Kilpailut ja näyttelykutsut

Kutsu: kolmastoista kansainvälinen nuorten taidefestivaali ”The Muses” 2018

Tapahtuma järjestetään 5.-15.7.2018, Sozopolin kaupungissa, Bulgariassa. Haku on käynnissä. Lue lisää!

 

Kaikki kuvaa -elokuvakilpailu 2018 on käynnissä 29.3. saakka

Tuotantoyhtiö Amazementin vuosittain järjestämä valtakunnallinen Kaikki kuvaa -kilpailu on Suomen suurin lasten ja nuorten elokuvakilpailu. Kilpailu on  nyt käynnissä ja omia teoksia voi lähettää 29.3. asti. Kilpailu on ollut perinteisesti niin perheiden, harrastusryhmien kuin koululuokkienkin suosiossa, ja muutamia koko koulun suurteoksiakin on kisassa nähty.

Kilpailussa on tänä vuonna neljä pääsarjaa: 8–15-vuotiaille suunnatut fiktio, dokumentti ja animaatio sekä yhdistetty musiikki- ja harrastevideoiden sarja. Lisäksi 16–19-vuotiaille on tarjolla vapaa sarja, johon kaikenlaiset teokset ovat tervetulleita – genreen katsomatta.

Tuomariston puheenjohtajana toimii yksi Suomen suosituimmista näyttelijöistä, Krista Kosonen. Kilpailu huipentuu toukokuussa Helsingissä huikeaan Kaikki kuvaa –gaalaan, jossa parhaat nuoret elokuvantekijät palkitaan upeilla palkinnoilla, mm. Verkkokauppa.comin lahjakorteilla ja Genelecin laatukaiuttimilla.

Kilpailuelokuvat saavat olla sisällöltään mitä vain, mutta kilpailussa on tänä vuonna kaikille sarjoille yhteinen pääteema: ystävyys. Mitä se oikeastaan tarkoittaa? Kuinka erilaisia ystävyyksiä onkaan olemassa? Entä miltä tuntuu, jos ei ole yhtään ystävää? Teemaa voi käsitellä ja tulkita vapaasti, mutta sen pitää olla elokuvassa mukana, tavalla tai toisella.

Kilpailuun osallistuminen on ilmaista. Hienoja laitteita ei tarvita, sillä elokuvan voi nykyään tehdä vaikka kännykällä. Tässä kisassa tekninen laatu ei ole arviointikriteeri, vaan idea on tärkein. Jos elokuvia ei ole ennen tehnyt, sekään ei haittaa: helpot ja hauskat opasvideot löytyvät Kaikki kuvaa -sivustoltamme.

Siirry kilpailusivulle tästä!

Yhteistyössä: Kelaamo, Helsingin kulttuurikeskus, Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, Verkkokauppa.com, Genelec, Kypäräkamerat.fi, Finnkino ja Tunnin Kuva.

Lasten ja nuorten valtakunnallinen sarjakuvakilpailu 2018

Lasten ja nuorten valtakunnallinen sarjakuvakilpailu 2018 on käynnissä. Kilpailun aihe on kummitusjuttu. Kilpailuaika on 8.1.–29.3.2018. Sarjoja on kaksi: 1) 12-vuotiaat ja nuoremmat 2) 13–18-vuotiaat. Molemmissa sarjoissa palkitaan kolme parasta. Kilpailun voittajat julkaistaan 23.4.2018 ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Kilpailutyöt postitetaan Kemin Lastenkulttuurikeskukseen. Tarkemmat kilpailuohjeet löytyvät Lapin nuorten tieto- ja neuvontapalvelun sivuilta. Lue lisää! 

 

Kulttuuriperintökasvatuksen seuran kutsu: Tilannekuvia-hanke kutsuu nuoria tarkastelemaan tervehtimistä ja sen eri tapoja

Suomen kulttuuriperintökasvatuksen seura kutsuu opettajia mukaan hankkeeseen, jossa tarkastellaan tervehtimisen tapoja ja sen kulttuurisia merkityksiä elokuvan ja animaation keinoin.

Osallistu hankkeeseen ottamalla teema mukaan opetukseesi ja toteuttamalla ryhmäsi kanssa aiheeseen liittyvä elokuva tai animaatio. Ilmoittaudu mukaan osoitteessa tilannekuvia@gmail.com. Ilmoittautuneet saavat linkin yhteiseen Google Drive -kansioon, jonne valmiit työt voi tallentaa.

Voit osallistua ryhmäsi kanssa joko kevään tai syksyn 2018 aikana. Kevään aikana valmistuvat kuvataiteen oppilastyöt voivat osallistua myös kansainväliseen taidekasvatuksen kongressiin (InSEA) osana ”Omia ja toisten polkuja” -hankkeen näyttelyä. Loppuvuonna 2018 työt pääsevät esille Helinä Rautavaaran museoon.

Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Kuvataideopettajat, Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liitto ja Helinä Rautavaaran museo.

Katso tarkemmat ohjeet ja lataa kutsut tästä!

 

Situationsbilder-projekt

Föreningen för kulturarvsfostran i Finland bjuder in lärare att delta i ett projekt som granskar hälsningsseder och deras kulturella betydelser med hjälp av film och animation.

Inkludera projekttemat i din undervisning och förverkliga en lämplig undervisningsheltet tillsammans med dina elever under 2018. Anmälan per e-post till tilannekuvia@gmail.com.

 

Vårterminen 2018 – konstutställningen ”Omia ja toisten polkuja”
Höstterminen 2018 – utställning i Helinä Rautavaaras museum.

Läs mera!

 

 

Omia ja toisten polkuja – Taidekasvatusnäyttely InSEAn kongressin yhteydessä 2018

InSEA:n kansainvälinen taidekasvatuskongressi pidetään kesäkuussa 2018 Suomessa. Kongressin yhteyteen ollaan työryhmänä järjestämässä suomalaisen taidekasvatuksen näyttelyä, joka on esillä kongressipaikalla Espoon Otaniemessä ja verkossa. Tähän voimanponnistukseen kutsutaan mukaan taidekasvattajia opetusryhmineen kaikkialta Suomesta.

Näyttelyn teema on OMIA JA TOISTEN POLKUJA. Lasten ja nuorten eri tavoin ilmaisemia ajatuspolkuja ja näkemyksiä kerätään verkkosovellukseen sekä kongressialueelle rakentuvaan Polku-installaatioon. Kokonaisuus täydentyy kongressin aikana toteutettavassa taideleirikoulussa.

Kuvataidekasvatuksen näyttelyyn toivotaan sekä digitaalisia että fyysisiä teoksia, jotka liittyvät seuraaviin teemoihin:  taiteiden ja tieteiden välisyys, ilmastonmuutos, kulttuurinen muuttoliike ja moninaisuus.

Ilmoittautumiset mukaan on pyydetty 22.12.2017 mennessä sähköpostitse osoitteeseen anu.hietala(at)youngart.fi. Mukaan pääsee toki vielä vuoden 2018 puolella. Teosehdotuksia otetaan vastaan huhtikuuhun 2018 asti. Osallistuvat teokset pääsevät myös näyttelystä tehtävään sähköiseen julkaisuun.

Ensimmäisiä ohjeita ja teosten määräajat teosten toimittamiselle on julkaistu Kuvataideopettajat ry:n nettisivuilla.

Lataa tästä Omia ja toisten polkuja -kutsu_7.12.2017 sekä oppilastöiden sekä videomuodossa olevien / digitaalisten teosten tekijöiden ja esiintyjien lupien keräämiseen tarkoitettu lomake: Omia ja toisten polkuja_julkaisuluvat

Työryhmä: Saga Heino, Anu Hietala, Sirkka Laitinen,  Birgitta Nurmi, Kaisu Paavilainen, Päivi Tarkkonen, Kaisa Torkki, Päivi Venäläinen ja Erja Väyrynen.

InSEAn Kansainvälinen taidekasvatuskongressi INTERVENTIONS 18.-21.6.2018 järjestetään Otaniemessä Espoossa, Aalto-yliopiston kampuksella. Lue lisää kongressista.

 

Kansainvälisen ilmailuliitto FAI:n järjestämä piirustuskilpailu – aiheena lentäminen tulevaisuudessa

Pystytkö kuvittelemaan, millaiset uudet ideat, laitteet ja innovaatiot muokkaavat ilmailun tulevaisuutta? Miltä lentäminen näyttää tulevaisuudessa? Kansainvälinen ilmailuliitto FAI järjestää piirustuskilpailun, jolla kannustetaan lapsia ja nuoria tarttumaan kynään ja ikuistamaan oman näkemyksensä ilmailun tulevaisuudesta.

Piirustuskilpailuun voivat osallistua kaikki 6–17-vuotiaat. Osallistujat jaetaan ikäryhmittäin kolmeen sarjaan: 6–9-vuotiaat, 10–13-vuotiaat ja 14–17-vuotiaat. Vuoden 2018 teema on lentäminen tulevaisuudessa (Flying in the future).

Kilpailu on kaksiosainen. Suomen Ilmailuliitto järjestää Suomen esikarsinnan ja lähettää kunkin sarjan kolme parasta työtä kansainväliseen loppukilpailuun. Kansainvälisen ilmailuliiton raati valitsee koko kilpailun voittajat. Lisäksi Suomen Ilmailuliitto palkitsee esikarsinnan jokaisen sarjan parhaan työn.

