artsedu.fi/fi/konstkalender

Lisätiedot:

Taiteen perusopetusliitto TPO ry
Anu Hietala
anu.hietala@artsedu.fi
puh: 045 045 310 7702

 

1.2.-31.3.2016 Kaikki kuvaa -kilpailu

Tänä keväänä järjestettävä kisa on jo neljäs valtakunnallinen 8-15 -vuotiaille järjestettävä Kaikki kuvaa -kilpailu. Järjestäjänä toimii tuotantoyhtiö Amazement yhteistyössä Yleisradion kanssa. Kilpailun pääyhteistyökumppani on Syöpäjärjestöt, jonka sponsoroiman erikoissarjan ansiosta tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös 16-19 -vuotiaat voivat osallistua kilpailuun.

Kilpailuaika päättyy 31.3.2016. Lue lisää ja katso kilpailun säännöt tästä!

 

22.10.-4.12.2017 Eksperimenta! 2017. Nuorten kansainvälinen triennaali Tallinnassa – Haluatko mukaan kuvataidekoulujen Eksperimenta! 2017 -verkostoon?

Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liitto on koonnut verkoston, joka valmistelee  14-19-vuotiaiden nuorten ja heidän opettajien kanssa Eksperimenta! 2017 -näyttelyyn osallistumista sekä näyttelyteeman ”Taide ja talous” käsittelyä suomalaisissa kuvataidekouluissa. Jos koulussanne on opettaja / opettajia, jotka haluavat osallistua Taide ja talous -teeman käsittelyyn ja verkostomaisen työskentelyn kehittämiseen, ota yhteyttä 1.2.2016 mennessä: anu.hietala@youngart.fi

Tähän mennesä verkostoon kuuluvat Vantaan kuvataidekoulu, Pohjois-Helsingin kuvataidekoulu, Aimokoulu, Sara Hildén -akatemia, Lohjanseudun kuvataidekoulu ja Forssan lasten ja nuorten kuvataidekoulu.

Eksperimenta! 2017 -näyttely järjestetään Tallinnassa 22.10.–4.12.2017. Lisätietoja triennaalista: www.eksperimenta.net

 

Kutsu: Yhdestoista kansainvälinen nuorten taidefestivaali “The Muses” 2016

Tapahtuma järjestetään 5-15.7.2016 Sozopolin kaupungissa, Bulgariassa. Haku on käynnissä. Lue lisää!

 

Kilpailu nuorille – suunnittele Valtion nuorisoasiain neuvottelukunta Nuoralle uusi logo!

Valtion nuorisoasiain neuvottelukunta – Nuora järjestää kaikille alle 29-vuotiaille nuorille avoimen suunnittelukilpailun neuvottelukunnan uudesta logosta!

Uuden logon toivotaan olevan nuorekas ja monikäyttöinen ja että se kuvastaisi yhteistyötä ja vaikuttamista. Saaduista ehdotuksista kootaan tietoanuorista.fi-sivulle äänestys, joka toimii päätöksenteon tukena. Lopullisen päätöksen logon valinnasta tekee Nuora joulukuussa 2015.

Voittajatyön tekijälle Nuora maksaa 500 euron palkkion.

Ehdotukset tulee toimittaa pdf ja jpg -muodossa osoitteeseen nuora@minedu.fi 4.12.2015 klo 12 mennessä.

Katso tarkemmat ohjeet ja säännöt täältä!

 

5.9.2015-19.2.2016 Kehittämiskeskus Opinkirjon Yritys hyvä 2016 –kilpailu

Yritys Hyvä on lapsille ja nuorille suunnattu kilpailu, jonka tavoitteena on innostaa yrittämään. Jokainen saa tilaa omille pohdinnoilleen ja mahdollisuuden kertoa, mitä yrittäminen ja yritteliäisyys juuri itselle merkitsevät. Kilpailun sisällöt ja tehtävät sopivat useaan eri oppiaineeseen. Tehtävissä on huomioitu vuonna 2016 voimaan astuvat perusopetuksen ja lukion opetussuunnitelman perusteet; eheyttävät kokonaisuudet, usean oppiaineen yhteistyö, laaja-alainen osaaminen, työelämä ja yrittäjyys.