Kilpailuun osallistutaan A3-kokoisella piirroksella. Välineenä voi käyttää esimerkiksi vesivärejä, öljyvärejä tai tusseja. Osallistuakseen kilpailuun kilpailutöiden tulee olla perillä 11.3.2018 mennessä Suomen Ilmailuliitossa. Töitä ei palauteta osallistujille.

Piirustuskilpailu on järjestetty vuodesta 1986 saakka. Tähän mennessä Suomeen on tullut vain kaksi voittoa.

Katso tästä esikarsinnan lisätiedot ja osallistumisohjeet.

Katso virallinen kisasivu tästä.

www.ilmailuliitto.fi

 

Luontoon yhdessä – Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu 2017

Etsikää luonnosta paikka tai alue, jolla on mielestänne kiinnostava tarina sekä kertokaa se koko Euroopalle! Valitsemanne luontokohde voi olla vaikkapa mahtava metsikkö, käppyrä mänty, läheinen luola, puhutteleva peltoaukea, upea uimaranta, komea kallio, kotikatunne puisto, muinainen muistomerkki tai teidän oma takapihanne. Millaisia todellisia ja kuviteltuja tapahtumia valitsemaanne paikkaan liittyy? Miten ihmisen kädenjälki näkyy paikassa? Kertokaa muillekin, mikä tekee paikastanne tärkeän ja osallistukaa Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailuun.

Kilpailuun osallistutaan vähintään kahden hengen ryhmissä. Voit osallistua kilpailuun, jos olet syntynyt vuonna 1999 tai sen jälkeen. Ryhmänne voi muodostua esimerkiksi koululuokasta, opiskelijaryhmästä, harrastusporukasta, kerhoryhmästä tai sinusta ja parhaistakavereistasi.

Voitte toteuttaa työnne esimerkiksi videon, valokuvien, tekstien, piirrosten, maalausten, animaation, verkkosivun tai blogin avulla – eri ilmaisukeinoja vapaasti yhdistellen. Kaikki kilpailutyöt ladataan Euroopan kulttuuriympäristöpäivien verkkosivustolle. Jokainen kilpailutyö sytyttää yhden tähden Euroopan kartalle!

Voittanut ryhmä palkitaan 500 eurolla. Kaikki osallistuneet ryhmät saavat Kulttuuriympäristön tekijät -kunniakirjan. Kilpailuraatina toimii Euroopan kulttuuriympäristöpäivien työryhmä.

Kilpailuaika 9.2.2017-10.1.2018. Voittaja julkistetaan helmikuussa 2018 ja palkinto luovutetaan alkuvuodesta 2018 seuraavien kulttuuriympäristöpäivien aloitustapahtumassa.

Katso tarkemmat ohjeet tästä!

 

Kaikille avoin musiikkianimaatiokilpailu Loiskiksen musamaatiokilpailu MUSAMAATIO

Vuonna 2017 uutuutena on Musavideokilpailu. Kilpailuun tulee ilmoittautua ja animaatiot/musavideot tulee postittaa tallennettuna DVD-levylle 30.11.2017 mennessä. Toteutustapa on vapaa. Musamaatio tehdään Lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksen musiikkiin.

Animaatioista parhaat palkitaan ja valitaan esitettäväksi Loiskiksen konsertteihin. Parhaiden MUSAMAATIOIDEN katselmus nähdään helmikuussa Arktisen Upeeta -elokuvafestivaaleilla 2018.

Esiraati valitsee loppukilpailuun pääsevät animaatiot, joista tuomaristo valitsee palkittavat animaatiot. Valinnasta ilmoitetaan osallistujille.

Kilpailun järjestää Loiskis ry yhteistyössä Keski-Suomen elokuvakeskuksen ja Nordic Glory festivalin kanssa.

Musamaatioita voit nähdä LOISKIS YOUTUBESSA.

Tarkemmat tiedot ja kilpailun säännöt.

Lataa tästä MUSAMAATION ilmoittautumislomake

 

Luonto-Liiton susiryhmän järjestämä susiaiheisen piirustuskilpailu 6-12-vuotiaille lapsille

Susi on Suomen metsien villi koiraeläin. Millaisia mielikuvia ja ajatuksia susi sinussa herättää? Kerro se meille piirtämällä tai maalaamalla! Kilpailussa on kolme sarjaa: alle 6 vuotiaat, 6–9 vuotiaat ja 10–12 vuotiaat. Voittajat valitsee kuvataiteilijat Samuli Heimonen, Nora Helsinki ja Rosa Liksom. Parhaat työt ja tekijät julkaistaan vuoden 2018 ensimmäisessä Siepossa sekä Luonto-Liiton sosiaalisessa mediassa.