Kilpailuun voi osallistua piirtämällä, valokuvaamalla, videoimalla tai muilla taiteen keinoille. Kilpailutyön voi tehdä vapaa-ajalla, harrastuksen parissa tai koulussa opettajan ohjaamana.

Tutustu kilpailun teemaan ja tarkempiin ohjeisiin tästä!

 

Opetushallituksen joulukortin suunnittelukilpailu 2015 – Kilpailuaika päättyy 26.11.2015!

Opetushallitus kutsuu kuvataiteen, käsityön ja arkkitehtuurin taiteen perusopetuksen oppilaita osallistumaan joulukortin suunnittelukilpailuun. Kilpailuun voivat osallistua lapsille ja nuorille järjestettävään taiteen perusopetuksen visuaalisten taiteiden (kuvataide, käsityö, arkkitehtuuri) opetukseen osallistuvat oppilaat.

Opetushallitus toivoo, että joulukortissa näkyisi se, että Opetushallituksen vastuulla on nyt myös varhaiskasvatuksen kehittäminen koulutuksen kehittämisen rinnalla. Kilpailussa valittava Opetushallituksen joulukortti jaetaan sähköisessä muodossa, mutta siitä otetaan myös pieni painos. Kilpailuaika päättyy 26.11.2015. Opetushallitus palkitsee 200 euron lahjakortilla voittajatyön tekijän.

Katso tarkemmat ohjeet kilpailukutsusta!

Kilpailuohjeet löytyvät myös Opetushallituksen Edu.fi -sivuilta!

 

IHME kutsuu tekemään festivaalia: #IHMEratikassa -yleisökilpailu ja avoin haku taiteilijoille

#IHMEratikassa -yleisökilpailu – kilpailuaika 3.–30.11.2015

IHME-nykytaidefestivaali etsii marraskuun ajan osallistujia vuoden 2016 IHME-teokseen, joka on Kateřina Šedán Ratikkasoittajien kiertue. #IHMEratikassa -yleisökilpailu hakee katusoittajia. Kilpailuun voi osallistua videoimalla joko oman katusoittoesityksensä tai ilmoittamalla mukaan suosikkikatusoittajansa. IHME-taiteilija Kateřina Šedá etsii videoilla esiintyvien muusikoiden joukosta esiintyjiä 14.–20.3.2016 toteutuvalle Ratikkasoittajien kiertueelle.

Teoksen tuotantoa tukevat festivaalin pääyhteistyökumppanit Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL ja HSL Helsingin seudun liikenne, jotka tarjoavat osana teosta toteutettavien yleisökilpailujen palkinnot.  Voittajavideon valitsee taiteilija, ja voittaja saa vuoden matkat HSL:n joukkoliikenteeseen.

Lue lisää ja katso kilpailuohjee tästä!

IHME tarjoaa taiteilijoille töitä

IHME etsii taiteilijoita tuottamaan palveluita Vanhalla Ylioppilastalolla 31.3.-3.4.2016 järjestettäville IHME-päiville. Avoin haku päättyy 30.11.2015. Lisätietoja ja hakuohjeet taiteilijoille tästä!

 

Lastenmusiikki-orkesteri Loiskiksen MUSAMAATIO -animaatiokilpailu 2010 1.10.2015

Loiskis ry julistaa 5. kaikille avoimen musiikkianimaatiokilpailun 15-vuotisjuhlansa merkeissä. Animaatiot tulee tehdä Lastenmusiikki-orkesteri Loiskiksen musiikkiin. Kilpailun järjestävät Loiskis ry ja Keski-Suomen Elokuvakeskus yhteistyössä Arktisen Upeeta elokuvafestivaalin kanssa.

Valtakunnallisessa MUSAMAATIO -animaatiokilpailussa on yksi sarja, joka on avoin kaikille. Musiikki, joihin animaatiot tulee tehdä löytyvät Loiskiksen kahdelta uudelta levyltä: 
Kaikki laulaa tavallaan ja Ella ja kaverit. Laulut saat ilmoittautuessasi: loiskis@loiskis.fi.
 Toteutustapa on vapaa, työ voi olla vaikkapa piirros-, vaha-, leike-, tai tietokoneanimaatio. 
Animaatiot tulee lähettää 31.12.2015 mennessä tallennettuna DVD-levylle.

Animaatioista parhaat palkitaan ja valitaan esitettäväksi Loiskiksen konsertteihin sekä julkaisuihin. Parhaiden MUSAMAATIOIDEN katselmus nähdään helmikuuussa 2016 Arktisen Upeeta -elokuvafestivaaleilla Jyväskylässä.

Ilmoittaudu mukaan kilpailuun: loiskis@loiskis.fi. Saat ilmoittautumislomakkeen ja musiikkilinkin. Palauta ilmoittautumislomake sekä kopio animaatiostasi 31.12.2015 mennessä osoitteeseen: Loiskis ry, Vapaudenkatu 43 L 18, 40100 Jyväskylä.

Katso tarkemmat tiedot ja osallistumisohjeet tästä!

 

Kerro tuotteen tarina – Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu vuonna 2015

KYT flyer 2015.pdfKulttuuriympäristön tekijät -kilpailun tehtävä vuonna 2015 on Kerro tuotteen tarina. Kilpailu on suunnattu lapsille ja nuorille ja sen tarkoituksena on tuoda esille oman lähiympäristön teollista tuotantoa ja erilaisten teollisten tuotteiden elinkaarta.

Kilpailuaika päättyy 15.10.2015. Voittanut ryhmä julkistetaan joulukuussa 2015. Palkinto luovutetaan alkuvuodesta 2015 seuraavien Kulttuuriympäristöpäivien aloitustapahtumassa.

Kilpailun järjestää Euroopan kulttuuriympäristöpäivien työryhmä. Työryhmässä ovat mukana ympäristöministeriö, Museovirasto, Opetushallitus, Suomen Kotiseutuliitto ja Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura.

Lue lisää kilpailusta!
Lataa esite tästä!

 

12.-13.9.2015 #kännyturnee Kännykkäkuvakilpailu 13-17 -vuotiaille nuorille

kannyturnee_meemi_1080x1080

Pohjanmaan valokuvakeskus järjestää nuorten #kännyturnee -kännykkäkuvakilpailun 12.-13.9. 2015. Kilpailulla halutaan innostaa nuoria valokuvaharrastuksen pariin sekä käyttämään omaa luovuutta valokuvaustehtävissä. Kilpailussa suoritetaan teeman mukaisia valokuvaustehtäviä. Kuvaustehtäviä annetaan kahden aiheen erissä lauantaina ja sunnuntaina sekä aamu- ja iltapäivällä. Aiheet julkaista kisan fb-sivuilla sekä instassa tägillä #kännyturnee.

Kännyturnee järjestetään verkossa, joten osallistuminen ei ole sidottu paikkakuntaan tai valokuvakerhoon. Kaikki halukkaat 13-17 vuotiaat, joilla on pääsy sosiaaliseen mediaan, voivat osallistua. #kännyturneeseen ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan ilmoittautuminen tapahtuu lataamalla kuva Instagram-palveluun oikein hashtagein varustettuna. Osallistumismaksua ei ole.

Pääpalkintona kaikkien osallistujien kesken arvotaan uusi iPhone 6.

Lisätietoja kilpailusta löytyy valokuvakeskuksen sivuilta!

Lataa tästä kilpailun säännöt.

Tästä voit ladata ja tulostaa julisteen kisaan liittyen, jotta voit mainostaa tapahtumaa koulussasi:

A3 FIN / A3 svenska
A4 FIN / A4 svenska

Läs på svenska här!

 

Kilpailukutsu: Hämeenlinnan Aimokoulun Villit villasukat -kilpailu

villit villasukat5.NETTITervetuloa mukaan valtakunnalliseen Villit villasukat -kilpailuun! Neulo uutta tai tuunaa vanhat villasukat/sukka. Materiaali ja tekniikka on vapaa. Kilpailu on suunnattu kaikenikäisille tekijöille.

Toimita sukat viimeistään pe 28.8.2015 klo 14 mennessä Hämeenlinnan kaupunginkirjaston alakerran asiakaspalveluun (Lukiokatu 2) tai postitse osoitteeseen Visuaalisten taiteiden koulu AIMO, Keinusaarentie 1, 13200 Hämeenlinna. Laita sukan sisään lappu, jossa on tekijän nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköposti. Anna työllesi myös nimi.