Osallistumalla kilpailuun autat Luonto-liittoa työssä suomen susien suojelemiseksi.

Anna susipiirustuksellesi nimi ja lähetä alkuperäinen taideteos yhteystietoineen 10.11. mennessä osoitteeseen: Luonto-Liitto / susipiirustuskilpailu

Annankatu 26 A, 5. krs, 00100 Helsinki. Lähetettyjä töitä ei palauteta.

www.luontoliitto.fi/susiryhma

Lataa tästä kilpailujuliste!

 

Lasten ja nuorten taidekeskuksen järjestämä Yhdessä – Together 16. kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen näyttely Hyvinkään Villa Artussa 4.10.2017–19.1.2018

Lapsia ja nuoria ympäri maailmaa kutsutaan osallistumaan näyttelyyn teemalla Yhdessä – Together. Näyttely on osa Suomi 100 juhlavuoden ohjelmaa. Juhlavuoden kunniaksi jaetaan useita 150 euron stipendejä näyttelyyn osallistuneille.

Näyttelyyn lähetettävät teokset liitetään Lasten ja nuorten taidekeskuksen kansainväliseen arkistoon, jossa on tällä hetkellä noin 100 000 teosta yli 130 maasta. Arkistosta tuotetaan näyttelyitä ja sitä hyödynnetään taidekasvatuksessa, tutkimuksessa ja koulutuksessa.

Teokset lähetetään 31.5.2017 mennessä. Näyttelykutsu ja tiedot näyttelyn teemasta sekä lähettämisohjeet ja aikataulut löytyvät taidekeskuksen verkkosivuilta.

Tietoa löytyy myös Facebookista.

 

BirdLife Suomen ja Elenian kuvataidekilpailu aiheesta Suomen kansallislintu laulujoutsen 100-vuotiaan Suomen kunniaksi

Kisassa joutsenen voi esittää vapaavalintaisena näkemyksenä. Kilpailuun voi osallistua millä tahansa kuvataiteen tekniikalla tai sekatekniikoilla; piirrokset, maalaukset, grafiikka, akvarellit, valokuvat, tietokoneella tehdyt kuvat ym. ovat sallittuja.

100 sydämeenkäyvintä työtä muokataan juhlavuoden syksyllä digitaaliseksi korttinäyttelyksi, josta sähköisiä kortteja lähettämällä kuka vaan voi ilahduttaa ystäviään ja kavereitaan samalla 100-vuotiasta Suomea onnitellen itsenäisyyspäivämme aikoihin.

Kaikki työt julkaistaan upeana näyttelynä sosiaalisessa mediassa Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Kilpailuun voi lähettää enintään kaksi kilpailutyötä digikuvina, on kilpailutyöt tehty millä tekniikalla vaan.

Tuomaristo valitsee jokaisesta kilpailusarjasta kolme työtä palkintosijoille. Voittajat palkitaan 100-300 euron arvoisilla lahjakorteilla BirdLifen Suomen Lintuvaruste -kauppaan. Yleisön suosikkien kesken arvotaan palkintoja.

Kuvaa kilpailutyösi laulujoutsenesta ja julkaise se omalla Instagram- tai Twitter-tililläsi tai lähetä kilpailutyösi sähköpostilla. Instagram- tai Twitter-tiliä käyttäessäsi lisää kaksi aihetunnistetta, hashtagiä, oman kilpailusarjasi mukaan. Käytä Instagramissa julkista tiliäsi, jotta kuvasi on kilpailussa mukana.

Lapset alle 10 vuotta #100joutsenta #100joutsentalapset
Nuoret 11-17 vuotta #100joutsenta #100joutsentanuoret
Aikuiset alkaen 18 vuotta #100joutsenta #100joutsentaaikuiset

Sähköpostitse työn voi lähettää osoitteeseen 100joutsenta@elenia.fi. Kerro sähköpostissasi kenen tekemä joutsenkuva on ja mihin kilpailusarjaan se osallistuu. Sähköpostitse tulleet kilpailutyöt julkaistaan Instagram-tilillä @100joutsenta.

Järjestäjillä on oikeus käyttää kilpailuun lähetettyjä töitä julkaisuissa ja sähköisissä kanavissa. Julkaistuista töistä ei makseta erillistä palkkiota.

Osallistumisaika päättyy 15.10.2017. Tulokset julkaistaan 15.11.2017.

Katso tarkemmat säännöt ja ohjeet täältä!

 

Kutsu: Kahdestoista kansainvälinen nuorten taidefestivaali “The Muses” 2017

Tapahtuma järjestetään 5-15.7.2017 Sozopolin kaupungissa, Bulgariassa. Haku on käynnissä. Lue lisää!

 

Kutsu nuorille taiteentekijöille: Nuori taide 2017 -yhteisnäyttely Mistä minä en puhu Galleria Stoassa 26.4.-12.5.2017

Nuorisoasiainkeskus kokoaa nuoria taiteentekijöitä esittämään teoksiaan Stoan gallerian yhteisnäyttelyyn. Näyttelyn ajankohta on 26.4.-12.5.2017.

Lisätiedot annikki.anttila@hel.fi tai puh. 040 671 5688.

Lataa kutsu tästä!

 

Lasten ja nuorten elokuvakilpailu Kaikki kuvaa –kilpailu 2017

Elokuvakilpailuun voivat osallistua kaikki 8-19-vuotiaat. 8–15-vuotiaille suunnattujen pääsarjojen lisäksi kilpailun pääyhteistyökumppani Kehitysvammaliitto tarjoaa 8–19-vuotiaille oman erikoissarjan ”Mitä välii?”. Tähän sarjaan toivotaan vammaisuutta ja samanarvoisuutta käsitteleviä elokuvia. Onko vammalla väliä?

Omia teoksia voi lähettää maaliskuun loppuun asti. Kilpailu on osa itsenäisyyden juhlavuoden virallista Suomi100-ohjelmaa. Kilpailun suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Lue lisää Kaikki kuvaa.fi -sivustolta, josta löytyy myös elokuvan teosta kertovia hauskoja videotuotoriaaleja, joita lapset ja nuoret voivat hyödyntää omaa kilpailuelokuvaa tehdessään.

Katso mainosvideo / lyhyt versio

Kaikki kuvaa -kilpailu 2017 -TIEDOTE

 

Yleisradion vuoden 2017 lyhytelokuvaprojekti Oi maamme – Kutsu tekemään lyhytelokuvia vanhasta arkistomateriaalista

Oi maamme! -kokonaisuus on avattu! Yle avaa arkistojaan ja haastaa kaikki tekemään uutta kuvaa suomalaisuudesta.

Yle kutsuu kaikki suomalaiset tekemään arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia ja videotaidetta. Nimellä Oi maamme! valmistuvia katsojien videoita julkaistaan pitkin vuotta Yle Areenassa, ja syksyllä 2017 parhaista videoista koostetaan ohjelmasarja Yle Teemalle. Oi maamme! on osa Ylen Suomi 100 -ohjelmistoa.

Videot työstetään valmiista arkistomateriaalista. Verkossa julkaistaan 28.2. alkaen joka kuukausi vuoden loppuun asti vanhaa filmimateriaalia, josta kuka tahansa voi leikata omia lyhäreitä omilla välineillään. Kaikki keinot ovat sallittuja: materiaalia saa käsitellä, tekstittää, dubata tai vaikka animoida, miten ikinä taitaakin. Materiaalina käytetään Lii-Filmi Oy:n viihdekatsauksia 1950-1960-luvuilta. Monelle katsojalle arkistokatkelmat voivat sisältää tuttuja näkyjä useista dokumenteista, ja ne ovat hauskuuttaneet jo vuosia myös Uutisvuodon lähetyksissä.

Kerran kuussa julkaistavat materiaalipaketit on koottu eri teemojen ympärille. Ensimmäisenä aukeavat paketit käsittelevät vapaa-aikaa sekä liikennettä ja onnettomuuksia. Huhtikuussa aukeaa paketti, jonka aiheena on muoti ja kauneus. Toukokuun paketin aiheena on työ, kesäkuussa avautuu Lapset ja nuoret -aihekokonaisuus. Heinäkuussa Oi maamme! lomailee, mutta syksyllä on jälleen luvassa materiaalipaketti per kuukausi.

Osallistujilla on käytettävissään myös neljän eri säveltäjän sävellyspankit sekä Yleisradion äänitehosteet.

Mukaan on kutsuttu myös joukko videotaiteilijoita, jotka saavat käyttöönsä samat materiaalit.

Katsojien omat videot pääsevät taiteilijoiden luomusten rinnalle paitsi Areenassa, myös taidenäyttelyissä. Ensimmäisiin töihin voi tutustua Kiasmassa, jossa projekti käynnistyy näyttelyn ja työpajojen muodossa 28. helmikuuta 2017. Kesällä ja syksyllä Oi maamme! -näyttelyitä järjestetään mm. Kuopion, Kajaanin ja Jyväskylän taidemuseoissa.

Tietoa hankkeesta, ohjeet ja materiaalipaketit löydät täältä!