Sukat ripustetaan esille Hämeenlinnan Taiteiden Yönä 28.8 klo 17 Cafe Villasukkaan (ARX –talo, Keinusaarentie 1). Kilpailun kolme villeintä villasukkaa sekä yleisön suosikki julkistetaan ja palkitaan Cafe Villasukassa klo 19.
Kilpailun tuomarina toimivat muotoilun läänintaiteilija Paula Susitaival ja arkkitehtuurin läänintaiteilija Eeva Astala.Yleisö voi äänestää suosikkiaan klo 18.45 saakka.

 

Kutsu: Valtakunnallinen lasten ja nuorten taidekilpailu Turku Biennaali Junior 2.4.-30.8.2015

Kilpailun järjestää Aboa Vetus & Ars Nova -museo kansainvälisen nykytaidenäyttely Turku Biennaalin yhteydessä. Turku Biennaali järjestetään tänä vuonna seitsemättä kertaa ja taidekilpailu viidettä kertaa. Turku Biennaali Junior -kilpailun tavoitteena on sekä rohkaista lapsia ja nuoria tekemään taidetta että nostaa lasten tekemä taide esille museotiloihin.

Kilpailuaika on 2.4.–30.8.2015. Kilpailun aiheena on Odottamaton vieras, joka on myös vuoden 2015 Turku Biennaalin teema. Kilpailutyön toteutustapa on vapaa. Kilpailuun voi osallistua joko yksin tai ryhmässä, esimerkiksi koko luokan tekemällä yhteisteoksella. Kilpailussa on neljä kilpailusarjaa: alle kouluikäiset, 1.–3.-luokkalaiset, 4.–6.-luokkalaiset ja yläkoulu- ja lukioikäiset. Turku Biennaali Junior -kilpailun tarkemmat osallistumisohjeet ja osallistumislomake löytyvät Aboa Vetus & Ars Novan verkkosivuilta!

Museon henkilökunnasta ja taideasiantuntijoista koostuva jury valitsee voittajat, jotka julkistetaan 17.9. Kunkin sarjan kolme parasta palkitaan ja voittajatöistä sekä muista juryn valitsemista töistä kootaan näyttely, joka tulee esille Aboa Vetus & Ars Novan Omatila-galleriaan 18.9.–18.10.2015. Näyttelyn avajaiset ja lehdistötilaisuus järjestetään 17.9.2015.

Turku Biennaali tuo Turkuun uutta suomalaista ja kansainvälistä nykytaidetta

Turku Biennaali on Aboa Vetus & Ars Novan säännöllisesti järjestämä kansainvälinen nykytaiteen tapahtuma, joka tuo Turkuun joka toinen kesä sekä tunnettuja että nousevia taiteilijanimiä Suomesta ja eri puolilta Eurooppaa. Vuonna 2015 biennaaliin osallistuu 18 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää, jotka valmistavat näyttelyyn uusia teoksia. Biennaali on avoinna 10.6.–30.8.2015. Lue lisää!

 

Kutsu: 10th International Youth Festival of Arts “The Muses” 2015

5.-15.7.2015 Sozopolin kaupungissa, Bulgariassa. Haku on käynnissä. Lue lisää tästä!

 

Kutsu: The Federal State of Brandenburg’s 48th International Art Competition in 2015

Saksassa, Schwedtin kaupungissa järjestettävä kansainvälinen 4-20 -vuotiaiden lasten ja nuorten piirustus- ja maalauskilpailu. Kilpailuaika päättyy 1.7.2015. Lue lisää tiedotteesta: Art competition in Schwedt 2015.

 

Kutsu: 2. International Çanakkale Children Biennial 9.5.-7.6.2015 (Turkki)

My Friend Biennial continues to gather dreams through art and invites all children to 2nd International Çanakkale Children Biennial with the motto of “I’m bigger on the inside.” My Friend Biennial is a non profit project, there are no costs for participation. Also we cover the participation and guests’ accommodation costs.

Haku 9.4.2015 mennessä.