 

 

Pilvien yläpuolella – Kansainvälisen ilmailuliitto FAI:n järjestämä piirustuskilpailu 6–17-vuotiaille lapsille ja nuorille

Kansainvälinen ilmailuliitto FAI järjestää piirustuskilpailun 6–17-vuotiaille lapsille ja nuorille. Kilpailun teema on Pilvien yläpuolella. Kilpailu on kaksiosainen: eri maiden ilmailuliitot järjestävät maakohtaiset esikarsinnat, jonka jälkeen FAI valitsee koko kilpailun voittajat. Suomen esikarsinnan järjestää Suomen Ilmailuliitto.

Elämme pilvien alla. Pilvien yläpuolella on paikka, jonka tuntevat ainoastaan ne, jotka uskaltavat uhmata painovoimaa ja irrottautua maanpinnasta. Ilmailun maailma muuttuu aina, kun uusi lentäjien ja suunnittelijoiden sukupolvi esittää visionsa lentämisestä. Nuoret taiteilijat on nyt haastettu luomaan teoksia, jotka kuvaavat sitä jännitystä ja seikkailua, mikä on saavutettavissa vain pilvien yläpuolella.

Kilpailuluokkia on kolme: 6–9-vuotiaat, 10–13-vuotiaat ja 14–17-vuotiaat.

Piirustusten tulee olla perillä Suomen Ilmailuliitossa 15.3.2017 mennessä.

Lisätietoja ja kilpailuohjeet!

Katso myös uutinen kilpailusta!

 

Taito Junior –palkinto 2017

Taitoliitto ja LähiTapiola ovat perustaneet uuden nuorille taitajille suunnatun kädentaitojen palkinnon, joka jaetaan ensimmäisen kerran vuonna 2017. Palkinto jaetaan 12–25-vuotiaalle nuorelle käsityön tekijälle tai ryhmälle, joka harrastaa käsitöiden tekemistä ja saa iloa itsetekemisestä, on edistänyt jollain tavalla käsityön asiaa tai toiminut muutoin mallikkaasti käsityön saralla.

Taitoliitto ja palkintoraati valitsevat palkinnon saajan verkossa tehtyjen esitysten perusteella. 
Esitykset tehdään www.taito.fi sivulla 28.2.2017 mennessä.

Voittaja julkistetaan huhtikuussa 2017 Taidon ja käsityön viikolla. Palkintosumma on 1000 euroa joka voidaan jakaa myös osiin.

Lue lisää!

 

Valtakunnallinen karikatyyri- ja pilapiirroskilpailu nuorille 2017

Skarpit Kiltan ja Grafia ry:n kolmas piirroskilpailu kohdistuu karikatyyreihin Suomen poliitikoista ja toisessa sarjassa pilapiirroksiin kotimaan politiikasta. Tällä tavalla nuoret piirtäjät voivat tutustua suomalaisiin nykypolitiikkoihin ja opetella piirtämään heistä hauskoja piirroksia.
Kilpailuaikaa on maaliskuun 2017 loppuun.

Kilpailu on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Parhaat työt ripustetaan eduskunnan kirjastoon toukokuun ajaksi 2017. Kilpailun suojelijana on kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Lue lisää!

 

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus ja Suomen Arkkitehtiliitto SAFA kutsuvat ARCHITECTURE & CHILDREN GOLDEN CUBES AWARDS -Suomen osakilpailuun

Onko takataskussasi mielenkiintoisia 1.8.2014-15.3.2017 välillä toteutettuja tai käynnistettyjä arkkitehtuurikasvatuksen hankkeita? Osallistu niillä kilpailuun 15.2.2017 mennessä verkkolomakkeella!

Kilpailuehdotukset voivat esitellä esimerkiksi arkkitehtuurin ymmärrystä edistäviä kursseja, oppitunteja, tapahtumia, sähköisiä tai painettuja julkaisuja, opetusmateriaalipaketteja, pelejä, elokuvia tai tietokone-ohjelmia. Kilpailussa on neljä sarjaa: Koulu, Kulttuuri-instituutio, Kirjallinen tuote ja Audiovisuaalinen hanke. Katso tarkemmat tiedot, ohjeet ja säännöt tästä!

Kansallisen kilpailun satoa kootaan näyttelyksi ja ideapankiksi Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen verkkosivulle. Voittajat palkitaan lehti- ja kirjapalkinnoin sekä kansallisen kilpailun voittajahankkeet lähetetään edustamaan Suomea kansainväliseen kilpailuun UIA:n eli kansainvälisen arkkitehtien liiton maailmankonferenssin yhteydessä järjestettävään Architecture & Children Golden Cubes Awards -näyttelyyn Seouliin, Koreaan.

Kansainvälisen kilpailun järjestäää UIA Architecture and Children Work Programme.

 

Jurmalan taidekoulun järjestämä kuvataidekilpailun lapsille ja nuorille teemalla ”I live by the Sea”

Haku päättyy 29.1.2017. Lataa kilpailutiedote tästä!

 

Generation 2017

15–23 -vuotiaiden taiteellista työskentelyä valottava Generation 2017 on Amos Andersonin taidemuseon kesän 2017 päänäyttely ja Yrjönkadun museon viimeinen näyttely ennen Amos Rexin aukeamista Helsingin Lasipalatsissa. Näyttelyn kunnianhimoisena tavoitteena on esitellä nuorten tekijöiden nousevaa taidetta. Jatkossa kolmen vuoden välein järjestettävän näyttelyn teoshaku on avattu verkossa ja jatkuu 15.11.2016 saakka. Teokset Generation 2017 -näyttelyyn valitsee kuraattori Laura Köönikkä. Katso tarkemmat tiedot Generation 2017 – teoshakutiedotteesta!

Amos Andersonin taidemuseo etsii tulevaisuuden tekijöitä, hiomattomia timantteja. Näyttelyn teosten muoto ja sisältö on täysin vapaa.

Näyttely järjestetään yhteistyössä Amos Andersonin taidemuseon, Helsingin kaupungin ja Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiön kanssa.

Lue lisää!

 

 

TERVETULOA Generation 2017-infotilaisuuteen torstaina 15.9. klo 14-16 Amos Andersonin taidemuseoon!

Ohjelma:

  • klo 14.00 Tervetuloa!
  • Generation 2017 näyttelykonseptin esittely.
  • Keskustelua ja ideointia näyttelyn toteutuksesta ja teoshausta.
  • klo 15.00 Tulevan Amos Rex -museon esittely ja kuraattorin kierros Helsinki Noir -näyttelyssä.

Ilmoittautumiset 13.9. mennessä: museum@amosanderson.fi
Lisätietoja: elsa.hessle@amosanderson.fi /p.  050 4677 313

Generation 2017 myös Facebookissa ja Instagramissa!

 

17.2.-14.10.2016 Kulttuuriympäristön tekijät –kilpailu 2016 MEIDÄN PAIKKA

Kulttuuriympäristön tekijät 2016 -kilpailuMillaisissa paikoissa sinun porukkasi viettää aikaa, tapaa ystäviä ja tekee asioita? Mitä tapahtumia ja tarinoita paikkaanne mahtaakaan liittyä? Kertokaa muillekin, mikä tekee paikastanne tärkeän ja osallistukaa Kulttuuriympäristön tekijät –kilpailuun 2016 MEIDÄN PAIKKA. Kilpailuaika 17.2.-14.10.2016.

Lue lisää kilpailusta ja lataa kilpailuohjeet tästä!

Kilpailun järjestää Euroopan kulttuuriympäristöpäivien työryhmä. Työryhmässä ovat mukana ympäristöministeriö, Museovirasto, Opetushallitus, Suomen Kotiseutuliitto ja Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura.

 

 

Kutsu nuorille taiteentekijöille: Nuori taide 2016: Maailmani jonka näen -yhteisnäyttely Stoan Galleriassa 26.4.-13.5.2016

Nuorisoasiainkeskus kokoaa nuoria taiteentekijöitä esittämään teoksiaan Stoan gallerian yhteisnäyttelyyn. Näyttelyn ajankohta on 26.4.-13.5.2016. Teokset toimitettava näyttelyyn 18.4 tai 20.4 klo 12 – 20.

Lisätiedot annikki.anttila@hel.fi tai puh. 040 671 5688.

Katso kutsu tästä!

 

Lasten ja nuorten taidekalenteri Suomi 100-vuotta  -video-ohjelmien kutsukilpailu

Taiteen perusopetusliitto on kutsunut taiteen perusopetusta antavat oppilaitokset ja lastenkulttuurikeskukset ideoimaan lyhyitä video-ohjelmia Lasten ja nuorten Suomi 100 taidekalenteriin. Kilpailuaikaa on jatkettu 31.3.2016 klo 16.00 asti!

Katso 1.3.2016 päivitetty kutsu ja ohjeet Taiteen perusopetusliiton verkkosivuilta!

Voitte lähettää ehdotuksen:

–  itse tuotetusta videosta / videoista
– käsikirjoituksesta / ideasta, jonka tuottamiseen tarvitaan ammattituotantoyhtiö.

Katso kutsuvideo täältä.

Kutsuvideo sekä kilpailun ohjeet löytyvät myös täältä: www.artsedu.fi/fi/suomikalenteri.

Bästa mottagare!

Vi har inbjudit läroanstalter inom den grundläggande konstundervisningen och centra för barnkultur att skicka in idéer om korta videoprogram för Barns och ungas konstkalender Suomi 100.

Ansökningstiden för konstkalenderns inbjudningstävling går ut 31.3.2016 kockan 16.00!
Vi har uppdaterat inbjudningen och instruktioner 1.3.2016.