Osallistumisohjeet
Lue lisää

 

Kutsu nuorille taiteentekijöille: Nuori Taide 2015 hakee nuoria tekijöitä yhteisnäyttelyyn Galleria Stoassa 6.5 – 24.5.2015

Oletko haaveillut teostesi esille saamista taidegalleriaan? Nyt sinulla on siihen mahdollisuus.
Lue lisää näyttelykutsusta!

 

Koulurauha-ohjelman sarjakuvakilpailu Netin sankarit 1.1.–31.3.2015

Valtakunnallisessa Koulurauha-ohjelmassa on jälleen käynnissä jokavuotinen Koulurauha-kilpailu peruskoululaisille. Tämän vuoden kilpailu on sarjakuvakilpailu otsikolla Netin sankarit.  Kilpailun avulla kannustetaan oppilaita pohtimaan, millaista on toista kunnioittava käytös netissä. Tarkemmat kilpailuohjeet löytyvät Koulurauha-ohjelman sivustolta.

 

Fairy Tale – A Worldwide Competition for Children – kansainvälinen kuvataidekilpailu 0-12 -vuotiaille lapsille

Fairy Tail -kilpailu Fairy Tale -kilpailu on Turun filharmonisen orkesterin ylikapellimestarin ja taiteellisen johtajan Leif Segerstamin ideasta syntynyt kansainvälinen lastenkilpailu, jossa 0-12 vuotiaat lapset ympäri maailman kutsutaan kuvittamaan oma unelmiensa maailma Jean Sibeliuksen En saga (Satu) -sävelrunoteoksen innoittamana. Fairy Tale -kilpailu juhlistaa sekä Jean Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuotta että Turun filharmonisen orkesterin 225-vuotisjuhlavuotta 2015. Fairy Tale -kilpailu on osa virallista Jean Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Hanke on saanut opetus- ja kulttuuriministeriön erityistukea.

Lue lisää kilpailun kutsukirjeestä!

Osallistumisohjeet ja säännöt Fairy Tale -sivustolla.

Valmiit työt lähetetään sähköisessä muodossa Turun filharmonisen orkesterin Fairy Tale -sivustolle (www.tfo225.fi/fairytale) otsikolla ”Minun satuni – unelmieni maailma” 15.11.2014 mennessä.

Kilpailuun osallistuneista töistä kootaan näyttely orkesterin Internet-sivustolle ja Turun konserttitaloon. Jury valitsee kilpailuun osallistuneista teoksista viisi, joiden tekijät kutsutaan kansainväliseen lastentapahtumaan Turun konserttitalolle maaliskuussa 2015. Lisäksi näille viidelle myönnetään stipendi taideopintoihin.

 

Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu 2014 – Löydä näkymätön ympäristö

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien työryhmä järjestää Löydä näkymätön ympäristö -kilpailun. Kilpailun teema on ”Löydä näkymätön ympäristö”. Näkymätöntä ympäristöä lähdetään kilpailussa etsimään omasta arjesta ja lähiympäristöstä. Kulttuuriympäristö on sinua ja kavereitasi lähellä oleva ympäristö. Ne tutut kulmat, jossa opiskelet, liikut, lepäät ja harrastat. Millainen idea, suunnitelma ja toteutus voisi tehdä lähiympäristöstänne viihtyisämmän – sinulle, kavereillesi ja muille ihmisille?

Kilpailuun voivat osallistua vähintään kahden hengen ryhmät, joiden jäsenet ovat syntyneet vuonna 1996 tai sen jälkeen. Kilpailuun voivat osallistua päiväkodit, koulut ja oppilaitokset, järjestöt, seurakunnat, yhteisöt, kerhot, kulttuurilaitokset, lastenkulttuurikeskukset sekä muut lasten ja nuorten toimintaa järjestävät tahot. Osallistua voivat myös kaveri- ja sisarusporukat. Kilpailuun osallistutaan lataamalla kilpailutyö julkiselle eurooppalaisella verkkosivustolle  www.europeanheritagedays.com.

Kilpailuaika alkaa 12.3.2014 ja päättyy 15.10.2014. Voittanut ryhmä julkistetaan joulukuun alussa 2014. Palkinto luovutetaan tammikuussa 2015 seuraavien Kulttuuriympäristöpäivien aloitustapahtumassa.

Lue lisää!