Ni kan skicka in förslag till

– en video som ni själva producerar
– en idé eller manuskript som behöver ett professionellt produktionsbolag för att kunna produceras

Uppdaterade tävlingsinstruktioner kan hittas här: www.artsedu.fi/fi/konstkalender

Lisätiedot:

Taiteen perusopetusliitto TPO ry
Anu Hietala
anu.hietala@artsedu.fi
puh: 045 045 310 7702

 

1.2.-31.3.2016 Kaikki kuvaa -kilpailu

Tänä keväänä järjestettävä kisa on jo neljäs valtakunnallinen 8-15 -vuotiaille järjestettävä Kaikki kuvaa -kilpailu. Järjestäjänä toimii tuotantoyhtiö Amazement yhteistyössä Yleisradion kanssa. Kilpailun pääyhteistyökumppani on Syöpäjärjestöt, jonka sponsoroiman erikoissarjan ansiosta tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös 16-19 -vuotiaat voivat osallistua kilpailuun.

Kilpailuaika päättyy 31.3.2016. Lue lisää ja katso kilpailun säännöt tästä!

 

22.10.-4.12.2017 Eksperimenta! 2017. Nuorten kansainvälinen triennaali Tallinnassa – Haluatko mukaan kuvataidekoulujen Eksperimenta! 2017 -verkostoon?

Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liitto on koonnut verkoston, joka valmistelee  14-19-vuotiaiden nuorten ja heidän opettajien kanssa Eksperimenta! 2017 -näyttelyyn osallistumista sekä näyttelyteeman ”Taide ja talous” käsittelyä suomalaisissa kuvataidekouluissa. Jos koulussanne on opettaja / opettajia, jotka haluavat osallistua Taide ja talous -teeman käsittelyyn ja verkostomaisen työskentelyn kehittämiseen, ota yhteyttä 1.2.2016 mennessä: anu.hietala@youngart.fi

Tähän mennesä verkostoon kuuluvat Vantaan kuvataidekoulu, Pohjois-Helsingin kuvataidekoulu, Aimokoulu, Sara Hildén -akatemia, Lohjanseudun kuvataidekoulu ja Forssan lasten ja nuorten kuvataidekoulu.

Eksperimenta! 2017 -näyttely järjestetään Tallinnassa 22.10.–4.12.2017. Lisätietoja triennaalista: www.eksperimenta.net

 

Kutsu: Yhdestoista kansainvälinen nuorten taidefestivaali “The Muses” 2016

Tapahtuma järjestetään 5-15.7.2016 Sozopolin kaupungissa, Bulgariassa. Haku on käynnissä. Lue lisää!

 

Kilpailu nuorille – suunnittele Valtion nuorisoasiain neuvottelukunta Nuoralle uusi logo!

Valtion nuorisoasiain neuvottelukunta – Nuora järjestää kaikille alle 29-vuotiaille nuorille avoimen suunnittelukilpailun neuvottelukunnan uudesta logosta!

Uuden logon toivotaan olevan nuorekas ja monikäyttöinen ja että se kuvastaisi yhteistyötä ja vaikuttamista. Saaduista ehdotuksista kootaan tietoanuorista.fi-sivulle äänestys, joka toimii päätöksenteon tukena. Lopullisen päätöksen logon valinnasta tekee Nuora joulukuussa 2015.

Voittajatyön tekijälle Nuora maksaa 500 euron palkkion.

Ehdotukset tulee toimittaa pdf ja jpg -muodossa osoitteeseen nuora@minedu.fi 4.12.2015 klo 12 mennessä.

Katso tarkemmat ohjeet ja säännöt täältä!

 

5.9.2015-19.2.2016 Kehittämiskeskus Opinkirjon Yritys hyvä 2016 –kilpailu

Yritys Hyvä on lapsille ja nuorille suunnattu kilpailu, jonka tavoitteena on innostaa yrittämään. Jokainen saa tilaa omille pohdinnoilleen ja mahdollisuuden kertoa, mitä yrittäminen ja yritteliäisyys juuri itselle merkitsevät. Kilpailun sisällöt ja tehtävät sopivat useaan eri oppiaineeseen. Tehtävissä on huomioitu vuonna 2016 voimaan astuvat perusopetuksen ja lukion opetussuunnitelman perusteet; eheyttävät kokonaisuudet, usean oppiaineen yhteistyö, laaja-alainen osaaminen, työelämä ja yrittäjyys.

Kilpailuun voi osallistua piirtämällä, valokuvaamalla, videoimalla tai muilla taiteen keinoille. Kilpailutyön voi tehdä vapaa-ajalla, harrastuksen parissa tai koulussa opettajan ohjaamana.

Tutustu kilpailun teemaan ja tarkempiin ohjeisiin tästä!