 

Tampereen yliopiston, ympäristöministeriön ja Pohjoisen ympäristö- ja vähemmistöoikeuden instituutin yhteisen ympäristöperusoikeutta koskevan hankkeen valokuvakilpailu lapsille: Minun tärkeä ympäristöni

Kilpailussa on kaksi sarjaa: I Alakoulu, II Yläkoulu

Kuvaa meille, mikä on sinulle ympäristössä tärkeää. Voit kuvata lempipaikkasi metsässä tai vaikkapa ympäristöä koskevan huolenaiheesi. Tulkinta on vapaa.

Sarjan voittajat palkitaan lippupaketilla Tampereen Särkänniemeen (4 lippua, yksikköhinta 37 e).

Kuvista koostetaan näyttely 28.8.2014 Tampereen yliopistolla järjestettävään kansainväliseen ympäristöperusoikeus-seminaariin. Lisäksi kaikkien lähetettyjen kuvien joukosta valitaan osa kuvista ympäristöperusoikeutta koskevan raportin kuvitukseen. Kuvia voidaan käyttää myös muihin tarkoituksiin, esimerkiksi kilpailua koskeviin lehtijulkaisuihin. Tästä ilmoitetaan kuitenkin erikseen kuvaajille.

Kilpailuun voi osallistua 1-3 valokuvalla. Valokuvat tulee toimittaa sähköisesti 10.8.2014 mennessä jpg-muodossa: tarkea.ymparistoni@gmail.com. Mukaan tulee liittää kuvaajan yhteystiedot, ikä ja kommentti kuvasta. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Kilpailun järjestää Tampereen yliopiston, ympäristöministeriön ja Pohjoisen ympäristö- ja vähemmistöoikeuden instituutin yhteinen ympäristöperusoikeutta koskeva hanke. Lue lisää ympäristöperusoikeushankkeesta: http://www.uta.fi/jkk/tutkimus/alat/julkisoikeus/ymparistoperusoikeus.html

 

Photo for Europe -valokuvakilpailu – kilpailu käynnissä

Eurooppalainen Suomi on mukana järjestämässä Euroopan laajuista Photo for Europe -kilpailua yhteistyössä Albanian, Irlannin ja Slovenian Eurooppa-liikkeiden kanssa. Kilpailun voittaja saa palkinnoksi 1000 euroa ja kymmenen parasta kuvaa pääsevät näyttelyyn Helsingin rautatieasemalle. Lisäksi kuvista järjestetään myös online kuvanäyttely. Kilpailussa on kaksi sarjaa: Juvenes alle 18-vuotiaille ja Europa yli 18-vuotiaille.

Kilpailun tarkoituksena on rohkaista eurooppalaisia pohtimaan omaa suhdetaan Eurooppaan: mitä Eurooppa heille merkitsee, mitä Eurooppa voisi olla tai mitä sen pitäisi olla. Tämä olisi hieno mahdollisuus nuorille pohtia taidetta yhteiskunnallisesta näkökulmasta ja saada siten myös oma näkemys esille.

Kilpailuun osallistutaan lähettämällä digitaalinen valokuva liitetiedostona osoitteeseen contest@photoforeurope.org. Viestin aiheeksi merkitään sarjan nimi, johon kilpailija osallistuu ja viestikenttään kuvan ja kilpailijan nimi, puhelinnumero, osoite ja ikä.

Lisätietoa kilpailusta löytyy suomeksi Eurooppalaisen Suomen verkkosivuilta: http://www.eurooppalainensuomi.fi/fi/news/180/ ja Photo for Europe -kilpailun kansainvälisiltä sivuilta: http://photoforeurope.org/.

Kilpailu on suunniteltu päättyvän tammikuun lopulla, mutta olemme jatkamassa kilpailua ainakin helmikuun puoleen väliin saakka, mahdollisesti jopa helmikuun loppuun asti.
Lisätietoja: Nina Lindberg, projektikoordinaattori, nina.lindberg@eurooppalainensuomi.fi

 

Kutsu kansainväliseen lasten ja nuorten taidenäyttelyyn ”Stories of Today” 1.6.2014 mennessä

Ihmisen ja eri taiteiden välinen suhde on teemana yhdeksännessä kansainvälisessä lasten ja nuorten taidenäyttelyssä, joka järjestetään Riikassa, Latvian kansalliskirjastossa loka-marraskuussa 2014. Mara Muizniece Riga School of Art kutsuu eurooppalaisia taidekouluja osallistumaan näyttelyyn 1.6.2014 mennessä. Mara Muiniece Riga School of Art on aktiivinen kansainvälistä yhteistyötä tekevä lasten ja nuorten kuvataidekoulu. Näyttely jurytetään ja voittajat palkitaan neljässä eri sarjassa.

Kutsu: STORIES OF TODAY -kutsu

Ohjeet ja säännöt näyttelyyn osallistumiseen löytyvät englanniksi täältä: http://www.ars.lv/?sadala=298

 

Kutsu 15. Kansainväliseen lasten ja nuorten taiteen näyttelyyn SYÖMÄÄN! Hyvinkäällä 31.5.2014 mennessä

Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Hyvinkään kaupungin ylläpitämä Lasten ja nuorten taidekeskus järjestää 15. Kansainvälisen lasten ja nuorten taiteen näyttelyn Hyvinkäällä Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Artussa 29.10.-14.12.2014. Näyttely siirtyy kulttuurikeskus Caisaan Helsinkiin vuoden 2015 alussa.

Näyttelyn teemana on ruoka

Kutsumme lapsia ja nuoria ympäri maailmaa lähettämään teoksia näyttelyyn. Osallistua voi sekä paperipohjaisilla että digitaalisilla töillä. Teokset lähetetään 31.5.2014 mennessä.

Yksityiskohtaiset tiedot näyttelyn teemasta ja aikataulusta sekä teoksiin ja niiden lähettämiseen liittyvät ohjeet löytyvät viestin liitteenä olevasta kutsusta sekä taidekeskuksen kotisivuilta www.artcentre.fi. Kutsun voi tulostaa myös kotisivuilta.

Näyttely tuo esille lapsia ja nuoria taiteen tekijöinä ja luo siltoja eri kulttuureiden välillä. Teokset liitetään Lasten ja nuorten taidekeskuksen kansainväliseen arkistoon, jossa on tällä hetkellä noin 100 000 teosta yli 130 maasta. Arkistoa hyödynnetään taidekasvatuksessa, tutkimuksessa ja koulutuksessa. Arkistosta tuotetaan näyttelyitä Villa Artun tiloihin sekä verkkoon ja lainattavaksi muualle Suomeen ja ulkomaille.

Lue lisää näyttelykutsusta: SYÖMÄÄN! näyttelykutsu

 

InSea / Kansainvälinen piirustuskilpailu “The music and dances of my people” – Montana, Bulgaria 2014, 1.4.2014 asti

Kansainvälinen lasten ja nuorten piirustuskilpailu

“The music and dances of my people”

Lue lisää:

http://www.festival-dikoiliev.com/index.php?option=com_content&view=article&id=104&Itemid=186&lang=en

Alkuperäisen kilpailutiedotteen lähetti:

Nelly Vasileva
Senior expert of culture and religion
Municipality of Montana
1 Izvora Str.
3400 Montana
Phone: ++359 96 394 273
Mobile: ++359 889 289 900
Skype: Nelly_Vasileva

Alla kilpailusäännöt englanniksi ja venäjäksi:

Kilpailusäännöt englanniksi

Kilpailusäännöt venäjän kielellä

 

Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu 15.11.2013 asti

Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailussa lapset ja nuoret ideoivat uusia käyttötarkoituksia rakennuksille tai rakennelmille. Kilpailu innostaa lapsia ja nuoria havainnoimaan lähiympäristöään ja vaikuttamaan kulttuuriympäristöön.

Kilpailuun voivat osallistua vähintään kahden hengen ryhmät, joiden jäsenet ovat syntyneet vuonna 1995 tai sen jälkeen. Osallistumisaika on 15. marraskuuta 2013 asti. Voittajana palkitaan yksi ryhmä 500 eurolla.

Kilpailun järjestää Euroopan rakennusperintöpäivien työryhmä, jossa ovat mukana Museovirasto, Opetushallitus, Suomen Kotiseutuliitto, Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura ja ympäristöministeriö.

Ks. http://www.rakennusperinto.fi/news/Uutiset_2013/fi_FI/Kulttuuriympariston_tekijat-kilpailu_etsii/